ÅRE!

Jaa ikväll åker vi till åre. Vid sex tiden går tåget från Alvesta. Så först tar vi buss in till stan och sen tåg till Alvesta och sen tåg till Åre. Det känns inte helt hundra måste jag tyvärr säga. Hade introduktion i uppsatskursen igår och jag måste fundera rejält på den. Den 20:e februari ska vårt PM skickas in. Jag har inte alls bestämt vad jag ska skriva om. På en vecka missar man väldigt mycket skola så det är tyvärr på den bekostnaden vi får åka. Och när jag kommer hem har jag mest troligt en hemtenta som ska göras.

På tåget måste jag läsa en massa, jag har inte hunnit läsa allt denna veckan. Måste ju läsa in nästa vecka. Usch. Och när jag kommer tillbaka måste jag läsa om själva epokerna också. Blir mycket att göra.

Hur som helst, jag har aldrig varit på "semester" med någon utom min familj så det här känns såklart skit spännande. Det är det vanliga gänget som ska åka, vi är tolv stycken. Jag hoppas verkligen att jag känner att det var värt att missa en del av skolan när jag kommer tillbaka.

Nu ska vi till Ica Maxi och handla mat till resan. B ska in på systemet också. Vet inte om vi tar ngn data med, kanske inte kan blogga där ifrån. Men vi hörs snart igen:)

Män som hatar kvinnor.

Den 27:e februari ska jag på biopremiär. Så är det.

Lite bitter idag kanske.

Hade introduktion idag, vi är cirka 30 stycken i klassen. Jag blir nästan rädd, jag är van att se fem ansikten. Jag känner mig trygg där och det är med dem människorna jag vågar visa min (o)poetiska sida. Nu måste man börja om. Det är jobbigt att uttala sig om dikter som handlar om kärlek, hat, ångest, död och allt annat som ingår i människors liv (och även sånt som inte finns i människors liv), för på något sätt avslöjar man sig själv och ens egens åsikter. Det känns typ som att stå naken inför helt nya människor som säger nej så ska du inte se ut, vi ska berätta för dig hur du ska se ut.

Fikade lite och pratade med de vanliga kurskamraterna idag. Ju mer vi pratade om hemtentan som jag skickade in i söndags, ju mer inser jag hur jävla underkänd jag är. Men jag tänker inte skriva om det. Jag orkar inte ens tänka på det.

På fredag åker jag till Åre, med B och en massa härliga vänner. Jag känner mig ganska likgiltig inför resan. Jag har nog med bekymmer över vad som ska hända nästa timme och hur jag kan hinna få gjort så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.

Idag köpte jag gymkort på vugi. Ska vi ge gärnet efter min Åre-vecka Frida? Jag saknar fysisk aktivitet som fan. När man tränar så det gör ont då rensas skallen som bara den. Jag saknar att mocka och känna hur jävla tom hjärnan är.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Timo Räisnänen. Sen ska jag titta på Victoria Silverstedts program.

Idrottsgalan!

Hade helt glömt bort att det var idrottsgalan idag så jag blev väldigt glad när jag slog på tv:n vid åtta. Kalla kammade hem Jeringpriset, väl värt. Jag satt såklart och höll tummarna för Roffe, ridsporten är fortfarande så liten och ouppmärksammad i media så det är lite svårt för svenska folket att ha någon insyn i ridsporten.

I vilket fall som helst så var Robert Gustavsson och Björn Gustafsson helt underbara. Klockrena. Riktigt kul var det minsann. Och Timo Räsinen, helt jävla underbar. Så fint. Jag gillar idrottsgalan, fan vad tjejerna är snygga. Tänk om man sett ut så.

Annars har jag försökt få tag i böcker idag vilket misslyckades. Har inte hittat någon av de som jag ska ha läst till på fredag. Jag får nog ta mig in till biblioteket i stan verkar det som.

Köpte en fleece tröja idag och lite skidstrumpor. Det lär behövas.

Nu ska jag nanna, introduktion imorgon. Natti

Du måste finnas.


Söndag=ångest

Jaha igår var det fest. Det var himla trevligt, slank ner en flaska vin minsann. När vi kom till Sivans var kön sjukt lång så vi pallade inte stå i den. Gick hit för att hämta lite mer dricka men jag bestämde mig för att stanna hemma. Orkade inte gå hela vägen tillbaka till Agnes och Henrik. Men B och Henrik stack iväg, vaknade inte ens när B kom hem inatt. Sov som en stock.

Vaknade med världens baksmälla. Usch, blev treo och lite frukost. Sen gick vi till Ica och handlade en massa flottigt. Nu har jag ångest. Jag vill vara pinnsmal men det kan man inte bli när man äter en massa skit och sitter i soffan hela dagarna. Blir vugi imorgon. Var så himla sugen på att rida idag. Saknar hästarna. Jobbigt.

B har läst igenom min tenta och det känns ganska illa (som vanligt) faktiskt. Tror jag har missuppfattat en hel del. Jag är så himla trött på tentan nu, vill bara ha det gjort. Ska skicka in den snart, fast att jag inte är nöjd. Men jag är aldrig nöjd. Om jag klarar denna är det helt otroligt. Jag menar det verkligen. Det är en hård lärare och man måste ha godkänt på alla frågorna för att få godkänt. Örk.

Massa ångest idag, söndag är ångestdagen.

Krympningsmedel?

Här finns anledningen till att jag så sällan har högklackat på mig:


Blir mega lång. Borde kanske dricka krympningsmedel istället för vin ikväll? Dessutom kan jag inte bli fotad på nära håll för då blir toppen genomskinlig. Yees, Det här bli en bra kväll. Hej!

Otentig dag?

Vilket härligt begrepp på min dag, otentig.

Inatt somnade jag inte förrän halv tre vilket resulterade i att jag är väldigt trött idag. Har legat och tittat på film i sängen fram till nu. Imorgon vid midnatt ska min tenta vara inlämnad men jag är så trött på den så jag orkar inte ens titta eller tänka på den. Jag har slått vad med B, om jag klarar den så ska han få en hundralapp av mig. Om jag inte klarar den så ska jag ha en hundralapp av honom. Spännande.

Inatt blev Jenny (Bs kusin) och Pierre mamma och pappa till en liten pojke! Grattis.

Nu så ska jag gå till Ica för att handla och sen sola. Ska på fest ikväll, Bs klasskompis ska ha fest. Kommer inte känna så många där, tror Hanna (vi har gått i samma klass från lekis till mellanstadiet) ska dit så då är där kanske någon man känner. Orkar som sagt inte bry mig om tentan, det får bli imorgon det.

Nähe nu måste jag kila.

Happy birthday!

Idag så kändes det som om jag aldrig skulle bli klar med det jag skulle göra. Allting gick så långsamt. Somnade dessutom när jag var hemma på lunch men B väckte mig så att jag kom iväg igen. Och vet ni vad? Jag är färdig för dagen. Det känns helt ofattbart. Trodde jag skulle få sitta här till inatt någon gång. Men jag fick grepp om frågan så det sprang iväg ganska fort. Gött. Sen kan man ju undra om jag blir godkänd, hoppas, hoppas, hoppas.

Har ätit lite bilar och druckit Ramlösa. B sa att man får det när det är tenta. Och jag känner mig lite piggare av sockerkicken. Har lite ångest också. Tänkte dra med B runt sjön idag om han är sugen. Han har tenta imorgon så jag tror han kan behöva göra något annat än att plugga för att inte bli helt knäpp.

Nu ska jag gå hem (sitter i bibblan).

STORT GRATTIS TILL SYRRAN SOM BLIR 19 ÅR IDAG:) http://ffiia.blogspot.com/

New friends:)

Idag satt jag i bibblan på förmiddagen. Gick riktigt segt, behöver skriva 800 tecken till på den frågan som jag inte blev klar med idag. Men det får bli imorgon det. Vid fyra hade B tid hos tandläkaren så jag hängde med också gick vi en runda på stan. Jag fick handlat en del, hade julklapps pengar kvar. Blev bland annat ett par nya skor som jag provade när Jenny var här och hälsade på. De har kostat 500 kronor men jag betalade 125 kronor eftersom affären säljer ut allt. Inte dumt.



Pratade med Dorrit innan idag som meddelade att Hjördis och alla valparna mår bra och hon tar hand om dem jättebra.

Ikväll kommer pappa hit eftersom han är på väg hem från Gotland, han ska hämta borrmaskinen som fått låna. Nu ska jag duscha och sen slänga mig i soffan.

Love until we bleed.



Reine och Ragnar

Rakel

och Ruben.

Det blev 4 stycken! Vabligast är att de får 3 så det var kul att det blev 4. Den sista (Ruben) föddes vid tolv inatt. Hoppas nu att allt är bra med lilla Hjördis men det tror jag för jag har inte hört något annat,

Valp

Dorrit ringde nyss, en valp kom ut 20.45. Det blev en hane. Tyvärr hade huvudet fastnat så de fick köra in till djursjukhuset och klippa Hjördis så den kom ut. Nu väntar de på att resten ska komma sen ska hon sys igen. De vet inte alls hur många det blir. Usch stackars Hjörids, hon kommer säkert ha jätteont. Åh stackare. Hoppas nu att resten går bra.

Nu ringde Micke nyss och undrade när Hjördis är född så B letar efter det på nätet.

Hjördis.

Idag är det beräknat att Hjördis ska få sina valpar. Pratade med Micke och Dorrit igår som sa att hon slutat äta vilket brukar bero på att det snart är dags. Har inte hört något än i alla fall. Hoppas nu bara att allt går bra när det väl är dags.

Mysfaktor.

Efter att jag pluggat i cirka 6 timmar och B gjort tenta plus pluggat inför morgondagen så kände vi för att göra något annat än att prata om skolan. Så vi smällde upp en hylla till som vi köpte när vi var hemma. Det blev väldigt fint. Sen körde vi till Willys och när vi kom hem åt vi korv med bröd. Det var väldans gott. Brevid Willys finns en blomsteraffär så vi gick in och köpte två blommor och två krukor. Var inte så dyrt faktiskt och tänk vad lite blommor kan göra. Här blir bara mysigare och mysigare. Har ju inte råd att köpa allt på en gång men nu har vi nog fått det ganska bra. Så här ser det ut:

 
den här hyllan sitter i vardagsrummet. Där hade vi en väggdekoration innan men klistert fäste inte på väggen så den fick åka ner eftersom den lossnade hela tiden.



Och den här lilla hyllan sitter i sovrummet.

Nu blir det soffan och sen god natt:)

Glad.

Nu är jag glad. Sitter på bibblan och fastnade i mitt skrivande så jag skulle kolla mejlen för att göra något annat tänkte jag. Och vad fanns där? Jo där fanns ett mejl från min lärare Åsa som meddelade att jag fick G+ på papert som jag gjorde över julen där hemma. Eftersom VG är högsta betyg är jag väldigt glad och stolt eftersom jag tyckte att papert var det svåraste denna terminen och jag fick kämpa ganska mycket. Men jag fick nästan högsta betyg. Whhaaaa, så glad jag är. Nu känns det helt plötsligt mycket lättare med hemtentan. Åh tänk att det lönar sig att kämpa:D

Jag kommer vara glad resten av dagen.


I min värld.

Jag tror att jag lider av lite prestationsångest. Igår kväll tyckte jag att det kändes jättejobbigt att jag skulle skriva på min hemtenta idag. Och B tyckte att det var jättejobbigt att han skulle ha tenta idag. Gissa hur stämningen var hemma hos oss? Men det är ganska skumt för när jag sätter mig och skriver, när jag är inne i böckernas värld och i mina anteckningar så glömmer jag liksom tänka. Eller jag tänker men bara på det jag måste. Jag ser bara frågan som jag ska besvara framför ögonen och sen bara letar jag överallt efter svar. Både fysiskt i böckerna och psykist i skallen. Rotar, rotar och rotar. Sen skriver jag. Skriver, skriver och skriver. Non stop. Efter det läser jag igenom vad jag skrivit och ändrar om jag skrivit något flera gånger eller kanske skrivit något motsägelsefullt.

Efter det läser jag lite till i böckerna och lite på internet. Läser vad andra skrivit och så, inte för att jag kan ha nytta av det men ibland är det lite gött med andra perspektiv. Sen ändrar jag och filar lite på vad jag skrivit sedan innan. Sen kommer det jobbigaste, att tänka. Jag måste tänka kritiskt och kreativt. Jag jämför författare och olika verk + deras åsikter fram och tillbaka. Sedan börjar jag känna mig nöjd. Inte jättenöjd men helt okej nöjd. Och då börjar man med nästa fråga, hela grejjen om på nytt.

Man lär sig oerhört mycket. Det skönaste av allt är att när jag är i min egen värld med hemtentan glömmer jag bort klockan, betyg, skolan och massa andra tankar som brukar komma fram när det är dags för tenta. Men sen när jag går hem och ska pausa framför tv:n då börjar jag funder och oroa mig. Hur ska det gå? Usch, ångest. Det som hjälper bäst är att jobba på, jobba, jobba och jobba för då försvinner det jobbiga med det hela och det är gött.

Nu ska jag skriva om Charlotte Perkins Gilman och hennes Den gula tapeten. Kan varmt rekomendera den, det är en liten novell som handlar om instängdhet i äktenskap, psykisk misshandel, deprission, vansinne och en kvinnas kamp mot den överordnade mannen.

Snart blir det hem från lunch. Börjar bli trött och behöver pausa.

En snickare till farsa:)



Ja det här bordet har min käre far snickrat ihop. Inte alls dåligt och helt klart värt att vänta på. Han och hans arbets kollega var här vid fem och lämnade det. Fick skruva av lite saker på bordet för att det skulle komma in i köket. Var ett kritiskt läge där men det ordnade sig. Vi är jätteglada över bordet och det ska bli så skönt att kunna äta frukost och middag där. Tack pappa! Ps, pappa är inte snickare utan fasadmontör men han är en händig jävel för det. ds

Bordet invigdes med fika och kaffe, det var härligt det.

 

Vi fick låna borrmaskin av pappa också så därför skruvade B upp lite hyllor i köket (som egentligen var planerade att sitta i sovrummet men de gjorde sig bättre i köket), blev ganska snyggt. Tror det blir någon form av blomma på översta hyllan om det går att få någon sådan att överleva där.

För övrigt har jag inte pluggat alls idag heller, var i stan och gjorde ett ärende som jag ändå fått göra i veckan annars. Så nu är det 100% plugg denna veckan. Förrutom en eftermiddag som är avsatt till fika med Johanna i bibblan (är du på Frida?). Nu ska jag och B gå ut och gå. Ibland blir man lite uttråkad på det här stället. Har ju inget alls att göra, inget plugg alls. Nej, nej. Ut och gå får det bli. Ladda psykiskt inför imorgon kanske.

Ett bord.

Så nu har jag duschat och bäddat sängen. Gick upp för två timmar sedan men har inte haft särskilt bråttom. Tänkte att jag skulle försöka börja skriva lite på min hemtenta. Får se hur det går, det är värt ett försök i alla fall.

Idag blir det kanske lite fika med Johanna, Frida verkade också vara sugen om hon inte var jätte förkyld. Och vid fem är pappa här och lämnar köksbordet. Härligt.

På tal om pappa så tror jag att vi har ungefär lika mycket ångest idag. Han vet att han ska befinna sig i Visby i veckan för att jobba. Det är nog inget som man längtar så jättemycket efter. Och jag vet att den värsta veckan på länge börjar imorgon då jag ska sitta med hemtentan hela dagen. Japp. Livet är härligt.

Nu kom B hem:P

Jaja.

Idag borde jag plugga. Min tenta ska vara inlämnad om 8 dagar. Den består av fem frågor. Jag satsar på att göra en fråga om dagen. Men jag orkar inte nu. Så jävla seg och trött. Är själv hemma och har varit det hela dagen. Har tråkigt. Ont i huvudet. Hungrig. Stackars mig. Men jag orkar verkligen inte plugga. Blä.

A little bit in love with you

Idag gick jag till bibblan vid tio. Satt där i några timmar med överstrykningspennan. Tänkte mest läsa i helgen och börja svara på frågorna till tentan på måndag. Är väldigt nervös, detta blir utan tvekan den svåraste tentan jag gjort någonsin. Hoppas jag klarar mig.

Idag har jag och B ätit lax och kladdkaka och pratat om framtiden. Sånt behövs ibland. Framkallar dock lite ångest men sånt är det.

Nu ska vi gå runt sjön, kan vara skönt. Sen blir det Lets dance klockan 20.00. Gött.


Om jag hade vunnit några miljoner hade jag friat direkt.
:)

dagochnatt

Kvart över nio börjar jag. Tror vi får ut vår hemtenta idag. Usch. Jag hoppas faktiskt att vi inte får den idag för då hinner jag repetera och gå igenom en massa saker som jag redan borde gått igenom. Denna tentan kommer nog bli otroligt svår, blä. Hade varit så skönt om jag klarat den sista. Vi får väl se hur det går.

Idag har jag på mig ett halsband från Dag och natt som jag fick av min morbror med familj i julklapp. Tänkte jag skulle försöka få tag i en lång kedja och kanske något mer smycke men det säljs bara genom homeparty så det kan bli svårt. Här är deras hemsida om någon vill titta: http://www.dagochnatt.se/


Premiär och kvällsfika.




Idag så var det premiär för kopparna och kannan som jag och B fick av mamma OCH pappa i julklapp. De var jättegoda att dricka ur. Nu ska jag läsa 30 sidor i en liten bok och sedan ska jag grubbla lite över infallsvinklar. Ikväll klockan 20.00 är det Grammisgalan, då blir det mys och popcorn:)

Fick förresten en kökslampa av mamma OCH pappa också. Så nu kan vi se vad vi lagar och vad vi äter. Inte dåligt. Tänk så superfint det kommer bli med det superfina köksbordet som pappa gjort.

Som vanligt

Om 40 minuter ska jag ha redovisning, känner mig inte särskilt laddad eller sugen. Men måste ju göra det, hoppas verkligen jag blir godkänd. Här i Växjö är det snö och lite grått, som vanligt. Känns tomt utan Hjördis, ensamt på något sätt fast att B ligger och sover i rummet intill. Ingen att gå ut och gå med och ingen att mysa med. Ingen som håller sällskap. Dystert bara.

Slutar 12.00 idag, sen blir det plugga hemma och tvätta 14.30. Det behövs.

Fattade noll när jag vaknade imorse. Var är jag? Hade vant mig vid att bo där hemma och tassa ner på det varma golvet för att hitta någon familjemedlem vid köksbordet. Fast det är ganska gött här med, framför allt hade min rygg saknat sängen.

Ska träna lite mer på mitt framförande nu, oj vad jag är dåligt förberedd.

Wish I could be with you...

Är tillbaka i Växjö nu. Var väldigt jobbigt att säga hejdå till Mamma och Pappa idag. Usch, känns fortfarande jobbigt. Jag är väldigt hemmakär och har världens mysigaste föräldrar. Vi har alltid väldigt roligt tillsammans, även om vi bara sitter vid köksbordet. Kommer på hur mycket jag saknar hela gänget när jag träffar dem. Åh. Jobbigt. Men kom på att B fyllar år i början på Mars så då kommer vi nog hem en sväng. Och pappa kommer hit på söndag och lämnar vårt efterlängtade köksbord. Pappa har själv snickrat det, så himla fint. Drömbordet. Han ska lämna det här när han ska köra till Visby.

Nu ska jag slappa i soffan sen duscha och efter det förbereda min redovisning till imorgon.

Och till min fina familj, YOU ROCK. Vi ses snart igen:)

Ångesten kryper fram.

Snart ska jag och syrran köra till Väla, ska se om jag hittar något kul att shoppa. Har inte varit på väla på ett par månader. Klockan 16.00 idag ska mitt paper vara inlämnat. Känns inte alls bra, att plugga seriöst här hemma är helt omöjligt. Dessutom måste jag fixa en muntlig redovisning till på onsdag av mitt paper. Yes. Och till på torsdag har min käre lärare lagt ut nio intuderingsfrågor. Dessutom väntar en tenta. Snart kommer jag få veta att jag lever.


Aj aj...

Ja jag har varit jättedålig på att blogga men det finns så smycket annat att hitta på här hemma. Och när det inte finns något annat att hitta på så måste jag plugga. Vilket inte är så kul.

På tisdag åker jag och B hem till Växjö (utan Hjördis, snyft), så då kommer uppdateringen bli bättre.

Nu ska jag ut och rida och sen till väla med mamma. Ikväll måste jag läsa ut en bok...


RSS 2.0