Inte sparkas!

Igår red jag en lååååång runda med Paula. Flisan fick galoppera riktigt långt. Tack vare att hon hade riktigt bra med bjudning gick det att göra skänkelvikning i galopp. Inte illa! Det kändes nästan som att det var lite för långt för henne, hon är ju inte helt igång. Men samtidigt behövde hon nog galoppera av sig ordentligt. Hon blev ganska svettig. Kommer inte ihåg sist hon blev svettig. Undrar hur hon känner sig i kroppen idag :S Det hände en tråkig sak när vi var ute och red, Flisan sparkade Paulas häst Mirre. Vi har nog överanalyserat det lite i hopp om att hitta en förklaring till varför hon sparkade men har inte hittat någon. I veckan var jag ute och red med en annan tjej, den hästen sparkade mot Flisan (fast den träffade aldrig) och då blev hon jätterädd och sparkade tillbaka. Så därför tänkte jag att hon kanske var rädd att Mirre skulle sparka henne men han var en bit bakom henne så därför känns inte det troligt. Stackars Mirre, han fick en rejält utgjutning. Jag hoppas verkligen inte att Flisan ska börja sparka mot andra hästar. Då blir jag ledsen. Det är så kul att kunna rida sida vid sida med någon men om hon fortsätter sparka så kommer ju inte det gå. Hon har aldrig någonsin sparkat mot en häst innan så därför är jag så paff.

Nu ska jag snart köra iväg på lite ärenden. När jag kommer hem ska jag baka bullar. Jag hade tänkt göra kanelbullar med B kom med ett önskemål om några andra som jag tänkte göra.

Sen blir det plugg och ikväll har jag insläpp så då blir det stallet. Kanske massera Flisan, hon har nog ont i kroppen. Nu har jag lite ångest över att det blev en tuff runda igår. Men å andra sidan måste man ju börja ta i med hårdhandskarna någon gång.

Ekvationer

Idag så vaknade jag och B vid nio. Hade svårt för att sova igår för grannens hund skällde konstant mellan 23.30 - 00.10. Jobbigt!

Efter frukosten idag har jag suttit med ekonomin. B har lärt mig hur man gör med ekvationer. Jag har helt glömt bort hur man gör. Han är grym på att förklara! Fast det är svårt för honom att förklara för mig eftersom han tycker att det som jag inte fattar är självklart. Hur förklarar man för någon att 1+1=2? Ungefär så tror jag det känns för honom. Men han är väldigt bra på att förklara tycker jag. Och det känns inte alls lika omöjligt längre som det gjorde i torsdags. Härligt! Nu gäller det bara att träna, träna, träna.

Egentligen skulle jag åkt till Börjes idag med en tjej från stallet men det blev inget. Fast det var nog lika bra så kan jag plugga istället. Om en halvtimme ska jag till stallet. Hade planer på att köra och köpa ett par gummistövlar men jag tror jag väntar till imorgon. Har tänkt köpa present till B imorgon så då kan jag ta stöveljakt då istället. Bättre att plugga nu när jag verkligen kommit in i det.

Nu ska jag plugga sista halvtimmen innan stallet.

Dripp dropp

Idag är det examination i form av seminarium klockan tio. Jag känner mig ganska likgiltig. Men det gör jag inte över att det idag är exakt en vecka kvar till ekonomi tentan. Det känns minst sagt obehagligt. Nu när det har börjat komma in en massa matte är jag helt gone. Finns ingen chans för mig att klara detta. Men jag ska såklart göra så gott jag kan! Idag ska B försöka förklara för mig hur man ska göra, kanske trillar poletten ner då så att jag fattar. Om jag har tur. Sen i helgen blir det att repetera övningar och gå till bibblan för att läsa budget boken. Svårt att veta vilka frågor som kommer från boken.... Paniiiiik.

Något som känns bra idag är att det har börjat töa. Äntligen! Det droppar så härligt från taken. Så skönt det kommer vara när den vita skiten är väck. Då kan man galoppera i skogen och cykla till stallet. Man kan vara ute utan att tappa känsel i fingrarna också. Härligt. Våren har aldrig varit så efterlängtad som nu för min del.

Nej nu ska jag äta frukost. En timme kvar till skola.

Fler än jag som inte vill gå upp idag?

Det finns fler än jag som inte vill ta sig upp ur sängen idag. Det spelar ingen roll om någon annan bäddar in en. Är man trött så är man.

Glöd?

Åh nej vad jobbigt allt känns idag. Jag har haft en hyffsat bra känsla kring alla budgetar i ekonomin innan. Det sista jag behövde lära mig vara soliditet, räntabilitet och kassalikviditet. Typ tjata in formler så att det verkligen sitter. Men igår gick vi igenom nya saker och det känns rätt kört. Omtenta känns givet.

Ska vara i bibblan om en timme för att plugga med Frida och Helene. Jag kommer nog sitta där som ett frågetecken. Sen måste jag läsa budgetboken. Kommer att komma frågor på saker ifrån den på tentan. Im dead. Vad ska man koncentrera sig på? Ingen aning.

Har ingen glöd idag. Hittar inget positivt med någonting just nu. Allt är grått, grått, grått.

Det är så jobbigt när man går upp ur sängen med känslan det här kommer aldrig att gå. Man funderar på hur man ska göra för att dagen ska gå så fort som möjligt så att man kan få lägga sig under det trygga täcket igen.

Bit ihop.

Överpriströja no 2


Morgonritt

Idag gick jag upp halv åtta, gick ut med Hjördis och slängde i mig frukost sen åkte jag till stallet. Red Flisan. Det var helt underbart med all snön och solen! Riktigt mysigt. På några ställen fick Flisan kämpa på som bara den i den djupa snön men det gick bra. När jag nästan var framme så kollade jag ifall alla benskydden var kvar och det dem. Men när jag kom hem så hade ändå ett trillat av :( Men eftersom jag visste ungefär vilken sträcka som jag tappat det på gick jag ut för att leta. Sträckan skulle nog ta cirka 20-25 minuter att gå men jag hittade benskyddet efter 10 minuter. Jag blev jätteglad. Tänk att ett återfunnet benskydd kan göra hela dagen!

Sen mockade jag och fixade resten. Fick nytt schema av Gitta. Måste kolla vilket datum pappa ska firas och börja planera lite inför det. Har nämligen insläpp på hans födelsedag så om det ska vara kalas då måste jag byta med någon.

Om en halvtimme börjar skolan. Ska gå igenom resursplanering i ekonomin. Har bara två föreläsningar kvar innan tenta. Nervöst...

Funderar på att gå ut och gå runt sjön i eftermiddag. Eftersom stallet tar ganska mycket tid så hinner jag inte med mycket mer träning än ridningen. Min mage känns gigantisk! Men det finns ingen möjlighet att hinna med både VUGI och hästen. Det går inte. Jag har ju hela tiden planerat att jag ska cykla till stallet men det går knappt nu med all snön. Längtar till den är borta så man kan cykla, man borde väl tappa lite vikt av cykling? Hoppas det... Usch jag kunde knappt somna igår för att jag låg och tänkte på hur jag ska hinna med att röra mer på mig. Måste ju hinna med hund, häst och plugg. Det brukar inte vara så många timmar kvar på dygnet efter det. Men kanske snart när det är ljust lite längre.

Men sjön får det nog bli senare i alla fall. Efter plugg och rastning av Hjördis.

Jaga hästar i djupsnö. Kul!

Idag när jag öppnade dörren ut mot hagen så vände Flisan snabbt som bara den och skenade ner tillsammans med de andra hästarna till andra delen av hagen. Jahapp. Det var ju snällt! Det är som sagt STORA hagar och det är riktigt jobbigt att gå i den djupa snön. Detta verkar Flisan utnyttja. När jag kommit halvvägs så stod hyresvärdens häst i grannhagen och tittade på mig. Hon orkade nog inte springa ner till dem andra, hon är ganska gammal. Jag var tvungen att ta en bild på henne. Jag tror hon är en liten storhäst eller en d-ponny. Men man kan i alla fall se att snön är DJUP.

Vart tog benen vägen?

Under dessa granarna står alltid Flisan och Totta när det snöar. Syns att det är bra skydd för där dem står är det knappt någon snö på marken. Det är så kul för Flisan står där för att hon absolut inte vill bli blöt. Och Totta äter på grenarna vilket gör att det trillar ner en massa snö på Flisan. Då lägger hon bak öronen och blänger surt på Totta som glatt fortsätter äta på sin gran. Haha!


Vad kommer att hända i de två sista Twilight filmerna?

Wikipedia avslöjar en del om vad som kommer att hända i de två följande twilight filmerna:
2008 Jumper Sophie
The Yellow Handkerchief Martine Huvudroll
What Just Happened Zoe
Twilight Bella Swan Huvudroll
2009 Adventureland Em Lewin Huvudroll
Welcome to the Rileys Mallory Huvudroll
New Moon Bella Swan Huvudroll
2010 The Runaways Joan Jett Huvudroll
Eclipse Bella Swan Huvudroll
2011 Breaking Dawn Bella Cullen Huvudroll

Det ser alltså ut som att Bella och Edward inte kommer att gifta sig i nästa film. Men i den fjärde och sista filmen har Bella bytt efternamn från Swan till Cullen. Jisses vilken spoiler :P

Pluggar

Nu har jag 4,5 sidor på min projektrapport. Väntar bara på att min kontaktperson ska mejla utvärdering och resultat så att jag kan skriva ner det med. Sen tror jag faktiskt att jag är klar. Måste läsa igenom några gånger och kolla så att allt är med som ska vara med. Har inte lagt ner så mycket energi på denna uppgiften så den känns lite halvkass. Men jag måste plugga ekonomi... Tänkte kolla igenom projektrapporten en gång till sen ska jag göra några övningar i ekonomi.

Igår satt vi och pratade om vilka frågor som kan tänkas komma på tentan. Antagligen kommer det ingen fråga på skatt vilket är en jäkla tur eftersom allting blir väldigt komplicerat så fort skatten är inblandad. Anledningen till detta antagande är att vi bara har fått ut en övning med skatt. Så antagligen ingår det i kursen att man ska ha ett humm om hur man räknar med skatt men det är mest troligt inget som tentas av. Det jag måste lära mig nu är lite formler. Måste lära mig kassalikviditet och soliditet. Viktigt, viktigt för det kommer garanterat på tentan. Och imorgon ska vi gå igenom resultatplanering så då är det skönt om man redan har tryckt in det i huvudet och kan det innan det kommer massa nya saker.

Nej nu ska jag fortsätta. Sen i eftermiddag blir det bus i skogen med Flisan :)

Hjördis i sin myshörna


Dumlemuffins




Black


Sleepy monday

Det är alltid svårt att komma upp ur sängen på måndagar. Jag gick upp vid halv åtta så nu börjar jag känna mig vaken :)

Har lektion klockan tio. Eller handledning heter det väl. Gillar inte alls den här projektkursen. Är lite osäker på om jag fattat poängen. Jag har säkert skrivit en massa saker som inte ska vara med. Jag vet inte ens om det är meningen att man ska skriva ner själva planeringen eller om man bara ska prata om det på seminariet för att sedan skriva ner egna reflektioner i det som ska lämnas in. Ingen aning. Har fått ganska dåliga instruktioner. Arh, jag vill bara bli godkänd så man slipper tänka mer på den kursen.

På onsdag ska jag lämna in 5 A4, jag har fyra nu men frågan är om det står rätt saker på de fyra? Det ska jag väl få reda på idag antar jag.

Förrutom att skriva klart projektrapporten så ska jag plugga ekonomi som bara den i veckan. Blir nog ganska mycket att plugga denna veckan kan jag tro.

Nu ska jag klä på mig lite innan jag drar iväg.

En söndag utan motivation

Det blev inte trerätters igår, det blev två :) Först åt vi bakpotatis med en massa goda röror som B hade fixat. Duktigast! Till det blev det fläskfilé och vitlöksbröd. Det var väldigt gott! Sen spelade vi spel, ett sånt där förklarings spel. Det var riktigt kul. Man skulle förklara ett ord utan att säga själva ordet. Det blev lite rörigt ibland. Sen var det dags för efterrätt: marängsviss. Mums, mums. Sen när klockan var runt ett gick jag ut med Hjördis och gick och la mig. En stund senare gick Danne och Karina hem. Anledningen till att jag gick och la mig var att jag hade utsläpp imorse. Egentligen var det Sandras utsläpp men hon kunde inte så vi bytade så nu slipper jag ha utsläpp samma dag som min ekonomitenta. Jag kommer nog vara lagom stirrig på morgonen så då kan det vara skönt att slippa åka till stallet.

Så idag gick jag upp lite innan sju. Oj vad det snöade. Det var läskigt att köra. Ingen plogning och nästan inga bilar som hade kört före mig. Men jag kom fram utan att fastna! När alla hästar fått mat och kommit ut sopade jag för att sedan mocka och fixa Flisans mat. Jag trotsade vädret igår och gav mig ut på en skrittrunda i den djupa snön. Men idag får Flisan vila.

Nu ska jag försöka ta tag i min projektrapport. Jag är så omotiverad idag! Jobbigt. Behöver verkligen plugga, men jag hade helst lagt mig i sängen brevid B och kollat tv. Fast om en timme ska vi kolla en film som B håller på att ladda hem så jag tänkte köra stenhårt fram till dess. Eller ja, stenhårt var kanske att ta i. Men jag ska göra mitt bästa i alla fall.

Förresten igår när jag skulle åka till stallet så fick jag inte ut bilen från parkeringen. Den var totalt insnöad. Så jag fick gå upp till B och fråga om vi hade någon spade. Men nej det hade vi inte. Så B tog den där saken som sitter under grillen för att samla upp aska och skottade med den :P Det tog ett tag men till sist fick vi ut den. Och då upptäckte vi att det hade gått hål på avgasröret:( Låter som en traktor nu! Det beror antagligen på att man är tvungen att köra över snövallar när man ska parkera här så därför har det gått sönder:(

Johnny Depp...

är så jävla bra! Jag tycker han är världens bästa skådis. Någon mer än jag som är sugen på att se honom i Alice in the Wonderland?

Det snöar, snöar, snöar och snöar lite till.

Det snöar, snöar, snöar och snöar! Brorsan och syrran är påväg till Lindvallen idag. De körde vid fem imorse. Första gången de kör så långt (brorsan har ju precis fått sitt körkort) + en hyrd buss (bakhjulsdriven) med 8 platser + riktigt snökaos i svedala + förare med bruten handled= oroväckande. Men jag pratade nyss med mamma och det hade gått bra för för dem, det verkade som om dem kör lugnt och försiktigt i alla fall.

Imorse hittade jag B på soffan. På grund av min huvudvärk har jag sovit som en stock i natt och inte märkt att B gått upp och kollat på tv. Klockan nio väckte jag honom och frågade vad han gjorde i soffan. Han var ganska förvirrad och mummlade något om att gå och lägga sig igen. Han sover fortfarande.

Jag funderar på att försöka få honom med mig till stallet. Känns läskigt att köra själv i detta väder. Vägarna upp till stallet i skogen är inte direkt prioriterde och plogas sist av alla verkar det som. Det är en jätte smal väg så om man får möte blir det lite kaos. Vem tvingas flytta sig till sidan och riskera att hamna i diket? Annars får jag försöka köra själv. Känns lite läskigt bara. Men om brorsan kan köra med bruten handled till lindvallen för första gången och dessutom i snökaos borde jag kunna köra den drygt 8 minuter långa bilfärden...

Ikväll kommer Danne och Karina hit. Eftersom vi inte visste riktigt vad vi skulle hitta på bestämde vi att det fick bli trerätters. Sitta och äta gott och dricka gott är inte helt fel.

Just nu försöker jag skriva på min projektrapport som jag vill få färdig till måndag för att kunna koncentrera mig på den riktigt svåra ekonomin. Får se hur det går. Vet inte hur mycket jag hinner idag. Måste ju till stallet + handla också. Men man är ju inte så värst ridsugen med tanke på snön som faller.

Ska skriva lite till nu och sen försöka få lite liv i min kära sambo:)

Bang bang

Aj aj vilken huvudvärk jag har. Jobbigt.

Imorse skrev jag lite på projektrapporten. Blev bara några rader. Gillar inte alls denna uppgiften. Sen åkte jag till stallet vid elva. Red en runda på Flisan och sen hade jag lunchfodring. Var hemma igen vid halv två. Försökte göra ekonomiuppgiften med skatt och arbetsgivar avgift. Gick inte bra. Har inte fått kläm på det än. Sen gick jag ut med Hjördan i busvädret. När jag kom hem la jag mig i sängen och läste igenom mitt ekonomihäfte, låg och funderade lite på om jag skulle köra till stallet och ta in Flisan. Just då fick jag sms av Paula, hon undrade om hon skulle ta in Flisan. Jag har tagit in hennes hästar ganska många gånger, jag vet att hon vill att dem ska komma in på eftermiddagen. Så nu fick jag en gentjänst, inte helt dumt:)

Har legat i sängen och kollat OS med min hemska huvudvärk ett tag. B är i köket och fixar käk. Potatisgratäng. Mums.

Vila i frid Smulan

I somras hittade mamma en konstig knuta vid Smulans ben. Det såg ut som en pinne, eller en stor vårta. Då fick Smulan "vårtan" bortopererad och det konstaterades att det inte var något farligt.

Igår upptäckte mamma en liknande "vårta" vid Smulans juver. Den var lika stor som ett plommon och det kom blod ifrån den. Idag åkte mamma till veterinären med Smulan där det konstaterades att det var en juvertumör. 80% av tumörerna är elakartade och många gånger kommer de tillbaka igen. Tyvärr ser prognosen dålig ut för katter, bättre för hundar. Mamma bestämde då att Smulan skulle få somna in idag.

Det känns såklart hemskt sorgligt. Men som veterinären hade sagt till mamma så hade hon inte hunnit få ont ännu och vi får minnas en frisk och glad katt. Om hon blivit opererad hade det kanske lett till komplikationer som gjort att hon mått dåligt.

Jag vet att Pepsi (Smulans morbror) kommer att ta väl hand om henne. Jag tror att de kommer springa på ängarna i Nangijala och busa! Och jag tror att hon har det bättre hos Pepsi än vad hon hade haft om hon tvingas genomgå operationer och bli sjuk.

Smulan blev sju år.

Vila i frid Smulan.

Bilbränder på campus

Vid fyra i natt vaknade jag och B av att det stod en brandbil ute på parkeringen. Det var en bil som brann. Jag och B pratade om att det kunde ha varit något med batteriet som gjort att bilen började brinna. En stund efter kom även två polisbilar. De försvann först vid 7-tiden, först då tystnade allt oväsen och vi kunde sova igen. Detta ledde till att jag tog sovmorgon till lite innan tio. Jag var inte människa när klockan ringde vid halv åtta (för då hade jag precis somnat).

Jag var nyss ute med Hjördis och kunde då avfärda våra gissningar med bilbatteriet som upphov till brand. På en parkering som ligger en bit bort hade nämligen tre bilar till brunnit.

Tydligen så upptäckte polisen bränderna vid en "rutinkoll". Det var tur att de var ute och körde vid den tiden annars kanske fler bilar hade brunnit! Enligt smålandsposten har redan 2 personer gripits, kända sedan tidigare av polisen:

Det var strax efter halv fem på torsdagsmorgonen som polisen under en rutinpatrullering upptäckte en brinnande bil på en parkerngsplats på campusområdet. En kort tid efteråt hittades fler bilar som brann i närområdet. Totalt uppger polisen att sex bilar brunnit, tre av dem är totalförstörda.
Polisen grep på morgonen två män misstänkta för skadegörelsen. De båda är 30 och 23 år gamla och kända av polisen sedan tidigare. Förhören pågår och det är deärför inte klart om de kommer anhållas.

Lilla lillebror...

Tycker synd om lillebror som just nu sitter på akuten med bruten handled. Planer gällande hockey och skidsemester i Lindvallen med början på lördag har gått åt skogen. Stackare. Det måste vara jättejobbigt. Hur ska han kunna sova inatt med ett gips? Hoppas han får någon pilla så att han kan somna gott. Det måste dem väl nästan ge honom? Åh, stackars liten:(

Tänker på dig brorsan!

Lillebror och Lillasyster

Stackars Anja:(


Free Fallin

She´s a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too
She´s a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

Räntabilitet, soliditet, kassalikviditet = mina ovänner!

Precis kommit hem från bibblan. ar pluggat med Frida och Helene sedan klockan nio. Igår kändes allt hopplöst men idag kändes det bättre. Det går alltid tusen gånger lättare när man sitter i grupp. Sen när man sitter ensam så har man lust att skriva WHAT? över hela pappert. Jag och Helene tog en liten fika efteråt. Chailatte och chokladboll (får man lov att skriva negerbulle?). Det var härligt. Jag är helt slut i huvudet nu. Men ska sätta mig med ekonomin igen nu direkt. Lika bra att fortsätta när man har börjat. Jag måste PLUGGA, PLUGGA, PLUGGA om jag ska ha minsta lilla chans att få godkänt på tentan. Det värsta är att vi ska lära oss ännu mer nytt nästa vecka. Det hade räckt länge och väl med det som vi har lärt oss på denna tiden.

Vid tre ska jag åka till stallet. Sen ikväll vid åtta ska jag tvätta. Tjoho. Och plugga ekonomi under tiden.

Vill ha en ekonomihjärna!

Oj oj vad jag är trött i skallen nu! Läste ut budget boken imorse. Sen fick jag en massa bra dokument skickade från projektet som jag ska analysera. Skrev iop mål och fokusering och skickade till läraren. Sen har jag suttit och gjort ekonomiövningar. Det går dåligt! Jag kommer aldrig lära mig! Ah. Irriterande att det inte fastnar i skallen. Varenda gång glömmer jag något. Och jag blir så arg. Det är oerhört frustrerande.

Nu har jag huvudvärk. Ska köra till City Gross och köpa chaps. Sen blir det ut med Hjördis och stallet vid två. Ikväll ska jag sätta mig med ekonomin igen. Jag måste träna, träna, träna. Det känns inte som det hjälper alls. Usch. Jag är redan jätte nervös inför tentan. Det är precis jag klarar övningarna när någon sitter brevid mig och förklarar allting, hur ska det då gå när jag sitter där själv och ska kunna allt? Jaja, jag får väl hoppas på ett under innan 9:e mars. En ekonomihjärna hade inte varit helt fel.

Studier om kvällen.

Jaha, då har man varit med om sitt första stallmöte också. Jag vet inte om det blev så mycket sagt. Vissa fick ventilera sig lite och det var kanske det som behövdes. De sista orden riktades mot mig hoppas du inte har blivit avskräckt Johanna. Åh nej! Det ska mycket till innan jag blir avskräckt. Jag trivs som fisken i vattnet bland en massa hästmänniskor som man kan rida ut med.

Sitter med blött hår, ska snart föna det. Sen blir det rastning av en liten Hjördis. Kvällen ska spenderas framför datorn och ett tomt word-dokument. Ska klottra ner en massa projektfrågor som jag ska mejla iväg ikväll. Tentaperioden närmar sig. Ekonomikursen kommer gå käpp rent åt *******. Det är för svårt. Det blir för mycket för min hjärna att hålla ordning på. Alla verkar tycka att det är lätt som en plätt utom jag. Vadå soliditet? Hur får man fram räntabilitet? Usch nej. Det kommer bli kämpigt för mig att klara den här kursen.

Förresten. Mina stövlar är helt kass nu. Den vänstra har på något märkligt sätt blivit väldigt trång. Eller så har min vänstra vad växt enormt mycket den senaste tiden. När jag rider så knäpps knappen upp på den vänstra stövlen och dragkedjan seglar ner. Enormt irriterande. Man har ju lite annat att göra när man rider än att sitta och pilla med stövlen hela tiden. Dem får nog kasseras inom en snar framtid. Får väl köpa mig ett par chaps först. Sen i sommar MÅSTE jag har nya stövlar. Eller ja, jag hoppas i alla fall att jag kan hitta ett par nya som passar:)

Nu ska jag sätta fart annars får jag sitta här hela natten.

Överpriströja no 1


Det har varit en fin alla hjärtans dag.

Det blev bara jag och Paula som red ut. Klättrade upp för en väldigt brant backe. Flisan fick nog en hel del mjölksyra och blev väldigt anfådd. Tyckte lite synd om henne. Fast det är bra träning. Sen blev det lite trav och en hel del galopp. Vilken härlig känsla att galoppera två hästar i bredd. Då njuter man av livet, snön yr och hästarna frustar. Mysigt!

När jag kom hem gick jag och B till Ica. Försökte komma på vad vi skulle äta men det gick inte alls bra. Efter fyra vändor fram och tillbaka gav vi upp. Gick hem och slängde in Hjördis i bilen för att åka till Mc Donalds. Trots allt alla hjärtans dag, och så var det bråttom för vi var hungriga. Och pizza ville vi inte ha. Sen svängde vi inom hemmakväll, köpte American Beauty. B tyckte att det var helt galet att jag inte sett den. Det har jag nu. Den var väldigt bra. Den hamnar nog på topp 20 hos mig.

Nu ska vi nanna. Imorgon är det skola 10-15 och innan dess ska jag läsa budget boken. Den är seg!

Natti.


Hjärtedagen

Jag och Babe har redan hunnit med en runda på stan. Jag var ett ärende på apoteket för att bland annat köpa linsvätska (eftersom synsam hade stängt). B köpte två t-shirts på JC och jag köpte två "baströjor" där. Till överpris dessutom.

Nu har jag sett omhoppningen från världscupen, inte så jättespännande faktiskt. Ska hoppa i ridbyxorna och köra till stallet för att rida med Paula och Sandra.

Sen ikväll blir det mys med B och Hjördis.

Hoppas att alla får en underbar alla hjärtans dag.

Och ett stort grattis till Martin som blev pappa till en liten flicka igår kväll.

Schlagerkväll

Snart kommer Frida, Helene och Joel hit för att titta på melodifestivalen. Blir väl några glas vin också. Trevligt!

Idag var jag i stallet i fyra timmar. När jag kom dit så sprang det en häst lös så jag skrek HALLÅ och då kom Sannie ut och undrade vad jag gapade för. För att det springer en lös häst här ute, jag behöver hjälp med att fånga den! Två sekunder efteråt så rymde två hästar till så det tog ett tag innan vi fick tag i dem. På grund av sysslolöshet hittar dem på en massa bus. Finns ju inget att äta när det bara är snö överallt. Sen blev det en ridtur runt universitetet. Flisan var riktigt seg i början. Sen var det dags för galopp och vi fick vara först. Då blev det en jäkla fart. Massa galoppombyten:)

B fick gå ut med Hjördis när han kom hem från skolan eftersom jag inte var hemma förrän vid fem. Sen bjöd B på en räksoppa. Tyvärr föll den inte mig i smaken för jag tyckte den smaka för mycket cognac. Men smaken är som baken:)

tjusigt

Att cykla i (snö)storm

Idag tog jag sovmorgon till halv nio. Det var skönt! Sedan läste jag lite ekonomi och löste två uppgifter.

Vid ett fick jag för mig att jag skulle cykla till stallet. Kunde ju inte valt en mycket bättre dag. Nästan storm ute = blank is + stora högar med snö. Jag fick gå av och leda cyklen genom ganska många snöhögar och så fort det blev backe så började hjulen spinna så då fick jag också gå av och leda. Det tog ungefär 20 minuter så när snön har försvunnit så kommer det nog att gå riktigt fort att cykla till stallet. Men jisses, jag har ingen kondis alls!

Väl i stallet försökte jag ragga ridsällskap. Flisan har en tendens att bli extra busig vid blåst. Och hästarna var tokiga i hagen så jag misstänkte att det kunde bli en vild runda. Det var en tjej som skulle ut och rida så jag frågade om jag fick följa med men hon håller på att sätta igång sin häst så hon skulle bara skritta i en kvart på gårdsplanen. Sen fanns det inga andra. Så jag bestämde mig för att hoppa över ridningen. Jag orkade helt enkelt inte bråka med Flisan i en timme i mega blåst och 9 minus. Jag skickade sms till Paula som ska ut och rida imorgon så då hänger jag på istället. Hon skulle fråga två till så att vi blev ett litet gäng. Det kan nog bli kul:)

Sitter och försöker komma på vad man ska äta. Fläskifilé och gorgonzolasås kanske? En efterrätt hade ju inte varit fel. Men det är nog bara jag som är sugen på det.

Bröd

Jag bakar bröd för första gången i mitt liv. Har ingen aning om hur det blir. Degen smakade gott i alla fall.

Lägg märke till hur välstädad ugnen är. Bs förtjänst. I köket ska allt vara rent och fräscht. Tänk om samma sak hade gällt för vardagsrummet (där soffan nu har blivit förvaringsplats för diverse skolböcker, anteckningar och dataskärmar).

Jag fick rida själv imorse för Sandra hade migrän. Men det gick bra. De höll på att såga ned träd i skogen så det blev lite kaotiskt ett tag men vi överlevde båda två.

Jag har försökt läsa i budget boken men den lockade inte alls idag. Har ungefär halva kvar att läsa. Och inga uppgifter har jag löst heller. Vart är min diciplin? Men jag har faktiskt fått tag i ett projekt. Inte världens bästa men det är något. Och något betyder allt i detta fallet.

Nu ska jag snart ta ut bröden ur ugnen. Sen blir det promenad med hunden. Orkar jag plugga sen? Njaaa. Fast det är ju bara skit på tv så man kan lika bra plugga. Men jag är trött. Får se vad det blir.

GRATTIS TILL KÖRKORTET BRORSAN!


Åker till stallet nu

Idag ska jag befinna mig i stallet redan klockan åtta. Jag och Sandra ska ut och rida då. Så idag får Flisan vara ute till det är insläpp. Det känns alltid taskigt att låta henne vara ute så länge men jag hinner inte med något annat om jag ska köra till stallet hela tiden. Hoppas det blir bra väder idag. Efter stallet ska jag köra och tanka och sen blir det plugga hela dagen. Ska läsa ut budgetboken och förhoppningsvis kunna lösa några uppgifter. Vad gäller projektet så går inte det så bra. Jag har redan fått ett negativt svar och väntar på ett annat mejl. Någon hade vidarebefordrat mitt mejl till någon som varit involverad i ett projekt i Helsingborg. Får se om jag får napp. Hoppas, hoppas, hoppas. Annars vet jag inte vad jag gör. På måndag har vi första handledningen och det ser väldigt mörkt ut för min del.

B åker inte till Skåne i helgen. Igår upptäckte han att han har föreläsning till klockan 16 på lördag. Så då får jag sällskap på alla hjärtans dag ändå:)

Idag håller jag tummarna.

Nu drar jag

Äter clementin. Ska gå på Novischmässan med Frida innan föreläsningen:)


J är en fin bokstav tycker jag:)

Same, same

Jag har skickat iväg lite mejl till åstorps kommun. Får se om jag får något svar. Annars kanske jag och Frida går ihop och gör något tillsammans. Vi har båda samma negativa inställning till den här övningen så det kanske funkar bra. Verkligen engagerade, eller inte. Får se hur det blir.

Just nu ser alla dagar likadana ut. Pluggar ekonomi och projekt för att sedan åka till stallet. Det är inte jättekul för tillfället. Med plugget alltså. Ekonomin är tusen gånger roligare än projektkursen. Men det som känns självklart på lektionerna blir väldigt luddigt när jag sedan sitter hemma och ska försöka lösa uppgifter.

Nu ska jag tillbaka till boken med budget och budgetering. Klockan 13 är det föreläsning. Ska pilla med excel idag. Det kanske blir kul?

Har börjat fundera på om jag ska försöka hitta någon som kan passa Flisan runt påsk. Har en föreläsning den 30:e men funderar på att skita i den. Pappa fyller år så man vill ju vara hemma och fira då! Men jag vet inte hur länge jag kan vara borta från Flisan. Vill inte att någon annan ska rida henne. Och hon kan ju max stå utan ridning i tre dagar. Max, max. Får se hur jag gör. Beror lite på när pappa ska firas också. Hm.


B kanske åker till Skåne i helgen. Vi har en kompis (Markus) som ska ha 25-års fest. Jag hade jätte gärna följt med och grattat med det går ju inte med tanke på Flisan. Har ingen som kan passa henne. Eftersom alla hjärtans dag är på en söndag så har jag och B inte planerat något speciellt ändå. Så för mig gör det inget om jag firar med Hjördis och Flisan :P Sen på lördag blir det antagligen schlagerkväll med Frida och Helene. Men han har inte bestämt sig än så får se hur helgen blir.

Klabb

Ja varför ska något gå smidigt när det kan klabba. Jag hittade ett projekt i skåne som jag tyckte verkade intressant. Mejlade den ansvarige och fick beskedet att det blir svårt att svara på några frågor då de avslutade projekten oftast har några år på nacken och därmed är det svårt att svara på frågor beträffande tidsplanering och målsättningar. Det är även så att projekten ofta inbegriper olika län vilket gör det hela ännu mer komplicerat. Så nu vet jag inte vad jag ska göra.

Om det är någon som har varit med i något projekt eller liknande så säg till för sjuttsingen. Det är akut. Jag behöver ett projekt! Det behöver inte ha med litteratur eller kultur att göra. Spelar ingen roll vad det är. Bara det är ett projekt.

Annars så gick det bra i stallet idag. Jag red en lång runda med Flisan och det blev lite galopp. Första gången i galopp utan sällskap. Kom på att jag håller för hårt i henne och därför blir det ingen bra galopp. Så nu får det bli lite mer riskabelt med mer eftergift. Spännande.

Läste en bra artikel idag angående ridning. När man tränar för instruktör och ett problem dyker upp vid exempelvis skänkelvikning så är det vanligt att tränaren säger flytta bak benet eller mer tyngd på vänstra sidan
eller bättre tempo. Det är bra om tränaren istället frågar vad gör du nu? Eller att man tänker så för sig själv. Så tänkte jag idag när jag red då det blev mer slängtrav än galopp. Hur sitter jag? Lutar jag mig framåt? Vart är mina händer placerade? Har jag ett jämnt tryck i handen? Det handlar om att bli medveten. Att våga prova. Blir det någon skillnad om jag sänker min hand? Tänk så mycket mer man utvecklas om man tänker så! Istället för att någon säger "flytta tyngdpunkten mer till vänster så flyttar hästen sig". Hur mycket reflekterar man över det? Om man själv får prova så lär man sig mycket mer. Men man måste fortsätta ändra och inte stanna upp. Om man har ridit med låg hand länge så är det kanske dags att höja den och påminna sig om varför man rider med låg hand. Kanske är det dags att höja handen lite för att få hästen i en högre form? Ja ni fattar. Jag tyckte det lät riktigt vettigt och ska försöka tänka så när jag rider i fortsättningen.

Nu ska jag rasta hunden, sen kanske läsa lite mer budgetering (om jag orkar). Jag fick låna boken av Helene, TACK. Sen är det pelikanfallet med Julia Roberts på tv. En bra film:)

Plugg, som vanligt

Så skönt det var att sova idag. Hade egentligen planerat att gå upp vid halv sju för att vara på bibblan och läsa i budgetboken i en timme innan det är dags för plugg med Frida och Helene. Men det gick inte så bra. Jag gick inte upp förrens halv åtta. Men jag kanske kan läsa i boken efter vi har pluggat eller imorgon. Klockan nio ska vi sätta igång.

Jag är så irriterad på projektkursen. Jag tror fortfarande inte att jag fattat riktigt vad det är som vi ska göra. Leta upp ett projekt och analysera det. Men varför måste man ringa upp en massa människor? Om man får all information på nätet så behövs väl inte det. Arh. Jag blir så irriterad. Det är på tok för ambitiöst för en kurs som är på 2,5 poäng!!! Jag, Helene och Frida ifrågasatte lärarens förslag rejält igår på lektionen. Vi blev ganska irriterade allihop. Jag orkar inte engagera mig i den här tråkkursen. Usch och tvi.

Nu ska jag slänga i mig frukost innan jag går och försöka komma på något positivt med den här utbildningen.

Dagens schema

Det är alltid svårt att komma upp ur sängen efter helgen när man kunnat ligga och dra sig. Såhär ser dagens schema ut:

8-10: plugga ekonomi med Frida i bibblan.
10-12: ny delkurs i projekt
12-13: lunch
13-15: föreläsning i ekonomi
15-18: stallet

Måste rusa nu!

Drömmar

Jag sitter och tänker på hästarna hemma i skåne. Det kliar lite i mina fingrar. Det hade varit kul att få lite ordning och reda i högen så att någon kunde bli såld.

Funderar på Precious. För ett år sedan satt jag och hade ganska mycket planer för Precious. Jag skulle försöka få ut henne på träningstävling i somras. Men så blev det inte. Långt ifrån. Hon visade sig vara en ganska komplicerad filur som tyckte att jag hörde hemma på marken och inte på hennes rygg. Det visade hon många gånger. Det blev en kämpig sommar. På grund av att Precious tog oerhört mycket tid och energi hann jag aldrig med att få igång Flisan. Jag svor många gånger över Precious och ville för det mesta ha så lite som möjligt att göra med henne. Vissa dagar var dock bättre än andra och man fick lite mer hopp. Under hösten lyckades mamma till och med att hitta en köpare. På grund av ett olyckligt val av hovslagare fick Precious problem med sina ben vilket uppdagades på besiktningen. Hon fick vila.

Nu säger mamma att hon har mognat och visar inte samma tendenser som hon gjorde för ett halvår sedan. Så nu är jag lite sugen igen. Det känns lite surt att ha lagt ner all sin kraft en hel sommar för att sedan missa det bästa med unghästar: tävling. Jag älskar att tävla unghästar. Det är så uppfyllande att få följa deras utveckling och ha fått vara delaktig.

I sommar ska Flisan vara prio 1. Jag vill verkligen ut på tävlingsbanan med Flisan. Men så har jag funderat. Undrar om det skulle gå att lasta Precious och Flisan samtidigt? Det hade ju varit perfekt om man kunde åka iväg med två hästar på träning samtidigt. Tänk om man kunde åka med två hästar på tävling? Det kanske inte hade funkat. Hade nog blivit lite väl kaotiskt i vagnen. Men så kul det hade varit!!

Mitt sommarjobb gör dock att jag är ganska begränsad. Jag jobbar de flesta helgerna på sommaren och missar de flesta tävlingarna. Men jag ska banne mig planera in någon tävling i sommar! Åååh jag saknar ju tävlingarna så himla mycket.

Ju mer jag är i stallet hos Flisan desto mer blodad tand får jag. Kom på att Flisan varit minst lika jävlig när hon var fem som Precious var i somras. Flisan är fortfarande busig men ändå en stjärna:) Önskar att året hade fler dagar och dygnen fler timmar. Då hade jag hunnit med att jobba hela sommaren, rida + tävla Flisan, vidareutbilda Preicous och få ut henne på tävlingsbanan och rida in Migge. Haha. Det hade varit något!

Tänk så mycket man vill och så många drömmar man har. Och så ofta som planeringen inte håller. Men man glömmer. Den frustration som både jag och mamma hade i somras är i och för sig oförglömlig. Vi fick jobba stenhårt båda två. Men ska någon annan få göra det roliga nu när jag och mamma har tagit hand om den tuffa biten? Det borde ju vara tvärtom:) Någon annan får ta skiten så kan vi få göra det roliga.

Vi får se hur det blir till våren, sommaren och hösten. Men satsa som fasiken ska jag banne mig göra. Nu eller aldrig!

Älskar denna låten!


Hästar och hockey

Hmm. Hur tänker man när man uppmuntrar sina barn att bli aktiva i de dyraste sporterna som finns? Kan verka märkligt. Men har man ett stort intresse själv så kan det nog vara värt det. Hoppas jag:)

Igår hade jag insläpp, det gick bra. Fast jag var där redan vid sex och då hade inte alla fixat foder än så jag fick vänta lite. Senare på kvällen undrade Sandra om jag kunde ta hennes utsläpp för hon började jobba ganska tidigt. Så det gjorde jag. Gick upp vid tjugo över sex imorse och körde till stallet. Sen var det bara att sätta igång. Puuh vilket jobb! Ut med 19 hö-påsar i hagen och sedan ut med 19 hästar. Sen ska hela stallet sopas. Det tog ungefär 1,5 timme. Inte så farligt. Körde till Ica och handlade frukost, väckte B när jag kom hem. Sen blev det god frukost med nya frallor. Mums! När klockan var tio var det dags att köra till stallet IGEN. Jag och Paula bestämde igår att vi skulle rida ut idag. Johanna åkte med mig dit så vi red ut alla tre. Red ner hit till campus så det blev en rejäl runda. Skulle galoppera i en backe och Paula och Johanna drog iväg som bara den. Jag blev arg på Flisan som tog bettet och blev lång i kroppen. Hade en diskussion med lite pisk inblandat. Detta resulterade i att jag hamnade låååångt bak vilket i sin tur ledde till att Flisan försökte göra allt för att komma i fatt de andra. Efteråt fick jag skuldkänslor för att jag blivit arg på henne. Det är klart att hon vill galoppera lika fort som kompisarna och inte bli lämnad kvar. Men jag litar inte på henne och vågar inte släppa henne helt. Nästa gång det var dags för galopp frågade jag om jag kunde få vara först och det gick mycket bättre! Kommer inte ihåg sist jag galopperade så härligt i skogen. Det är i alla fall första gången Flisan har galopperat avslappnat sedan jag flyttade hit. Blev ganska mycket galopp så hon är nog trött i kroppen imorgon. Får bli vila och massage på kvällen (eftersom jag har insläpp imorgon). Sandra tar i alla fall mitt utsläpp på måndag och det är skönt eftersom jag har skola på förmiddagen.

När stallet var fixat var klockan halv två. Tre och en halv timme går fort där:) Så det blev hem för att tvätta av sig och byta om sedan körde jag och B till Alvesta för att titta på när brorsan spelade hockey. Det gick tyvärr inte så bra, de förlorade. Men de var jätte få spelare som var med. Till och med tränaren fick byta om för att vara med och spela. Så alla var jätte trötta. Men det var kul att få titta på när Andreas spelade, han var duktig! Tyvärr började matchen med att en kille från Åstorp fick åka ambulans till Växjö. Men det var nog inte så farligt.

Nummer 27 har min bror. Hockeytaktik? Njaaa. Här snackar man snarare taktik inför kvällens utgång skulle jag tro;)

Brorsan laddar med energi inför nästa period: KAFFE.

Här är pappa. Han har en viktig position i båset då han hjälper till med, ja vad gör han egentligen? Fyller på flaskor med vatten. Dricker kaffe. Skickar sms. Ordnar med skridskoskydd. Tittar på hockey. Det var i alla fall vad jag kunde se att han fixade med. Tur att pappa är med och fixar:)


Det var kul med hockey. Hoppas det går bättre nästa gång jag är och tittar. Men Åstorp ligger sist och Alvesta leder så inte så konstigt att de förlorade. Speciellt inte när det finns alldeles för lite spelare med vilket leder till att alla blir trötta.

Och jag tyckte att Salem var bäst av alla i melodifestivalen. Och sötast. Hoppas han vinner skiten!

Glädje!


Hard

God morgon!
Idag gick jag upp vid sju. B gick upp då, han skulle till skolan och då ville inte Hjördis fortsätta sova. Hon var nyfiken på vad som hände i köket.

Nu ska jag städa lite tänkte jag sedan blir det stallet vid tio. Ska rida och fodra lunch. Sen ikväll har jag insläpp för första gången. Hoppas det går bra. Funderar på om jag ska plugga idag. Men då måste jag ta mig till bibblan eftersom jag inte har den bok i ekonomi som vi ska läsa i till på måndag. Eller så läser jag i den på söndag istället. Och vi ska även leta upp ett projekt till på måndag. Det blir knepigt.

Men inga bekymmer idag för det är ju trots allt fredagsmys:) Då känns allt mycket lättare!

Nu ska jag sätta igång. Det blir städning till Rihanna eftersom hon är so hard:P

De fyra s:en (som Frida hade sagt)

Seminariet
Det gick faktiskt bra. Jag var inte särskilt nervös. Det var avslappnad stämning och det kändes som att jag låg på samma nivå som resten av gänget. Jag och Helene blev ett litet team eftersom många av våra åsikter var ganska lika. Frida och Eva var ett annat team. Inte vilket team som helst utan mina och Helens motståndare. Men det blev kul:) Fast ändå seriöst såklart. Nu får vi se hur det går med betyg. Tror att block 2 i den här kursen kan bli lite mer att bita i.

Sushi
Jag var inte jätte taggad på sushi. Men jag var HUNGRIG. Först åt vi en god sallad och sen en soppa (detta ingick alltså när man köpte mat). Men soppan smakade bara saltvatten. Blä. Inte alls gott! Sen kom sushin in. Ååååh så gott det var! Mums. Jag gillade inte den vita fisken (vet inte vad det var för fisk) men allt annat var gott. Mums. Det kommer jag absolut att äta fler gånger!



Shopping
Det var egentligen mest Frida som skulle shoppa men vi andra hängde på. Efter att Frida hade handlat upp halva Bikboks lager så gick vi in på Indiska. Jag blev kär i en söt blus där som jag köpte. Sen blev det även ett par tunna lila strumpbyxor och ett par lite tjockare med mönster. Och ett baslinne. Efter det gick vi in på Ur och Penn, jag köpte ett billigt armband för 25kr och ett par örhänge för 20kr. Fynd! Sen var pengarna slut och det var dags att ta sig hem.


Stallet
Johanna åkte med mig till stallet idag med. Vi mockade direkt när vi kom och sedan blev det lite ridning. Bestämde oss för att rida på ängen i den djupa snön. Snön var upp till knäna på Flisan. När jag började trava fattade jag ingenting. Det kändes så konstigt. Precis som om jag satt på en häst som var 1,80m hög. Flisan var tvungen att lyfta på benen enormt högt för att kunna trava och därför kändes det så stort. Jag tror aldrig att hon har travat så fint någon gång när jag suttit på henne. Jag och Johanna red runt på en volt så det blev ett spår och då blev det inte lika jobbigt för hästarna. Jag vågade aldrig galoppera med Flisan. Vill inte att benen ska ta för mycket stryk. Jag håller ju fortfarande på att sätta igång henne och hon har dåligt med både kondis och muskler. Så jag skrittade det mesta av tiden. Vill inte ha några dåliga ben! När vi kom tillbaka till stallet så upptäckte jag att jag hade tappat ett bakbensskydd i den djupa snön på ängen. Jag tänkte ge mig ut och leta efter det men alla i stallet skrattade åt mig. Det är stor äng, djup snö och det började bli mörkt ute. Så jag gick aldrig ut och letade:( Jag skrev i alla fall på tavlan att jag tappat ett skydd ifall någon skulle få syn på det.

solen var påväg ner när vi var ute och red. Vi skrittade av på banan, inte så jobbigt för hästarna som på ängen.

på den här ängen i den här tjocka dimman plumsade vi runt i snön. Det var som en film. Väldigt mysigt men lite kusligt.

Benskyddsförlusten ledde till att jag fick hem och byta om för att sedan köra till City Gross och köpa nya skydd. Hittade ett par för 180kr, Hansbo. Ganska lika de jag hade innan. Det får gå. Och sen köpte vi en våg.

Jag har tydligen tappat några kilo sedan jag vägde mig sist (i julas) och B hade även tappat en hel del. Men det syns verkligen inte någonstans. Suck. Tänk om man hade varit smal som en pinne och ändå kunnat äta vad som helst när som helst.

sushi?

Idag klockan tio är det dags för seminarium. Vi ska examineras idag. Ska även lämna in ett skriftligt arbete som jag sitter och finslipar på just nu. När vi är färdiga klockan tolv så ska jag, Frida, Eva och Helene ta bussen till stan. Där ska vi äta sushi. Jag och Helene har aldrig ätit sushi. Och jag är, som vanligt, så skeptisk man kan bli. Jag är inte jätte förtjust i fisk och det är ju rå fisk vi snackar om. Men det ska bli spännande. Beroende på vad klockan är när vi är färdiga med sushin så kanske det blir lite shopping efteråt. Jag måste hinna till stallet i rimlig tid så jag kan stanna i stan allra längst till tre. Måste gå ut med Hjördis när jag kommer hem också. Puuh. Svårt att hinna allt kanske.

Nu ska jag göra klart uppgiften och sedan mejla in.

Dramatik!

Idag åkte jag direkt till stallet efter föreläsningen. En tjej som också heter Johanna och bara bor en bit härifrån åkte med mig. Sen red vi ut ihop. Red på banvallen. Men det var ganska mycket dramatik innan vi kom dit.

Först så var det en traktor som skulle köra förbi oss. Det gick bra och Flisan höll sig på mattan. Lite längre fram hade dock traktorn kört ner rejält i diket och höll på att välta. Han försökte ta sig upp med hjälp av skopan men det gick inte alls. Stackare! Den höll på att välta flera gånger. Läskigt. Sen var vi framme vid vägen och skulle rida över. Det är en stor väg med väldigt mycket trafik. Speciellt när vi red där vid halv fem. När vi stod och väntade kom det bilar bakifrån som skulle ut på vägen. Sen händer det värsta. PLOGBIL. I full fart, plogen nere och blinkande ljus. Jag tänkte att det här kommer aldrig gå. Det sista jag kommer att får se i mitt liv är en ful plogbil. Flisan fick total panik. Hon blev såklart jätterädd eftersom snön yrde som fasiken och den lät riktigt mycket. Det gick inte att backa och vänta till plogbilen hade kört förbi eftersom vi hade två bilar i kö bakom oss. Flisan stod verkligen på stället och sprang och visade tendenser till att resa sig för första gången. Hon tyckte det var riktigt läskigt. Vårt sällskap, Johanna och Kaiser, studsade runt ungefär lika mycket som jag och Flisan gjorde. Men till sist kom vi över!

När vi äntligen var uppe på banvallen så började vi trava. Flisan var helt tokig! Hon var fortfarande uppspelt sedan plogbilen, vilket jag förstår. Men hon bockade aldrig. Däremot så galopperade hon i skänkelvikning väldigt många gånger. Inte illa!

Precis när vi börjat slappna av igen så möter vi en traktor som var ute och plogade. Johanna gjorde ett stopp-tecken men den fortsatte att köra i fullfart mot oss. Fick trava ut bland granar och buskar. Flisan sparkade till en hög med stockar så två stycken trillade ner. När traktorn var framför oss stannade han och började tömma sin skopa. TACK det var snällt. Bra tajming. Kaiser började stegra men Flisan höll sig lugn.

Efter det var det svårt att lugna hästarna igen. Det kändes som jag bara drog, drog och drog i tyglarna. Suck. På hemvägen kunde jag äntligen skritta på långa tyglar.

Jag hoppas att det inte blir lika dramatiskt imorgon och att Flisan inte är lika pigg då.

Hjördis

Idag har sötnöten Hjördis namnsdag:)










Vi gav upp

Nu skiter vi i den här dieten. Vi har hållt på i över en vecka nu och ingen av oss har sett/känt någon skillnad. Vilken besvikelse! Meningen är att man ska köra utan kolhydrater i 1 - 2 veckor för att sedan långsamt trappa upp kolhydrat intaget igen. Vår plan är att försöka undvika att äta pasta och potatis i veckorna och endast äta sallad. Sallad är ju gott:) Sen på helgerna kan man äta onyttigt. Får se hur länge den planen håller... Om jag hade hunnit så hade jag gärna kört några pass i veckan på VUGI. Men dygnet har ju bara 24 timmar. Jag är i stallet tre timmar om dagen så när jag kommer hem så blir det bara middag sedan är det dags att sova typ. Och på dagen måste jag ju plugga. Men B sitter ju 40 minuter på cyklen om dagen och kämpar på som bara den! Jag ska börja cykla till stallet så fort snön försvunnit. Tänkte prova att cykla dit på lördag. Se om det går. Och hur lång tid det tar.

Förresten. Så himla gött att Jackie och Patrik vann Paradise Hotel:)

Det snöar.

Snöstorm it is. Jag hann precis rida innan det började blåsa. Orkar inte klaga på vädret. Har inte tid att lägga energi på det. Snart kommer våren. Den kommer. Det gör den ju varje år. Dont worry.

Sitter med handduk på huvudet. Ska snart föna håret för att sedan gå ut med Hjördan. Imorgon blir det tidig uppstigning. Ska gå bort till Ica för att köpa hundmat (Hjördis vägrar äta något annat än hundmat på burk igen. När hon inte ätit något alls på fyra dagar så gav vi upp och köpte burkmat. Oj vad hon äter nu!) och sedan sola en snabbis. När jag kommer tillbaka blir det läsa Blomberg (eller var det gren?) för att sedan skriva det sista på arbetet som jag tänkt mejla in imorgon kväll.

Sen blir det föreläsning mellan 13-15. Ekonomi.
Förresten. Ekonomiplugget imorse gick faktiskt bra. Först var det ganska segt och vi vände och vred på saker och ting men sen trillade poletten ner. Det är så härligt när man får "ahaa"-upplevelser.

Psst... B har fått erbjudande om att göra sitt exjobb på Ericsson i Kalmar. Det betyder inte att han måste dit eller så, men har gör en undersökning åt dem i så fall. Jag tycker det låter som en bra grej att ha på pappert. Men än vet man tydligen inte så mycket om hur,var och när. Fina, fina Björn:)

Natti!

God morgon!

Jag är vaken. Tror jag i alla fall. Om en kvart ska jag träffa Frida på bibblan. Vi ska plugga ekonomi i några timmar. Sen ska hon iväg och då fortsätter jag med lite projekt minsann.

Hoppas att ni får en fin dag:)

Äntligen lite värme!

När jag skulle ta in Flisan idag så stod hon och åt hö, jag sa hej Flisan när jag kom ut. Då fick hon och Totta värsta rycket och sprang så fort de kunde till (vad jag trodde) var slutet på hagen. Jahapp, här blir man varmt mottagen tänkte jag. Jag fick börja traska. Och det är stoooooora hagar. När jag nästan var framme så sprang båda genom ett hål i staketet. Det fanns tydligen ytterligare en del av hagen. Jag kallade och kallade. Till sist kom Flisan i 180 km/h (okej inte riktigt men det var fort) och sprang ner till ingången. Jag började traska mot ingången och Flisan sprang på andra hållet. Ja så höll vi på ett tag. Totta gav dock upp ganska snabbt och fortsatte med sitt hö medan Flisan sprang runt som en galning.

Efter att ha gjort runt fem repor stannade hon. Hennes närborrar var stora som äpple! Hon var riktigt trött. Jag tog in henne och hon drack en halv spann direkt.

Det har varit runt nollan här idag vilket betyder att jag hade känsel i både händer och fötter när jag kom tillbaka från ridturen. Helt underbart! Jag hade glömt hur det var att rida när det inte är 12 minusgrader. Det är ju helt underbart.

Kan det ha varit tidiga vårkänslor som satte fart på Flisan?

Stackars hästar.

Inte bra att vandra ut på isen...

Pluggis

Tog mig upp ur sängen halv sju idag. Ut med Hjördis som var väldigt sömnig. Sedan blev det frukost för att efter det traska iväg. Gick först bort till min handledares kontor och lämnade en version av uppsatsen som hon ville ha och sedan till bibblan. Satt där med Frida mellan 8-12. Inte illa! Läste ut en bok och blev i princip färdig med det som ska lämnas in på torsdag. Har lite kvar att läsa så jag kanske kompletterar lite.

Egentligen skulle vi plugga ekonomi idag men eftersom det är mer bråttom med projekt så flyttade vi ekonomiplugget till imorgonbitti.

Nu ska jag käka lite lunch. Sen läsa lite ekonomi och lite mer projekt innan det är dags att åka till stallet.

RSS 2.0