Julskyltning

Det var jättemysig julskyltning i Växjö, ganska stor jämfört med vad jag är van vid. Det var en kör som var jättebra och sjöng jättefint. Mys. Blev lite mat också i stan, sen köpte vi godisremmar. De hade satt upp en rink med is i, eller det var inte riktig is utan en vit plast matta som man kunde åka på. Häftigt. Det var riktig härlig julkänsla i alla fall.

Nu ikväll blir det mest soffan. Kanske Wallander? Imorgon ska jag till bibblan har mycket som fan att göra.

Nej nu ska jag kolla kalla fakta. Handlar om stackars travhästar:(

Första advent!

Så mysigt med advent! Vaknade för en timme sedan och gick ut med Hjördis. Nu har jag ätit lite frukost. Funderar på att gå och sola en sväng. B ligger och nannar fortfarande och jag har lite tråkigt. Vill inte tända adventsljusstaken när jag sitter här helt själv. Får vänta på honom.

I eftermiddag ska vi gå på julskyltning och det ska bli väldigt mysigt. Dricka lite glögg och så. Undrar om affärerna har öppet? Jag har ju handlat vad jag ska men ändå. Jaja jag vet inte.

Nä jag går nog och solar.

Trött...

Idag har vi tvättat och jag har satt upp julstjärnan. Det blev mysigt. B fick ett ryck och började sortera allt i klädkammaren. Nu håller han på att släpa ner alla saker till förrådet. Jag har hållt på att läsa min roman som måste bli utläst till nästa vecka. Men nu är jag så trött så jag pallar inte läsa mer för tillfället.

Måste läsa och repetera lite lyrikanalys i veckan som kommer eftersom vi snart ska skriva ett paper på lyrikanalys. Om man planerar riktigt bra slipper man sitta med den över julen så jag hoppas att jag ska bli färdig med den innan jul.


Gjort av med pengar...

Idag har jag shoppat. Ganska mycket för ganska mycket pengar. Det här köpte jag:
2 par jeans (Tiger och Lee)
1 långkofta som påminner om en klänning (Koola Anna)
1 tjock tröja (Nike)
ett par trosor (Björn borg)
ett linne (kommer inte ihåg märket)

Sen köpte jag 4 julklappar och lite övriga presenter. Det fanns jättemycket fina märken och fina saker. Jeansen kostade mellan 300-500. Fast det fanns ju dyrare också. B köpte en kostym, skjorta och två par jeans. Det var verkligen jättekul att äntligen få komma dit och jag behövde jeans och lite tröjor med långa armar. Vi var där från 9-16.30. Jag är helt slut nu. Helt kaputt. Och en aning fattigare. Men jag har vetat att jag skulle lägga pengar där sedan i somras så det känns inte så farligt faktiskt. Skönt att lite julklappar blev handlade också.

Nu ska jag fortsätta kolla på Idol, om jag inte somnar...

Grattis Lillebror.

Idag fyller min lillebror (som inte är liten längre) 17 år. Shit pommes vad tiden går fort. Om ett år har han kanske körkort. Det är ju helt sjukt. När jag var typ 8 år eller något trodde jag aldrig att han skulle bli stor. Han var ju LILLEbror. Han är ju mycket större än mig nu fast jag är trots allt äldre. Min syster kallade honom för Lillan jättelänge. Han var typ hennes leksak, en docka som levde. Haha. Jaja, nu ska jag inte skämma ut honom mer. Grattis i alla fall Andreas:)

Om en timme kör vi till Kosta outlet. Yeeeees. Shopping, shopping, shopping!!!!

The duchess

Jag har alltid älskat Keira Knightley. Hon är så vacker. Vem som helst skulle nog göra vad som helst för att få se ut som henne. Den är filmen är sjukt bra. Tårarna var väldigt nära att komma kan jag säga. Ni måste se den. Och det är så fina, fina klänningar med. Och alla frisyrer. Åh vilken vacker film.

En kväll med poesi och öl.

Poesikvällen igår var mysig. Det var lite svårt att fatta om det var något tema eller så. Men det fanns i alla fall en dikt jag fastnade för så jag var tvungen att köpa skivan som endast kostade 50:-. Annars var det trevligt att snacka skit och dricka lite öl. Höll förresten på att missa bussen till stan, fick springa nästan hela vägen hemmifrån till bussen. Malin ringde till och med och frågade vart jag tog vägen. Då var jag på väg och hade 3 minuter på mig. Jag hann i alla fall. Var väldigt varm när jag kom till bussen. Och klackar är inte det bästa att springa i.

Inatt drömde jag att jag var på Kosta med mamma och syrran och vi hittade INGENTING. Vilken mardröm.

Klockan tio har jag föreläsning. Så nu ska jag göra vid mig. Ikväll är det muskel- Wiho.

Saknar Flisan.



En grå dag.

Sitter här i soffan med Hjördis brevid mig. Har läst alla sidor i Epikanalys men kommer knappt ihåg vad jag läst. Det kändes ganska rörigt. Kanske klarnar på föreläsningen imorgon. Det går där emot bättre i svindlande höjder lite svårt att hålla koll på vem som är vem bara men det fixar sig nog. Den känns ganska så bra än så länge.

Har på tv 4 där Malou har intervjuat Doris Lessing. Vilken tant alltså! 90 år gammal och pigg som fasen. Borde verkligen läsa någon av hennes böcker. Hon har ju skrivit 50 stycken så det kan bli svårt att välja... Hon verkar minst sagt väldigt speciell.


Vid lunch ska jag till Tufvan för att köpa gästleg till Jenny som kommer nästa helg.


I eftermiddag ska vi nog och handla eftersom kylskåpet är helt tomt.


Igår kväll fick jag ett erbjudande från Malin och Fedja i min klass om att följa med till Deluxe på poesikväll idag. Eftersom jag läser litteraturvetenskap och aldrig har varit på något sådan så kan jag ju inte tacka nej till det. Så mellan 19-22 ska jag lyssna på poesi och jag tror det kan bli ganska mysigt.

I övermorgon är det Kosta. Whaaa...


Vintern har kommit.

Det visade sig att Johanna har samma lärare som jag i kreativt och kritiskt skrivande. Lite lustigt.

Igår kväll började jag använda min vinterjacka och då slog det mig varför har jag gått och frusit i flera veckor? Jag kunde ju bara tagit vinterjackan. Lite senare pratade jag med pappa som precis börjar använda långkallingar. Så det är väl något som ligger i generna. Vintern ska frysas in, så är det.

Har suttit och läst i Epikanalys nu på eftermiddagen och kvällen och i det inledande kapitlet hade de som exempel en bok som var som ett reportage där Kvidinge Hed är med. Haha. Det pratades dessutom om Pia Kristoffersson, de flesta som håller på med hästar vet vem hon är. Lite komiskt. Härligt att läsa lite om hemmatrakterna. Inte för att det var det som boken handlade om men ja.

Nu ska jag läsa lite till innan jag somnar.


Ny lärare.

Idag började som sagt vår nya kurs. Fick en lärare som heter Magnus Eriksson. Han jobbar på Svenska Dagbladet som musik och litteraturkritiker. Han var faktiskt riktigt bra. Han ville hela tiden att vi skulle utmana honom och säga emot. Det gällde verkligen att argumentera för sin sak. Han var väldigt rolig och skojade hela tiden. Han undervisade på ett annorlunda sätt än de förra lärarna så jag hade lite svårt att hänga med i början.

I slutet på lektionen pratade vi lite om svindlande höjder som vi ska läsa tills nästa torsdag. Då berättade han att han varit med i efter tio med Malou och där hade de bland annat diskuterat svindlande höjder som enligt honom är den bästa kärleksroman som någonsin skrivits. Jag ser fram emot att läsa den. Först måste jag bara läsa 60 sidor i epik analys innan jag kan börja med romanen.

Ett litet klipp på Magnus kan ni se genom att klicka här
Han sitter till höger i ljus kavaj.

Nu ska jag börja läsa. Förresten han hade ett förslag om att ge ut tentan redan nästa vecka (!) så vi får göra tentan under tiden man läser kursen eftersom han var lite av en motståndare till de tentorna man gör på en vecka.. Grejjen är att den  vi kommer få ut nästa vecka kommer vara sjukt omfattande och svår. Känns kul, precis blivit klar med den ena så kommer den andra. Yes. Bäst att börja plugga.

Morgon.

Om tre kvart ska jag vara i skolan. Börjar delkurs 4 idag. Spännande. Nya epoker och nya texter. Har föreläsning på torsdag också så när jag kommer hem måste jag börja läsa direkt inför den.

Det verkar som om det kan bli lite sol idag. Inte helt fel. Lite pengar på kontot idag med, inte alls fel.

Nej nu ska jag läsa lite innan skolan.

Love is in the air.

Min syrra har skrivit ett gulligt inlägg till sin man i hennes blogg, kolla: http://ffiia.blogspot.com/ 

Det är kallt ute, jag måste gå ut med hunden.
Jag läser alldeles för långsamt, det är jobbigt.

Ny vecka...

Igår när Dan och Johanna kom hit började vi med att spela Presidentrövhål. Jag vägrade vara med sista rundan eftersom att alla skrattade åt mig. Har typ spelat det två gånger i mitt liv. Det var jobbigt att bli så hårt kritiserad;) Nej men spel överhuvudtaget är inte min grej. Blir bara förbannad när jag inte fattar och förlorar.

Sen började sanningens ögonblick. Men den människan vi skulle titta på var inte med. Blev lite my name is earl också. Vi fick i alla fall i oss lite chips och godis.

Nu på förmiddagen har jag suttit två timmar på bibblan och pluggat med Frida. Men jag måste sätta fart och plugga här hemma nu på eftermiddagen. Har väääääldigt mycket att göra. Som vanligt.

Ikväll är det muskel. Det ska bli gött.

På fredag åker vi äntligen till Kosta outlet. Har längtat sen Johanna nämnde Kosta första gången. Hoppas nu bara att jag hittar en massa saker. Det vill jag verkligen. Min brorsa fyllar år på fredag också. Men han får sin present i efterskott:)

På söndag är det första advent. Tiden går sjukt fort. Då blir det julskyltning, fler som är sugna?

Slappesöndag is the shit.

Om en och en halvtimme kommer Dan och Johanna hit. Vi ska spela lite spel och sen titta på sanningens ögonblick. Spännande. Har nyss ätit, jag lagade adventsgryta. Vet inte varför den heter så, smakar inte advent direkt. Men det var väldigt gott.

Trots lite bakisfeeling har vi tvättat idag. Alltid ngt. Jag gick dessutom till bibblan med värsta ruffset och jogging brallor. Alla i bibblan är alltid uppklädda och fina och jag brukar försöka se anträffbar ut när jag går dit men idag var jag inte ens i närheten. Jag hade inte ens borstat tänderna. Det har jag fortfarande inte, ganska illa...

Nähe nu ska vi gå ut med hunden sen blir det Willys. Måste ha lite snacks till tv-tittandet ju.

Gårdagen i bilder.

Igår så var det bestämt att det skulle bli förfest hos Johanna och Dan sedan utgång. Så jag och B gjorde ett försök till att få partyutseende och partyfeeling. Det såg ut ungefär såhär:

Detta är Bs sätt att få in riktig festkänslan. Woho!

Jag var på strålande humör!

Hade en dålig hår- och ansiktsdag. Hur jag än fotade så blev det inte bättre. Kanske för att det inte var bättre heller?

På förfesten glömde jag bort min dåliga ansikts och hårdag när jag fick träffa alla puddingar. Frida var sugen på något sött. Och ja, Johanna var faktiskt så trött som hon ser ut att vara på bilden (dagen innan kunde hon inte ens ta av sig skorna pga fylla).

Här börjar B komma igång ordentligt...

Han tog med sig en isbit...

Frida äter godis. Igen.

När Frida tagit första steget och tagit en godisbit var inte Johanna långt efter. B verkar tycka att det är riktigt mycket drag!

Chicago-Dan, Tanja och Henke kom också. Här diskuteras varför man bloggar och vem det är man bloggar för. Eftersom Chicago-Dan hade så bestämda åsikter så kanske han själv har en liten Chicago-blogg? Han verkar ju själv vilja vara lite offentlig så som han spexar med sitt namn;)

B lyssnar på...

Här har vi några som vill vara med i bloggen i alla fall.

Tanja och Henke:)

Johanna är bra på att se söt ut.

Detta hade varit en perfekt bild om Dan inte fulat sig.

Utgång och dans:D

Vi var på Frida och Magnus som fan igår. Alla skäms nog lite över det idag. Men jag fick lite bildbevis i alla fall.

Anledningen till att jag la upp de där fjortis bilderna i början är för att jag också vill vara med lite. På de bilderna som blev tagna hos Johanna och Dan ser jag hemskt ut på grund av min ansikts och hårdag. Jag har typ dubbelhaka på 2/5 bilder. På de andra tre posar jag med Frida och vi är helt blå/lila i munnen av vinet. Ser ut som från en skräckfilm. Så därför är inte de bilderna med.

Det var en rolig kväll igår. Vi åkte hem vid två, sen blev det staoil och lite burgare/korv med bröd. Vi var tvugna att gå ut med Hjördis när vi kom hem. Sen somna vi gott. Vaknade vid tio imorse när mamma skickade fina bilder på Migge. Sen somnade vi om och gick upp tolv. Tänk att Hjördis lätt sover till tolv utan att bry sig om att gå ut. Helt ohundigt ju...

Fin fin lördag.

Idag sov jag till tio. Det var skönt. Har varit en tuff vecka med hemtentan så lite vila behövdes verkligen.

När vi gått upp gick vi ut i det kalla vädert, fortfarande vitt på marken. Köpte bullar på ica. Sen blev det väldigt god frukost. Mums.

Idag är det fest. Jag har inget att ha på mig och har absolut inte råd att handla. Usch. Nästa fredag är det Kosta outlet. Fan vilken tur. Hoppas jag kan hitta lite kläder till nyår där. Vill ha nya finskor också. Har inga snygga med höga klackar. Det vill jag ha minsann. Jag vill vara rik.

Out of my hands.

Nu har jag mejlat in tentan. Jag har gjort mitt allra bästa och håller tummarna för att jag ska få ett godkänt. Det känns jobbigt att behöva gå och vänta i ett par veckor innan man får veta om det är dags för omtenta eller inte. Usch.

Idag har jag suttit sammanlagt 9 timmar med bara hemtentan så jag är ganska trött nu. Blir väl se finalen på idol, gå ut med hunden och sen nanna. Hoppas jag kan sova bättre än jag gjort de senaste nätterna. Tentan kills me.

På bibblan sa Frida att hon skulle stänga av mobilen för hennes mamma kanske skulle ringa och Frida är ju seriös som inte babblar i luren när hon pluggar:) Jag sa till Frida att min inte ringt på ett tag och det nog var för hon visste att jag är helt insnöad på min tenta.

När jag kom hem sa B:
Din mamma har ringt. Jag fick inte säga ngt för hon ville inte störa dig när du håller på med din hemtenta.

Lite läskigt sammanträffande. Jag känner min mamma och hon känner mig (eftersom hon vet hur stirrig och nervig jag blir av sånt här som hemtenta).

Inlämning idag= lite ont i magen.

Idag är det vitt på marken och solen skiner. Det är mysigt. Känner mig inte lika dyster längre, men jag har fortfarande panik. Klockan 24.00 ska hemtentan vara inlämnad. Jag kommer inte sitta så länge med den eftersom min hjärna inte fungerar på kvällen/natten. Det är därför jag är på bibblan så tidigt som möjligt, det är då jag presterar som bäst. Jag kommer hinna bli färdig (alltid något) men om jag är helt ute och cyklar i mina svar vet jag inte. Känns så ibland.

Om en halvtimme ska jag gå hem och äta, pausa, vila gå ut med hunden. Sen är det nya tag. Mellan 14 och 15 ska jag vara här igen. Frida också:) Inför förra tentan satt jag ganska mycket med henne så hon betyder kanske tur? Bäst att träffa henne när jag kör sista rycket tror jag. Haha. Hon fick dessutom VG på sin tenta så jag hoppas att de där dragen kan smitta av sig lite på mig.

Helt ärligt vet jag inte riktigt hur det går. Ju mer man läser ju svårare blir det. Jag gör hela tiden mitt bästa och önskar att jag kunde göra lite till. Det ska bli skönt när den är inlämnad. Mindre jobbigt är det att vänta i 2.3 veckor innan man får veta hur det gått. Usch. Jaja, tillbaka till böckerna.

Inget kul med hemtenta.

Suttit 4 timmar på bibblan och ingenting känns bra. Bara massa flummande hit och dit. Ingen ordning och reda utan mest soppa. Känns inte alls bra. Är trött och hungrig. Hem och pausa sen på det igen. Jag vill ju så gärna att denna tentan ska bli perfekt. Känner mig så osäker på varje svar. Hon kan verkligen såga mig vid fotknölarna.

Mejlade med Malin i min kurs innan som fått ont i magen pga tentan. Den är allt utom kul och lätt.

Hoppas jag blir godkänd...

Hemtenta

Jag sitter i biblioteket och fryser med min hemtenta. Tio minuter i åtta var jag färdig imorse. Satt och stirrade på skärmen eftersom Piia lovat att skicka ut tentan på morgonen. 08.03 plingade i mejlen. Då hade den kommit. Först fick jag panik och hjärtat slog som fan när jag började läsa. Sen försökte jag lugna mig. Tog mitt pick och pack, gick till Pressbyrån och köpte en drick yoggi och en ramlösa. Sedan började jag.

Det finns 3 frågor. Den första är så kallade "kort frågor" där det finns a, b och c. På de ska man svara cirka 1,5 sidor. Jag har svarat på de tre nu. Fast jag måste göra en massa ändringar. Snygga till språket och läsa allt en miljon gånger, kanske lägga till och ta bort något. Det är minsann inte lätt att reda ut allt och dessutom formulera sig korrekt i skrift. Det finns iallafall två frågor till. Så kallade "essä frågor", där finns tre olika alternativ på bägge frågorna och man ska välja ett alternativ på varje fråga. Sen ska man skriva runt 4 sidor till varje svar. På den ena frågan ska man analysera. Inte min grej och inte kul.

Jag vet inte hur detta ska gå. Jag försöker att inte tänka så mycket på det nu. Försöker bara förstå frågorna och hitta rätt svar och svara på alla aspekter. Det är inte lätt och det ska det inte vara heller. Det är väldigt nervöst men jag ska kämpa så klart. Hoppas jag klarar den. Gör så gott jag kan iallafall. Nu har jag suttit här sen åtta vilket är 5,5 timme utan någon ordentlig mat så nu börjar det gå segt. Men ska försöka lite till sen får jag gå hem och pausa en timme. Sen på det igen...

Känns fortfarande mer osäkert till den här tentan...


I väntan på tentan.

Ja det här känns ju inte alls bra kan jag tala om. Kommer inte hinna läsa ut drottningens juvelsmycke till klockan 15. Har bläddrat lite fram och tillbaka i boken och läst slutet. Undrar om det räcker? Usch.

Ikväll får vi tentan utmejlad. Jag är sjukt nervös. Förutsättningarna för den här tentan är 80% sämre än för den förra. Visst jag var nervös och orolig inför den förra men bas kunskaperna fanns där. Inför denna känns allt förvirrat. Vi har läst så himla mycket och jag blandar ihop allt. Jag minns inte ens handlingen till vissa verk. Pinsamt. Fan vad det är jobbigt med tenta. Jag önskar jag kunde vara så där jävla begåvad och bara skriva ett överlägset VG. Den här läraren har högre krav på oss än den förra, vi har mindre tid på oss och typ mer än dubbelt så många texter. Känns verkligen inte bra. För att få bra betyg ska man förstå alla dikterna och kunna sätta de i förhållande till den epok som de representerar och såklart ska man stödja sig på exempel från dikterna. Vet ni hur svårt det är att fatta dikter? Det är verkligen som grekiska. Jag är så avundsjuk på alla som kan läsa och förstå dikter för vad de betyder (egentligen). Visserligen läser vi en kurs parallelt där vi ska lära oss just att tolka texterna men vi är långt ifrån klara med den kursen och därmed inte färdigutbildade i hur vi ska läsa och tolka. Fan. En tjej i min klass är helt sjukt duktig. När jag läser vad hon skrivit fattar jag verkligen hur dålig jag är. Hon kan jämföra fram och tillbaka med ett akademiskt språk som är helt ofattbart bra. Jag fattar inte hur hon bär sig åt. Helt oroligt. Just nu ligger jag på en nivå där jag kan peka på övergripande saker och lite pinsamt "självklara" saker. Egentligen ska man kunna använda sig av texter som vi inte alls gått igenom på ngt seminarium och inte hålla på och mesa med ngt övergripande tjohejsan. Man ska gå in på djupet och peka på konkreta saker. Det är sjukt svårt! Speciellt om man inte fattar vad det är man läser. Bokstavligen fattar jag ju såklart men det är så sjukt mycket symbolik och en massa annat. Hoppas jag överlever den här tentan, det skulle vara ett mirakel om jag blir godkänd.

Har föreläsning mellan 15-18.
Middag hos Dan och Johanna vid 19. Hoppas jag kan vara social. Har en mega klump i magen och känner mig minst sagt nedstämd och osäker. Det värsta är att jag kämpat som fan hela kursen för att hinna med. Men det är ingen som sagt att det ska räcka... Jag känner ingen press, inte alls. Lugna puckar.

Vill träna.

Boken går segt att läsa. Hittar hela tiden på andra saker att göra som: youtube, tvätta, mysa med hunden... Har lite mer än halva kvar och den ska vara utläst till imorgon klockan 18. Wish me luck.

Lite muskel hade ju inte varit fel. Nu är det fullbokat så det blir inget. Fan. Kör alltid höga knä på muskel air till denna låten, helt underbart:


Glöm inte lyssna:)

Nu blir det promenad.

En kall morgon.

Nu på morgonen var det verkligen kallt att gå ut med hunden. Fick samma känsla som när man släpper ut hästarna på vintern. Det grymt kallt men väldigt mysigt. Hörs så härligt när hästarna travar iväg i snön, blir ett dovt ljud på något sätt.

Blir nog ganska fint väder idag för det finns inga moln alls på himlen. Ska vara på bibblan om en halv timme. Måste göra vid mig nu.

20.00 fotbollsgalan - Håkan Hellström ska sjunga:)

Tufvan.

Nu ikväll skulle jag egentligen lagat adventsgryta men jag sket i det och stack till Tufvan. Får bli grytan nästa helg.

På Tufvan träffade jag Frida, Magnus, Lina, Johanna och Dan. Lyssnade på live musik och drack chai latte. Mysigt:)

Bilen kör mot Älmhult.

Hjördis kom ju aldrig hem igår eftersom hon inte var färdig men det var hon idag. Så vid elva körde vi mot Älmhult där vi träffade Micke och Dorrit. Blev en runda in på ikea. Köpte kaffemuggar, äntligen. Blev lite glödlampor och en hallmatta också. Inte helt dumt. Och lilla Hjördis såklart:) Hon pussades en massa, viftade på svansen och skakade lite lätt när vi fick träffa henne. Så himla söt. Nu ligger hon här i soffan, precis som vanligt. Skönt!


Nu på eftermiddagen blir det nog promenad med Hjördis och sen försöka få någon form av mat i magen.


Funderar på att plugga, men njaaa. Det är ju trots allt söndag!


Huseby och familjen.

Idag vid tolv var vi på Huseby julmarknad där vi träffade min familj. Eller ja, brorsan var ju inte med men resten. Tyvärr hade vi riktigt dåligt väder men det var trevligt ändå. Hittade en riktigt snygg mössa men hantverk är så onödigt dyrt känns det som. Mössan var jävligt snygg iaf.

När vi var nöjda på marknaden körde vi hit. Åt lite kakor, drack kaffe och snackade skit. Väldigt trevligt. Träffas ju inte så ofta så det uppskattas verkligen när man ses. Men nu ses vi igen om typ en månad så det är inte så lång tid.



fick lampor av mamma och pappa (från hela familjen antar jag) som inflyttningspresent och en julstjärna. Av mormor (som tyvärr inte var med) fick vi en adventsljusstake och en liten söt tomte.

Morgon.

Nu är jag uppe och vaken. Klockan nio har jag föreläsning. Får väl hoppas att jag förstår något. Inte alltid det lättaste. Ska skriva ut grupparbetet också eftersom det ska lämnas in idag.

Efter föreläsningen blir det städningen och bakning här hemma. Det blir säkert nice.

Nu ska jag göra vid mig.

Fortfarande lite segt...

Idag sov jag till halv nio. Ångrar det nu, får alltid ont i huvudet när jag sover för länge. B får ont i huvudet när han sover för lite. Bs föreläsning var inställd så jag hängde med honom till Media Markt, han köpte nya World of Warcraft som kom ut i natt. Nu tar det nog ett tag innan jag ser honom igen. Men jag är iofs på väg in i en tentaperiod så jag är ju inte så värst rolig jag heller. Gick iaf in i en annan affär och köpte ett par joggingbyxor för en billig peng eftersom mina andra är riktigt slitna och noppiga. Tyget är extremt tunt på vissa ställen.

Imorse läste jag ut Gogols Näsan, den handlar om en man som vaknar en dag utan näsa och om hur han försöker få tillbaka sin näsa. Liiiiite konstig, men ryssar överlag är kanske lite märkliga?

Nu ska jag läsa lite Stagnelius.

Har bokat air muskel ikväll. Hoppas benen pallar, jag blir rastlös av att inte göra något. Speciellt nu när vi inte haft föreläsning i veckan. Har dessutom alla böcker jag behöver hemma så därför har det inte blivit av att jag gått till bibblan.

I övermorgon får jag träffa min familj:)

Segt.

Idag går det riktigt segt att plugga. Ingen inspiration alls. Många långa sidor med långa rader som innehåller allt för många bokstäver. Jag orkar inte just nu. Det är inte kul. Det är grått ute så man blir inte piggare av att gå ut. Går bara och väntar på julen känns det som.

Muskel ikväll, alltid något.

Ingen hemtenta på fredag?

Fick precis mejl av min lärare. Hon är sjuk i influensa så det blir ingen föreläsning imorgon. Blir på fredag istället. Hon kommer lägga in en extra föreläsning nästa vecka eftersom allting skjuts upp. Får alltså inte hemtentan på fredag utan nästa vecka. Fan. Jag ser ju inte direkt fram emot hemtentan men jag ser fram emot att få den gjord. Det som är bra är att jag slipper tänka på den under tiden min familj kommer vara här. Dåligt är att jag kommer få gå och vänta på tentan ytterligare några dagar. Jobbigt. Vill bara få den och göra den. Känslan efteråt är alltid lite fylld med lättnad, längtar efter den känslan. Nu tar det ännu längre tid tills jag får känna lättnad. Å andra sidan kanske jag hinner förbereda mig mer? Hinner förhoppningsvis läsa ut Almqvist Drottningens juvlesmycke, och jag slipper att stressa allt för mycket. Hade bara varit så skönt att få göra tentan. Jag förberett mig mentalt i två veckor nu liksom...

Tänk på gymnasiet, då blev man överlycklig om någon lärare var sjuk. Det bästa som kunde hända var om proven blev flyttade. Inte för att man ägnade mer tid åt att plugga, nej mer tid åt datorn, hästar och kompisar. Tänk vad man ändrar sig.

Blev lite besviken över att vi inte får tentan på fredag. Skitsamma egentligen eftersom vi får lika lång tid på oss. Men det är jobbigt att vänta. Hoppas verkligen jag klarar den. Arh, detta känns tungt....

Är stressad inne i skallen pga plugg...

Idag så tog jag lite sovmorgon, det var skönt. Satt några timmar på bibblan på förmiddagen men det var svårt att koncentrera sig. Det satt en hög med afrikaner på min högra sida och en hög afrikaner på min vänstra sida och de konverserade glatt över mitt huvud. Yes. Lite svårt att läsa en dryg bok av Almqvist som kräver stor koncentration. Vid lunch gick jag hem. Körde till Ica maxi och handlade. Hade inte så mycket frukost, fick äta knäckebröd idag och man håller sig inte länge på det. Men imorgon kan jag äta god frukost.

Nu på eftermiddagen har jag läst Gogols Kappan, den gick ganska fort att läsa ut. Väldigt märklig berättelse. Jag fick min älsklingsbok idag. Köpte den för 280 kronor på internet. Så nu sitter jag med överstrykningspenna och tar mig igenom romantiken (för typ tredje gången), det är en väldigt intressant genrer.

Frankenstein är utläst. Jag hann. Men jag kommer nog inte hinna läsa ut Almqvists Drottningens juvelsmycke till på fredag:(

Snart är det lördag och då kommer mamma och pappa + lite annan släkt hit. Ska bli så kul. Får ju min tenta på fredag men jag hoppas att jag kan släppa den under tiden de är här. Jag har mycket att göra de närmsta dagarna. Men plugget måste gå först. Fast att det inte alltid är roligast.

Idag: plugga fram till kl 20.00, då är det dags att tvätta. Göra en paus i plugget för att äta potatismos och fiskpinnar.
onsdag: föreläsning 9.00-12.00. Gå till bibblan på eftermiddagen och läsa fast jag lär vara trött. Muskel 18.20.
torsdag: läsa, läsa+plugga, plugga. Bestämma vad jag ska baka. Måla de två sista stolarna?
fredag: föreläsning 9.00-12.00, utdelning av tenta. Städa + baka. Färga håret. Försöka förstå hemtentans frågor, försöka att inte bryta ihop om jag inte fattar direkt.
lördag: Huseby, julbord, släkt och roligt:) Hjördis kommer hem.


Utan Hjördis.

Idag satt jag i fyra timmar på bibblan i hopp om att få gruppuppgiften färdig. Klockan tolv träffade jag tjejerna som jag gör grupparbetet med, vi fick allting färdigt och det blev ganska bra.

Sen gick jag hem i ösregn och satte mig direkt med Frankenstein. Har bara typ tjugo sidor kvar nu. Skönt. Men en massa andra sidor i en massa andra böcker, ser inget ljus än. Ser bara hemtentan och massa jobb med oro och ångest framför mig. Satt i alla fall och läste till klockan tre. Då gick jag en sväng med Hjördis sen var det dags att köra till Ljungby. Fick vänta där ett tag sen kom Micke och Dorrit. De bjöd på fika, det var gott och trevligt en grå måndag som denna. I några timmar tänkte jag inte alls på skolan och det var vääääldigt längesen det hände sist - väldigt skönt också. Efter fikan och avlämnandet av Hjördis körde vi hem igen.

Har läst lite mer Frankenstein, ätit rädisor (ja det är gott ibland) och druckit varm choklad med grädde. Det känns tomt och tyst utan Hjördis. Inga tassar låter över golvet, ingen morrar när det går hundar förbi, ingen ligger i soffan eller fönsterkarmen, ingen går runt och pratar med löljig röst i lägenheten. Det är tomt.

Tur att hon kommer igen på lördag. Hur ska jag klara mig utan henne i två månader?

Häst+plugg= svårt?

Igår kunde jag inte somna. Låg och tänkte på hur det skulle bli om jag tar upp Precious här till mig. Det kan ju gå hur bra som helst men det kan också gå åt skogen. Jag funderade mest på praktiska saker, som till exempel hur jag själv ska kunna ta mig upp på henne. Massa sånna saker, och hur man får tag i en bra hovslagare och sånt också. Det verkade som att det fanns ganska bra hopptränare på stället, dröjer väl ett tag innan jag är i behov av det men det skulle inte vara helt fel att ha någon att träna för. Det allra bästa hade varit om jag kände någon som kunde hjälpa mig med henne nu i början. Men det gör jag inte. Jag blev riktigt pepp när mamma sa att Helen trodde jag skulle klara ha henne här uppe. Hon är trots allt jävligt vild emellanåt. Stirrpanna minst sagt.

Fördelar:
-hon är unghäst= behövs inte ridas alla dagar i veckan. Orkar inte bli riden så länge.
-jag saknar hästarna som fan och det hade varit grymt kul att få rida.
-jag kommer trots allt ha ridhus, ridbana och skog alldeles intill stallet.
-mamma slipper henne.
-jag kan hålla igång trots att jag pluggar.

Nackdelar:
-även om hon inte behövs ridas länge betyder inte det att det tar mindre tid. Att komma upp på henne kan trots allt ta 20  minuter. Det vet man aldrig. Har jag verkligen tid? Jag studerar trots allt på heltid + att jag har hund.
-kan inte åka hem för att hälsa på eftersom jag inte känner ngn som kan passa henne.
-efter att ha pluggat en hel dag, har jag tid och tålamod till att hålla på med henne?
-om man måste mocka till stallets alla hästar varenda helg är det kört (jag är inte hundra på detta ännu).
-jag kommer vara väldigt sliten och trött om dagarna efter tufft plugg och tuff häst.

De viktigaste frågan är om jag har tid och ork. Den frågan är svår att besvara innan man provat. För tillfället tycker jag det är svårt att hinna och att orka gå ut med Hjördis. Det är ju inte alls samma sak men ändå. Det tål att tänkas på.  

Köpa häst?

http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=61387&catid=searchresults&searchid=986341

Träna, plugga, måla...

Jahapp. Om en timme ska jag träna. Muskel. Härligt att svettas lite såhär på söndags förmiddagen:) Sen ska jag nog cykla till ica och sola. Efter det blir det duschen och sen bibblan. Måste skriva lite till en gruppövning. Sen ska jag nog fixa lite med stolarna till köket och kanske måla ngn. Får se. Tills på onsdag ska jag ha läst ut Frankenstein. Lånade boken igår och har inte hunnit börja. Känner mig liiiiite stressad. Jobbigt att inte kunna skita i plugget på helgerna. Men det är inte så mycket att välja på. Bara att kämpa på.

Nu ska jag ringa och gratta farsan!

Det är lördag

men vad hjälper det när jag har hur mycker som helst att plugga. Måste läsa och skriva inför ett grupparbete. Skit. Inte alls kul. Ska gå till bibblan nu. Fasen så tråkigt. Hade hellre velat göra ngt roligt. Men måste plugga, tenta snart. Arh, detta är inte alls kul nu...

Så vet du...

att din pojkvän är student utan kalender.

Samtal torsdagen den 6:e november.
Jag: det var helt tomt på Icas hyllor. Stod typ två mjöl och två socker.
Björn: det är nog bara för det har varit helg.
Jag: Hahaha!

Jo visst har det varit helg men det var ju ett tag sedan nu...

Min farmor:)

Idag hade jag fått ett brev. Det var ganska märkligt för igår så tänkte jag att det var väldigt längesen jag och B fick post. Typ sedan sist räkningarna kom. Jag såg direkt på handstilen att det var från farmor. I brevet låg en lapp där det stod att hon varit i en affär och hittat en sak som hon tyckte skulle passa mig när jag var ute med Hjördis i mörker.

Är den inte söt? Jag har länge sagt till B att jag måste sätta på mig reflex. Fick en plast reflex av länstrafiken i kronoberg men den här är ju så himla mycket sötare. Kommer jag med glädje att använda. Tack Farmor!

Efter att jag haft föreläsning körde jag till stan. Det är ju en viss dag på söndag som inte får glömmas bort. Mer än det ska jag inte avslöja. Haha. Sen kunde jag inte låta bli att handla till mig själv. Jag har börjat tycka att jag är duktig som inte handlar dyra kläder och skor längre (vilket det inte finns ngn chans i världen att göra med min ekonomi för tillfället ändå) men problemet är att jag nu istället köper många billiga saker = DYRT. Eller nej inte dyrt, men inte billigt heller. Lite mittemellan. Detta handlade jag till mig själv:

hm 150:-

indiska 129:-

Åhlens 70:- för båda

Märker ni så seriöst jag tar bloggen när jag tom tar bilder på vad jag handlat. Det är nog bara för att jag inte kan gå modevisning för mamma. Visserligen har B fått se när jag visat allt och gett några fina kommentarer. Men när man går modevisning för mamma får man mer utförliga kommentarer som jaa, den skulle passa perfekt till dina mörka jeans eller det blir snyggt till din kjol. Visserligen kan man inte visa alla sina inköp för sin mamma hela livet, eller? Jag tror minsann min mamma brukar berätta för sin mamma när hon köpt ngt. Kanske inte just kläder men gardiner eller ngt till huset. Tror jag? Jaja.

Nu har jag lagt alldeles för mkt tid på shopping och blogg= FY JOHANNA. Nu ska jag plugga. Det behövs verkligen. Nästa fredag kommer tentan, jag och Frida ska ha tentaångest tillsammans. Inget jag längtar efter direkt...

En torsdag.

Nu ska jag traska till bibblan. Ska läsa lite innan skolan börjar vilket den gör 10.15. Sen efter lunch ska jag en sväng till stan. Tänk vad jag hade kunnat händla kläder om jag hade jobbat nu. Men ja det går ju inte. Lite kanske jag kan handla får väl se. Men skola först. Kanske blir fika med Frida i eftermiddag om jag hinner. Hoppas de.  
Så här ser jag ut. Det är så jobbigt att välja kläder på morgonen. Alla på campus är klädda som om det vore modevisning varje dag. Hur har de råd? De jobbar kanske. Eller så äter de inget? Jaja, snart Kosta och jag har sparat pengar för att jag ska kunna handla där. Wihoooo.

Förresten, tänkt vad alla julklappar kommer kosta. Uuuuh. Hade glömt bort det lite. Och jag måste ha pengar till Lofsdalen och Åre. Hur ska det gå? Inga julklappar kanske? Haha, joooo. Det ska nog gå att fixa:)


Böcker, ett ständigt problem.

Ja ingen har väl undgått att Obama kommer att tillträda som Usa:S president i januari. Det tycker jag är bra minsann.

Har haft föreläsning idag, läraren drog över 20 minuter. 15 minuters paus på 3 timmar är väldigt lite. För lite. Hjärnan går trögt i slutet på seminariet. Det är svårt att koncentrera sig så länge. Men i vilket fall som helst så gillar jag romantiken. Så sjukt läskiga saker som händer. Jag kan rekommendera alla att läsa Sandmannen av Hoffman. Väldigt spännande och intressant. Den tar typ en timme att läsa så den är inte så farligt lång heller.

Annars har jag suttit och försökt köpa böcker på internet i en timme nu. Jävla skit. Funkar inte. Jag vet inte om det är mitt internet som är knas eller om det är bokias hemsida som strular. Skulle köpa Frankenstein som vi ska ha läst ut till nästa onsdag. Det är en rejäl och tjock roman så jag får lite panik över att inte ha den i handen ännu. Får kanske försöka ta mig till stan imorgon och se om den finns ngn stans. Tror det knappt. Vill dessutom köpa Litteaturens historia i världen. Min favorit bok. Sen fanns på bokia för 298 kronor, den kostar typ 500 annars så det var billbigt. Och jag hade lätt köpt de båda idag om det inte strular. Arh så irriterande. Jaja, jag får väl prova lite senare.

Nu ska jag läsa Litteraturens historia i Sverige. Den boken har jag ju faktiskt. Förresten, ingen av er som har en övergiven Franktenstein?

Trött

men vaken. Hade varit sååå skönt att ligga kvar i sängen för att sova som B gör. Fast jag har ju lite annat att göra än att sova. Tyvärr.

Ska fixa till mig lite nu, sen blir det bibblan.

Förresten, valet är sjukt spännande. Go Obama!

Plugg...

Igår kom Dan och Johanna hit och vi åt god pizza som vi själva gjorde. Riktigt smarrigt. Sen blev det film och godis. Vi såg Walle, den var söt och kul.

Nu på förmiddagen har jag suttit på bibblan med Johanna och Frida. Blev inte så mkt gjort. Får läsa här hemma, har mkt att stå i som vanligt.

Igår sa mamma att jag skulle kolla vad boxhyran här låg på och nu blev jag hel sugen på att ta upp en häst här. Men jag vet inte om jag har tid. Jag har ju grymt mkt att plugga och tycker det är stressigt och mkt att tänka på nu, hur skulle det då bli med en häst liksom? Jag vet ju exakt hur det är att ha häst och jag vill verkligen inte göra ngt halvdant. Det känns som att jag inte skulle ha tid eller ork som det ser ut nu. Fast fan vad sugen jag är. Arh. Jobbigt. De hade väldigt konstiga regler på det stallet som jag kollade upp. Roligt att behöva mocka till hästar på ridskola och sånt? Det precis sånt jag inte hinner med. Suck... Jaja. Sugen är jag men vad hjälper det.

Måste plugga, som vanligt.

Chicago-Dan!

När klockan blivit halv fem så kom Johanna hit. Hon åkte med mig och B för att köpa blommor till Dan. Sen blev det lite mat på stan. Åt Casalinga, väldigt gott som vanligt. Kände mig till och med lite nervös. Har aldlrig varit på musikal och så jag var väldigt spänd, och sen var jag ju spänd på hur det skulle gå för Dan också.

När klockan var sex så var vi på plats och showen började. Vilken succè. Det var grymt bra show och alla sjöng jättebra. Det var lättklädda tjejer och det var sex och mord. Dan var med mycket mer än jag hade väntat mig och man såg honom ofta. Tyvärr vågade jag inte fota under showen för det stod att det var förbjudet men jag har några suddiga bilder från slutet.

Jag har ju inte så mycket att jämföra med när det gäller musikaler men det här var ju enastående. Det blev aldrig tråkigt. Det blev mycket skratt. Och skådespelarna var helt otroliga.

När det var slut gick vi och kramade Dan som verkade vara ganska nöjd och uppspelt. Med all rätt:)

Nu tycker jag att alla ska ta sig till Växjö för att se Chicago. Det är lätt värt det.


Chicago-Dan in action. Andra från vänster.

Cops kommer till Växjö...

Okej nu ska jag berätta om en helt sjuk galen kväll som iofs var väldigt rolig. Det här kommer antagligen bli det längsta jag någonsin skrivit och kommer skriva i min blogg.

Det började vid sju till halv åtta då Johanna och Frida kom hit så vi (+ B) satt hemma hos mig och drack vin. Hade jättetrevligt och pratade om allt från skilsmässor till lägenheter och sen retade vi Frida lite också. Vi satt i alla fall och snackade till klockan närmade sig halv tolv. Då blev det dags att traska bort till stallarna. Var ingen kö så det var väldigt skönt, traskade rakt in. Där inne var det helt proppat, det var riktigt tight på dansgolvet. Vi dansade, drack och åt nachoplate. Dan kom dit efter att vi varit där en stund. Dan och Björn satte sig och drack öl medans vi brudar gick ner till dansgolvet. Var riktigt bra musik och vi dansade som galningar. Det enda som är jobbigt med Stallarna är att det är värsta köttmarknaden. Alla är helt på och det blir väldigt jobbigt efter ett tag.

I alla fall när klockan närmade sig två och stängningsdags gick vi ut. Fast Frida hittade en kille (blond med lugg, såg ganska trevlig ut) så hon stannade för att snacka lite med honom. När vi kom ut började vi traska hemåt och det är då det händer.

När vi svängt runt hörnan (vid universitetsplatsen) så är det en massa människor där. Johanna säger vad fan händer här? Då ser vi att det är slagsmål och en jävla klunga. En kille ligger på marken och har typ tre pers över sig som matar knytnäveslag. Johanna och jag skriker som fan. Björn och Dan ger sig in i högen och försöker få bort killarna som slår. Det tar en stund för det var väldigt mycket folk. En av killarna har värsta blåtiran och det rinner blod från näsan. Den andra killen kan inte stå upp. Dan försöker hjälpa honom och han yrar en massa och frågar vart han är. Han säger också att han inte ser något och det tar cirka två minuter innan han får tillbaka synen. Vi kommer överens om att vi ska ringa ambulansen pga att den här killen kan ha fått hjärnskakning. Dan ber Johanna hålla killen som inte ens kan sitta rätt upp. Han bara vinglar. Medan Dan ringer ambulans pratar jag och Johanna lite med killen och Johanna säger:
Men lille gubben du ser ju inte alls ut att vara gammal...

När vi befinner oss i denna situationen och försöker överblicka vad det är som egentligen hänt då hör man en smäll. En kille kommer rusande mot oss och slänger ett par kryckor som han håller i (det fans en kille i rullstol i närheten) och efter honom kommer 3-5 killar till. De drar tag i killen som Johanna sitter och håller i och Johanna dras med in i klungan. Jag skriker så högt jag kan och försöker få tag i Johanna men når henne inte. De trycker upp killen mot väggen och tar strypgrepp. B försöker få bort killarna som slåss en gång till. Dan slänger på luren med SOS och försöker få ut Johanna. Johanna kunde lätt ha fått ett slag för hon var mitt inne i allt tumult. Alla skriker i alla fall och det känns jävligt läskigt.

När folket skingrats och bråkstakarna försvunnit en gång till, ringer Dan igen och säger att de måste skicka polis. Vi var ganska många som försökte göra så att det inte blev bråk men tydligen så var inte bråkstakarna rädda för det utan de kom ju som sagt en andra gång.

När vi står och väntar på polisen pratar alla och försöker reda ut va fan det är som händer. Alla verkar rädda och skärrade. Mina ben skakar som fan. Frida ringer mig mitt i allt och jag förklarar lite kort vad som hänt och hon kommer dit. Vi fortsätter prata med killarna, nu har ännu en kille dykt upp med bruten näsa. Tydligen hade det blivit tjaffs i kön ut från Stallarna och det var pga det som några andra killar följt efter dem och sedan slått ner dem. Alla frågar Johanna ska du bli snut eller? Johanna förklarar att jo det ska hon bli och att det borde man ju kunna utläsa av hennes kroppsbyggnad. Där infinner sig ett lugn ren liten stund och vi skrattar.

När polisen kommer tar de först hand om killarna som blivit misshandlade. Sedan får jag, Dan, B och Johanna lämna vittnesuppgifter. Killen som B försökte knuffa bort från slagsmålet kommer jag speciellt ihåg. Jag kan säga att jag inom en vecka skulle kunna peka ut honom. När den kvinnliga polisen ber om Dans namn ocn personnummer så säger Johanna, det är ju Chicago-dan. Den kvinnliga polisen säger att hon kanske ska be om autograf. Vi pratar lite om att premiären är imorgon (idag) och funderar på hur tidningsrubrikerna kommer se ut.

MUSIKALSTJÄRNA VITTNE TILL MISSHANDEL

CHICAGO-DANS RÄDDANDE INSATS I DRAMAT PÅ CAMPUS

Polisen är rolig och man kan skämta med henne. När vi står och pratar och förklarar att bråkstakarna (som var invandrare) kom en andra gång efter att vi kommit dit och försökt stoppa bråket förstår hon först inte riktigt. Var det ett slagsmål till? Hon ser förvånad ut och säger att det inte stämmer överens med vad hon nyss hört. Men vi ger klarbild i det hela och hon förstår hur mycket mer folk det måste ha funnits på platsen från början. Hon skrattar lite när hon hör att det varit kryckor och rullstol inblandat. Hon verkar till och med vara lite förvånad över hur omfattande det från början måste ha varit.

Iallafall, när vi står här händer det sjukaste av allt på hela kvällen.

Vi får se hur en bil blir stoppad på gatan (precis brevid oss) av en pikèpolisbil. De öppnar dörren i bilen och ut trillar en kille. Bilen börjar rulla och är nära att rulla på han som körde och poliserna. Alla skriker: BILEN RULLAR! Den kvinnliga polisen springer dit och hjälper till och de andra poliserna skriker: vi behöver förstärkning.

Den kvinnliga polisen kommer tillbaka och säger: här hade vi en rattfylla och en bilstöld samtidigt. Vi måste sticka. Ni borde verkligen skriva en bok om det här.

När poliserna kör iväg sjunger jag, Johanna och Frida: bad boys, bad boys what you gonna do? What you gonna do when they come for you... Bad boys, bad boys...

Ja det här var ju helt sjukt. Att det fanns två polisbilar på campus (och en ambulans) i helt olika ärenden bara meter från varandra och vi blev vittnen till alltihop. Vi följde Frida hem eftersom vi inte vågade låta henne gå hem ensam. Vi stod i hennes hall och pratade om vad fan som hänt och vad det varit vi sett. Man får jättemycket adrenalin och allting går så snabbt. Det är svårt att se några ansikten. Man vill bara rädda den stackaren som ligger på marken. Jag tycker i alla fall att vi gjorde rätt som gick emellan och ringde polisen. De kommer antagligen aldrig få tag i killarna som slog men det känns skönt för oss att ha hjälpt till så mycket vi har kunnat. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde, jag stod kanske bara och tittade på. Jag vet inte. Allt går så snabbt. Jag vet att jag försökte se vart B var så han inte blev skadad. Och vid andra slagsmålet försökte jag få ut Johanna.

Hemma var vi vid fyra och var jättefrusna. Jag hade stått med bara ben i två timmar när det var minusgrader ute. Fy fan vilken kväll. Det kunde gått ganska illa. Hur kul hade det varit om Chicago-Dan haft blåtira när det är premiär?

Jag har funderat en massa på vad man egentligen tänker när man misshandlar någon. Hur fan kan man? Jag blir äcklad och arg när jag tänker på människorna som gav sig på de här killarna. Även om killarna sagt ngt provocerande så är det helt sjukt att de med brutalt våld slår ner killarna. TVÅ GÅNGER?

Och hur i helvete tänker man när man onykter snor en bil och kör iväg?

Jag blir så förbannad och rädd. Vad som helst kan tydligen hända på lilla campus. Jag är jävligt glad att jag inte hamnade i den här röran själv och att mina vänner var med. Framför allt är jag glad att det inte blev mer skador än vad det blev och att alla mina kompisar är oskadda. Fy fan vilken kväll. Hoppas det dröjer innan cops kommer till Växjö igen...

RSS 2.0