Utbildning i tvättstugan...

Det märks att det är ny termin och nya studenter. Idag hittade jag en förvirrad utbytesstudent i tvättstugan. Jag fick visa henne hur man vet vilket "rum" man ska till och hur tvättmaskinerna fungerar. Det är nog inte så lätt att komma till en tvättstuga där ALLT står på svenska. Rätt idiotiskt. I just den tvättstugan där det finns så mycket utbytisar kunde dem ju haft engelska överallt. Det är trots allt lättare för oss att förstå engelskan än vad det är för dem att förstå svenskan.

När jag skulle ta ut sista maskinen träffade jag ett gäng killar (också utbytisar), jag fick visa hur man bokar. Min engelska är kass men deras var nästan värre.

Det är så kul att hjälpa människor som uppskattar den hjälp dem får. Om jag hade kommit till ett nytt land hade jag varit oerhört tacksam för all hjälp man kan få.

Det är klart man är en god medmänniska:) Jag har lärt 4 stycken hur tvättstugan fungerar idag. Inte illa!

Flickan som lekte med elden.


Köttbullar.

Japp jag har gjort köttbullar idag och dem blev riktigt goda. Det bästa av allt var att jag och B kunde vara i köket samtidigt utan att börja bråka och kasta köttbullssmet på varandra. Köket är Bs place för det mesta eftersom han är grymt duktig på att laga mat. Men idag hjälptes vi åt och det blev kanon!

Jag har mest legat i soffan idag. Har knaprat ibumetin. Haft ont i huvudet i 5 dagar nu, inte så kul att vakna och gå och lägga sig med ett dunkande huvud. Ännu värre är det att försöka läsa PÅ ENGELSKA. Har dessutom en seg hosta som inte vill försvinna. Annars är allt på topp:D

B har somnat, ska nog smyga in och väcka honom nu...


Literary theory.

Igår blev det en runda på stan med pågarna, B skulle till tandläkaren och jag fick köra. Sprang in en runda på Gina och handlade en tunika (har redan en men ville ha en till i en annan färg för dem är så fina och sköna). På eftermiddagen kom Micke och hans kompis. Dem skulle till Gotland och stannade hos oss för lite fika. Jag hade gjort äpplepaj.

På kvällen låg jag och B i sängen och kollade Sagan om ringen. Vi var ganska trötta. Andra bullar är det idag. B har redan svept den första groggen och han och Danne befinner sig på Tufvanängen för att gå på skattjakt. Själv har jag alldeles för mycket att läsa för att kunna dricka grogg och leta skatt.

Ska sätta igång att läsa nu. Märks att det var ett tag sedan något lästes på allvar. Engelskan gör ju verkligen inte saken lättare...


I Växjö igen.

Igår visade jag och mamma Precious för spekulanter. Nu borde snart gå vägen tycker man... När jag hade visat färdig så packade jag ihop allt som jag tagit med mig till Åstorp för sommarvistelsen. Mamma hjälpte mig att packa bilen och sen körde jag. Jag körde ganska fort. Det är riktigt tråkigt att köra till Växjö helt ensam utan musik. När jag kom hem tog jag och B upp alla saker från bilen (som var helt över-packad) och sedan blev det mat. B hade fixat potatisgratäng och en massa annat gott. Han är så fin.

B och Danne åkte hit i söndags, allt för att inte missa en vecka med fest. Så ikväll medan dem är ute och super skallen av sig ska jag börja förbereda mig inför skolan. Är förkyld och har ont i huvudet så jag orkar inte med nollningen idag. Ska fixa med schema och kurslitteratur. Planering är a och o.

B och Danne ska på förfest nu. Känns härligt att vara tillbaka på campus. Här börjar man förfesta klockan fyra.

Var förresten på Mio med B innan och beställde en byrå. Ganska dyr men asläcker. Vi får den nästa helg. Den kommer bli perfekt!

Sov gott mina vänner!


En solig morgon

Godmorgon mina vänner!

Igår åkte jag till Ängelhom för att träffa fina Jenny. Vi tog en lunch på stan och sedan småshoppade vi lite. Alltid lika roligt att ses:)

På kvällen red jag Flisan och Precious, somnade ganska tidigt.

Sitter och funderar på om jag ska köra till Familia. Behöver schampo och lite andra saker. Orkar inte göra vid mig, kan man åka dit i joggingbrallor? Jaaaaa. Vem bryr sig?

Ikväll blir det öl och pizza med alla härliga oj-männiksor som jag tillbringat hela sommaren med. Ska bli riktigt kul.

Nej nu ska jag sätta fart!

En underbar vecka!

En vecka på Kreta med Älskling var verkligen helt underbart. Vi behövde mysa och njuta efter en riktigt tuff sommar med jobb och hästar. Dessutom väntar en tuff termin med C-uppsats för min del så jag behövde ladda batterierna. Oförglömlig semester med B som jag alltid, alltid har roligt med. Vi har druckit massa mojitos, ätit frukost på stranden, tagit långa promenader och badat och busat massor i vattnet. Kommer aldrig glömma veckan i Kreta. Nu känner jag mig utvilad och är redo för en massa nya utmaningar!












Drar till Kreta...

Imorgon klockan 11.30 lyfter planet från Malmö till Kreta. Vi köpte en restresa i onsdags. Sist jag var på "solsemester" var jag 12 år så det är ganska längesedan. Jag har inte fattat än att vi åker imorgon. Har noll koll på min packning. Har säkert glömt mer än hälften. Nu ska jag packa handväskan sedan nanna. Vi hörs om en vecka:)

Hjördan:)

Hjördis älskar att bada, hon bryr sig inte så mycket om vart hon badar. Vatten går bra, tångblandning går ännu bättre...

Fölisar.

Har varit på fölvisning idag. Maria kom hit och hjälpte oss att lasta eftersom Flisan inte är helt med på noterna när det gäller transporter. Visningen gick bra. Benissa blev klass 1 föl och det är vi nöjda med. Tyvärr så är Benissa den av våra föl som fått sämst poäng men man bör ha i åtanke att hon har en hoppstam, gångartsfölen får alltid högre poäng. Benissa fick 8 på galopp och ben, superbra. Bra galopp och bra ben är en god förutsättning för en hopphäst.

Flisan skulle stambokföras men eftersom hon har goda meriter så blev hon AB utan att vi behövde visa henne. Riktigt bra:)

Choffe får vänta lite innan han ska visas för han hade ont i ett ben igår. Tråkigt:( Han har riktigt utstrålning och hingstkaraktär. Tror han hade fått bra poäng om han blev visad.

Nu ska jag vila mig sen blir det mocka och göra vid i stallet. Bara 3 dagar kvar att jobba nu.

före & efter


Äntligen en ledig dag:)

Igår var jag helt slut efter jobb så då blev det soffan tillsammans med Björn och sen stor godispåse. Somnade dock ganska fort med huvudet i Bs knä.

Idag sov jag till 9.45. Var nog minst 3 veckor sedan jag sov så länge, riktigt skönt med sovmorgon. Sedan åkte jag, B, mamma och pappa till Lund. Tog en fika och åt en glass. Körde inom Nova Lund. Handlade billiga jogging byxor och billiga linnen. Tråkigt men nödvändigt.

Nu har jag och mamma mockat och B och pappa håller på att grilla för fullt. Ikväll blir det nog spelkväll med Bs kompisar (om jag orkar hålla mig vaken).

Jobb 6.30 till 13.00 imorgon, skönt med en normal dag.

RSS 2.0