SJUKT BRA


Pengarna bara försvinner.

För en halvtimme sen kom jag hem från stan. Att göra av med pengar är aldrig några problem och det går jävligt fort att göra av med de också. Om jag nu handlat till mig själv hade jag antagligen haft mega ångest. Jag har ganska mycket ångest över att jag lånar pengar från csn. Tänk när man ska betala tillbaka allt det. Men jag intalar mig själv att det är värt det. Att få jobb utan utbildning idag är ju för fan omöjöligt, det verkar vara svårt att hitta jobb med utbildning också. Suck. Gud vad det var bekvämt när man gick i skolan HELT GRATIS.

Det enda jag köpte till mig själv var en puma bag. Den billigaste jag hittade, och jag har ingen stor väska så jag behövde det eftersom vi åker till Åstorp imorgon.


Fan jag tycker att det suger att hela idol juryn har blivit utbytt. Hur kul är det? Jag som är crazy i Idol känner mig jävligt skeptisk nu. Arh, arg också. Jag gillade Tomita, Breitholtz och Swartling. Ingen idol utan den vanliga juryn.
image81

J jagar B som jagar G som jagar cykel

Igår kväll fick jag och B för oss att vi skulle sola, så vi tog Gördis med oss och skulle traska bort och ta ut pengar. När vi gått en liten bit kör en cyklist förbi oss. Gördis börjar springa och skrika som hon gör ibland när det kommer cyklar. Så jag skällde på henne men det hjälpte inte. Då skulle B göra ett försök. När han skällt klart på henne och skulle släppa henne trodde han att jag höll Gördis men det gjorde jag inte. Så Gördis stack iväg i en sjukt hög fart och efter stack B, och efter B stack jag.

Det såg ut som en action film när B sprang genom vattenpölarna. Jag försökte hinna med men det gick inte så bra. Efter ett ag ringde jag till honom och då hade han fått tag i Gördis för att cyklisten hade stannat.

Tack gode gud för att B är snabb och fick tag i henne. Nu ska jag skälla på henne ordentligt varenda gång hon försöker springa efter cyklar. Tur som fasen att det inte är någon trafik på Campus.

När vi (eller jag) lugnat mig (B höll på att få en hjärtattack rätt länge) så skulle vi växla pengar men då var växel maskinen trasig. Typiskt. Allt i onödan.

Igår fick jag till en jättebra middag. Såhär såg den ut.image80

Nu ska jag göra vid mig sen ska jag köra till stan och ordna en överraskning (B fyller år på måndag).

Stormvarning här och i Skåne. Men gud va kul... Eller inte.

Regn, ovanligt...

Det är grått i Växjö idag. Regnar, regnar och regnar gör det. Förmiddagen har jag tillbringat lite framför tv:n och Metro och en del i övningsboken till grammtiken. Det lossnar, men väldigt lååååångsamt.

Ska snart traska bort med Gördis till B. Hon får vara där medans jag har föreläsning.

I eftermiddag ska jag nog sola lite och tillaga potatismos och fiskpinnar. Det ska bli gott.

Nu är det inte många dagar kvar till Åstorp. Kul.

En dag hos B

OH redovisningen idag gick ganska bra jag och Maya fick godkänt och hade dessutom väldigt roligt innan och under tiden. Inte helt fel minsann.

När skolan var klar gick jag hem och tog ut Gördis en runda för att sedan traska bort till B. Drog med honom till apoteket, han fick vara hundhållare medans jag handlade.

När apoteket var gjort hängde jag med till B, blev lite snack med Dan om hans Sthlm resa och ej genomförda tatuering. Sen skulle B stor handla så då följde jag med. Inhandlade lite fiskpinnar som jag ska äta imorgon.

Blev bjuden på grymt goda hamburgare. Skit gott var de, har nog faktiskt aldrig ätit så goda någon gång. Min babe är bäst på mat. Och jag kommer bli tjock.

Med andra prd har typ hela eftermiddagen och kvällen spenderats hos B, detta resulterade att jag missade Hanna på msn och därmed att träna. Men jag hoppas att det finns fler möjligheter.

Nu är jag dödstrött och ska lätt gå och lägga mig. Vi hörs imorgon.

Konversation i min skalle:
Förresten Johanna, hur gick det med grammtik pluggandet?
ÅT HELVETE...
Mhm, du vet om att du måste plugga tre gånger mer än alla andra för att klara tentan va?

Blir så trött på mig själv.......

Efter tio

Alexander Schulman är på tv 4 nu. Jag sitter och skäms som fan. Malou sätter Schulman på plats. Kan kanske behövas. Han har skämtat och skickat mejl i till exempel Malous och Patrik Ekwalls namn. Fast Schulman står på sig och försvarar sig ganska bra faktiskt. Jag fattar vad Schulman menar, men jag förstår att "kändisarna" är upprörda.

Vilken härlig röra!

Ny vecka igen

Blev inget pluggande alls igår. Fick ett fint erbjudande från B: film. Så det blev film, godis och pizza. Det var väldigt smarrigt. På kvällen gjorde vi ingenting, slappade bara. Tänkte sova här men mitt nässpray tog slut och jag kunde inte somna så vi fick gå hem till B (som hade nässpray hemma). Usch, jobbigt att vara beroende.

Gick upp halv åtta och tog en promenad med Gördis. Sen åt jag frukost och nu har jag duschat och gjort vid mig. Har även beställt tid till att göra vid mitt hår. Det behövs verkligen. Och betalat hyran. Inte illa minsann.

Klockan tolv ska jag träffa Maya och vi ska träna inför redovisningen. Jag ska träna lite själv nu också.

Japp bäst att sätta igång.

Sunday bloody sunday

Vaknade första gången idag vid sju. Somnade om och sov ända till halv tolv. Det var riktigt skönt. När jag vaknat till liv gick jag ut med Gördis, och nu har jag nyss ätit frukost. Ska diska, bädda och duscha nu tänkte jag. Sen blir det lite plugg antagligen. Kanske inte sådär jättemycket, är ju trots allt helg. Men jag ska i alla fall läsa i en halv timme eller något. Se om jag kan bli lite klokare. Sen måste jag träna inför redovisningen imorgon. Jaja, det blir säkert jättebra.

Längtar tills vi ska hem. Ska bli så himla kul att få träffa alla, och at få rida:) Och få festa lite med de där hemma. De ska bli nice. Men nu är det inte många dagar kvar tills vi kommer hem. På torsdag kör vi efter min föreläsning.

Upp och hoppa!

Jag tycket det var bra att Fridas Upp och hoppa gick vidare i melodifestivalen. Tyckte den var härligt. Men det var synd att Patrik Isaksson inte gick vidare.

Min plugga grammtik-ångest är fortfarande kvar. Jag hoppas att den har försvunnit till imorgon. Då vill jag vara glad som vanligt och dessutom kanske försöka fatta lite av grammtiken.

Har typ inte gjort ett piss idag. Väldigt tråkigt. B är ute och partajar, det gör han helt rätt i tycker jag. Själv så håller jag mig till nästa helg. Blir förhoppningsvis en hel del fest när vi kommer hem. Eller hur Åstorp?

Såhär såg det ut när jag var ute med Gördis idag. Vi fick klättra.
image77
När Gördis är själv hemma klättrar hon upp under rullgardinen hos B, så sitter hon där och väntar tills någon kommer hem. Synd om henne. Men hon är söt!
image78

Nu ska jag och Gördis försöka nanna. Kan bli svårt med tanke på att hela Växjö utom jag är i fullgång med festande och skrikande. Men ska försöka i alla fall. Natti

Räkmacka

Jag har aldrig trott att studera på universitet skulle vara som att glida runt på en räkmacka. Men vissa saker trodde jag faktiskt att man skulle introduceras i. Som typ akademiskt skrivande. Allt är upp till studenten att ta reda på, det vet jag. Men kan man inte åtminstone nämna på vilken nivå skrivandet väntas vara? Det är trots allt en grundkurs, borde man inte rekomendera studenten att gå till textverkstaden för att få kundskaper som krävs för att bli gödkänd i en kurs?

Fick respons idag på min sista inlämningsuppgift. Blev godkänd på kursen. Men usch vilken ångest jag har. Känns som att det finns massor med "självklara" saker som jag inte har en aning om. Sånt som man ska kunna när man pluggar på universitet. Men var lär man sig detta då? Jag ska traska bort till textverkstaden och hoppas på att dem kanske kan hjälpa mig lite med mitt skrivande. Men eftersom det är en grundkurs jag går så trodde jag att de skulle ha någon form av information om hur man förväntas skriva, eller så kunde de i alla fall tipsat om textverkstaden. Det är ju först nu jag fattat att man kan få hjälp med att skriva akademiskt, det var ju på tiden...

Grammtiken känns skit. Jag läser, läser och läser ändå så fattar jag inte. Det är så många konstiga ord som jag aldrig hört innan och om tre veckor kommer det en tenta på detta. Då SKA jag kunna det. Jag fattar inte hur jag ska kunna lära mig allt tills dess. Blä, inget som har med studier känns bra nu. Ska jag verkligen plugga här i tre år? Kommer jag palla det? Får väl se.

Blåst

Idag är det nästan storm ute. Man kan inte ha håret nedsläppt idag. Det är ju som dömt för att bli misslyckat.

Jag håller på att tvätta nu. Har diskat och dammsugat också. Nu ska jag plugga lite grammtik, eller försöka i alla fall.

Jag är sugen på att hitta på något idag. Var ju och shoppade i förrgår men är ändå sugen på att gå i affärer. Inte för att handla men titta. Kanske inte just på kläder men ja, något rolig affär. Inte sitta hemma hela dagen bara. Vill faktiskt köpa solglasögon men vad gör man de? Samarkand? Äsch jag vet inte...

Starting something

Vid elva idag träffade jag Maya och Christoph. Vi gick igenom en gruppövning i grammatik. Jag har så svårt att få in det i skallen. Egentligen är det ju inte så svårt, ska bara försöka pränta in det... På lunchen åt vi tillsammans. Blev lite kyckling och ris, helt ok. Sen var det dags föe n ny föreläsning i grammtik. Puuuuuh. Fattade liiiite mer på denna än den förra. Men i helgen blir det mycket grammtik plugg.

Är ledig imorgon, men ska tvätta mellan 9-12. Tvättkorgen är redan full. Ska försöka tvätta Gördis leksak också, den luktar inte hallon precis.

Snackade nyss med en del av familjen som befiner sig i Lindvallen. Lyllos. De verkar ha de roligt där uppe, det är ju bra:)

Dan och Johanna har åkt till Sthlm och B är home alone så det blir nog att man är på besök en del hos honom i helgen.

Man skulle kanske dammsuga lite. Eller? Orkar inte plugga heller... Har inspiration men INTE till grammtik.

Förresten, nu har väl inte missat den här:

Arg...

Någon kommenterar andras bloggar i mitt namn och med min bloggadress. Sjukt jag vet, och jag hoppas att de som fått något elakt kommenterat hos sig tror på mig när jag säger att det inte är jag som kommenterat. Promise.

Och du som använder dig av ditt namn kan väl vara söt och sluta med det? Thanks babe.

Shopping

Vid lunch åkte jag och B till stan. Jag köpte en brun t-shirt/polo för 60 kronor. Det kallar jag fynd. Sen köpte jag en tröja med långa armar som jag tyckte var jättefin + ett par grå tjocka strumpbyxor:)

Fick mina örhänge från cocoo idag. Är hel nöjd. Fast de var grymt stora. Men det blir perfekt när man ska ut och festa.

Nu ska jag göra vide min diska, hann inte innan. Har bara slöat hos B och kollat film här. Ska nog sova hos honom inatt så vill ha diskat till när jag kommer hit imorgon bitti.

Hörs imorgon

OH redovisning

Nu har jag nyss kommit hem. Har varit på bibblan med Maya. Vi ordnade med vår redovisningen till på måndag. Den kommer nog bli bra och rolig:)

Nu ska jag bädda och diska. Efter lunch ska jag och B till stan. Jag ska handla för pengen jag fick av farmor. Behöver handla kläder. Kanske bjuder jag my love på fika också.

När jag kommer hem ska jag plugga grammatik.

♦OH= Over Head

Idag hände det här:

Imorse var jag hos studievägledaren. Jag kommer inte att kunna "hoppa in" i programmet nästa termin eftersom programmet är helt nytt och termin två inte finns ännu. Därför kommer jag att få söka programmet men be om studiuppehåll (eftersom jag just nu läser termin ett) och under studieuppehållet läsa en annan kurs som är väsentlig för min utbildning. Funderar på litteratur historia men det lutar åt en kurs som heter språkrådgivning och textvård. Efter den terminen är programmet på termin två och jag kan då påbörja mina "program studier". Min utbildning kommer att ta 3-3,5 år. Det är acceptabelt tycker jag. Men blev lite besviken över att jag inte kunde börja programmet redan nästa termin.

På lunchen gick jag och väckte B som fortfarande sov. Han följde med mig hem också bjöd jag honom på frukost. När lunchen var slut traskade jag bort mot D-huset där jag skulle ha min föreläsning i grammtik. Faktiskt så klarnade det lite. Nominalfras, verb fras, infinitiv, finitiv och bla bla bla. Men övning ger färdighet så jag ska nog kunna få rätt på det efter en jäkla massa ältande.

När föreläsningen var slut vandrade jag till B där Gördis befann sig. Vi gick ut och gick med henne, när vi kom tillbaks somnade jag i B:s säng. När jag vaknat till liv traskade jag hem för att tillaga makaroner. Mums.

Idag fick jag brev av min farmor och en peng. Blev jätteglad. Så nu har jag skrivit ett brev tillbaks som jag ska lägga på lådan när jag går ut med Gördis ikväll. På schemat nu står: DISKNING. Sen ska jag plugga lite tror jag.

Imorgon ska jag träffa Maya klockan tio, vi ska gå igenom vår redovisning.

Sms:ade Hanna igår. Jag tänkte hänga på henne när hon ska träna nästa gång. Det ska bli kul. Jag börjar bli lite rastlös av att inte göra mer än att gå ut att gå.

Nu ska jag diska...

Oboooooooy

Nu är B här. Har ätit två mackor och dricker Oboy. Ska hem till han och nanna där. Har pluggat lite grammtik idag och fattar ingenting. Hoppas det klarnar efter föreläsningen imorgon.

Nu ska vi gå. Natti!

Happy face!

Fick respons på den muntliga föreläsningen vi gjorde för ett tag sedan. Den som jag hade enorm ångst inför och inte alls ville genomföra. Fick G+ på den! Helt sjukt glad! Man kunde max få VG, fattar ni då att jag var väldigt bra? Wiiiieee. Fick alltså ett C enligt ects skalan. Är väldigt glad. Tyvärr kommer det nog inte bli alls bra på den jag lämnade in i torsdags, kändes konstigt med den uppgiften. Hoppas jag får godkänt iallafall.


Fick även respons på det vi lämnade in i fredags. Man kunde få U och G. Jag fick G så jag är hel nöjd. Responsen på det vi redovisade idag får vi vid ett senare tillfälle.


Idag träffade jag tre stycken i min klass lite tidigare. Gjorde en gruppövning som var grymt flummig.


Imorgon är det grammatik. På onsdag ska jag träffa Maya, vi ska göra en redovisning nästa måndag om pedagogiska hjälpmedel. Vi valde OH. Ska bli kul, skönt att slippa stå framför klassen helt ensam.


Har nyss varit ute med Gördis vid slottet. Det var mysigt. Nu är jag mega hungrig så ska äta lite sne plugga grammtik. Tjoho.


Inte lika fattig längre...

Idag fick jag mina pengar av B. Inte för att han har fått sina från csn utan för att han ordnade på annat vis. Mitt kylskåp var helt tomt så jag behövde verkligen handla. B följde med och handlade. När jag kom hem lagade jag pannkakor och diskade. Sen traskade jag bort till B, såg Bee movie. Inge bra alls. Däremot var det gott med lite ahlgrens bilar och grönsaker med dipp. Mums.

Imorgon börjar allvaret igen. Ska träffa några från klassen vid tolv och gå igenom en uppgift i övningsboken (som jag köpte på akademibokhandeln). Sen är det föreläsning och redovisning mellan 13.00-15.00. När jag kommer hem är det bara att sätta sig i grammatik boken. Jippy.

Får mitt kårkort imorgon. Det är bra. Och sen längtar jag till tisdag när jag ska träffa studievägledaren. Ska bli spännande att höra vad hon säger.

Nu ska jag och Gördis nanna. Klockan ringer 07.30 imorgon. Gäsp...

Byta?

Någon som vill byta hår och garderob? Snäääääääääälla!
image75
image76
Ursäkta mitt ofräscha osminkade nylle denna sondag. Det ingår ju ändå inte i bytet:)

Ofräsch en söndag.

Blä vad jag vill göra vid mitt hår. Vill först och främst försöka få tillbaka min naturliga hårfärg. Har inte pengar just nu. Men när jag får csn så kanske? Eller nästa csn efter detta får det nog bli... Hade gärna bytt ut hela min garedrob också. Söndag är inget kul. Känner mig inte alls fräsch.

Ska nog plugga lite nu, det behövs.

Funderar på att köpa örhängen från www.cocoo.se. Det kanske man kan unna sig...

Lördag.

Vaknade klockan åtta imorse. Var jättefint väder så jag och Gördis var ute i typ en timme i skogen. Det var mysigt. När vi kom tillbaka åt jag frukost. Vilade i ngn timme sen. B ville gå ut och gå så jag diskade och bäddade sen blev det skogen igen.

Nu har jag nyss ätit mos och falukorv. Det var gott. Gördis fick också smaka. Nu ska jag glo tv oh sen diska. Ikväll blir det nog bara kolla tv. Kanske köpa lite godis för de sista slantarna...

Bulle tajm

Har fått tid hos studievägledaren på tisdag. Ska bli spännande! Och mitt kårkort hade hamnat hemma på skogsgården så det skulle mamma skicka till mig idag.

Tvättningen idag gick sådär. När jag kom ut vid kvart i tre hade den ena maskinen stannat men det gick inte att öppna luckan. Fick såklart panik. Fick starta den igen. När jag stod där och väntade dök killen som skulle tvätta efter mig upp. Förklarade för honom och han sa att jag fick lov att tvätta klart på hans tvätt tid. Så sa han att om man höll inne start jättelänge så öppnades luckan. Skit bra att han berättade det. Kan vara väldigt bra att veta om man skulle bli sen med tvätten någon gång. Men jag tog i alla fall ut tvätten. Ville inte sno en maskin av honom.

Himla snällt av honom att hjälpa mig tycker jag. Jag hade faktiskt gjort samma om det var ombyta roller.

När tvättningen var klar solade jag i stubors solarium för första gången. Solade i 14 minuter och det syntes jättemycket. Skit bra! Och grymt billigt. 20 minuter för 30 kronor. Kostar dubbelt så mycket hemma. Im happy. Solning är ngt som jag lätt kommer unna mig som fattig.

Efter sol blev det dusch och promenad i skogen med Gördis. Och nu ska jag till Björn och baka kanelbullar. Blev nämligen jäst över sen pizzan igår. Perfekt. Och han har ju liiiiiite större kök än mig.

Imorgon bitti åker min familj till lindvallen. Jag är avis. Vill också åka skidor... Hoppas ni får kul!

Jag vill ha långt hår NU. Hade så gärna gjort hårförlängning men vem har råd med de?
image74

Yesterday was a good day.

Min alla hjärtans dag blev inte alls tokig. B kom hit vid lunch så då var vi bara här och degade. Sen duschade jag och fixade till mig så blev det ica. Köpte lite saker så jag åtminstone kunde äta frukost imorse. Efter ica fikade vi lite hos mig sen bakade jag kladdkaka. Kollade lite film också.

På kvällen traskade vi bort till B, dit kom Johanna och Dan också. Vi bakade pizza. Blev jätegott. Sen åt vi kaka och glass och kollade skräckis. Det var mysigt. Dan trodde jag hade köpt kladdkakan. Vem gör det när man kan göra egen? Han fattade inte hur man kunde göra ett hjärta heller. Haha han är kul.

Nu så ska jag skriva min inlämning som ska vara inne 16.00. Mellan 12.00 och 15.00 har jag tvätt tid. Det behövs. Egentligen skulle jag behöva springa bort till B innan tolv och ringa studievägledare. Får se om jag hinner. Nu ska jag börja skriva...

image73

Glad alla hjärtans dag allihop!

Igår kväll knackade B på min dörr som en överraskning. De var kul. Han skulle sova här, men halv två inatt gick han hem. Han kan inte sova i min säng:( får ont i ryggen av den. Inte alls kul.

I Växjö idag är det underbart väder!!! Känns toppen. Det är en sån dag så om jag haft pengar kunde jag gått hela dagen i stan och tittat på kläder och skor. Det hade inte varit fel.

Har inte ens pengar på min mobil, om jag haft det hade jag ringt hem och sagt glad alla hjärtans dag. Så om någon där hemma läser så vet ni att jag tänker på er.

B pratade om att han skulle trolla idag så vi kunde sticka och käka någonstans. Får se om det blir av. Hade varit kul, men jag dör inte om det blir en hemma kväll.

Nej nu ska jag duscha sen skicka iväg min uppgift. HA EN UNDERBAR ALLA HJÄRTANS DAG!


image57image44image41image21

Grammatik, vad är det?

I förmiddag började vi en ny kurs. Grammatik kurs. Jag kommer fan inte ihåg någon ting om tempus och sånt. Skit jobbigt. Jag kommer få det kämpigt med denna kursen. Får nog läsa jävligt mycket hemma om jag ska fatta något. Föreläsaren är flummig som fasen. Han är forskartypen som lätt flyter iväg och snackar om en massa konstiga saker. Han sa säkert tio gånger idag jaha där tappade jag tråden. Får ingen inspiration till ett ämne när det är någon som är så grå och tråkig som föreläser. Jag vill ha fart och fläkt. Men nejdå. Grammatik är ju så ooooooooerhört kul av sig själv så då behövs de väl ingen kul lärare?

För övrigt så är mitt paper klart. Ska bara klottra dit en källförteckning. Är inte lika nöjd med den som med den förra. Bara jag för godkänt så är jag som sagt nöjd.

När jag pluggat klart gick jag och Gördis hem till B och drog med honom ut i solen. Tänk att det var sol i Växjö. Underbart! Sen degade vi hemma hos honom, till sist traskade vi hit för att käka lite spagetti och köttfärsås. Nu har han gått hem och jag ska väl läsa lite om grammtik. Det behövs. Är "ledig" imorgon men har att göra. Måste till akademibokhandeln och köpa en övningsbok. Som tur det är hade B fått tio stämplar och har hundra kronor där så jag kan köpa den. Annars hade det aldrig gått.

Thanks babe!

Skola, frukost och studievägledare

Presentationen idag gick bra och var faktiskt ganska rolig. Ser fram emot att gå denna nya kursen, ska bli spännande.

Idag fick jag äntligen tillbaka min uppgift. Fick G på den och är väldigt nöjd. Det var mitt första akademiska paper någonsin så jag är super nöjd. Fanns inte alls mycket att klaga på och det känns skönt.

När jag kom hem från skolan gick jag i skogen med Gördis. Sen började jag skriva på arbetet tills torsdag. Har skrivit en A4 sida nu i alla fall. Det ska vara 2-4 sidor så jag har en bit kvar. Men jag tror nästan jag nöjer mig med två. Kommer nog få med det jag vill på två. Det är de som är konsten, att förmedla det man vill på ett så kort och "sak mässigt" sätt som möjligt. Lättare sagt än gjort...

När jag skrivit en sida gick jag och Gördis till B som bjöd på knäckemackor. Mums. Saknar verkligen kylskåpet där hemma. Tänk att det på morgonen fanns minst fyra pålägg att välja mellan, alltid juice, mjölk, filmjölk och yoggi. För att inte tala om corn flakes och kalas puffar. När jag kommer hem ska jag äta massa frukost. I min kyl nu finns i frukost väg:
en mini ost som knappt varar i två dagar till
mjölk för en dag
en halv gurka
jordgubbssylt som räcker två dagar till

Så var det slut. Haha. Har andra saker men inte som man kan äta till frukost. Men men sånt är de.

På tal om hemma så är jag sjukt ridsugen. Hinner inte tänka så mycket på de men när jag känner efter så är jag såklart sugen. Saknar Flisan men vet att hon har det bra och är i goda händer. Får ju rida när jag kommer hem. De ska bli kul!!

På torsdag är det alla hjärtans dag. Jag och B ska inte ge varandra något (efter som vi är helt fattiga) så de känns inte sådär jätteromantiskt precis. Vi ska hitta på något när vi får pengar istället. Nej för på torsdag ska min uppgift lämnas in sedan ska nästa tills på fredag göras. Tjoho.

Förresten så MÅSTE jag ringa studievägledaren NU. Bara någon månad kvar tills det är dags för ny anmälan. Tiden springer iväg...

Känner ni pressen?

Idag vaknade jag 07.13 helt av mig själv. Gick ut med Gördis, sen blev de frulle. Har diskat, bäddat och duschat. Nu är jag redo för en dag fylld med studier.

Jag gick inte till bilioteket igår. Men de kunde nog vem som helst listat ut att jag inte skulle palla. Nej istället blev jag bjuden på milkshake och äpplekaka. Vem kan tacka nej till det?

Nu ska jag förbereda min uppgift till introt idag. Sen ska jag faktiskt gå till biblioteket. Imorgon måste min uppgift till torsdag vara klar. Känns toppen eftersom den är avgörande för hela betyget. Ångest? Nej då. Det är lugnt. Känner ingen press alls.

Mhm, bäst att sätta igång då.

Först

Jag blev faktiskt den som utförde min presentation först av alla. Frivilligt till och med. Eller ja, jag sa inte att jag kunde göra det förrän tre minuter efter att frågan om vem som ville börja kommit. Gick ganska bra. Får väl se på betyget...

En tråkig sak var att min ena lärare sa jag har fortfarande inte fått in din uppgift. Som jag berättade i bloggen så hade hon blivit av med mitt mejl fast jag HAR SKICKAT. Och nu hade hon glömt att jag gett henne ett papper i handen. Men när jag påminde henne om det kom hon på det. Har i alla fall mejlat igen så jag hoppas verkligen hon får det nu. Jobbigt. Hoppas de inte påverkar mitt betyg allt för mycket.

Nu ska jag traska bort till Björn ett tag. Sen ska jag kanske smita iväg en liten stund till biblioteket. Måste bläddra i lite böcker för att komma fram till vad jag ska skriva om tills torsdag. Har inte ens börjat. Eller jo i huvudet men inte längre. Panik. Men mitt eget fel.

Rädda mig

Nu ska jag snart och redovisa min muntliga uppgift. VILL INTE. Är inte alls nöjd med den. Jobbigt. Men man måste ju. Sen blir det bara hem och plugga direkt. En uppgift till imorgon och en stor till på torsdag.

Förresten så upptäckte jag nyss att Borrat är med i Sweeney Todd. hur fräckt är inte de? Har itne sätt hela filmen än men snart. Ni måste se den, sjukt fräck.

No more ångest

Inatt sov B hos mig. Gick upp vid elva och rastade Gördis när jag kom in hade B fixat med frulle. De var gott! Skulle egentligen på öppet hus idag men ville inte gå själv så struntade i de. Gick hem till B och kollade en dålig film istället.

Vid tre gick jag ut med Gördis. Sen gick jag till bibblan och satt där i en timme nu har jag mkt mer kött på benen inför uppgiften imorgon= ångesten är borta.

Nu ska jag och B och handla mat. Jippy.


Johanna goes master chef!

Efterrätten igår var mycket god. Träffade två trevliga tjejer också. Lite lustigt att den enes pojkvän går i samma klass som B med tanke på att de är tre stycken i den klassen. Haha. Campus kan vara litet ibland. Efter efterrätten stack vi på en annan förfest som också var trevlig. Vid elva begav jag och Hanna oss till Stallarna. De var kul. Som vanligt blev jag trött omänskligt tidigt och gick hem till B.

Fick ett sms av mamma igår att hon satt in ett bidrag på mitt konto, det var jättesnällt och väl behövt. Så idag åkte jag och B till City Gross och handlade lite. JAG har lagat middag idag som faktiskt blev välidgt god. Mums. Sen ska vi äta hemma gjord chokladpudding som B gjort.

Ikväll blir det mys i soffan och de ska bli härligt. Imorgon ska jag på öppet hus i skolan och förhoppningsvis har biblioteket öppet så jag kan få klart min uppgift tills på måndag. Annars får jag göra klart dne på måndag förmiddag.

Och Hanna jag kommer med pengar till dig nu i dagarna:)


Efterrätt

Japp idag är jag bjuden på efterrätt. Ska vara hos Hanna klockan 19.00. Ska bli himla nice. Kan tyvärr inte följa med ut eftersom att jag inte har några pengar alls. De suger. Men men.

Idag har jag pelat med min redovisning till måndag. Ska prata om särksrivningar i 5-10 minuter. Har nog bara tre minuter nu så jag måste fortsätta med den i helgen.

Nu ska jag borsta Gördis, sen ska vi ut och gå.

Förresten, är du lite av en språkpolis som stör sig på särskrivningar?

Inte skickat???

Hade seminarium idag. Gick ganska bra faktiskt. Blev lite besviken när läraren sa att hon inte fått in min inlämning sedan i fredags. Det var en annan tjej som hon inte heller hade fått. Som tur de var hade jag ett ex med mig som hon fick, trots att jag hade kladdat massor på de.

När jag kom hem kollade jag mejlen direkt och det var helt rätt adress och mejlet låg i skickat. Störigt som fan. Men läraren sa att hon fatta att det inte var med meningen och att hon tyckte jag varit bra förberedd inför seminariumet. Men ändå störigt som fan. Jag som skickade en dag för tidigt och allt. Arrrh. Jaja. Får väl veta betyget på måndag istället. Men ändå grymt tråkigt.

Innan seminariumet var jag på bibblan och fixade lånekort och lånade en bok. Ska göra klart en uppgift i helgen. Kanske till och med får klart den imorgon. Hoppas.

Har nyss vilat och nu ska jag plugga lite tror jag.

Google

Googlade nyss mig själv och hittade en artikel där jag är med på BILD med Flisan. Kan ni fatta? Fräckt. Den är två år gammal och jag hittar den nu??? 

Kolla här: http://sydsvenskan.se/sport/article145486.ece

G <3 A

Kan berätta för de som är intresserade att nudlarna var väldigt goda. När nudlarna var avklarade gjorde B mig sällskap till biblioteket. Efter många om och med hittade jag den tidningen jag var ute efter. De har en sån smidig kopiator så den scannar in tidningen också kan man mejla det man har scannat in till sin mejl och skriva ut de hemma. Riktigt smidigt! När det var färdigt gick vi mot Ica. Handlade för 105 kronor. Nu är jag mega fattig. Inte alls kul.

Gördis väntade hos B efter Ica så jag tog med henne ut. Stötte på en annan hund vars ägare frågade om de fick hälsa, jag tvekade och berättade att det inte var min hund. Då gick de iväg. Gördis drog som aldrig förr och skrek så sjukt högt. Det lätt som om någon misshandlade henne, så skrek hon. Så när vi började komma ifatt den andra hunden sa ajg att det var ok att de hälsade. Och de blev jättekära. Gördis pussade massa på honom. Tyckte synd om henne som inte fick följa med honom hem. Hon kämpade allt vad hon kunde för att hon skulle kunna de. Snyggingen själv hette Ajjax. Ajjax matte undrade om Gördis löpte. De hoppas jag inte för det är lång tid kvar tills dess.

Och jag är förresten jätteglad för jag har fått hit en trådlös router. Den har jag fått av B:s pappa. Otroligt snällt. Är jätteglad. Helt ny och allt var den. Så senare kommer B hit och kopplar in till mig så slipper jag sitta på golvet.

Nej nu ska jag joina Gördis i sängen och vila. Sen blir det minsann ytterligare plugg (pluggade en del i frömiddags också)

Post, post, post

Var rena julafton idag när posten kom. Hade fått fyra spännande paket. Så nu har jag fått fyra av mina böcker, super bra! Mindre kul är att jag blev helt pank nu när jag köpt alla. Har bara en övningsbok kvar att köpa. Men jag är himla glad att jag fått tag i alla begagnat. Wiiiie.

Nu har jag tvättat klart. Blev sådär eftersom jag bara har via colour. Måste köpa white så strumporna blev rena. Och så fick jag hänga lite på elementen för det hann inte torka.

Nu ska jag till B, han ska bjuda på nudlar. Sen är det bilbioteket som gäller.

Hemma från movienight

Nu har jag kommit hem. Såg my super ex girlfriend (tror den hette så). Var ju inte så jättebra direkt. Men kladdkakan och popcornen var goda. Sällskapet var det inte heller något fel på:)

Inatt kan det bli lite svårt att sova. Ganska mycket liv överallt och det spelas musik på många ställen. Tisdagar för de som är boende på Campus innebär: utgång. Själv så har jag tvätttid imorgon mellan 9.00 och 12.00. Efter de ska jag ägna eftermiddagen på biblioteket. Ska försöka få ihop lite material till en uppgift som vi har nästa vecka. Just nu har jag bara så svårt att tänka mig att jag ska orka de imorgon. Känner mig grymt trött. Måste få klart en diskussionsuppgift imorgon med.

Får nog gå upp vid halv åtta. Nu ska jag och Gördis nanna.

Natti!

Kladdkaka

Efter föreläsningen idag var jag och B ute med Gördis i skogen. Sen var jag tvungen att duscha henne. Gjorde lite varma mackor och efteråt somnade vi. De var skönt.

Nu har jag kladdkaka i ugnen och när den är klar blir de movienight hos B med popcorn och allt. Inte illa!

Rastlös

Jag har egentligen inget roligt alls att skriva. Gick upp vid åtta och rastade Gördis. Sen blev de frukost och dusch. Jag har försökt plugga lite men de går så sjukt segt idag. Tråkigt. Ska träffa några tjejer tre kvart innan lektionen så ska vi hjälpas åt ned en klurig uppgift.

Sen måste jag fundera på vad jag ska babbla om på torsdag. Arh har noll fantasi och är rastlös. Jobbigt att plugga då.

Nej nu ska jag gå och terra Björn lite.

Akilles häl?

Här sitter jag och försöker få tag i billig kurslitteratur. Det är lättare sagt än gjort kan jag tala om. Men har köpt en bok i alla fall. Bara typ 7 kvar. Suck. Inte så jättekul.

När jag kom hem från föreläsningen tog jag med min Gördis ut i skogen på promenad i en timme.
Resultat: blodigt skoskav. Inte så värst kul.

Väl inne igen satte jag på ugnen och slängde in en fiskgrantäng sen kom B hit och åt tillsammans med mig. Sedan han har gått har jag suttit och funderat kring mina uppgifter lite. Ska till honom vid åtta och ha lite movie night. Om han fått hem ngn film vill säga.

Idag fick jag min första post. Hihi. En tidning + brev från mamma och pappa som innehöll ett stycke kabel och två fjärrisar till tv:n. Inte illa de.

Nej nu ska jag göra klart min uppgift så jag kommer vara aktiv på diskussionen imorgon.

Inget att göra? Det har jag.

Jag har precis kommit fram till att jag har enormt mycket att göra. På två veckor har jag fem inlämningsuppgifter. Och det är inte små uppgifter. Arh va jobbigt. Har en disskusionsuppgift imorgon. Så den får jag ta itu med i eftermiddag. Till på torsdag ska jag ha diskussion på min senaste inlämning. Sen kommer de jobbiga. Till på måndag ska jag ha en presentationsuppgift på språkvård. MUNTLIGT under tio minuter. Känns som man får spendera lite tid på biblioteket i veckan och i helgen. Har ingen aning om vad jag ska välja att babbla om.

Den näst sista uppgiften är en inlämning på hela denna delkursen. Den ska skickas nästa torsdag. Och på fredagen ska jag skicka iväg en till den nya kursen.

PANIK. Här gäller det att man kan planera och vara vaken och med hela tiden för det går undan.

Nej jag har inte tid att sitta framför datorn. Måste PLUGGA. Sen förläsning.

My place

Så här ser min lägenhet ut.
Soffhörnan.
image69
Tv:n och en liten klädställning.
image70
Sängen. B vägrade flytta sig så han fick vara med.
image71
Och såhär mega stort kök har jag. Haha
image72

Toaletten har jag inte fotat. De blier lite svårt att få med hela. Här hade ni min lägenhet på hela 22 kvm!

Inget trådlöst här inte...

Min router (vet inte hur de stavas) är hel kass. Så jag har inget trådlöst nätverk. B säger att jag måste köpa en ny. Så här sitter jag på golvet med en sladd mellan väggen och datorn. Men jag är glad att jag kan ha internet överhuvudtaget!

Har precis varit på Ica med B. Jag och Gördis ska hem till han nu och äta friterade pommes, biff muuuums.

Bilder kommer som sagt ikväll. Jag och B ska sova här inatt. Du måste vi springa bort till honom.

Dålig godis affär!

Nu är jag helt slut. Puuh. Har varit nere i centrum. Jag, B och Gördis GICK dit. Fick reda på igår att de skulle finnas en affär i centrum som sålde godis för 2.99 kr/kilot. Billigt tänkte vi och traskade dit. När jag kommer in i affären är där en mini liten hörna där de står godis för 2.99 resten kostade 4.99kr/kilot. Snacka om att luras. Men jag tog lite av de både billiga och dyra godiset i alla fall. Så tänkte jag köpa något annat också så det blev två semlor. Vi satte oss i solen vid sjön och skulle äta våra semlor som var STENHÅRDA. Och B tyckte att hans grädde var ofräsch så han vågade inte äta sin. Dit kommer man inte gå och handla godis igen. Då kan man lika bra handla godis på Willys.

Vaknade vid tio, traskade ut i blåsten med Gördis. När jag kom hem igen bäddade jag och diskade lite. Sen putsade jag en del skor som var dammiga. Efter de blev de premiär för dammsugaren som var riktigt bra. När de var fint i mitt lilla kryp in hoppade jag in i duschen. När jag var färdig var klockan tolv, då gick jag till B med mamma bakade bullar (som var super goda) och knäcke. Så åt vi frukost. De var efter de vi gick till den dåliga godis affären.

Nu ska jag vila mig lite. Har skrivit ett ansökningsbrev om sommarjobb. Så ska jag leta upp lite ny kurslitteratur och läsa lite i den kurslitteraturen jag redan har. Och ikväll måste jag nog handla så jag har frukost imorgon.

Ikväll lägger jag nog in lite bilder på hur här ser ut:)

Lägenhet!

Ja nu sitter jag här i MIN soffa i MIN lägenhet. Jag är jättenöjd och det känns himla mysigt här. Utan mamma och pappa hade det aldrig gått att få det så här fint. De kom hit i formiddags med hästsläpet fyllt med säng, soffa, tv-bänk, litet vardagsrumsbord, klädsställning, hylla och massa lådor! Vi fyllade hissen med saker och när vi började såg det ut som ett bombnedslag här. Jag hade jättesvårt att se framför mig hur det skulle se ut. Men det blev så grymt snyggt!

Mamma hade köpt till en massa fint pynt och kuddat så det blev extra mysigt. Det känns fortfarande lite märkligt att jag faktiskt ska bo här. Men jag kommer säkert vänja mig.

Vid lunch var vi i Växjö och åt Casalinga som mamma och pappa bjöd på. Jättegott. De var längesen man åt något så flottigt och gott. Hehe.

TUSEN TACK till mamma och pappa. Vet inte hur jag ska kunna tacka. Och tusen tack till my Love som också hjälpt till jättemycket och som jag fått bo hos.

Nu ska jag pyssla med lite små saker här hemma. Oj vad det känns märkligt. Men skönt och roligt!

RSS 2.0