To much

På grund av rejäla tråkigheter kring uppsatsen som lett till sömnlösa nätter med mycket tårar så är jag inaktiv på bloggen.

En rejäl förkylning + feber och långa dagar i delin på Oj är ännu en utav många anledningar.

Men jag kommer tillbaka. Jag ska bara hämta kraft. Sen ses vi igen!

Trötter

Är helt slut efter jobb 9-18.30. Ska torka håret nu sedan blir det sängen.

Imorgon är det jobb 8-17. Sen ska vi till Ängelholm till Birgitta och Sune. Blir lite uppsesittar kväll (tror inte jag kommer att orka vara vaken så länge) där.

Imorgon ska vi få julfrukost på jobb. Mums!

Fortfarande ingen respons. Handledaren skickade mejl igår om att responsen skulle komma ikväll. Klockan är 21.55. Det borde väl räknas som kväll?

Julskinka, julskinka, julskinka, julskinka

Oj som jag har jobbat idag! Har haft kunder att ta hand om konstant. Men jag är så himla glad att jag får lov att jobba så jag kör på som bara den. Det är kul att få träffa alla i delin och få se lite Åstorpsfolk. Har varit lite julstressade och irriterade kunder idag men ganska lugnt. Alla går runt och säger "vänta bara, det blir värre". Så imorgon lär jag nog vara helt slut vid halv sju tiden när jag stämplar ut. Och det finns nästan ingen sillfilé så det kommer med stor sannolikhet att vara kaos imorgon. Ucsh ja. Nej nu ska jag sluta tänka på jobb och försöka vara lite social med B, mamma och pappa. Ska baka lite julbröd till och lite julgodis verkar det som (men först får jag nog ta en dusch, den där griljeringen från julskinkan fastnar överallt).

Fick förresten mejl av min handledare idag. Hon har åkt på en "förkylning" och jag kommer utav den anledningen att få min respons först imorgon kväll. En dag innan julafton!! Jag kommer inte hinna att göra något med uppsatsen innan jul. Jobbar långa dagar och när jag kommer hem vill jag vara med familjen. Men hon skrev att eftersom "det gått så bra för mig borde det inte vara några problem med att responsen kommer lite sent". Jo jag tackar för det. Pust. Nu är det bara till att bita ihop och kämpa på. Snart är den klar (även om det kommer bli stressigt efter jul).

Nu väntar dusch och sedan julpyssel!

Vilken söndag!

Oj vilken dag. Imorse gick jag och B ut för att släppa ut hästarna sedan drog mamma igång med julbaket och gjorde julknäcke. När det var klart så gick vi ut i stallet och mockade, efter 1,5 timme var vi klara och då var det dags för fika. Sedan blev det promenad med Hjördis tillsammans med B. Hon var helt vild, hon älskar att få springa lös i snön :)

Lite senare körde pappa och B på Oj och medan de var där passade jag på att sola en snabbis. När vi kom hem väntade en god söndagsmiddag.

B har varit galen idag. Vi har lånat Mickes och Dorrits ångtvätt och jädrar vad B har städat! Allt golv är tvättat. Tvättstugan (som alltid ser ut som kaos pga alla hästkläder/hästskor + vanliga jackor och vanliga skor) har fått sig ett rejält upplyft. Skåpsluckor i både kök och tvättstuga är tvättade och nu är han inne på toaletten och städar. Jag vet inte vad som tagit åt honom men han städar som fasiken!

Pappa står och gör julgodis just nu så här luktar ljuvligt. Choklad. Mmmmm....

Imorgon börjar jag jobba först nio så jag ska släppa ut hästar och lite sånt på morgonen. Sedan blir det jobb till klockan sex. Ska bli så kul, är riktigt peppad! De andra har dock förberett mig på att det kommer bli kaos pga all julhandel men det ska ändå bli kul. Och Pia har tvingat mig att ha en tomteluva på (jag har ingen egen så jag har fått låna henne), jag var lite tveksam i början men det ser fint ut när alla har tomteluvor. Sen värmer det skönt om öronen också. I fredags när jag jobbade var där några gubbar och kollade hur varmt vi hade - 9 grader. Inte konstigt man ar 3 tröjor, långkalsonger + byxor, dubbla strumpor och väst. Brrr.

Jag har även ryckt Precious man idag och ryktat min fina Flisan (som jag tyvärr inte kan rida eftersom hon inte har några snösulor).

Och fortfarande ingen respons från handledaren.

Vinterland









Strålande jul






Julpynt

Oj vad det snöar! Mysigt.

Igår gick jag och mamma ut i stallet på förmiddagen. Ryckte Migges man och sedan släpptes alla ut. Efter det blev det mockning i kylan. Brr. Vattnet hade frusit. När vi kom in så bestämde vi att jag och B skulle köra till Oj för att fixa middag + till kyrkbacken för att låna en ångtvätt. När vi kom hit igen började vi städa. Det blev riktigt bra men tog väldigt lång tid. Men nu är här julstädat. Härligt! Sen åkte julgran och lite julpynt upp.

På kvällen kom Jenny hit. Jag hade egentligen tänkt åka till henne och dricka lite vin men hade svårt för att ta mig dit och var väldigt trött så hon kom hit istället. Vi åt godis och tittade på Robinsson + snackade som bara den (som vanligt). Har inte träffats sedan i somras så det var verkligen kul att ses!

Idag så blir det stallet och sedan ska det bakas julgodis. Jag hade tänkt hinna med en runda till solariet också, får se hur det blir med det.

Nu är det frukost!

Fler bilder från förra helgen


Mamma fick 20 stora röda rosor av pappa som B gömmer sig bakom

lite utav presenterna som mamma fick

lite glögg innan maten


nu var det dags att äta

syrran



Mamma och Aladdin. Jag och mamma red ut dagen efter.

vi gillar mat på detta stället


julbord på Margretetorp

middag förra helgen

Hos mamma och pappa i den vackra snön

Lite innan tio packade jag bilen med hundar och väskor och började köra mot Åstorp. Det var ganska läskigt att köra för det var riktigt halt. Men när jag kom ut på motorvägen så gick det bättre. Vid halv tolv var jag framme och då gick jag och mamma ut i skogen med Hjördis och Tova.

Sedan körde jag ner till Oj, snackade skit med delin och hämtade kläder + nycklar. Hoppas nu kläderna passar bara.

Har precis hjälpt mamma i stallet med det sista och snart ska vi äta middag. Det blir soppa. Mums! Efter det ska hundarna ut och sedan ska jag och mamma iväg och handla de sista julklapparna.

Imorgon blir det jobb 8-18. Jag kommer säkerligen att vara helt slut på kvällen.

Fortfarande inte fått någon respons, får säkert den dagen innan julafton. Tjoho!

mamma och pappa förra helgen

sötaste på länge


det här med listor var ju kul

Höger- eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: trött, fundersam
Favoritgodis: choklad
Är det nåt du absolut inte äter: smör
Kläder just nu: mjukisbyxor och en svart hood
Musik just nu: ingen
Vad sa du senast: hejdå
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 1800 talet tror jag
Sommarplaner: jobba, flytta och rida
Fisk eller badkruka: fisk
Saft eller alkohol: saft
Hur många kuddar sover du med: 4
Favoritväder: sooool
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: bok, choklad, nässpray
Spelar du nåt instrument: nej
Morgon- eller nattmänniska: morgon
Sparare eller slösare: en blandning
Bästa film: oj, jag har så många! Kan inte bestäma mig för bara en.
Tror på liv på andra planeter: ja någon form av liv tror jag det finns
Kommer du ihåg din första kärlek: Usch ja!
Älskar du henne/honom fortfarande: absolut inte
Har du några homosexuella vänner: nej
Tror du på mirakel: ja!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: absolut!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: det beror på vad det gäller, men ja för det mesta
Ser du på kärleken som ett misstag: nej!
Hur många barn vill du ha när du blir stor: vet inte alls
Bio eller promenad: promenad
Är du kittlig: ja, ohälsosamt kittlig!
Snarkar du? kanske när jag är förkyld
Stjärntecken? tvilling
Rädd för insekter? ja det värsta jag vet
Äckligaste insekten: allt som flyger eller kryper. Allt som lever! Usch
Största svaghet: mina alldeles för höga förväntningar på mig själv och omgivning
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? att kunna flyga kanske
Vad vill du jobba som? vet inte riktigt. Med kultur och litteratur eller nått.
Chips, morötter eller godis? godis
Pizza eller hamburgare? hamburgare
Skriver du dagbok? nej, men jag bloggar
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? har redan piercing, kanske blir fler i örat. Inga tatueringar, är rädd för nålar!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) välstädat
Gungar du på stolen? nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? usch nej, jag är höjdrädd
Vilken hand håller du gaffeln i ? vänster
Är du rädd för blod? inte rädd, men om det kommer blod från människor så har det hänt att jag svimmar. På djur är det lugnt.
Saltar du på maten? ibland
Gillar du att sjunga? bara när jag ska retas med Björn:P
Anser du att du är stark? jag är farligt stark ;)
Brukar du sola? ja
Vad gör du om du får hicka? dricker vatten
Röker du? nej, har aldrig provat heller
Snusar du? nej
Använder du knark? verkligen inte!
Kaffe, te eller inget? båda funkar

Snö!!!

Vi har precis varit ute med Hjördis och Tova. Gick bort till Amfium och släppte Hjördis lös. Vågade inte riktigt släppa Tova men efter ett tag så släppte vi henne och båda var jätteduktiga. Tova lär sig otroligt fort och kom direkt när man kallade på henne! Hjördis och Tova lekte som galningar i snön. Rullade runt och brottades. De kunde nog ha lekt i evigheter men jag och B började frysa så vi gick hem. Tova äter gärna upp snön från Hjördis skägg. Haha. Idag har de faktiskt varit ganska bra kompisar. Med snön kommer glädje och hundarna har jättekul tillsammans i snön :)

Hjördis ute i snön

Tova♥


Praktik - vilket bekymmer

Undrar hur det ska gå med min praktik egentligen. Jag vill så gärna ha en praktikplats i skåne men chanserna till det ser ganska små ut. Jag har en släktning som jobbar på kultur skåne som jag har hoppats lite på. Nu håller allt inom kultur skåne på att omorganiserat och hela kalaset ska flyttas till Malmö. Nya chefer kommer att tillsättas på chefspositionerna och de har väl knappast tid med att ta emot en praktikant. Men det är först våren 2011 som jag ska ut på praktik så min förhoppning är att jag ska kunna knyta kontakter och ringa och tjata på alla möjliga under den terminen som jag kommer att jobba i skåne.

Det kan hända att universitetet hittar en praktikplats till mig och då får jag snällt ta emot den och pendla/flytta till den plats där praktiken finns.

Ovisshet är bland det jobbigaste som finns. Jag vill veta hur det blir NU! Tänk om jag måste flytta hit igen efter att ha bott en termin i skåne. Aaah. Det här känns fruktansvärt.

Paniken kommer lagom till jul

Idag på seminariet gick vi igenom plagiat. Man kan ju åka dit för vad som helst! Jag är rädd.

Och frustrerad. Uppsatsen lämnades in idag och vi kommer att få respons av handledaren till helgen. Toppen. Så nu får jag gå här i lägenheten utan ett skvatt att göra och sedan när jag åker till Åstorp för att jobba så får jag responsen och får jobba som fasen med den. Jippy. Det finns nog inga ord som kan beskriva min nervositet inför opponeringen. När det gäller min egen uppsats så känns det som att jag än så länge har gjort så mycket jag kunnat, jag känner mig nöjd (får väl se vad jag säger efter responsen). Det känns 100 gånger värre att jag ska kritisera någon i min egen klass. Och alla i klassen är grymt duktiga och man MÅSTE komma med konstruktiv kritik. Jag har även panik över att vi bara har tre dagar på oss att läsa in oss på den uppsats vi ska opponera på. Under dessa tre dagarna ska vi göra en forskningsöversikt och se till vad uppsatsförfattaren eventuellt missat att ta med, vi har även en låååååång lista på punkter som ska gås igenom, sen ska såklart primärkällan läsas. Dessutom är vi andraläsare på en uppsats som vi också ska ge respons på, dock inte lika ingående som på den som vi är opponenter på. Samtidigt ska man ha upptäckt eventuella brister i sin egen uppsats och vara beredd på att argumentera för sina val.

JAG ÄR RÄDD. Jag vill gömma mig under en sten under tiden som en klon av mig fixar opponeringen.


Vad gäller Tova och Hjördis så är Hjördis inte alls glad. Hon är ganska ledsen och nedstämd. Vi har gjort det mesta för att försöka göra henne glad men inte ens de knepen som alltid går hem funkar. Hon tycker att Tova är jobbig. Hjördis vill mest sova och vara ifred medan det är fullt ös på söta Tova. Tova och B verkar ha funnit varandra och kommer väldigt bra överens. Inte många hundar som går hem hos B men Tova har tryckt på rätt knapp:)

Något som är märkligt är att Hjördis gärna leker med Tova, när Hjördis vill. Inte annars. Och då leker de som galningar och verkar ha jättekul. Men utöver den tiden är Hjördis sur. Hoppas det blir bättre imorgon.

Vi har varit ute fyra gånger idag och Tova har kissat inne två gånger. Jag hade aldrig orkat med en kennel. Puuuh!

Spännande helg i Åstorp

Bloggen glöms alltid bort när jag är i Åstorp. Datorn ligger alltid orörd i väskan. Har haft en helt underbar helg.

I fredags åt vi middag hos min familj när vi kom fram. Sedan blev det Idol, vi gick alla och la oss ganska tidigt.

I lördags fyllde mamma år! Vaknade tidigt och gick ut i stallet där mamma fodrade hästarna. Vid nio väckte vi resten av familjen och då var det dags att gratta mamma. Av Sofia, Andreas och Pappa fick mamma ett par Pikeur ridbyxor som ser ut som jeans, pikeur ridstrumpor och handskar. Av mig och B fick hon en skarfs och ett halsband (rock by Sweden som Laila Bagge designar). Det blev lite mer presenter eftersom mamma och pappa även firade 20 årig bröllopsdag, mamma fick en jättefin klocka + 20 enormt stora röda rosor av pappa. Och pappa fick en ring av mamma. Hans gamla vigselring har nästan försvunnit så nu fick han en ny som var riktigt snygg. De fick även cognacsglas av mig och B i bröllopspresent.

Sedan gick vi ut i stallet och tog ut hästarna. Därefter var det frukost och sen körde jag och mamma till Oj. Skulle säga hej till Pia men hon var nog på rast när jag kom. När vi kom hem gjorde vi klart i stallet och sedan in i duschen för att befinna oss på Margretetorp klockan 14 där julbord väntade med nästan hela min släkt + Sune, Birgitta, Torsten och Berit. Oj vad vi åt! Det var väldigt trevligt!

På kvällen blev det lite snacks och goda groggar hos mamma och pappa, lite fler gäster tillkom då.

På söndagen gick jag upp tidigt. Jag och mamma red ut i skogen. Väldigt mysigt! Sen gjorde vi klart i stallet. Klockan 15 åkte vi till Kyrkbacken för att äta lutfisk. Det var lite speciellt men såsen var riktigt god! Det hela slutade med att vi fick med oss en hund till hit till Växjö: Tova. Det är Hjördis syster. Hon är bara 5 månader och är en riktigt glad skit! Ska prova och se hur det funkar fram till torsdag (när jag åker hem igen). Hjördis saknar ofta att leka med en annan hund och hon och Tova leker som galningar!

Hjördis är lite avundsjuk och hon var inte glad på Tova imorse när Tova studsade runt som värsta galningen i sängen. Hjördis ville bara sova. Men de leker jättebra ihop, förrutom att Hjördis tycker att det är för jäkligt att hon inte blir uppassad hela tiden som vanligt så går det bra :)

Nu ska jag duscha sedan väntar promenad med Tova och Hjördis. Efter det blir det skola klockan 15.

Bilder kommer senare i veckan. Glömde min kamera på Kyrkbacken men jag har tagit jättemånga bilder!

Nobelfest i Skåne?

Igår kväll tittade jag på nobelbanketten. Vilken fest! Helt otroligt, och vilka klänningar! Tänk så mycket intellektuella människor som samlas där. Jag hade gärna velat vara en fluga på väggen på nobelfesten :) Tyckte att Hertas tal var finast. Man blev väldigt gripen och det var allvarliga blickar hos resten av folket. Hon är så himla liten och spinkig. Och klär sig alltid i svart. Har inte kommit så långt i boken men hennes språk är fantastiskt så jag tror att jag kommer fastna i den ganska snart.

Fast snyggast igår var helt klart prinsessan Madeleine.

Jaha idag åker vi till Åstorp. B är i skolan nu och kommer hem om två timmar för att äta lunch. Sen slutar han vid tre så då åker vi direkt. Ska duscha och packa bilen innan dess. Har en jädrans massa saker som ska hem. Jättemånga julklappar och sen kläder som jag ska ge bort. Men det är lika bra att ta det nu. Blir lite klabb nästa vecka eftersom B slutar skolan på fredagen klockan tre och jag börjar jobba fredag morgon halv åtta. Men vi får se om det går att lösa på något vis. Finns nog inte så många tågbiljetter kvar dock :S

I Åstorp väntar idolkväll idag med familjen och julbord på lördagen. Det kanske blir som en liten nobelfest det med :)

Nej nu ska jag skriva ut uppsatsen så att den är klar till måndag. Sen blir det dusch och packning.

Idag har jag:

*suttit på bibblan från 8-11.30 med Maya. Första två timmarna är vi alltid jätteseriösa och superengagerade. MEN, sen tappar vi liksom det. Börjar babbla om en massa annat. Söta hundar som går förbi, vad man ska äta till lunch, lite klageri på handledaren, diskussion av diverse ömma kroppsdelar och så fortsätter det. Haha. Och sen håller vi på och gnäller som fasen "Åååååh det går inte", "fan, jag vill inte mer nu", "Min uppsats suger" osv. Jaa det är väl inget jätteroligt stadium vi är i nu när uppsatsen snart är färdig. Det råder PANIK. Men det är skönt att ha någon att dela paniken med.

*tittat på när Obama tog emot Nobels fredspris. Blivit impad av hans retorik. Konstaterat att det aldrig kommer bli fred så länge jag är i livet i alla fall.

*gått runt Trummen med B och Hjördis, diskuterat livet som president. Tänk att hålla ett tal på typ 20 minuter mindre än ett dygn efter man landat med jetlag. Kul!

*Försökt fixa en framsida till uppsatsen och därmed komma på vad den ska heta! Gud vilket bekymmer. Det preliminära namnet är: Vägen till tavlans färdigställande i To the Lighthouse. Oj vilken kul titel. Riktigt festligt! Nej, men jag har idétorka idag. Vi fick i alla fall rätt på både framsida och sidnummer:D

*solat medan B var inne och handlade på Ica

*nu är paprika, palsternacka, morötter, potatis och lite annat i ugnen. Snart blir det mat! Mums!

Sömntuta

Jag har fortfarande inte kunnat bädda sängen. Det finns en viss familjemedlem som är en riktigt sömntuta!

Hypokondrikern talar

Igår ringde de från Campushälsan och berättade att det inte syntes något på odlingen. Hon frågade hur jag mådde och jag sa att det kändes bättre. Hon sa att det bara var att fortsätta med pencillinen om jag tyckte att det hjälpte och jag mådde bättre. Om jag inte blev bra så skulle jag höra av mig igen. Nu har jag blivit helt nojjig och fått för mig att jag inte alls känner mig bättre och har jätteont. Tänk om jag inte har uvi (det verkar ju inte så enligt proverna?) och så går jag är och knaprar pencillin ändå. Det kan ju inte vara bra.

Ovan på allt så rinner min näsa konstant idag! Stackars Maya som sitter mitt emot mig här på bibblan får höra på mitt snorande. Jag har absolut inte tid att bli sjuk nu! Ska trycka i mig lite echinagard och spraya lite nasonex när jag kommer hem. Jag är ju beroende av nässpray och kan absolut inte sova med täppt näsa.

Nej nu ska jag lägga alla inbillningar om eventuella sjukdomar åt sidan och ägna mig åt uppsatsen.

Blir extra nojjig nu när det närmar sig jul, jobb och uppsatsens färdigställande. Kan inte bli sjuk nu. Går inte!

Bibblis

Sitter på bibblan. Grått och regn ute. Drömde om Flisan inatt, hon hade flyttat hit och hon var glad och busig. Hoppas att det blir så också.

Förövrig tog det en jädrans tid att somna igår. I huset mittemot det vi bor i hade någon bestämt sig för att ha fest och spela musik för hela jäkla campus. Det blev dock lite paus i musiken för att alla festliga deltagare skulle kunna sjunga låtar som "små grodorna" och "nu är det jul igen". Jag och B låg och diskuterade huruvida "små grodorna" är en julsång, är inte det en sång som man sjunger på midsommar? I vilket fall som helst så kom Securitas någon gång efter tolv så sedan somnade jag.

Idag när jag kollade mejlen så hade jag fått min respons. Eller, jag hade fått den redan igår klockan 21.30 men jag kollade mejlen först idag. Det fanns ganska mycket kommentarer kring mitt "pratiga" språk som jag redan ändrat. Så det kändes skönt att jag hann ändra det först faktiskt :) Sen tyckte hon att jag skulle göra om hela min inledning, inget bra flyt i den. Så det har jag ägnat förmiddagen åt idag. Ska försöka få det ännu bättre. Kommer antagligen få kommentarer på min inledningen nästa deadline (vilket är den sista deadlinen) också eftersom inledningen är mitt nyaste avsnitt.

Annars så var det inte så mycket kommentarer. Jag är lite arg på mig själv för jag har glömt sammanhanget kring ett tips som hon gav mig förra handledningen. Det handlade om "konceptionell kreativitet" och om att jag skulle använda mig av det begreppet istället för bara "kreativtet", hon skrev ner det och sa att hon skulle titta närmre på det men jag fick ingen kommentar angående det vilket jag hade väntat mig. Får nog fråga henne på måndag.

Nu ska jag fortsätta putsa på min inledning. Är jätte, jätte, jättehungrig. 1,5 timme kvar till lunch. Puuuuh.

Sov gott

Oj vad jag bloggar idag. Har ätit varma mackor och kollat lite tv nu ikväll. B somnade på spikmattan och snarkade ganska högt :P Har inte pluggat alls nu i eftermiddag. Och fortfarande ingen respons. Får hoppas på imorgon istället.

Nu när mitt hår börjar bli lite långt så kryper lockarna fram igen. Jag gillar volym och fönar alltid som fan + kör med volume master och dust it. Inte varje dag då! Bara när det är helg och man ska vara fin av någon anledning. Fast jag kanske ska sluta upp med det. Lockarna bli lite finare när man inte fönar sönder dem.

Jag just nu.

Fast det blir ju väldigt platt uppe på huvudet tycker jag. Äsch, jag får aldrig rätt på mina lockar. De vill aldrig som jag vill.

Nu ska jag ut med Hjördis sen blir det tandborste och tv fram till det är dags att sova.

God natt!

Dimma

Oj vilken dimma det är ute! Jag har precis varit på apoteket, det var 6 stycken före mig i kön så det tog väldigt lång tid! Men jag fick pencillin i alla fall. Skönt. Nu kommer det gå över ganska snabbt.

Vad gäller uppsatsen har jag knappt fått något gjort med den idag. Ändrat några små formuleringar bara. Har även försökt beskriva min disposition i inledningen men det låter mest rörigt. Är i stort beov av min respons för att komma vidare tror jag. Skulle fått den i onsdags, sen sköts det upp till fredag och nu har vi fått beskedet att responsen kommer "så fort" hon är klar.

Imorgon blir det i alla fall upp med tuppen och iväg till bibblan vid åtta. Det är ju inlämning på måndag för fasiken. Vårt första "riktiga" utkast med framsida och allt ska lämnas in då. PANIK. Speciellt eftersom jag ska vara i Åstorp över helgen och fira mamma. Då lär det inte bli så mycket pluggat.

Vill ha min respons NU NU NU!

Haj?

Igår så pratade jag med mamma i telefon och då hände det en kul sak.

Följande har hänt innan jag ringer till mamma:

I bilen påväg ifrån Väla mot pizzeria diskuterar mamma, pappa, Sofia och Andreas vad kebabkött är för slags kött egentligen. Förslag som nöt, fläsk och till och med känguru är förslag som dyker upp vid diskussionen. Plötsligt ringer mammas mobil.

-Hej*, säger mamma i mobiltelefonen.

Sofia som sitter i baksätet häpnar när hon hör mammas förslag.

-Vaaaa? Är kebab gjort av hajkött?, utbrister Sofia till sin stora förvåning.


Alla i bilen skrattar hysteriskt vilket jag också gör när jag får höra förklaringen till skrattanfallet av mamma.

* När man säger hej på skånska så låter det haj :P

Är jag en tjuv nu?

Har precis varit på campushälsan men provet visade ingenting! Jättemärkligt. Om inte sköterskan ringt innan fyra så finns det medicin till mig på apoteket. Men det kan hända att doktorn inte vill skriva ut när provet inte visar något.

Det värsta av allt är att när jag var på parkeringen här utanför huset så slog det mig fan, jag gick därifrån utan att betala. Hur kan man göra det?? Och nu sitter jag här, men jag tycker att sköterskan skulle sagt något i stil med "du betalar i receptionen" eller "gå upp en våning och betala där" för jag hade verkligen inte en tanke på det. Och nu skäms jag som fan! Åh, tänk om de ringer och påpekar att jag gick utan att betala. Räknas jag som tjuv då? Det var faktiskt inte meningen. Jag var nog så paff över att jag fick gå hem utan medicin så att jag helt och hållet glömde bort att betala.

Åh vad jag skäms!

Bästa jullåten!

Jag är inget fan av Dylan, mina kunskaper når väl typ till "Hurricane" och den känner väl i princip alla till. I alla fall så har Dylan gjort en jullåt. Och den är så jävla bra och briljant. Jag kan inte fatta hur bra den är. Helt sjukt! Dylan hävdar att det absolut inte är meningen att den ska vara ironisk, men var och en kan ju få tolka det på sitt vis. Det lilla jag har sett av Dylan är så jädrans långt ifrån detta. I denna videon rör han på sig, han ser liksom ut som en död i livet. Eller nått. Här är den. Ni måste lyssna, den är briljant :)


Finito

Nu har jag bara julklapp kvar till B sen är alla äntligen klara! Riktigt skönt. Förövrigt så måste jag nog gå till campushälsan imorgon och försöka införskaffa mig lite pencillin, har inte varit roligt idag. Aj, aj, aj.

Väntar fortfarande på skriftlig respons från handledaren som skulle kommit via mejl i fredags men blev uppskjutet till igår fast fortfarande har inget kommit Suck...

Jag handlade lite till mig själv idag också. Kläder till mammas födelsedag + julbord är klart. Härligt. Sen hittade jag två billiga örhänge igår.

Köpte linser innan idag, är inne på sista paret nu. Julklappsinhandling + linser = INGA PENGAR KVAR!

Julklappar.

Idag var det en tung sak som stod på schemat: julklappar.

Det värsta B vet är att gå på stan. Speciellt om jag ska handla kläder. Han hatar att jag ska titta runt i olika affärer och på olika plagg innan jag bestämer mig. Jag är snål med kläder, det ska vara bra kläder till ett pris som gör att jag kan äta annat än knäckebröd resten av månaden. Allra värst är det om jag provar något som inte blir bra och sedan letar upp något nytt som jag vill prova. Då blir han alldeles blek om mummlar "jag väntar där ute". Känner mig alltid stressad när vi shoppar ihop, blir aldrig helt nöjd med det jag handlar heller eftersom det ofta är impulsköp.

I vilket fall som helst så försökte jag förbereda B mentalt imorse. Vi tog på oss det stora tålamodet och körde iväg. Jisses med folk! Men vi var jäkligt duktiga faktiskt. Jag saknar cirka 3 julklappar (+ julklapp till B) och B saknar 1 julklapp (+ julklapp till mig). Vi hann inte med de sista vilket tråkigt nog innebär - stan imorgon igen. Arh. Om det inte hade varit för alla människor så hade det varit nemas problemas att shoppa två dagar i rad men herregud vad är det med folk såhär i juletider? Speciellt alla mammor med barnvagnar! Har man företräde överallt bara för man ha barnvagn? Det verkar nästan så. Och om du inte flyttar dig så kör de gärna över dina fötter och kör en armbåge i sidan på dig. Undan eller väck! Undrar hur många som blivit knäckta när de stått mitt i den jävla röran. Det är nog ganska många. Hur kan folk vara så okänsliga och bittra när det handlar om julklappar? Det är jobbigt men det blir ju verkligen inte bättre av att tränga sig fram i köer osv, vilket leder till att resten av folket ger arga blickar. Och alla gubbar som är med frugan för att hålla kassarna! De hade banne mig gjort mer nytta hemma, de bara står och glor. Helt tomma i blicken. Läskigt!

Jag funderar på att åka in själv imorgon. Fixa de tre julklapparna och sedan leta kläder till mig själv. Dags för julbord om en vecka, grabbarna lär ju ha kostym så jag får väl försöka matcha med någon klänning eller så. Men B pratade faktiskt om att han skulle kunna tänka sig att följa med imorgon igen, för att gå på sitt eget håll och handla julklapp till mig. Det låter som en bra plan (risken att han hunnit ändra sig till imorgon är dock väldigt stor), då kan jag gå och leta upp något fint att ha på mig i lugn och ro utan att känna mig stressad.

Nu är jag helt slut efter att ha slagit in alla julklappar. Ska ge Hjördis mat och sedan slänga mig i sängen framför tv:n.

Åååh, jag orkar egentligen inte stan imorgon igen. Pengarna är snart helt slut!! Men jag vill så gärna vara fin på lördag.

Stupid essay, Im stuck!

Sitter på bibblan som vanligt. Har varit här sedan åtta. Det är först nu det är riktigt ljust ute, riktigt mörkt på morgonen. Har nog fastnat lite vad gäller uppsatsen. Har läst igenom allt idag och ändrat en massa småfel. Sen har jag letat efter ett bra författarlexikon eftersom jag inte får lov att använda mig av Nationalencykopledin. Suck! Hittade en bra bok, där stod inget om det jag letade efter men jag hittade lite saker som kunde stöjda mitt argument i ett annat avsnitt. Börjar bli mer och mer nöjd med över helheten men så fort jag går in på djupet så undrar jag vad jag tänkt när jag skrivit vissa saker.

Tror jag ska gå hem snart. Min blåsa håller på att sprängas. Vill inte gå på de äckliga toaletterna här. Örk. Hoppas min film har kommit idag, beställde Orlando. Min handledare tipsade om att jag kunde se filmen ifall jag inte hann med att läsa boken - vilket jag absolut inte gör. Så jag kanske ska gå hem och titta på den (om den nu har kommit). Och efter att jag har sett den kan jag utveckla ytterligare ett argument i uppsatsen:)

B går i skolan till klockan tre idag. Vi har redan bestämt att vi ska dricka vin ikväll. B har otroligt kämpigt nu, han har riktigt mycket att plugga! Det har iofs jag med men jag har inga föreläsningar jag behöver springa på stup i kvarten. Så han är nog ganska sugen på vin så han somnar gott.

Försökte skriva på in min tes idag i inledningen men fan vad dåligt det blev. Jag tror inte jag har någon tes. Shit pommes, inte bra. Tycker mitt språk har blivit lite bättre nu när jag har tittat över det och ändrat alla svaga formuleringar. Där emot så är det mycket som jag fortfarande tycker är otydligt som jag vill få fram mer. Mina argument känns lite röriga och förvirrade emellanåt. Det är inte så lätt att få det att låta enkelt. Jag är ju ganska förvirrad när jag sitter och skriver så det är inte så konstigt.

Nej nu ska jag fanimej gå hem innan blåsan sprängs (min lågstadielärare berättade om en gubbe som dött när hans blåsa sprängdes, sedan dess har jag varit livrädd för att min ska sprängas och att jag ska dö. Vem vill dö på grund av en sprängd blåsa? Låter väldigt mesigt:P)

Jag verkar inte vara ensam om att gilla varma filtar i dessa tider.


Uppsatsskrivande, som vanligt.

Idag sitter jag i bibblan. Har varit här sedan lite över åtta. Ganska mycket folk nu, antar att många vill plugga så mycket som möjligt nu innan jul så att man kan få lite ledigt under julen.

Uppsatsen går sådär. Ganska segt. Känns lite som att jag målar in mig i ett hörn. Blir mer och mer tydlig och exakt vilket känns ganska farligt. Har tagit bort allt som låter som "Denna del kan tolkas som..." eller "Jag har funnit att..." och så vidare. Det känns läskigt att säga såhär är det. Har skrivit lite på mitt syfte, två rader eller något. Usch, det är svårt! Har inte sett så många c-uppsatser som har direkta frågeställningar, det talas mer om syfte eller tes. Jag har en tes men jag kommer nog inte skriva ner den någonstans i uppsatsen. Möjligtvis i titeln. Får se. Försöker få bukt med dispositionen, har även jämfört med en annan roman av Woolf som behandlar androgynitet och nu är jag jätteosäker på om jag är inne på rätt spår eller om jag förstör allting.

Har mejlat handledaren. Hon brukar ta lång tid på sig att svara - jobbigt!

Jag är trött och hungrig. Vaknade ganska tidigt av att någon skrapade rutorna på en bil. Men låg kvar en stund, gick upp vid sju. Ut med hunden i kylan. Jag ser nog ut som en blandning av zombie och michelingubbe när jag är ute på morgonen. Massvis med kläder, blek med svarta ringar runt ögonen. Ingen reaktionsförmåga. Då ska vi inte tala om Hjördis. Hon sätter sig och kissar så fort hon kommer ut sen vill hon gå in igen. Jag tvingar henne att gå en liten runda (normalt tar det nog 10 minuter att gå men med henne på morgonen tar det 20). Hundar ska faktiskt gå på morgonen, även sömniga hundar som Hjördis. Det har i alla fall jag fått för mig.

Nähe jag ska väl försöka förtydliga lite saker i uppsatsen innan jag går hem. Tänkte trots allt sitta här till tolv. Usch, får en klump i magen när jag ser alla saker som jag vill förbättra men inte vet hur jag ska göra.


Jag längtar till kvällen den 14:e januari när ventileringen är färdig!

Uppsats, uppsats, uppsats, uppsats

Handledningen gick faktiskt ganska bra. Uppsatsen börjar likna ett komplett första utkast men jag har mycket kvar att arbeta med innan den är färdig. Jag ska bland annat se över min pratiga stil, sedan måste jag bli klar med mitt syfte. Det är nog det som jag har mest panik över. Har suttit i någon timme och försökt rätta till mitt språk, det är inte så lätt vill jag lova.

Hjördis försöker få min uppmärksamhet. Hon hoppade, skällde och ylade så att jag till sist lyfte upp henne. Men hon är inte nöjd med det heller verkar det som.

Remember Me

Om man gillar Robert Pattinson så får man inte lov att missa filmen Remember Me. Många bra skådespelare med och Pattinson är het som vanligt :P

Äntligen kyla!

Var precis ute och gick med Hjördis. Kallt som fasen, stjärnklart, fullmåne och is istället för vattenpölar. Härligt! B och Danne är ute och går runt trummen nu. Jag följde inte med för jag hade för lite kläder på mig. Så nu sitter jag här helt ensam och chattar med Maya. Trodde att jag och B skulle kolla lite tv men nepp, så blev det inte.

Förresten så har Maya börjat blogga! Ni måste läsa den, hon skriver riktigt bra: tufvan.blogspot.com

Imorgon är det dags för respons. Jag är rädd. Har oroat mig ganska mycket över det idag. Blir väl bibblan dygnet runt de närmsta veckorna. Tjoho! Jag vill bara att den ska bli klar. Är trött på den. Har funderat lite över Flisan idag också. Mycket tankar, kom inte fram till något bra.

Annars har jag inget kul att berätta. Längtar mest till jul.

Drömde att jag jobbade i delin inatt. Jag var riktigt långsam och väldigt otrevlig mot kunderna. Dessutom hade jag gått upp så mycket i vikt att jag precis fick plats bakom disken!!!! Vilken mardröm... Hoppas jag får plats där bakom när jag kommer i jul, annars är det illa.

Och en annan sak, har UVI på gång. Vaknade tidigt imorse och fick panik när jag upptäckte det. Har druckit vatten hela dagen idag, hela tiden. Jättejobbigt men det verkar ha hjälpt. Får köra på samma sak imorgon, jobbigt att springa på toa hela tiden bara. Precis vad man behöver nu.

Julpynt

Det har varit paus ifrån uppsatsen nu i några dagar eftersom jag var hemma i helgen. Men igår mejlade jag in 20 sidor till handledaren och imorgon blir det möte med henne. Är mer nervös över responsen denna gången än förra. Är inte färdig med syftet/tesen ännu och det måste jag bli snart!

Igår var både jag och B jättetrötta. Det var en intensiv helg med sena nätter. Jag pluggade aldrig igår utan ägnade mig åt något helt annat: julpynt. Putsade fönsterna i vardagsrummet och fönstert i köket både utvändigt och invändigt. Det blev bra, skönt med rena fönster!


jullamporna är på plats

Lägg märke till Björns döda timjan brevid radion som han vägrar att slänga.

Adventsljusstakarna är på plats.

en söt ängel som jag har köpt på citygross

gumman med ljusen fick jag av farmor för ungefär ett år sedan

pynta vad som pyntas kan :P

änglarna köpte jag när vi var i på outleten i Kosta

nu är pumporna utanför dörren utbytta mot lite julpynt. Lyktan har jag köpt på Lagerhouse, mossan och apelsinerna köpte jag på Willys igår. När jag kom hem hittade jag kanel och stjärnanis i ett skåp. Riktig tur!

RSS 2.0