En förmiddag med Galo

Idag skulle vi ha övning med Galo Gonzalez. Han är en känd skådespelare och har regisserat barnprogram. Vi fick i alla fall en kort teoretisk genomgång i actio. Sedan fick vi göra en massa skumma övningar. Vi fick vara de fyra elementen. Först var vi vatten, då flummade alla omkring som vågor och sånt. Man fick inte göra ljud utan skulle med hjälp av kroppen härma vattnet, sedan återstod jord, luft och eld. Det var sjukt roligt!! När vi haft den övningen skulle vi hålla ett litet föredrag och berätta om oss själva. Vi skulle då använda oss av de gester vi lärt oss.

Galo var hel skön! Han hade svart långt ruffsigt hår i en toffs, glasögon och skägg, också hade han en blå skjorta med en grön väst. När han beskrev sig själv sa han att han såg ut som en jägare. I akademiska sammanhang ska man knappt synas, man ska ju alltid vara väldigt objektiv. Han sa att anledningen till att han "fick lov" att se ut som han gjorde var att folk brukade säga men han är utlänning, i hans kultur klär man sig så. Eller så sa man han är konstnär, de ser ut sådär. Han sa själv att han var väldigt mycket pajas och ganska knäpp.

Emellanåt skrattade jag så jag fick ont i magen. Han spelar iallafall en clown på svt:s barnprogram som heter Clownen Galo. Där finns ingen musik och inga röster med. Det är sjukt svårt att förmedla något med kroppsspråket. Men jag är på väg, och det är grymt kul. Jag kommer bli en jävel på att övertyga!

På länken nedan ser nu hur Galo ser ut när han är clown. Idag såg han inte ut som clown men han var en clown hela tiden. Han sa att det var därför han kan klanta till det också. För han är en clown.

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=781478

Nästa gång vi träffar Galo ska vi prata INFÖR KAMERA. Får väl se hur det går, Galo är positiv till allt verkar det som:)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0