En kväll på swenglish.

Det var en väldigt trevlig kväll igår. Jag och B svepte varsin grogg innan Maya och Corey kom så vi kände oss lugna och harmoniska när det fina paret anlände. Vi åt tacos och drack gott vin. Jag och B pratade på så gott vi kunde, bättre att prata dåligt än att inte prata alls antar jag.

Efter en stund gick jag och mötte Malin som sedan gjorde oss sällskap en stund innan det var dags att gå till Stallarna. Mitt kort funkade inte så B fick betala för mig, och Corey betalade för Maya. Perfekt! :)

Tyvärr så blev det lite gruff mellan B och en annan kille när vi stod vid baren. Det var en kille som försökte tränga sig riktigt mycket så då sa B "vet du inte hur ett kösystem fungerar?" Sedan blev killen helt psyko, han hängde över B och sa en massa riktigt elaka saker. Saker som vem som helst hade kunnit gå i taket för. Det hela slutade med att B tog en bild på killen med sin mobil och sa om ni ska pryla mig efteråt så ska jag i alla fall ha en på bild så jag vet hur ni ser ut. Och dem blev inte glada! Till sist fick idioterna gå före i kön eftersom B höll på att krossa Malin (dem puttade jättemycket på B och Malin stod sidan om B), sedan var det svårt att hitta partystämningen igen. Vi bestämde oss för att gå hem ett bra tag innan det stängde för att minska risken att idioterna skulle hoppa på B.

Jag har aldrig sett B arg. Aldrig, aldrig. Igår såg jag för första gången hur hans ögon svartnade. Det var inte kul. Men det slutade bra och det blev aldrig något slagsmål (trots att de andra killarna provocerade så in i helvete). Jag minns att jag tänkte flera gånger tur att pappa inte är här. Och efter en stund tänkte jag tur att Sune inte är här. Den här typen var just en sådan person som både pappa och Sune hade haft ett och annat att tala om för tror jag.

På vägen hem höll Corey och B på att skrämma mig och Maya hela tiden. Det känns skönt att det finns någon mer än jag som är riktigt lättskrämd:)

Idag har vi mest tagit det lugnt. Har tvättat en hel del, och jag har varit ute med Hjördis i skogen. Har varit helt underbart väder hela dagen! Just nu är det minus 3 grader så det är ganska kallt.

Vi har ätit räkor och druckit vin också. Det var riktigt gott.

Nu ska vi nog kolla en film!

Stallarna ikväll!

Just nu sitter jag och B och väntar på Maya, Corey och Malin. Vi ska äta tacos ikväll sen blir det stallarna. Det känns faktiskt ganska nervöst, vi måste prata engelska ikväll eftersom Corey kommer från Florida. Min engelska är pinsamt dålig. Får hoppas att det känns bättre efter några glas vin :) Men Malin läser till översättare så det bör ju underlätta en hel del!

Försöker skriva c-uppsats

Det har varit lite dåligt med bloggandet från min sida. Anledningen är att jag sitter framför datorn hela dagarna och försöker skriva uppsats. På kvällen är jag så trött på allt vad datorer heter så jag vill inte ens närma mig en sådan.

Idag har jag skrivit på uppsatsen från 8-12, det går framåt men inte jättefort. Sen har jag rastat hund och varit på vugi och tränat air muskel. Jag var helt slut i eftermiddags efter 4 timmars intensivt plugg. Vet inte om det är normalt att bli trött efter fyra timmar? I vilket fall som helst så har jag räknat ut att om jag skriver en halv sida varje dag fram till inlämning så kommer jag att komma upp i antalet sidor som behövs. Idag skrev jag runt en sida. Nu tänker ni säkert: Whaat? En sida på fyra timmar?! Det ligger extremt mycket jobb bakom varje bokstav. Jag måste tänka som fan (kan vara därför jag blir helt slut), också måste jag jämföra min svenska upplaga med den engelska och läsa lite artiklar. Sen kanske jag skriver nått, läser mer och kommer på att det jag skrev nyss är helt värdelöst så då tar jag bort det och börjar på ny kula. Så är det hela tiden. Det är en jäkla process ska ni veta (tydligen så är den här processen väldigt nyttig).

B bjöd på god mat efter min träning, vi firade att han fick 5:a på tentan som han skrev IDAG. Han måste ha en lärare som rättar sjukt snabbt! Maten var i alla fall riktigt god. Nu är han hos Danne och Karina, dricker vin (för att fira att tentorna är skrivna), men jag är sjukt trött så jag orkade inte följa med. Jag ska torka håret nu och sen gå ut med hunden för att kunna lägga mig i sängen direkt när jag kommer hem (jag hade tänkt läsa en bok som jag fjärrlånat + en uppsats innan iofs).

Imorgon har jag föreläsning mellan 10-12, ska vara i bibblan vid åtta och försöka skriva lite innan föreläsningen.



B testade en grej som gjorde att det blev sjukt goda potatisar. Det är en hemlig procedur (jag har hittat på att det
är hemligt, låter mer spännande). Men om någon vill prova så kan jag nog avslöja :P

Strumpor :)

Det blev en snabb vända på stan. Handlade massa, massa, massa strumpor. Det behövdes verkligen! Sprang inom Kicks också för att handla lite småprylar.

Det blev hårspray från storbloggarnas älskling: Bobby. Anledningen till att jag köpte det var för att det bara kostade runt 60 spänn. Lagom tyckte jag. Får se hur det funkar imorgon.

Det blev lite lack också. Har läst att OPI ska vara bra men jag blev jättebesviken. För det första valde jag en riktigt ful färg. Den är ful på naglarna men flaskan ser fin ut. Och sen täcker det inte alls bra:(

Köpte även ett prova-på-kit. Ska bli spännande att se om flaskorna kan göra några underverk. Om det funkar bra så planerar jag att önska mig alla tre i julklapp. Fast i stora format. Kom nu ihåg det:)

Har precis gått runt Trummen med Hjördis, B och Danne. Nu ska jag och babe kolla film. Han har tenta imorgon (en tråkig sådan) och jag har redan förhört honom så nu ska vi hålla kväll.

Imorgon blir det frissan sen måste jag verkligen ta tag i min uppsats. Det här slö-plugget håller inte i längden! Fy skäms Johanna!

Skriva, skriva, skriva, skriva.

Nu är det slut på fläskfilé och vin. Tillbaka till vardag: pasta med falukorv och vatten.

Var på seminarie igår och fick respons på mitt första uppsats-utkast. Jag har fått lite att jobba med och till och med lite nya idéer. Inte illa. Har även hittat lite bra böcker (på svenska) som behandlar kön och kreativitet. Perfekt för min uppsats! Sitter på bibblan nu. Funderar på vad jag ska göra nu. Jag har rättat till alla små fel, sökt och hittat mer sekundärlitteratur. Nu då? Handledaren mejlade nyss ut en uppsats som vi ska läsa till på fredag och ge kommentarer kring. Ska jag börja med det?

Eller ska jag börja med att vidareutveckla något i uppsatsen? Vad ska jag börja med i så fall? Aaah. Det är inte lätt att skriva uppsats. Det är så mycket som ska behandlas inuti skallen innan det kan komma ut genom fingrarna och slutligen som bokstäver i ett word-dokument.

Jag har ganska mycket att jobba med. Funderar på att bara ta och välja någon av min handledares kommentarer slumpmässigt. Annars vet jag inte alls vart jag ska börja. Eller ska jag börja med det som känns roligast?

B har tenta imorgon. Och i övermorgon. Ska förhöra honom ikväll (första gången faktiskt). Måste gå ut med hunden också. Och köra till stan. Slut på strumpor. Orkar inte tvätta var tredje dag för att kunna få rena strumpor. Egentligen orkar jag inte köra till stan men då måste jag gå strumplös imorgon och det är ju ingen hitt.

Tror att jag ska börja med kommentarerna:
  • detta behöver visas med citat eller hänvisning
  • ett mycket intressant avsnitt - vad säger detta om könsroller i romanen?
Back to work.

Framtidsplaner.

Idag saknar jag hästarna. Ibland vaknar jag och känner mig tom, precis som en del av mig fattas: hästarna. Hästarna har varit en del av mitt liv till den dag då jag följde kärleken och hjärtat som tog mig till Växjö. Min plan hade från början varit att plugga i skåne samtidigt som jag satsade på hästarna. Nu blev det inte så. Det blev ett 2,5 årigt uppehåll. Jag har 1,5 termin kvar här i Växjö. Sen är jag tillbaka till hästarna och fina, fina skåne. Jag kommer att ha ett studieuppehåll på en termin eftersom jag ligger en termin före alla andra på mitt program. Den terminen ska jag jobba och träna med Flisan för att förhoppningsvis kunna komma ut på träningstävling under hösten. Sedan väntar våterminen och praktik vilket förhoppningsvis kan ge mig kontakter och möjlighet till att söka jobb i skåne.

Tanken var att jag skulle ha tävlat Precious i sommaren men jag var väl lite väl optimistisk när jag tänkte så. Utvecklingen med Precious gick inte riktigt som väntat. Det blev en tuff sommar med blod, svett och nästan lite tårar. Flisan fick stå åt sidan under tiden jag och mamma kämpade med Precious.

Men till sommaren ska jag ägna mig åt Flisan. Målet är att tävla 1.30. Och det vet jag att vi fixar, Flisan har absolut kapaciteten. Vi kommer nog behöva ganska mycket träning men med Marias hjälp så ska det nog gå bra.

B kommer att plugga 2,5 år i Lund. Under den tiden så ska jag framförallt ta ut min kandidatexamen men även satsa på min karriär och Flisan. När B sedan är färdig civilingenjör får vi se vad som händer. Ingen av oss vet varit vi kommer hamna och hur det kommer att gå, vilket är oerhört frustrerande. Jag är ett planeringsfreak och kan må riktigt dåligt över att inte veta hur framtiden ser ut. Så har jag varit sen jag var liten. När jag var runt tio började jag fundera på hur jag skulle se ut när jag var vuxen, vad jag skulle jobba med, vart jag skulle bo osv. Sedan dess har jag alltid funderat över framtiden och över vad mina beslut idag får för konsekvenser senare i livet. Jag vill alltid vara steget före. Så ovisst som jag lever nu har jag aldrig gjort. När jag var 18 skulle jag aldrig kunna gissa på att jag skulle bli sambo i Växjö. Det tog såklart emot att lämna allt det trygga, familjen och fina, fina Flisan. Men jag var ganska trött på att bo hemma och behövde lite utmaning.

Och visst fick jag utmaning. Jag har aldrig haft så lätt i skolan. Jag får kämpa för att kunna klara mina tentor och just nu ligger uppsatsen framför mig vilket blir den största utmaningen någonsin.

Fast frågan är om inte den största utmaningen väntar efter plugget: livet. Inget studentliv. Utan ett liv med jobb och en inkomst. Just nu kan jag inte riktigt se det livet framför mig. Jag undrar om jag någonsin ska komma fram. Det hade varit skönt att veta att jag kommer känna mig lugn och trygg inom några år. Men det är det ingen som kan garantera. En utbildning borde iofs göra möjligheterna till ett välbetalt arbete större, men vem vet.

Jag vill absolut inte lämna skåne igen. Det finns alldeles för mycket av mig själv där. Jag vill inte vara så långt ifrån hästarna igen som jag är nu. Växjö-tiden har hittills gått bra utan hästarna men jag saknar dem ofta och får ofta känslan att jag lämnat Flisan (vet inte hur man kan resonera så kring ett djur men hon betyder så himla mycket). Just nu finns min framtid och mitt liv i skåne, jag saknar min familj mycket och det ska bli så skönt att bo nära igen. Kommer kunna rida när jag vill när jag bor i skåne:)

Jaja, jag vet inte riktigt vart jag vill komma. Ibland är det bara jobbigt att inte veta.

Regnrusk.

Jag har verkligen inte gjort något vettigt denna helgen. Min plan var att läsa ut To the lighthouse. Resultat: jag har läst fyra sidor. Jag vet, det är dåligt. Men det har varit två väldigt tuffa veckor så det var skönt att bara sova, äta, mysa och ta igen sig. Har ätit massa gott hela helgen, vilket har resulterat i lite ångest vilket i sin tur har lett till ett varv runt Trummen (i fredags) och ett varv runt Växjösjön (idag, i regnrusk). Men det känns bra. Jag känner mig lugn och nöjd.

Jag går och funderar på vad jag ska göra med mitt hår. De två senaste åren har jag försökt hitta min egen hårfärg men varenda gång jag kommer till någon salong så är det alltid någons om säger "vad säger du om att färga det riktigt mörkt? Det skulle få dina ögon att synas mer" eller "om vi gör det riktigt ljust så kommer lockarna att synas mer". Och varenda gång så tror jag på vad tanterna säger och går med på det. Varför kan de inte försöka göra lite slingor som påminner om min egen färg? Är det för att det är för svårt? Jag skulle vilja ha lite ask/silver/gråa toner. Går det att fixa? Problemet är ju att jag är student och har inte råd att gå och göra om det om ifall det ser förjävligt ut. Helst av allt vill jag ju gå och göra vid håret hos Linda i Åstorp men jag kommer att komma hem en fredag eftermiddag och då har hon nog stängt. Och jag vill inte vänta till jul för jag har världens utväxt. Det ligger en salong på andra sidan gatan, brevid Ica, ska man gå dit och sätta i någon annan färg? För jag vill ju inte gå med utväxt. Vad tycker ni? B tycker jag är snyggast när mitt hår är mörkt som natten, men då kommer jag få utväxt och blir tvungen att färga om det igen. Jag vill ha något som jag inte får världens jävla utväxt av, jag vill ha min egen hårfärg (fast med lite skiftningar) Hur ska jag göra. Hjälp...?

Jag just nu. Utan smink, blek, finnar, trött, söndagskväll och utväxt. That's me.


Mys.

Jaha då var Katrin Zytomierska gravid. Det har man ju misstänkt ganska länge eftersom hon blivit lite rund:P

Igår hade jag och babe lite fredagsmys. Vi åt massa god mat, kollade sedan idol och Fightclub. Hade aldrig sett Fightclub (ganska pinsamt) men det var riktigt bra. Det blev gott vin också, mums.

Idag blir det lite plugg. Ska läsa To the lighthouse på engelska och lite senare ska vi laga lasagne (inte ätit det på jättelänge), ska bli gott.

Nu ska jag börja plugga.



Mamma på fb!

Idag är jag glad för mamma har skaffat facebook. Jag har tjatat och lite så men jag trodde faktiskt aldrig att hon skulle gå med. Är jätteglad. Hon har egentligen inte så mycket tid till det eftersom hon måste tillbringa varje ledig stund i stallet. På något sätt lyckas det alltid bli 10 gånger mer att göra med hästarna när dagarna blir mörkare och kortare. Men jag tror att det är bra med facebook när man har hästar till salu. Det finns otroligt mycket hästmänniskor på facebook, människor som jag aldrig hade kunnat fantisera om att hitta på just facebook. Tror det kan vara ett bra sätt att börja ta kontakt med människor som man av någon anledning har tappat kontakten med.

Nu är det bara pappa kvar. Vi får se hur det går med det. Men jag menar farmor har ju facebook, nästan lite pinsamt för pappa om inte han också går med nu:P Haha.

För övrigt så har jag och B varit och handlat idag. Csn kommer imorgon och då är det ingen höjdare att handla på Willys eftersom ALLA handlar då. Så vi fixade det redan idag, skönt. Och jag har skrivit 3,5 sidor av 5. Det går riktigt, riktigt segt. Men nu ska jag förhoppningsvis få ihop en halv sida till och sen blir det kanske en halv eller till och med en sida imorgon innan jag mejlar in. Vi får se.

Jag och B lagade en ny pastarätt idag. Det var gott. Vi hittade själva på att man kunde ha kyckling till. Det blev mumsigt. Såhär såg det ut:

Jag överlevde

Redovisningen idag gick faktiskt ganska bra. Jag överlevde, ingen skrattade åt mig och Johan sa faktiskt "mm det låter intressant". Känns bra. Nu ska man bara invänta betyg, det är ganska läskigt det med.

Har nyss ätit kebabrulle med B och Danne. Dem har pluggat hela eftermiddagen, hann inte laga mat så det fick bli kebabrulle. Har fått för mig att kebab är nyttigare än pizza. Vet inte om det stämmer men det känns bra i alla fall.

Jag var förresten och tränade muskel air igår, skönt. Har saknat att träna men det har inte funkat nu när det har varit så intensivt. Blir air core imorgon.

För övrigt så har jag skrivit 1,5 sidor av 5 på uppsatsen. Inte bra. Måste försöka skriva i alla fall fyra till fredag. Om jag skriver en halv till idag så får jag ihop 2 sidor. Sen kan jag skriva runt 2 sidor imorgon och en halv på fredag innan inlämning vilket blir... 4,5. Nu är ju detta bara en ambition, vi får se vad det landar på. Känns som det kommer bli katastrofalt dåliga sidor som hon får att läsa:P

Nu ska jag försöka skriva något vettigt.

Plugg på bibblan.

Jag sitter på bibblan nu. Har suttit här sedan dem öppnade vid åtta. Läst lite artiklar och har faktiskt skrivit en sida på min uppsats. Eller ja, jag hade en sida när jag kom hit men jag tog bort den och gjorde om allt. Tänkte att jag ska skriva en sida till innan jag går hem. Om jag skriver en sida till så är jag i kapp min planering.

I eftermiddag måste jag träna på min redovisning. Usch, är nervös inför imorgon. Kanske blir halshuggning. Hoppas jag blir godkänd.

Nu ska jag fortsätta...

Klar med en av skrivuppgifterna

Igår gick jag till bibblan när jag hade kommit hem från stan. Satt där i några timmar tillsammans med Maya och vi skrev båda färdigt teoriuppgiften. SKÖNT.

Jag har precis kommit hem från Maya nu. Vi har tränat redovisning på varandra. Vi landade på 10 minuter båda två trots att det ska vara i 20 minuter. Inte bra. Får prata långsamt och tydligt på onsdag för att dryga ut det antar jag.

Nu ska jag ut med Hjördis, ska bara lägga in lite ny musik i ipoden först. Sen måste jag försöka skriva en sida på min uppsats. Om jag skriver en sida varje dag borde jag hinna få ihop 5 sidor till fredag. Det verkar dock ganska crazy att hon tycker att vi ska lämna in 5 sidor innan vi ens börjat läsa litteratur. Hur hänger det ihop? Därför det är så grymt svårt också. Suck...

Åh, kom just på att jag ska tvätta 17.30 också. Mitt liv är ganska ointressant för tillfället då det består av: plugga och skriva. Yey... Nästa vecka SKA jag träna minsann.

tack mamma och pappa♥

tack vare ett bidrag från mamma och pappa så kunde jag åka till stan idag. B var också med. Han hittade en riktigt, riktigt snygg vinterjacka +skjorta och t-shirt. Jag handlade:

jeans och t-shirt från gina tricot

Hjördis fick ett mysigt fleecetäcke. Bestämde oss för att köpa ett eftersom hon skakade imorse av köld. Hon fick även ett nytt halsband (det gamla åker av hela tiden nu när pälsen är borta).

hittade tuffa ljuslyktor till fönsterna inne på Lagerhouse.

Nu ska vi snart äta riktigt söndagsmat: sidfläsk (liger tillsammans med äppelcider i ugnen nu), rödkål, potatis, brysselkål och brunsås. Mums:)

Inte långt kvar.

God morgon!

Här sitter jag pigg och vaken. Gick upp vid halv åtta och gick ut med en sömnig Hjördis. Det går inte att förstå att det finns levande människor i detta området när man är ute och går en tidig söndagsmorgon på campus. Helt tomt och tyst. Läskigt men väldigt skönt.

Nu sitter jag och skriver det sista på min teoriuppgift. Sen blir det dusch och frukost med babe för att sedan åka in till stan. Jag bestämde att om jag är duktig och får klart min uppgift innan tolv så får jag lov att åka till stan. Det ser faktiskt ut som att jag närmar mig. När jag kommer hem från stan blir det eventuellt bibblan. Måste läsa igenom allt och göra finputs. Har säkert skrivit en massa saker två gånger och sånt. Imorgon ska jag och Maya snickra ihop vars en redovisning och sedan ska vi träna på varandra. Jag kommer dock aldrig komma upp i 20 minuter. Ååh, hoppas jag klarar denna kursen.

Såhär blev min teoriuppgift:

1. genusteori
2. marxistisk + litteratursociologisk teori
3. narratologi
4. fenomenologi + genusteori (och lite marxism)
5. hermeneutik (den håller jag på med just nu)

Kallt utan päls...

Hjördis fryser idag så jag fick leta upp en topp och försöka göra den till något hundanpassat. Det blev inte så bra. Kanske ändå måste köpa ett täcke? :S

bakis + plugg = riktigt dålig kombination

Det var väldigt trevligt igår och god mat. Men det blev lite för mycket dricka för min del vilket resulterade i att jag har varit väldigt bakis idag. Inte bra.

Har ändå skrivit lite på min teoriuppgift. Undrar om det räcker att skriva lite mer än en halv sida om narratologi? Har skrivit en hel sida om den andra två men om jag skulle skriva en hel om varje skulle det bli 5 sidor. 4 sidor känns lite mer lagom. Äsch det får räcka. Imorgon ska jag skriva om de sista två teorierna. Sen är jag färdig men själva skrivandet. Ska försöka få ihop en skaplig presentation på 20 minuter. Usch, jag kommer att göra bort mig totalt.

Det värsta är att jag ska lämna in 5 sidot uppsats på fredag och jag har inte ens börjat. Kommer inte hinna få färdigt allt...

Det började brinna i Dannes duk igår så vi var tvugna att sätta elden på en gryta så det inte spred sig för mkt :P



Idag blir det uppsatt.



Höstmorgon.

Idag har det varit en härlig morgon. Jag var ute med Hjördis vid åtta-tiden och då var det fem minusgrader ute och frost överallt. Härligt:) Hjördis pinnar på som bara den och fryser absolut inte utan sin päls, skönt eftersom varken hon eller jag tycker om hundkläder.

Det verkar dock som om en del av förståndet och kanske även rutinerna har försvunnit med pälsen. Hon var helt utsvulten imorse och krävde att få frukost DIREKT när hon kom in. Bråttom, bråttom. Kanske har hon upptäckt sin pinniga kropp i speglen och tycker att hon skulle vilja ha lite mer former = lite mer mat? Kan vara så, tur att husse och matte styr matintaget då. Vi hade förväntat oss att hon skulle se ganska tjock ut utan sin päls men hon ser lagom ut:) När B sedan skulle gå till skolan var hon hundra procent säker på att hon skulle få följa med av någon anledning. Men så blev det inte. Nu sitter hon i fönstert och spanar.

Jag har skrivit på min tentauppgift hela morgonen. Har skrivit om 2 av 5 teorier. Ska göra lite finputs och kolla mina formuleringar sedan ska jag leta upp en ny teori att skriva om. Det blir inte lätt. Men jag kommer garanterat att landa på mer än tre sidor vilket nog är okej eftersom han sa minst tre sidor.

Ikväll blir det fondue med Danne och Karina. Ska bli kul och gott. Måste plugga och skriva som fasen idag så jag kan slappna av ikväll. Borde väl ta och sätta igång igen.

Behöver förresten inhandla lite t-shirts så jag har något att ha på mig om dagarna. Men vem har tid och pengar till det? Inte jag...

Vi har fått en ny hund!

Idaf har Hjördis varit på Svans och Elegans och blivit trimmad. Hon fick vara fär i 3 timmar för att allt skulle gå lugnt till så dem slapp att stressa. Det var två härliga tjejer som gjorde ett fint jobb:)

FÖRE:




EFTER:



Kallt!

När jag var ute med Hjördis för en timme sedan så var det tre minusgrader. Får man lov att plocka fram vinterjackan snart? Brr, så kallt.

Nu ska jag fixa till mig och sen vänta på att sömntutan ska vakna. Vi äter alltid frukost tillsammans numera. Det är trevligt och en bra start på dagen:) Men lite jobbigt är det att jag får sitta och vänta med en kurrande mage, men det är det värt!

En ljusare dag.

Idag känns det lite bättre med plugget. Jag skrev nästan en hel sida igår, vet inte om jag kommer kunna använda mig av det men det är i alla fall en bit på vägen. Idag har jag äntligen läst ut boken som jag ska behandla i min uppsats (har ju läst den innan men man glömmer fort). Har dessutom gjort en massa understrykningar och det blev en hel del post-it lappar. Nu ska jag bara läsa den en gång till, fast på engelska. Puuh...

Imorgon är det lång skoldag. 10-16. Det blir lunch med Maya i alla fall:) Får väl passa på och prata lite med min handledare för att se om hon kan sparka igång mig lite. Jag tror jag behöver en spark. Det dumma är att nästan hela dagen försvinner eftersom det är så mycket föreläsning, hade behövt sitta och skriva lite på både teori-uppgiften och uppsatsen. Jag får väl försöka kämpa på imorgon kväll så går det nog.

Nu ska jag läsa lite artiklar igen. Imorgon är sista seminariet sen är det en vecka kvar till redovisning och inlämning. Jag behöver inte ens säga hur det känns, det vet ni redan:)

Tur att jag har B, utan honom hade jag aldrig kunnat fixa det här. Älskar dig:)

Nu skiter jag i detta

Just nu pluggar jag äckligt svåra saker. Jag tror knappt att ni kan fatta hur svårt det är. Inte nog med att det är svårt, jag har dessutom så mycket att göra. Det räcker inte med att ägna två timmar åt en text för att förstå den och sen anse sig vara klar. Nej sen ska jag fundera på hur man kan använda en viss teori och varför jag inte ska använda den och försöka att få ner allt på ett papper. Utöver det så har jag svin mycket att göra med uppsatsen. Men först måste teori kursen bli klar. Allt detta tar en jävla tid. Det kan ta flera timmar för mig att förstå en text på 10 sidor (om jag ens förstår det). All tid som jag inte spenderar med att läsa eller stirra in i ett tomt word-dokument som ska bli 3 sidor långt, ägnar jag åt att fundera på hur i helvete detta ska gå. Om jag ens kommer kunna ta mig igenom denna terminen.

Det finns inte så mycket tid över till annat, jag hinner inte träna. Har bokat två pass denna veckan, får se om jag hinner gå. All tid måste jag ägna åt plugget. Jag hade lyckats hålla mig hyffsat ifrån socker i 2 veckor innan helgen men det förstördes i helgen. En massa ångest och inget vettigt att äta en söndag= enormt godissug.

Så nu är min mage mega-svullen. I två veckor har jag varit ganska nöjd med hur den sett ut och nu kan jag knappt gå förbi en spegel utan att äcklas. Varför skulle jag äta godis?

Det är ganska sjukt att jag ägnar tid åt att fundera över min mages form när jag har en jävla massa annat som är tusen gånger viktigare att fundera över. Men det är så lätt att hamna i en cirkel av negativa tankar när man börjar känna av pressen (och stressen).

Nu ska jag skita i detta ett tag. Jag ska ta min ipod, min hund och min tjocka mage ut i skogen. Om jag inte går ut och går nu så kommer jag bara att sitta och tänka över hur ohälsosam jag är som sitter still hela jävla dagarna, och dem tankarna kommer leda till att jag tycker att jag är oduglig vilket leder till att jag inte kan koncentrera mig ett jävla dugg.

Just nu har jag så mycket i mitt huvud. Jag försöker se framför mig exakt hur allt ska sluta men jag ser bara röra. Jag skulle inte vilja vara sambo med mig själv just nu. Jag är inte så gnällig som jag brukar vara men jag är tio gånger mer egoistisk än jag brukar vara (och jag är ganska egoistisk) och riktigt osocial. Jag går bara runt och tänker, tänker, tänker...

Så fort teori kursen är klar är det bara uppsatsen att ägna sig åt och jag kommer nog bli lite normal då igen. Hoppas jag.

Näsan i boken

Idag är ingen rolig dag. Idag är det bara plugg, plugg, plugg... Jag har skrivit tre rader på min tentauppgift. Jag har enormt mycket kvar att göra.

Mycket vin och lite blod.

I fredags kom Birgitta och Sune hit vid halv fem. De hade handlat en massa goda saker som de tagit med sig. Vi började med att fixa en förrätt ihop. Det blev lax med mousserat vin till. Det var jättegott!



Sedan flytttade vi in i köket för att laga och äta varmrätt. Jag skulle hjälpa till och skära lite potatis. Det gick inte så bra. Jag satte Bs snorvassa kniv rätt i pekfingert. Det blev till och med djupare än när jag skar mig på skivmaskinen i somras.


Som tur det var så kunde syster Sune hjälpa mig att tejpa ihop det lite snyggt. När vi satt i vardagsrummet och behandlade migg finger så kom Birgitta och bad om plåster. Hon hade också skurit sig! Jag vet inte riktigt vad det var i det där vinet som vi drack till förrätten...

Efter den turbulenta olyckshändelsen glömde jag bort att ta fler bilder. Men varmrätten var riktigt smaskig. Sedan tog vi en paus från mat och vin för att gå ut med Hjördis. När vi var tillbaka var det dags för efterätt som jag fixat: kryddig pannacotta med hallon och honung. Det blev faktiskt riktigt gott.

Sedan blev det lite mer vin och grogg innan det var dags för läggdags vid två tiden.

Igår tog vi allihop en lång runda i skogen innan Birgitta och Sune åkte hem.

Nu har jag pluggat i tre timmar. Ska ut med Hjördis, sen blir det plugg igen!

In my brain.

Igår kom Maya hit på kvällen. Vi kollade på en film som heter Click, åt godis och drack cider:) Det var jättetrevligt. Efter filmen snackade vi uppsats och teori. Även om man inte kommer fram till något tror jag att det är bra att man tvingar sig själv att diskutera och fundera kring det. Till sist måste ju något lossna. Även om allt känns så jävla hopplöst nu.

Hade jättesvårt att sova igår. Låg bara och tänkte på uppsatsen och teorierna. Så idag är jag jättetrött. Birgitta och Sune kommer hit idag. Vi ska äta och dricka gott. Dem stannar till imorgon, det ska bli riktigt kul. Så jag ska ta denna kvällen till att ladda batterierna och på söndag så pluggar jag som satan.

Terminen from hell...

Jag har äckligt mycket att göra nu.

Den 21/10 ska jag ha skrivit tre sidor om fem olika litteraturteorier + redovisning på 20 min.
Den 23/10 har jag deadline på 5 sidor uppsats.


Jag har så mycket att göra att jag inte vet vart jag ska börja. Fattar inte hur jag ska få ihop 5 sidor. Har inget syfte, ingen frågeställning och absolut ingen tes!

Min kurs om litteraturvetenskapliga teorier är det svåraste någonsin. Och jag tror jag kommer göra bort mig totalt vid min redovisning. Jag har ingen aning om exakt vilka teorier jag ska använda och hur jag ska kunna förklara varför jag inte ska använda dem som jag inte ska använda.

Jag vill gömma mig under en sten och krypa fram när jag har min examen.

Curls

Ibland hade det varit skönt att ha en frisyr som alltid ser ut på samma sätt. Jag blir ofta tokig på mitt hår. Ibland är det flygigt och fluffigt, ibland är det jättekompakta lockar. Idag är problemet att håret är helt platt uppe på huvudet och lockigt där bak. Arh. Kan det inte bara se jämnlockigt ut överallt? Varför måste det vara så platt uppe på? Vilka bekymmer. Egentligen inte men ibland är det väldigt irriterande. Jag tror aldrig jag kommer lära känna mitt hår och mina lockar. Och det går absolut inte att hantera det när det inte är fuktigt. När håret är torrt så är det bara till att gilla läget och acceptera vad håret har bestämt sig för.

Plugg med Maya

Nu sitter jag och väntar på att Maya ska bli färdig. Ska snart gå bort till henne för att plugga. Jag hoppas att vi kan lösa lite världsproblem tillsammans. Eller i alla fall öka förståelsen för genusteorin. Jag hoppas verkligen att poletten trillar ner idag. Är så trött på att läsa, läsa, läsa utan att fatta.

I eftermiddag blir det ut och gå med Hjördis och sen föreläsning. Ska bli kul att se alla som går på mitt program. Kommer inte alls ihåg vilka alla är.

Nej nu ska jag läsa lite innan jag drar till Maya.

nej, jag har inte tjatat färdigt om teorier...

Jag håller på att plugga för fullt. Precis läst klart en artikel för andra gången. Jag tycker att all feministisk litteraturkritik fokuserar på kvinnan som författare eller läsare. Men det är inte det jag är intresserad av. Jag är intresserad av könsrollerna i ett verk. Frågan är om den psykoanalytiska teorin är en bättre väg att gå i så fall. Äsch, jag har verkligen ingen aning. Om jag skulle göra det enkelt för mig så hade jag använt mig av feministisk litteraturkritik och fokuserat på författaren, men jag gjorde en biografisk forskning i min b-uppsats så nu vill jag inte alls skriva om författaren utan om verket istället. Men jag ska nog använda den feministiska litteraturkritiken på redovisningen av de olika teorierna i alla fall. Det är trots allt den teori som jag begripit mest av.

Jag ska läsa Kristevas artikel (som är sjukt svår) en gång till sen ska jag läsa om hermeneutik igen. Tror att jag kanske ska använda den också vid min redovisning. Kanske.

Annars så har jag faktiskt en vecka framför mig där det händer något. WOHO! Inte illa.

tisdag: plugg med Maya och föreläsning med programmet 15-18.
onsdag: seminarie feministisk litteraturkritik och genusteori 10-12
torsdag: föreläsning i uppsatskursen 10-12

Sen hade jag tänkt få plats med lite träning också.

Grått

Idag är det söndag, en blåsig och regnig sådan. Jag har suttit och pluggat hela dagen och ipoden har såklart varit på nonstop! Ska snart äta sen kanske plugga igen? Jaa, vad gör man egentligen en dag som denna?

Ipod it is.

Igår var jag och B uppe till halv tre. Vi hade True Blood maraton, tittade klart på den första säsongen. Kul att vi hittat något som vi båda tycker är lika bra, det händer väldigt sällan. Men nu har vi bestämt att vi ska ta det lite lugnt med säsong 2, inte sitta uppe hela natten:P

Jag vaknade vid tio och gick ut med Hjördis. Sen blev det plugg i två timmar, har bara lite kvar nu. Men jag borde nog läsa om allt som vi läst i hela kursen för att jag ska fatta något (Maya är duktig och läser om allt så nu känner jag mig dålig om inte jag också gör det).

Nu på eftermiddagen så pantade jag och B flaskor, det blev ganska mycket pengar faktiskt, handlade lite mat på city gross också. Och vet ni vad jag mer gjorde? Köpte en ipod! Im so happy! Min dator är tyvärr sämst så den fattar inte alls det här med USB och drivrutiner och sånt så därför tog det en timme innan B fick rätt på det. Men nu sitter jag glatt och lyssnar på musik!

Ipod nano?

Funderar på om jag ska lägga lite av pengarna som jag tjänade när jag jobbade i somras på en ipod nano. B har en och jag är ofta avis på honom. Jag är trots allt ute och går med Hjördis en timme varje eftermiddag och då hade det varit härligt med lite musik i öronen.

Problemet är att jag måste köpa ett nytt smycke till min piercing i örat annars får jag inte in några snäckor. Man man kanske kan ta två flugor i en smäll där.


Kämpar

Till nästa seminarie ska vi gå igenom feministisk litteraturteori och genusteori. Det är väldigt intressant måste jag säga. Först när jag läste Kristevas artikel var jag helt lost (som vanligt). Men med hjälp av Wkipedia (jag vet att man inte får använda Wikipedia i akademiska sammanhang men va fan, jag är desperat!) börjar poletten trilla ner. Jag tänkte läsa artiklarna två gånger till så kanske jag får rätt på det.

Något som jag funderar över är hur jag ska kunna prata om teorier i 20 minuter? Usch, jag kommer göra bort mig lika mycket som Camilla gjorde bort sig på Idol igår. Tror att jag har stenkoll på de fyra olika teorierna också är jag helt ute och cyklar. Jaja, vi får se.

Sen är det lite svårt att veta vad som ingår i en teori eller om en teori kan innehålla flera teorier. Kan jag tillexempel ta tre teorier som är feministiska?

Sorry att jag bara snackar teorier men det är vad som rör sig i min skalle dygnet runt just nu. Jag vill bara klara den här kursen och börja på min c-uppsats. Och jag ska aldrig bli teoretiker!

True Blood!

Jag älskar verkligen True Blood. Vilken serie. Den har verkligen allt, jag är helt fast (som jag så ofta blir när det gäller film, musik och litteratur). Än så länge har jag tittat på serien på svt men jag vet inte om jag kan låta bli att inte kolla på nätet längre. Säsong 2 finns ju redan ute och jag har bara sett halva säsong 1.

När säsong 1 släpps (9/12) landar den i alla fall i min brevlåda.

Det blir inte sämre av att Sookie och Bill är ett par (och förlovade) på riktigt också!

RSS 2.0