Trappan

Att träffa Ida igår var underbart. Blev inte så mycket shoppande, mest en massa prat. Jättetrevligt. Hur tror ni de gick med jeansen? ÅT HELVETE. Finns ju inga jeans som sitter bra på ngt så stort som de jag har. Jaja, fortsätta leta.

När jag kom hem kunde jag inte komma upp på mitt rum eftersom pappa tagit bort trappan. Så där satt jag och var helt fast. Kunde inte göra någonting. Skit tråkigt. Efter cirka två timmar var den nya (jättefina) trappan på plats. Så nu när man kommit ner för trappan måste man sätta på sig skor. Traska bort till plasten, ta av sig skorna och sedan KLÄTTRA genom plasten. Detta är ju så jävla kul när man kommer ner på morgonen och knappt hunnit öppna ögonen. Men den 24:e december ska de var klart. HÅLL UT JOHANNA! YOU CAN MAKE IT. Så jag hinner uppleva vårt färdig byggda hus i cirka en månad, sen flyttar jag. Lönt.

Imorse var jag ute och red Cajim, han fick syn på Dischna och skrek som en galning hela rundan. Blev rätt irriterad på honom faktisk. Ska gå ut och mocka lite senare. Var uppe till tolv och kolla film igår. Chock för mig. Så nu ska jag vila lite innan det är arbete igen. Träna klockan sex ikväll. Puuuuh.


Ida dag idag:)

Uppe med tuppen imorse, red Flisan och Cajim. Blev nog bara en halvtimme var. Men de har haft en hård helg så de kan behöva slappa lite. Imorgon är det träning och back to reality. Klockan nio kom pappa hem en sväng, jävla tur jag hade. Tog bilen och körde ner till vårdcentralen för att ta några blodprover. Som visade.... INGENTING. Precis som jag vetat hela tiden. Men nu är det gjort i alla fall.

Ska ut och mocka nu sen slänga mig i duschen. Vid två kommer Ida hit. Ska bli så himla kul. Skit längesen vi träffades. Wiiiiiiiee. Lär väl bli en jävla massa häst snack. Hellre de än massa tjat om killar. Eller hur Ida:)

Nej nu ska jag ut i stallet.
Tja!

Blåbärshoppning:)

Helgen har bara rusat förbi. I lördags kom Maria hon red Cajim och jag Flisan. Spenderade större delen av dagen i stallet. På kvällen krängde jag godis och satt framför tv:n. Plus att jag hostade en jävla massa.

I söndags gick jag upp vid halv åtta och red Flisan. Vid tio var jag på ridhuset. Hjälpte till att bygga bana och så. Sen tog jag ut Cajim och började rida. Han var lugn som en filbunke bland alla hispiga ponnisarna. Sen var det vår tur att hoppa hela 80 cm! Han var jätteduktig. Alla hinderna var utsmyckade med halloween saker. Spöken och pumpor och allt. Men han hoppade över utan att ens titta åt de sakerna. Efter den rundan vilade vi oss lite. Sen var det in igen och hoppa 90 cm. Gick bättre den gången, hade mycket mer rytm. För att vara första gången han var ute på ett evenemang över huvudtaget så är jag verkligen hel nöjd. Så nu ska jag ut på riktig tävling. Kanske blir Perstorp? Tävlingarna börjar ju ta slut nu. Men ngn liten ska vi nog hinna med.

Idag hade jag min sovmorgon. Helt ensam hemma. Inga syskon som skriker, ingen morfar som bankar i väggarna. Ändå vaknar jag klockan nio. Men men, bättre än ingenting. Ska snart ut och mocka, sen får nog hästarna gå in. Inget roligt väder för de att vara ute i direkt. I eftermiddag ska vi och tömköra Precious, sen ska jag hänga lite på henne.

Imorgon ska jag till vårdcentralen på morgonen. Sen efter de ska jag göra vid mig sen kommer Ida hit. Efter de drar vi till Väla. MÅSTE hitta jeans. Katastrof. På eftermiddagen ska jag rida.

Nej nu ska jag kränga lite sen ut till hästarna. Usch, vill att min hosta ska försvinna NU.

image46

Sjuk?

Idag har jag: hostat, hostat, hostat, hostat, hostat och hostat lite där emellan. Mamma sa åt mig igår kväll att inte gå upp tidigt och rida idag. Inte så smart med feber. Sov till halv nio. Känner mig lite piggare nu men hostar som en galning och har lite ont i halsen. VILL INTE BLI SJUK. Men det är antagligen för sent nu.

Ska vila lite nu på förmiddagen sen blir det stallet resten av dagen. Mocka och rida. Plus att sadelkammaren behövs städas. Sällan? Hoppas pappa kan börja fixa till den lilla boden idag.

Nu är det klart. Japp. Noomi Rapace och Mickael Nyqvist blir de som har huvudrollerna i Stieg Larssons trilogi Millenium. Mest spännande har det varit att få veta vem som ska spela Lisbeth Salander: en anoretisk, kortväxt, svarthårig, tatuerad, piercad och hårt sminkad data hacker som är VÄLDIGT speciell. Ni kan bara inte fatta förrän ni läst boken. Hon är nutidens hjältinna. Man kan inte lita på myndigheterna, hon tar ordagrant tag i saken med egna händer.

Stieg Larssons trilogi Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet har sålt i nära två miljoner exemplar bara i Sverige. Den har även toppat försäljningslistorna i Danmark och Norge. Helt otroligt.

image45

Frågan är om man vågar se filmen? Jag kommer antagligen såga den direkt. INGET går upp mot böckerna. Det är bara så. Stieg Larsson är ett geni och att få hans ord till film är enligt min mening omöjligt. Men man vore väl feg om man inte ser filmen. Får väl läsa om böckerna om jag tycker att filmen sabbat ngt. Detta ska bli grymt spännande.

Dags att skriva...

Var uppe tidigt imorse och red, sen kom Linda för hon och Vivvan skulle iväg och besiktiga Taggen. Tyvärr gick han inte igenom:( Han hade ett tråkigt överben på insidan av höger framben. Han markerade inte någotnting men det syntes rejält på röntgen, tydligen satt de farligt nära knäleden också. Tråkigt.

Har varit på City Gross med mamma. Handlade massor. Vi var så jävla hungriga så man hade lust att ta med sig hela affären hem. Sen blev det en god fika när vi kom hem. Nu ska jag vila lite sen ska jag och mamma ut och rida. Ska lära henne en runda vid sjön.

Snart är det helg igen och jag hade bara tänkt vara hemma. Blåbärshoppning på söndag ju. Också ska jag försöka få pappa och brorsan att få klart den lilla boden så vi kan ha alla täckena där. Börjar bli ganska trångt i sadelkammaren nu.

Har nyss målat fransk manikyr, guuuud så snyggt:)

Hej!


Trötter.

Trött, trött, trött, trött och jättetrött är vad jag är. Orkar inte tänka orkar inte prata, orkar ingenting. Vill mest bara sova. Det är bra med sömn, då slipper man tänka och känna. Man bara sover. Det är skönt. Skulle lätt kunna gå i ide. Men de hade jag säkert ångrat imorgon om jag gjort.

Har tränat Flisan idag, gick bra men hon var lite seg. Till och med lite segare än vanligt. Fast hon hoppade högt och ganska fint. Det var bra. Imorgon är det träning med Cajim. På söndag ska han på blåbärshoppning. Hihi. Lär väl vara jag och små ungarna men de ska bli kul och se hur han reagerar.

Blä vad jag hatar när allt är komplicerat. Kan man inte spola fram tiden lite? Snälla. Usch jag vet ingenting. Helt yr i pottan och inte blir det bättre. Saknar Björn.

Halvtimme kvar till Desperat Housewifes.

Denna låten är ganska uttjatad men videon är fin.

To late to apologize.

Tordag = torsdagar är bra eftersom Björn brukar komma hem då.
Måndag = måndagar suger eftersom Björn åker hem då.

I torsdags kom då Björnis hem. Han fick en tröja av mig för att han är bäst i världen, vilket jag glömde säga:( I skymkningen var vi ute och gick, såg massa hjortar. Jättemysigt. På kvällen åkte vi till Björns pappa, de hade fått valpar. Grymt söta!
image43

I fredags gick jag upp tidigt och red hästarna. När de var gjort åkte jag och Björnis till Väla. Handlade Calvin Klein parfym och Stieg Larsson bok till Sabina och en "barbiedocka" som var ryttarinna med utrustning plus en häst med hinder till Lovisa. På kvällen blev de kalas hos Björns pappa. Väldigt trevligt. När kalaset var slut åkte vi till körtelfeber-sjuke-Danne och helt-friska-Elin. Tittade på Oceans 13, väldigt bra film! När den var slut var vi helt slitna och begav oss hemåt.

I lördags skulle vi sova länge, men de gick åt skogen. De började banka och ha sig så de var ganska omöjligt. Björnis var mega trött, tog nog halva dagen innan han började vakna till liv. Men vid fem hade vi snyggat till oss och var redo för ännu ett kalas. Åkte till Ängelholm och till Birgitta och Sune. Fick träffa Sunes föräldrar, inte alls så hemskt som jag föreställt mig. Åt god mat och det var ungefär efter de som det började gå utför. Sune, Björn och Sabina blev ASPACKADE. Björn var skit rolig, skrattade så jag fick ont i magen. Vi ett tillfälle petade han på Berit och sa Kan du prata med mig? Haha, som vi skrattade. Sen var de dags för tårta, och det dracks ännu mer. När Berit och Torsten var nöjda skulle Sune följa de ut. Efter en stund ringde Torsten Har Sune kommit hem? Han var rädd att Sune skulle gå vilse. Haha. När Sune kom hem la han sig i soffan och somnade typ direkt. Då började jag fundera på om jag skulle köra hem min asfulla (men supersöta) pojkvän. Efter en stund fick jag med honom hem.

Vaknade mitt i natten av det stank sprit. Öppna fönstret!

I söndags gick jag upp före Björn, trodde han skulle sova hela dagen så tog ut Cajim en runda i skogen. Vid halv tolv ville Älsklingen ha pizza så fick köra honom till Nicke och sen till Rosa kiosken. Tre timmar senare kom han hem. Vid fem kollade vi världscupen med mamma och åt paj med glass. Mums. Sen red jag Flisan, läskigt i mörkret. Efter de körde jag och Björn till Oj och köpte massa flottigt. När vi kom hem åt vi massa flottigt och tittade på Råttatouille (eller hur de stavas), den var väldigt bra. Måste ses. Somnade dödstrött efter de.

Drömde massa skumma saker inatt och har sovit jättedåligt. Jobbigt.

Idag vid tolv åkte Björn hem och jag har massa ångest och känner mig jätteensam. Men men, så är de med distans förhållande antar jag. Längtar till jag flyttar till Växjö, då behöver vi inte vara ifrån varandra så länge och det blir inte så jätteintensivt som de blir nu när vi träffas.

Lyssnar på Timbalands album nu, Apologize är inte helt fel.

Nu ska jag duscha och dra igång en film tänkte jag.
image44

Dagens.

dagens låt: Hitten - those dancing days
dagens frisyr: totte, med en klämma
dagens smink:  inget
dagens klädsel: grå ridbyxor, urtvättad t-shirt, svart fleece tröja
dagens roliga händelse: veterinären hade med sin chiuaua Lilly
dagens planer: Maria rida Cjaim, rida Flisan, mocka, veterinären, sätta ut anons, skicka komplettering.
dagens vill ha: ramlösa
dagens saknad: Ida, skickade till och med sms till henne:)
dagens drog: datorn, sorgligt...
dagens tråkigaste: Hade bara ett paket nudlar kvar och när jag skulle hälla ut vattnet hällde jag ut nudlarna också.
dagens finaste: Flisan, hon är så fin.
dagens måste: LÄGGA UT ANNONS, vilket jag inte gjort. Imorgon?
dagens dricka: vatten, har bara mjölk hemma och det är äckligt.
dagens köp: 20 minuters solning
dagens mat: spaghetti och köttfärsås
dagens kärlek: Björn ♥
dagens mående: trött...

Those dancing days.

Men fy vad dålig jag är på att blogga. Björns fel, blir så när han är i närheten. Men jag kan skriva lite om vad vi pysslat med de senaste dagarna.

Torsdag
Björn kom vid fem tiden. Åt middag hemma hos mig, sen körde vi och hälsade på Biritta och Sune. Trevligt. Slocknade väldigt snabbt när vi kom hem.

Fredag
Hade "sovmorgon" men morfar kom hit och började slå ner väggar vid åtta så det blev inte så mycket av de. Slöade mest, Björn körde och hälsade på sin pappa medans jag mockade och grejjade i stallet. Sen duschade jag och försökte göra mig lite fräsch. När Björnis kom hem körde vi till Ekebo och köpte massa godis. MUMS. På kvällen åkte mamma och pappa på fest, vi ville inte vara här eftersom det var ett jävla liv. Köpte flottig mat och körde till min mormor och morfar som passade mina kusiner. Kollade Idol och Fredag hela veckan. Sen var vi typ döda. Körde hem och sov.

Lördag
Jag gick upp halv åtta men Älskling fick sova vidare. Red Flisan och Cajim sen släppte jag och Linda ut de i hagarna där nere. Var inne igen vid tolv. Vid halv sex var det panik i huset eftersom vi skulle vara hos farmor sex. Maria kom och hälsade på mitt i röran. När vi äntligen var på väg mot bilarna säger Maria Eeeh ska det brinna sådär mycket? Då står det mega stora lågor vid pappas eld plats, jahapp. Fram med slangen och leka brandman. Vattenspridaren har stått på i två dygn, ni kan ju tänka hur mycket det brann. Höll på att ryka i två dygn också. I alla fall så anlände vi till Höganäs lite försenade och med en härlig doft av rök. Fick god mat och farmor var så jävla rolig så jag höll på att kissa på mig flera gånger. Dessutom försökte hon fylla min pojkvän. Haha, de var lite kul. Nejmen jag hade jättekul, längesen jag skrattade så mycket. De behövs ibland.

Jag och Björn tänkte sticka ut men så konstaterade vi att det skulle bli svårt att få in mig ngnstans så jag sa att han skulle sticka utan mig. Fick tjata lite. Så hela familjen begav sig mot Bahnhof där vi skulle lämna av Björn. När vi är framme så säger pappa han vakten känner ju jag. Så han pratade med honom så jag kom in. Vi slapp betala inträde och allt. Gött. När vi varit inne i ungefär tio minuter ser jag Anna Martinsson.

Jag har tränat ponny och lite stor häst för Anna. Hon var välidgt länge min förebild och jag har jobbat mycket hos henne. Har haft så många, roliga, tuffa, jobbiga, sorgsnaoch härliga stunder hos/med henne. Och tack vare henne har jag lärt mig väldigt mycket!

Så det blev lite kramar med Anna. Var så himla kul att se henne. Det komiska var att mamma träffade henne för några dagar sedan på väla. Aaaw va kul det va att träffa henne. Sist jag träffa henne var när jag praktiserade hos henne och det var typ i tvåan på gymnasiet. Det var faktiskt en av kvällens höjdpunkter, att få träffa Anna. Jag blev varm i hela kroppen av att se henne:)

Efter en stund dök Nicke och Jonte upp. Blev lite dansande, trots att musiken sög så in i helvete., Var nästan så man kunde börja gråta. Fy va kasst. Klockan två var vi helt utmattade. Tog taxi hem alla fyra. Hoppade av vid stationen och GICK hem. Det var fanimej minus grader och jag hade shorts och strumpbyxor. Somnade gott i sängen vid halv fyra. Björnis höll om mig och försökte få mig varm.


Söndag
Sov ända till elva. Rätt skönt. Lite frulle och mocka. Och städa rummet. Gud va skitigt. Björn dammsugade och jag bäddade rent och dammade. Blev jättefint. Klockan sex var vi hos Birgitta och Sune och åt middag. Jättegott!

Måndag
Nu känns det tomt och ensamt igen när Björn har försvunnit. De gör de alltid. Usch. Längtar till jag flyttar. Som tur det är kommer han till helgen igen eftersom Sabina fyller 25 på torsdag och ska firas i helgen. De ska bli nice. Måste till väla på onsdag och hitta ngt hett att ha på mig. Björn ochjag ska antagligen dit, men kan inte handla kläder när han är med. Blir inte bra, eller jag hittar iaf aldrig ngt när han är med. Men de kan ju inte han hjälpa.

Pratade nyss med pappa. Alla partierna är på plats nu i huset. Ni kan inte fatta hur jävla fint det kommer bli. Snart ska de börja putsa väggarna. Tänk ett stort mysigt hus till jul. De ska bli härligt. Öppen spis och allt.

Ikväll är de träning med Precious och sen med Cajim. Också måste jag ju rida Flisan också. Busy, busy.

Nej nu ska jag kolla om Sanja tänkt vakna idag. Ha de nice.

Förresten, Älskar dig Björnis!

Summering

Igår hade jag skrivit ett mega långt inlägg om hur min vistelse i Växjö var, precis när jag skulle publicera hängde sig skiten och allt försvann. Blev irriterad, slog igen datorn och gick och la mig. I korthet så innehöll Växjö besöket: bakning av kanelbullar, bio, Bishop Arms, shopping runda i Växjö, sova-sova-sova och en massa mys. Var väldigt trevligt som vanligt.

I dag har jag ridit och tränat, har dessutom hunnit med att sola en sväng. När pappa kom hem frågade han om jag ville hjälpa till att laga vägen, så medans han satt i traktorn skyfflade jag ner grus och mamma jämnade till. Mjölksyra. Så är det när man bor på en gård, jävla massa att göra hela tiden. Inte för att jag brukar göra så mycket mer än sköta stallet men ändå.

Veckan verkar bli ganska packad ändå.
Onsdag: Åka till Laholm med mamma och Maria (min tränare) och titta på dressyrsadel. Träna Flisan och rida cajim.
Torsdag: Måste skicka in mitt engelska b betyg. Rida båda hästarna, hinna sola igen? SÄTTA UT ANNONS PÅ FLISAN.
Fredag: Björn kommer hem? Rida båda hästarna. Mamma och pappa på fest = inte vara hemma. Mina syskon kommer riva stället här hemma. Följa med på festen? Dont know...
Lördag: Kalas hos farmor. Fest på kvällen?


Nu ska jag nanna. NATTI

I MADE IT!

JAG BLEV GODKÄND! Fattar ni? Va? Vaaaa? Helt otroligt. Jag fattar fortfarande inte.

Jag var fem minuter för tidig men det gjorde inget. Satte oss i ett grupprum (utan syre) och pratade engelska hela tiden. Gick igenom mitt arbete. Så säger han: Vi sa väl att du inte skulle använda stavningsprogramet i word? Nej det sa vi aldrig! Ingen som har nämnt något om det. Mhm, och du har skrivit allt det här själv? Jaaaaaaaaa. (Självklart tänkte jag). Jaha, för att kolla dig tänkte jag läsa upp en bit av din egen text som du ska skriva ner på ett annnat papper. Gör du så. TRE stavningsfel var allt. Haha, det är visst min text. Så mycket det bara går! Sen fick jag läsa lite från min recension, och som vanligt läste jag alldeles för fort. Fick börja om och ta det ännu långsamare. Han tyckte det var en märkbar skillnad. Det började bli engelska och inte swenglish. Till sist fick jag göra nationellt prov (Yeeeees, det jag velat hela tiden). Skrev om internet, tre och en halv sida. Bortsett från lite stavningsfel var det absolut godkändt och jag var välvärd ett godkänt. Tydligen hade han bestämt sig för det redan innan för mitt betyg låg klart på expeditionen. OKEJ? Lite konstigt tyckte jag men sket i vilket och tog det näven och gick fort innan han skulle hinna ändra sig. Han tyckte till och med att jag kunde välja att undervisa i engelska. HAHAHA. Skum, och jag fick gärna höra av mig om hur det gick med mina studier. Varför all denna vänlighet?

Just nu är jag mega glad. När jag träffade honom första gången sa han i princip till mig att jag kunde glömma att bli godkänd. FAN VAD GLAD JAG ÄR! En sak mindre att tänka på, fan va skönt. Nu ska jag söka in till Växjö i helgen sen ska jag börja slappna av och sluta oroa mig. För nu har jag gjort vad jag kan. Jepp.

Träffa Björn imorgon, oooooh kan inte bli bättre än bäst när man är så här glad. En månad av oro jag kan lägga bakom mig. YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!

Äckel, äckel, ÄCKEL!

Imorgon kommer jag att få IG i engelska b. Jag är faktiskt hel nöjd med mitt projektarbete som blev bra med ett intressant ämne. Recensionen kunde jag gjort bättre men boken tiltalade inte mig alls och det är så svårt att skriva ngt som man egentligen inte har några åsikter om eller känner något för. Jag kunde helt enkelt inte sätta fingert på vad det var som var "felet" med boken (för mig då). Jag är verkligen kass på att prata engelska. När man gått i skolan innan har det alltid varit (iaf i min klass) några som vägrat prata engelska inför helklass. Jag var aldrig ngn av de men jag hatar ändå snacka engelska. Tycker det är jättepinsamt. Och nu ska jag alltså sitta framför äckel läraren imorgon och snacka engelska. Allting är oförberett så det finns inget jag har kunnat träna på mer än att snacka engelska i allmänhet. Okej jag har pratat en del men framför allt läst mycket högt. Och det låter inte bra.. Jag hoppas att mitt skriftliga kan höja upp mitt dåliga muntliga. Men som sagt känns det redan som han har betygsatt mig och jag har INGET självförtroende inför imorgon. Jag går bara dit för att kunna lägga det bakom mig. Självklart blir jag jätteglad om jag blir godkänd (kommer aldrig hända), om jag inte blir det så ska jag inte tänka på det. Jag har ett halvår på mig att prova igen, och förhoppningsvis under andra omständigheter och bättre människor som inte lever i en jävla Mrs Marple eller Mr Bean film. För exakt så vill han att jag ska prata. Kommer aldrig hända... Det jag stör mig mest på är att jag inte läste engelska på gymnasiet. FAAAAN! Men de går inte att ändra nu. Och ngt som stör mig ännu mer är att jag vet om att människor som gått i min klass och "vägrat snacka engelska" blivit godkända i engelska b. Men nu ska jag då få en lärare som ställer skyhögakrav och är pissförbannad på dagens ungdomar i allmänhet. Jag äcklas av honom, arh. När han tittar på en så känner man sig som en nolla, och jag gillar inte att sitta instängd i ett litet rum utan syre med honom.

Det slog mig först nu att jag inte läst engelska i en månad, jag har bara samlat mod i en månad.




Idag var jag på Familia med Sanja. Gissa vad jag handlade? LIPGLOSS. Surprised? Förlåt Älskling... ;)

På torsdag åker jag till Björn (och Dan, suck... haha nej de går bra), det ska bli mysigt. Ska pussa massor på honom. Wiiie.

Nu ska jag drömma mardrömmar och äckel läraren.

image36

RSS 2.0