Överraskning!

Igår så gick jag och B och la oss ganska tidigt. Precis när jag hade somnat fick jag sms.

Pappa: sover du?
Jag: inte nu längre.
Pappa: håll dig vaken 10 min till.
Jag: Vad händer då?

Jag visste att pappa och brorsan varit på Gotland och jobbat och att de inte kunde flyga hem pga vädret. Så jag tänkte att de kanske hade blivit ändrade planer så de kunde flyga hem ändå. Så jag stod och hängde ut genom fönstret i hopp om att få se ett flygplan. Det var ganska molnigt så jag tänkte att jag aldrig skulle se ngt ändå. Jag la mig igen. Efter två minuter ringde det på dörren. Och där stod, pappa och brorsan.

Haha, det var såklart jättekul att träffa de. Blev väldigt överraskad bara, men det var nog meningen.

Förresten, var nyss om Chicago på de lokala nyheterna. Premiär imorgon, och den ska vi på:) Woho.

Suck...

Satt på bibblan i förmiddags och försökte få klart grupparbetet, det ska vara 4 sidor men jag fick bara iho 3 sidor. Jag hoppas verkligen att det räcker. Kommer inte hinna eller orka läsa klart alla Bellman dikter till imorgon. Jag är så trött på att läsa nu och ändå vill jag såklart göra så bra ifrån mig som möjligt.

Ringde till tandläkaren innan och fick en tid. Så jag körde dit (i värsta snöstormen) och fick en skånsk tandläkare. Min visdomstand får inte riktigt plats och jag biter mig själv i kinden. Han sa att jag var rejält svullen och irriterad. Jag ska prova att skölja och borsta med ett bakteriedödande medel i en vecka. Om jag fortfarande har ont då så ska de dra ut tanden. De kunde egentligen dragit ut den idag och det sa jag att det gick bra. Men tandläkaren tyckte att jag behövde en vecka att fundera på det. Han ville nog inte berätta för mig hur jävla ont det gör. Jag frågade och han sa ja man får ju bedövning. Det var en hygglig tandläkare för jag fick studentrabatt. Slapp betala ngt. Han sa men jag har ju bara tittat, inte gjort ngt. Vi kan kalla detta rådgivning.

Nu ska jag fortsätta gnälla över hur ont jag har i min tand och hur jävla mycket jag har att göra och hur synd det är om man mig.

Blä...

Nu börjar jag se slutet på den stora högen av böcker. Gruppuppgiften börjar också bli färdig. Skönt.

Funderar på om jag ska ringa tandläkaren. Har sjukt ont. Kan värk vid en visdomstand göra så att man får ont i halsen?

sjuk?

Ont i huvudet, halsont och ständigt trött. Kan en förkylning vara på väg? Känns precis som om jag ska svimma så fort jag rör på mig. Kan inte koncentrera mig på böckerna. Håller på att somna hela tiden. Detta är inte bra. Har hur mycket som helst att göra tills fredag. Har dessutom seminarium nästa onsdag och torsdag så jag måste plugga hela helgen.

Kan vi inte bara stanna tiden en stund så jag hinner sova lite? Bara vila en liten stund. Snälla...

Love in Gossip Girl.

Precis haft en paus från plugget och kollat Gossip Girl. Nästan så tårarna börjar rinna. Varför kan inte Chuck och Blair bara få varandra? Okej, man fick svaret på den frågan men ändå. Fan, perfekta snygga paret. Shit, riktigt frustrerande.

Idag är jag glad!

Ja för jag klarade min hemtenta! Så himla skönt, helt plötsligt känns inte huvudet lika tungt, lättare att andas och framför allt lättare att tänka. Hade föreläsning idag mellan 9-12 och då hade de andra träffat Åsa och fått reda på resultatet från sina hemtentor. Så jag sprang till Åsas kontor typ tre gånger för att jag verkligen ville få veta. Men nej ingen Åsa där inte. När jag var på väg hem tänkte jag att jag skulle skicka ett mejl till henne för att få reda på resultatet. Fast då var där en överraskning i brevlådan, hon hade skickat hem hemtentan. Och där stod det så fint att jag fått godkänt. Wiho.

Nu ska jag vila från böckerna en timme. Sen ska jag börja skriva på ett grupparbete som ska vara inlämnat på fredag (fyra sidor) och ska dessutom läsa en massa böcker tills fredag. Jag har med andra ord att göra.

Pratade med mamma innan, varje gång vi pratar kommer jag på att jag saknar hästarna som fan. Usch, det är jobbigt. Ingen som är sugen på att betala boxplats, mat, hovslagare, träningar och eventuell veterinär till mig så jag kan ha häst här uppe? Plus i kanten för den som dessutom kan trycka in ett par extra timmar på dygnet så att jag hinner med att rida också.

Jaja man kan inte få allt och måste alltid göra val. Inte alls kul. Men när jag är färdig i skolan är meningen att jag ska ha råd att betala Flisan och kunna rida hur mycket jag vill. Längtar.

Trött måndag.

Idag gick jag inte upp förrän åtta. Var på biblioteket vid nio. Frida kom också. Läste lite i alla fall men det gick segt. Nu på eftermiddagen har jag varit så himla seg och mest slöat. Men jag har läst halva Faust nu, hoppas jag hinner läsa ut hela idag.

Har försökt planera in en dag som vi ska åka till Kosta outlet men det är inte det lättaste. Det krockar lätt, jobbigt. Men det ska bli av!!

Nu ska jag träna muskel. Gött. Blir läsa hela kvällen. Tjoho.

Imorgon är det föreläsning, känner mig inte förberedd. Den här läraren har så höga krav och en helt annan stil än den förra. Dessutom tänker jag mycket på min hemtenta (har inte fått resultatet ännu) och det är lite störigt. Kan liksom inte slappna av. Blä. Hoppas jag kan hänga med bra imorgon, det är verkligen inte lätt...

Johanna 24 år!


Otrolig kväll!

Vilken kväll! Det blev utgång trots allt och det är jag väldigt glad över. Har haft riktigt, riktigt roligt. Johanna var snygg som fan, värsta Viktoria Beckham. Skitsnygg i håret och klänning och allt. Avis som fan.

Och jag är så glad att jag lärt känna Frida för vi hade sjukt kul ikväll. Haha. Ska berätta om alla händelser imorgon. Nu ska jag sova. Är jättetrött.

Party bilder kommer imorgon.

Godnatt.

Nu är det fest

Japp, ska fira Johanna som fyllar 24 år. Blir eventuellt utgång, får se hur pass ont jag har i benen (har sjukt ont för jag har tränat för mkt air igen, fan och helvete säger jag bara. Kommer aldrig komma i form). Ska strax träffa Frida för att sedan vandra iväg.

B är i Glimmåkra ikväll. Han ska vara där till imorgon. Dorrit och Micke ska hämta han och sen komma hit. Det ska bli trevligt. Nähe om man skulle packa ner vinet. Det blir vin ikväll, fått så ont i magen av cidern. Vuxenpoäng att dricka vin.


Party!

Saknar hästarna!

Pratade med mamma innan. Saknar min Flisan. Fina, fina Flisan. Mamma har börjat träna henne och det känns kul. Är så glad att hon hålls igång. Tänk att det blir två fölisar till sommaren. Hoppas jag har turen att vara hemma precis den helgen som Flisan ska föla.

Aladdin (min första ponny) har blivit frystmärkt (och det är det många som är irriterade över) och på söndag kommer han flytta hem till mamma och pappa. Förhoppningsvis finns det ngn busig och söt tjej som vill pyssla och rida på honom. Han är ju så snäll, men busig. Känns konstigt att få tillbaka honom. Så jävla tråkigt att han är frysmärkt. Aaaarh. Blir irriterad när jag tänker på det.

Åh vad jag saknar hästarna. Att lukta häst i håret och att ha skit under naglarna. Vara helt oljig om fingrarna efter att ha putsat tränset. Att ge sig ut på långa skogsturer. Jag drömde till och med här om natten att jag skulle rida i skogen på andra sidan vägen, som jag brukar säga. Till jul kommer jag vara en vecka i Lofsdalen och två hemma. Inget jobb, bara mys och pyssel!

Jag och B har köpt 1,6 godis. Fatta hur mycket det är! Tog den största skålen och det var knappt det fick plats. Haha. Men om en timme är Frida här och hjälper till att äta. Blir idol då. Wiho.

Och mamma om du läser detta så pussa Flisan från mig! :)


Tröttnar aldrig!



Tänk att den här 22 åriga pinglan har försörjt sig som strippa och prostituerad fram tills hon släppte denna låten. Hon är så jälva bra och cool. Dansar som en dröm!

Morgnonpigg!

Klockan 6.30 ringde klockan och jag traskade upp ur sängen. Blev sjön med Hjördis och jag fick såklart helt sjukt ont i fötterna. När jag kom hem var det blod på ena hälen. Yeees. Så jobbigt att det aldrig blir bra.

Nu har jag käkat frulle och ska plocka undan och bädda här lite. Sen blir det solning + dusch. B är och skriver tenta nu. En halv tenta, han var inte alls nervös. Det kommer säkert gå skit bra. Han är mega duktig i skolan:) När han slutat vid ett ska vi sticka och hämta bilen som blev klar redan igår. De hade bytt klossar. Så jag och B ska betala 600 var. Kunde varit mycket värre.

Efter att bilen är hämtad ska vi till stan och göra lite ärenden. En mössa hade ju inte varit helt fel. Men tanken är att jag ska spara pengar så då får det vara en billig en i så fall. Bokade även biljetter till premiären av Chicago igår. Dan ska ju vara med så det går inte att missa. Så biljetterna ska ju också hämtas ut och betalas. Och hyran ska också betalas. Jahapp, det här verkar ju bli en billig dag....

Hoppas de här studierna gör så att jag slipper att snåla med allting såhär mycket resten av mitt liv:P

Svett=skönt.

Var på air muskel idag. Herregud vad jag svettades, helt sjukt. Men det är ändå skönt att ta ut sig helt. Sådär så att alla muskler i kroppen skakar efteråt. Älskar Sophias pass. Hon peppar som fan. Jag ger väldigt sällan upp på hennes plats. Fortsätter, fortsätter och fortsätter. Det känns gött. Behöver aldrig vara rädd för att se ful eller rolig ut för det gör alla när armar och ben åker åt alla håll och kanter.

Blir nog ett pass på lördag, air core. Kan vara gött. Aldrig fel att svettas.

När jag kom hem hade B gjort potatismos och köttbullar. Grymt gott:)

Nu ska jag kolla lite tv.
Tja!

FAVVIS BRÖD:)


Dålig koll på bussarna kanske...

Idag gick jag upp halv sju för att rasta hunden. Klockan åtta befann jag och B oss med bilen på Mekonomen. Nu ska lite grejjer bytas innan ombesiktning. B hade kollat upp att det var en busshållsplats i närheten så vi traskade dit för att upptäcka att tidigaste bussen hem skulle gå vid 11 tiden. Jahapp. Det var bara att börja gå. Till sist hittade vi en annan busshållsplats. Stannde till där för B skulle kolla mobilen/nätet när nästa buss skulle komma. Och då kom 5:an:D Sån himla tur. Vi hoppade glatt på och kom hem till sist. Blev en runda inom apoteket för att handla nässpray och lite munskölj.

För ett tag sedan började vi båda använda flour munskölj och nu känns det konstigt att inte använda det. Det blir så himla fräscht i munnen. Det är minsann viktigt med tänderna (det kom B också på efter att halva hans tand gått av), det är ju inte direkt så att man vill lägga pengar på tandlagning.

Idag ska jag:
läsa ut unge werthers lidande
rasta hunden
träna muskel/air
laga mat
OCH längta tills imorgon då csn kommer:)


Idag är det onsdag

och jag är trött. Har mega många sidor att läsa. En godispåse i sängen hade inte varit fel. Önska kan man...

Regn.

Fyra timmars plugg i bibblan.
Prommenad med Hjördis.
Ica med B.

nu: gossip girl

sen: plugga. hoppa över träning (pga av blödande skoskav/spricka).

Svårt att hinna läsa allt...

Har suttit från 8-12 i bibblan för att jag skulle hinna läsa klart allt till seminariet imorgon. Nu såg jag att jag hade fått mejl av vår lärare som meddelade att hon skjutit upp föreläsningen en vecka för att vi skulle hinna läsa allt. Och jag som precis börjat hinna ikapp. Haha jaja. Nu har jag möjlighet att bli extra bra och verkligen läsa in så mycket jag kan. Det känns skönt. Man ville kunna så prestera så bra som möjligt på seminariet och den här delkursen ställer högre krav och är på en högre nivå. Känns det som i alla fall. Den 21/11 ska hemtentan vara inlämnad. Nu börjar snart nervositeten igen. Suck.

Önskar att jag var en naturbegåvning inom litteratur och kunde se alla klurigheter som självklara. Tycker i alla fall att det är jättekul att läsa om alla olika epoker och genrer. Och det har jag möjlighet att läsa lite mer om eftersom läraren flyttade seminariet. Ska dessutom läsa inför nästa seminarium också så det inte blir för tight.

Tllbaka till bibblan!

Söndag utan mysbrallor.

I förmiddags har jag och B kollat på Hulken. Den var bra, tycker jag att man ska se om man inte redan har gjort det. Sen läste jag typ 50 sidor. Ska läsa 20 sidor till sen på de andra böckerna. Det är så min kväll ska spenderas, i böckerna. Efter läsningen fick jag ett ryck och började städa. B blev lite smittad och tvättade golven. Inte helt fel.

Sen duschade vi och gjorde oss fräscha för att sen gå ut med Hjördis, sen blev det Willys. Lagade god mat idag, mums.

Jag har alltid mysbrallor på mig på söndagarna. Det är mina föräldrars fel. Fast de har iofs mysbrallor alla kvällar i veckan. Det är skönt att sitta i soffan med mysbrallor, inga åtsittande byxor. Om min familj varit borta en helg så brukar de flesta ha bytat om till mysbrallor inom en halvtimme efter hemkomst. Haha, rätt komiskt. Härligt.


Har på mig en av calvin parfymerna jag fick av mamma. Har provat 3/5 nu. Denna luktar jättegott. Funderar på att önska mig den i juklapp. Kanske:)

Kan även tillägga att tanken är att just denna delen av mig ska bli mindre med hjälp av träning. Har inte gått så bra än så länge. Mest blivit hårdare. Men jag fortsätter att ligga i. Muskel imorgon:)


härliga studentliv

Blä vad jag är seg. Inte gjort ett piss idag. Jag och B satt några timmar i bibblan. Min hjärna ville inte funka. Gick sjukt segt att läsa. Jobbigt, jag har otroligt mycket att läsa tills på tisdag. Böckerna ligger på hög.

Jag och B har ätit pizza idag, flottigt japp. Nu håller vi på att tvätta. Inte så värst roligt direkt. I tvättstugan sa jag att jag tycker det är jobbigt att gå och vänta på resultatet från tentan. Kommer bli så sjukt ledsen och besviken om jag inte klarar den. Och kommer bli grymt mycket jobb om jag behöver göra om den. B sa att det nog är därför många inte pallar plugga. På gymnasiet fick man lite skylla sig själv om man fick ett IG för att man inte pallade bry sig eller inte engagerade sig. Nu kan man få IG fast man suttit åtta timmar om dagen i en hel vecka och ägnat sig åt fyra frågor. Det hjälper inte att du har suttit länge och lagt ner hela din själ. Nog därför man blir ledsen, för man lägger ner så himla mycket tid och försöker så mycket det bara går och ändå räcker det inte till.

Du måste vara bättre än bäst och tänka djupa filosofiska tankar (inom litteratur) för att fatta vad alla texter handlar om. Och jag kan inte tänka så, jag fattar knappt böcker när jag bara läser för handlingens skull. Många hoppar nog av för att de inte pallar det jag pratar om nu. Oroa sig över om man tolkat frågor rätt, om man har haft rätt akademiskt språk, om man läst böckerna mer än "det som står skrivet" och rotat ordentligt. Detta kallas psykologisk stress. Student livet är så härligt och slappt. Mhm......

Plugg helg, jippy.

Igår gick jag runt sjön efter att ha tittat på idol. Inte fel att gå sisådär 5 km en fredag kväll. Duschade och somnade gott när jag kom hem

Vaknade vid elva idag av att B gick ut ur sovrummet. Konstigt att jag inte vaknat innan, jag brukar vakna lätt. Han hade till och med pelat på mig för att jag skulle vakna. Men icke.

Nu har vi precis ätit god fruksot. Ska dra med mig B till biblioteket nu. Han behöver egentligen plugga mer än mig eftersom han sanrt har tenta. Och jag har sjukt mycket att läsa.

Ingen fest och ingen shopping denna helgen. Bara plugg. Lika bra eftersom jag inte har några pengar. Ska spara nästa csn tills vi ska till Kosta outlet. Vi ska dit i början på november. Då ska jag handla nya jeans. Inga av mina passar, har blivit tjockis. Upptäckte ett hål i mina favoriter härom dagen. Knappt ngn ångest. Nog därför jag gick runt sjön igår. Här är saker jag behöver lägga pengar på:

JEANS
STICKAD LÅNG KOFTA
BAS LINNEN/TRÖJOR
GÖRA NYTT HÅL I ÖRAT
SOLA

Och inget av det kan jag göra. Fan vad jag längtar till Kosta.

Älskar klassicismen!

Livet är kort och bekymmersamt: det förgår under
ständig längtan efter annat.
Om livet är olyckligt är det svårt att uthärda; om det
är lyckligt så är det fruktansvärt att förlora det. Det
är sak samma. Det finns endast tre händelser för människan: födas,
leva och dö. Hon känner icke att hon föds, hon
lider av att dö och hon glömmer att leva.

God morgon!

Ögonlysningen igår gick bra. Inga problem. De hade sänkt priset också. Det var minsann inte helt fel. När vi kom hem igår bakade vi scones. Det var riktigt gott. Sen satt jag och pluggade till klockan tolv. Är jävligt trött idag. Börjar klockan 9 och slutar 12. Måste läsa lite nu innan skolan också. Mne först ska jag göra vid mig lite.

Ska försöka få upp B ur sängen också. Han börjar om en halvtimme men verkar inte vara så sugen. Han är så söt på morgonen när han inte vill gå upp. Haha.

Plugg non-stop

Idag har det verkligen varit plugg heeeeela dagen. Var på biblioteket klockan åtta men var så jävla trött. Satt mest och glodde ut genom fönstret. Läste lite i favvis boken lite då och då men inte ens den var särskilt intressant. Jag var trött.

Klockan 10-12 hade jag föreläsning. Vi försökte att analyser och tolka några dikter. Fan vad jag är kass. Kan inte "se" vissa saker. Är så långt ifrån konstnärlig som man kan bli tror jag.

På lunchen käkade jag och B revben och potatissallad. Det var gott. Sen däckade vi i sängen en timme. När jag vaknat satte jag mig med böckerna igen. Läste ungefär en timme för att sen gå till biblan. Kom nyss hem därifrån. Detta är första gången jag sitter framför datorn idag. Har inte ens hunnit sätta på den och kolla mejlen. Jaja.

Tänk att jag läser 100-300 sidor om dagen. Kanske inte konstigt att jag sover som en stock om nätterna? Helt utmattad ju. Hade inte varit fel med en paus nu efter tentan men nejdå. Ny kurs, nya tag och nya sidor att läsa. Nu ska jag läsa den girige. Den är typ på hundra sidor. Inte så värst sugen men vad gör man liksom.

Klockan 20.45 ska vi vara på djursjukhuset för Hjördis ska ögonlysas. Lite skum tid, inte billigt heller. Men annars blir det inga valpar.

Nej nu ska jag läsa. IGEN.

Åstorpare i Bonde söker fru.

Man blir ju kanppt rädd när man ser en Åstorpare i Bonde söker fru!!!

Jag visade bilden för B som utbrast: det är för fan Makke-bonne.

Där ser man...

En slapp pluggdag.

Idag så lät jag bli att ställa klockan. Det var skönt. Gick upp klockan åtta och gick ut med Hjördis. Sen blev det frukost. Har läst i boken lyrikanalys hela förmiddagen. Börjar bli lite trist nu men måste läsa ut den till imorgon. Skulle behöva göra lite övningar också men det får nog vänta tills boken är utläst.

Måste läsa en massa litteratur från och om renässansen också eftersom vi har föreläsning om det på fredag och ska vara väl förberedda. Som alltid.

När jag läst ut boken ska jag nog gå och sola. Sen blir det nog skogen med Hjördis. Efter det plugg igen.

18.20: muskel.

En månad kvar till Huseby julmarknad. Ska bli kul.

Nu är det inskickad...

det får bära eller brista. Jag är nervös och till och med rädd inför resultatet. Vill inte göra bort mig.

B läste igenom min tenta och han verkade ha samma uppfattning vad gäller konvention. Får hålla tummarna. Annars blir det en omtenta.

Jag tar en paus

... och sticker för att fika med Helene och Frida. Orkar inte med hemtentan (har jag inte gjort på ett par timmar nu).

Att fika känns som det optimala så här 4,5 timme innan inlämning.

Färdig?

Jag skulle kunna sitta och ändra och redigera hela dagen. Till sist har jag väl tagit bort allt som var bra och korrekt och ersatt det med en massa ordbajs. Risken finns.

Är inne på 4:e timmen nu utan paus. Hjärnan börjar bli seg. Alla frågor är besvarade i alla fall och vissa korrigeringar har gjorts. Källförteckningen är på sin plats precis som alla citat. Då är bara frågan, är mina svar korrekta? Jag har förstås skrivit det som jag tror är rätt. Bara att förstå frågorna är ju en stor uppgift. Jaja, det finns vissa saker som jag är osäker på och inte vet om jag ska ändra. Det är nu det hade varit bra att känna någon som läst litteraturvetenskap som kunde varit mitt bollplank. Men jag får försöka klara mig själv. Det blir lite tråkigt och enformigt att bolla med sig själv bara, känns som man får samma reaktioner och svar. Tjoho.

Åtta timmar kvar till inlämning. Nedräkning har börjat. Ska jag ändra något eller inte? Det är det som är frågan...

Love lockdown...


Kanye West

Muskel

Japp, har tränat muskel idag. Använde 10 kg stången till alla moment utom ett. När jag klarar att använda 10 kg till triceps ska jag byta så jag har 10 kg och 12 kg istället för 8 kg och 10 kg som jag har nu. Intressant va?

Idag har jag grubblat hela dagen på tentan. Men jag har bara skrivit och varit effektiv i tre timmar. Imorgon ska den bli färdig. Tror jag börjar få grepp om sista frågan. Läraren har inte svarat på mitt mejl men jag har frågat lite folk här på campus. Och Johanna den gamla räven (som fyller 24 och därmed har en jävla erfarenhet) visste vad ordet betyder:)

Jag tänker inte förklara det här för jag antar att ni inte är särskilt inresserad.

Nu ska jag duscha, sen äta mackor och dricka té. Mums.

En liten varning: jag kommer garanterat vara nojjig över tentan imorgon så om man vill slippa läsa om det ska man nog hoppa min blogg imorgon. Förhoppningsvis blir jag klar med den redan på förmiddagen. Vill inte sitta för länge med den för då ändrar man allt till sist.

Märker ni hur jag glider in på ämnet hela tiden? Arh...

En annan sak. Det här med att man ska ägna 8 timmar om dagen åt studierna. Är det bara det man sitter framför datorn och böckerna som gäller då eller gäller alla tankar och funderingar man har i skallen också? För i så fall så arbetar jag minst 10 timmar om dagen.

Det här har min hjärna arbetat på idag: KÄRLEK KONVENTION KÄRLEK KONVETION KÄRLEK KONVENTION

Sista frågan...

Nu sitter jag i bilioteket och försöker få rätt på den sista frågan. Det närmar sig inlämning. Klockan 20.00 imorgon ska den vara inlämnad och jag hoppas verkligen att jag blir godkänd.

Den här sista frågan var väldigt kulurig och jag har fastnat på ordet konvention, har mejlat och frågat läraren vad hon egentligen menar. Vill ju få ett så korrekt svar som möjligt. Usch vad jag är nervös inför resultatet på den här tentan. Jag tycker ju det här ämnet är jätteroligt och det skulle kännas tungt om jag inte klarade tentan.

Jaja, nog ältat om det.

Ska sitta här fram till lunch tänkte jag. Förhoppningsvis har jag svaat på alla frågor då så jag kan ägna morgondagen åt finslipning. I eftermiddag har jag föreläsning mellan 15-17 med programet.

Tills på onsdag ska jag ha läst ganska mycket och övat på olika versmått och versfötter. Och på fredag börjar en ny kurs och då ska jag ha läst massa. Men jag får ta en sak i taget. Prio 1: TENTAN.

Blir träning ikväll, muskel närmare bestämt. Måste göra något annat än tentan. Just nu cirkulerar alla mina tankar kring den.

Det är insidan som räknas...

Idag har jag inte gjort så mycket. Varit ute med Hjördis, kollat tv, pratat om var julen ska spenderas. Blir mest troligt Lofsdalen. Och Björn har läst igenom mitt arbete och jag har gjort lite ändringar. Imorgon är det dags att svara på fråga nummer fyra. I övermorgon ska den lämnas in. Jag är rädd...

Så ser jag ut nu och går och sjunger till B: Do you love me....

Bildbevis på PAJEN!

Igår var Frida här. Vi bakade äppelpaj och kollade idol. Det såg ut såhär:




Och Frida var faktiskt med men det var hon som tog alla bilder därför hamnade hon inte själv på någon:P

Färgat håret

Nu har jag färgat håret. Blev väldigt bra. Köpte två paket och det var nog tur. Trodde det skulle bli mer nyans skillnad än vad det blev. Utväxten är lite ljusare. Men det son var rött/rosa innan syns inte alls. Perfekt. På nästan alla bilderna ser håret svart ut men det är egentligen lila. Nästan iaf. Är abra toning så kommer väl bli ljust ganska snabbt. Here you go...




B hjälpte mig där bak eftersom jag inte kunde där själv. Nu ska jag väcka B som somnat i sängen för vi ska tvätta. Sen kommer Frida:)

Bara jag som pluggar en fredag?

Idag var jag på biblioteket och det kändes som om jag var där helt själv. En fredag ligger väl de flesta och sover tills de blivit eftermiddag om de kan. Men jag var på biblioteket klockan åtta och pysslade med hemtentan. Det var riktigt tyst och lugnt. Skönt, fick gjort en hel del.

Nu har jag varit ute med Hjördis, träffade Johanna också. På tal om henne så var ju hon och Dan här igår och kollade film. Det var väldigt trevligt och mysigt:) Träffar ju inte de lika ofta nu längre, bodde nästan tillsammans innan. Men nu är vi mera särbos:P

Jag och B har varit på Ica maxi. Handlade lite mat som B håller på att tillaga. Mums. Och jag handlade hårfärg. Oj oj oj, hur ska det gå. Hmm. Hoppas det blir bra. Annars dör jag... Får väl se.

Ikväll kommer Frida hit. Vi ska baka äppelkaka och titta på Idol. Ska bli nice!

*Förresten, min farmor fyllar år idag. Grattis farmor, vet att du läser:)

Skriver hemtenta.

Nu sitter jag på biblioteket och har nyss svarat på fråga nummer två. Idag gick det riktigt segt och trögt. Är inte riktigt nöjd med svaret men om det fortsätter i den här takten kommer jag ha tid att titta igenom ordentligt och ändra och ha mig. Hoppas verkligen att denna tentan går bra. Den känns i alla fall väldigt roligt att skriva vilket inga av mina tidigare tentor har gjort. Tyder kanske på att jag är och nosar på rätt ämne?

Nu ska jag nog traska hem för jag börjar bli ganska hungrig. Sen ska jag till Ica och handla lite. Blir bakning idag (och imorgon).

Ska träna core 18.30 och 20.30 kommer Dan och Johanna och kollar film. Ska bli kul. Länge sen jag träffade de ordentligt.

Imorgon ska jag och Frida baka äppelkaka (nyttig, där är trots allt havregryn och äpple i) sen ska vi kolla idol. Kommer bli kul. Fast innan dess måste jag ju ha svarat på 3:e frågan på min hemtenta.

Nu ska jag traska hem.

Pippi Långstrump


Lägg märke till detaljerna:



Fina höst...




Godmorgon!

Jag är vaken! Om en halvtimme ska jag befinna migpå biblioteket. Ska ta datorn med mig idag i hopp om att kanske få något skrivit på hemtentan. Jag får lite panik av att man ska skriva två sidor på varje fråga men ja. 8 timmar om dagen ska jag sitta med detta i en vecka. Jag måste ju göra mitt bästa. Det får inte gå fel. Måste klara denna. Fast första frågan känn ganska knivig. Hoppas jag kommer in i den efter ett tag.

Nu ska jag borsta tänderna sen är det biblioteket. Frida kommer och håller mig sällskap ett tag:)

Utdelning av hemtenta idag= PANIK

Nu har vi precis varit och besiktigat bilen som inte gick igenom för vi ska byta bromsar. Men det var tur att det inte var något värre. Och nu så har jag bokat tid för ögonlysning till Hjördis, så blir det också gjort.

Har föreläsning mellan 10-14. Ska direkt till biblioteket efter skolan. Får ju hemtentan idag så ska sätta igång direkt med den. Borde dessutom ha läst Shakespears stormen men hittade inte den på biblioteket så kanske får se om jag hittar den idag och läser den idag istället.

En hel dag med plugg med andra ord. Är väldit nervös för hur pass svår tentan kommer vara. Usch, ryser av bara tanken...

En helg i Åstorp

I fredags körde jag, B och Hjördis till Åstorp. Körde hem till mig och träffade mamma. Fick en jättefin väska och parfymer från calvin klein. Blev lad (såklart). Sen körde jag till Familia för att fixa mina naglar. Men kineserna vägrade göra vid dem. De ville ta bort dem och sätta på nya, det skulle kosta 600 spänn och det ville inte jag betala. Blev riktigt irriterad och stod i fem minuter och försökte få svar på frågan varför. Lagom förbannad körde jag hem igen. På kvällen blev det middag hos mamma. Jättemycket mat och jättegott. MUMS.

På lördagen gick jag upp tidigt för att gå ut i stallet till min fina Flisan. Red henne på banan. Det var som att rida på moln, helt underbart. Flisan var så duktig och så fin. Det var ett sånt där tillfälle då allt känns som i slowmotion. Ville inte gå ifrån banan, men det var jag ju tvungen till. Vid tolv befann sig släkten på mammas sida i Helsingborg för att bruncha och tura. Vilken mat. Jag åt, åt, åt, åt och åt. Sen åkte vi hem till mormor och åt, åt, åt. På kvällen kollade vi stjärnor på is hos mamma och pappa och åt godis. Hur vi nu fick plats med det? Okej, det fick egentligen inte plats men vi tvingade i oss för att det faktiskt var lördag.

När vi vaknade i söndags var det storm. Blev aldrig att jag red fina Flisan. Var för dåligt väder. Vid tre var vi hos Torsten och Berit och åt kakor och drack kaffe. Det var trevligt, ingen tackar väl nej till kakor? Efter kakorna blev det middag och efterrätt hos mamma och pappa (vilken ordning). Sen blev det dags för oss att rulla till Växjö igen.

Tiden går alltid så fort hemma. Alltid lika sorgligt att säga hejdå. Men vi ses snart igen:)

Tandpetare i ögonen?

Gud mina ögon vill bara stängas. Så himla trött. Satt i biblan från 8-10. Sen hade jag föreläsning från 10-13. Sen blev det en timme till i biblan innan jag gick hem. 6 timmars plugg idag. Jag är helt slut. Egentligen ska man plugga 8 om dagen. Hur sjukt är inte det? Min hjärna är hel död.

Jaja nu ska jag ut med Hördis. Sen måste jag packa väskan. Åstorp imorgon ju:) Ska bli kul. Sen ska jag träna air muskel idag. Hoppas benen pallar bara. Har lite ont fortfarande men jag ska ta det lugnt. Är så jäkla taggad. Wiho.

B slutar skolan klockan 17 och då tänkte jag ha maten klar. Blir spaghetti och köttfärssås (sveriges vanligaste maträtt, ellerhur Frida).

Nu måste jag sätta fart. Vi hörs sen!

Vill förstå vad Dante egentligen menade när han skrev...

Idag sov jag till nio. Det var skönt. Satt i biblioteket och läste från 10-13. Fattade inte så mycket av det jag läste. Massa dikter hit och dit. Önskar jag kunde vara lika duktig som Frida. Hon pluggar hela dagarna. Varför pallar inte jag det? Önskar att jag var lika effektiv. Så hade jag kanske sluppit vaqra så jäkla nervös inför tentan.

Jaja det blir iaf biblioteket imorgon två timmar innan föreläsningen. Och kanske efter. Måste iaf hem och äta där emellan.

Har nyss tvättat. Tråkigt. Och nu ska jag ut med hunden. Inte så värst roligt det heller.

Muskel 18.20.

RSS 2.0