Tråkig städning...

Idag vaknade jag och B vid tio. Gick direkt bort till Dan och Johanna för att få nycklarna till bilen. Sen blev det City Gross. Handlade nya tallrikar, två lampor, dammtrasor och lådor till badrummet. Tyvärr var den ena lampan kass när vi kom hem så måste byta den.

Sen köpte jag ett par träningsbyxor och äntligen ett par ordentlige gympaskor så jag kan gå ut och gå utan att få skoskav varje gång. Blev ett nytt koppel till Hjördis också.

När vi kommit hem gick vi direkt till B:s gammla lägenhet där vi har städat fam till nu klockan nio. Riktigt jobbigt och riktigt tråkigt. Men fint blev det och klart är det.

Imorgon ska jag gå upp tidigt för att jag ska till biblioteket och läsa. Förhoppningsvis kommer jag ut med de nya skorna en runda också.

Nu blir det duschen och sen sängen. Natti.

lite gammalt och lite nytt


nya väskan...

som passar ganska bra till ett par av mina skor:)

"nya" hårfärgen...

En tom dag.

Idag är det sol i Växjö och jag har ingenting att hitta på. Möjligtvis införskaffa böcker till en kommande kursen men är osäker på vilka jag behöver så tänkte gå till biblioteket och läsa tills jag vet säkert.

B är redan iväg med sina nollor och ska till sin gamla lägenhet och städa sen. Jag är inte alls sugen på att städa. Jag vill göra något kul. Typ köpa saker till lägenheten, eller varför inte till mig själv:)

Humanist?

Jag hatar frågan "vad ska du bli?" Jag vet inte vad jag ska bli och har hela tiden trott att det beror på att jag inte är tillräckligt insatt i hur arbetsmarknaden ser ut. Jag har alltid varit bra på ämnen som historia, samhäll, svenska och religon och när jag skulle börja plugga på universitet valde jag det som jag tycker är roligast och lättast, svenskan. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den, jag ville nog mest prova på studentlivet.

När jag tänkt på de människor som studerar något som ingår i humaniora har jag varit väldigt fördomsfull. Jag har tänkt mig människor som inte har haft någon som helst anknytning till något som heter arbetsmarknad. Att de flesta har miljontals med böcker och inte gör annat än att läser. Jag har verkligen inte förstått vad humanism är för något. Nu vet jag, och jag vet att det är helt rätt för mig. Under de dagarna som varit har jag hela tiden fått bekräftat för mig att detta är helt rätt för mig.

Från början skulle det programmet som jag läser hetat något i stil med det humanistiska programmet. Men sedan var det någon som kom på att människor idag inte har en aning om vad humanism är. Finns det ens? Vad gör man som humanist? Man kan väl inte få något jobb? Jag tycker om ordet kreativitet. Den beskriver vad humanism står för tycker jag. Främst betyder ordet människa (ganska självklat), men kreativa människor känns lite bättre. Människor som tänker. Människor med ideèr, drömmar och mål. Människor som på många sätt vill påverka vårt samhälle och vår kultur.

Jag kommer de första tre terminerna att läsa litteraturvetenskap för att sedan läsa lite ekonomi och därefter följer en termin där jag kan läsa vad jag vill. Jag tror även att jag en termin ska läsa kreativt skrivande för att sedan ha en termin då jag ska ha praktik.

Det är just praktiken som är det intressanta för det här programmet. Förf idag finns det en enorm klyfta mellan studierna och arbetsmarknaden. Det är svårt att veta vilka konkreta arbeten som finns för arbetsmarknaden är så bred. Det behövs humanister överallt. It marknaden behöver tänkande och kreativa människor. Det är där jag kommer in i bilden.

Woho, framtiden är min!

Bilder


fönsterna i vardagsrummet.

nya tv-bänken. Ska sätta en list på sladdarna.

köksfönstret

Nya vänner verkar det som

Jaha igår fick jag för första gången träffa alla som ska läsa samma program som mig. Det var cirka 25 stycken. Klickade extra bra med tre tjejer. Vi ska göra massa tillsammans. Speciellt gymma. Ser fram emot det som fan. Vi blev bjudna på så mycket mat så jag har nog gått upp typ 5 kilo. Känns som det i alla fall. Fy. Så imorgon ska jag nog köpa skor jag kan motionera i:)

Vad gäller programmet jag valt så känns det 100% rätt. Det var så många gånger som folk satte ord på mina tankar. Känns helt perfekt. Är inte alls lika osäker längre.

Idag är B ute igen och jag ska bara ta det lugnt. Försöka få tag i lite kurslitteratur och kanske städa lite.


Åååh jag hoppas verkligen att det blir bra med de nya tjejerna och att vi håller kontakten fast vi inte läser samma kurser.

My love

B kom hem och såg ut på detta vis innan:

och igår när han kom hem sa han: det kan hända att jag hamnat naken på en bild såhär (visar med armarna upp i luften).

Och det är bara onsdag...


Fler inköp.

Idag började jag och B dagen med att bära ner en massa saker till förrådet så nu blev här helt plötsligt plats att röra sig. Sen betalade vi lite räkningar och sånt. Jag strök även den sista gardinen. Sen körde vi till Europa möbler och köpte en två bänk som är sååååååå snygg. Riktigt läcker. B har med sig kameran så jag har inte kunnat ta bilder men jag ska så fort som  möjligt.

Nu på kvällen var jag och köpte blommor, blev dyrt men väldigt fint. Det börjar kännas som hemma här nu. Ska bara köpa ett soffbord också sen är här helt perfekt.

Imorgon klockan nio ska jag få träffa alla som ska läsa samma program som mig. Väldigt spännande:) Hoppas att där är några trevliga typer. Ska övernatta där också men kommer hem vid lunch på fredag.

Nu ska jag dammsuga och packa ner lite saker i en väska.

Bilder kommer snart!

Nyheter och gardiner

Här sitter jag med Hjördis i soffan och tittar på tv 4 efter att ha sytt upp gardiner. I love my sambo-life. Längtar tills nollningsveckan är slut. Tråkigt att vara ensam, blä. Nu ska jag nog nanna.

Ordning?

Igår ringde Johanna mig vid fem tiden så jag stack till Josefs och träffade Johanna och Dan där. Åt en grekisksallad där och sen stack vi till Sivansängen där B befann sig. Kunde inte sitta där så länge för myggen var helt galna. Blev inte mycket sömn inatt för Hjördis hade mega ont i magen. Var ute med henne vid två tiden men efter det kom det ut ur alla möjliga håll. Ni vill inte veta hur här såg ut på golvet. B höll på att börja spy, han stod i fönstert och klöktes. Blä.

Idag gjorde vi ännu ett försök att få fint här på förmiddagen men ännu är vi inte i mål. Massa kvar att göra. Känns bara som kaos för tillfället. Vid lunch stack vi till stan och köpte gardiner till köket och vardagsrummet. Blev även en köksvåg, en köksradio, ljus till ljuslyktan och en väsk till mig. Sen bjöd jag B på casalinga. Mums.

Har nyss betalat räkningar och ska börja stryka gardiner nu. Önskar att här var färdigt och fint. Till helgen ska här förhoppningsvis vara fint. Och jag tror vi ska handla lite möbler då också.

Bilder kommer senare. B har med síg kameran. Han är på nollningstjohejsan idag igen:P

Röran i Växjö.

Oj vilka dagar det har varit. Har inte hunnit blogga förrän nu. Efter jag skrivit det förra inlägget upptäckte B att han skulle på föreläsning 08.30 morgonen efter så vi bestämde att i skulle köra hem efter att i varit på middag hos hans mamma och Sune. Så vi slängde in sakerna snabbt som fasen i bilen och gjorde vid oss. Klockan sju var vi i Ängelholm och åt grillad tonfisk. Mums.

Vi var i Växjö halv tolv men det tog ett bra tag att lasta in alla sakerna från bilen.

Igår försökte jag att få ordning och reda. Tog in alla kläder i klädkammaren och städade i köket. När B kom hem vid fyra körde vi direkt till City Gross. Handlade för 2500 kr!! Och ändå syns det inte ens... Men hade ju verkligen ingenting hemma. När vi kom hem gjorde jag broccoli gratäng med pasta och ädelostsås + lite korv till. Goooooott.

Idag har vi tvättat hela förmiddagen. Letat upp vårt förråd och slängt ner lite saker också. Men det är en massa fler saker som ska dit. Jag har dessutom hängt upp gardiner i sovrummet och B har hängt upp tv:n. Han var på Mediamarkt innan och köpte väggfäste. Nu är han på något nollningstjohejsan och jag ska fortsätta städa... ka ut med Hjördis och gå och sola också. Kommer inte kunna sola så länge till här på Campus, det stänger ner nu i veckan. Tråkigt.


Bilder kommer snart, ska bara få lite mer i ordning först.

Saknar redan Flisan, jobbigt...

Löshoppning och fondue

I torsdags var mamma borta hela eftermiddagen och kvällen så jag fick ta hästarna. Gick ut och mockade när jag kom hem, sen vid fyra när jag var klar kom B. Vi körde till Godbiten och handlade kakor och till Björnekulla fruktindustri och handlade lite sylter och sånt. Bra att ha:) Sen när vi kom hem blev det mat och dags för stallet igen.

Halv sju lastade vi Precious och körde ner på ridhuset för att löshoppa. Fick hjälpa till att bygga fram och lite sånt. Fick vänta ett tag också men till sist blev det vår tur och Precious var grymt duktig. Det gick super att lasta när vi skulle hem också. Vid nio tiden gjorde jag två kladdkakor som jag tog med mig på jobb dagen efter.

väntar på att få komma in...

väntar fortfarande...

hoppar

ryktning

spänd?


Igår var sista dagen på jobb, skönt. Och kladdkakan var uppskattad. Efter jobb köpte jag kakor som jag lämnade på B:s jobb. Han skulle bjuda på det eftersom det var sista dagen. Klockan 15.00 var jag hos frisören och färgade mitt hår. 18.00 (!) var jag klar. Snabbt som fan hem och duscha och byta om för att vara hos Danne och Elin i stan 19.00. Tur man har en snäll mamma som passar både hund och häst, hur skulle det annars gått? Hos Danne och Elin blev det fondue. SJUKT GOTT. Jag åt, åt, åt, åt och åt. Längtat efter mat hela veckan. När vi ätit var jag helt väck och somnade i soffan typ tre gånger. Men vaknade till liv när Elin bjöd på efterrätt:) Halv ett var vi nöjda och körde hem.


Ett litet inlägg...

När jag kom hem från jobb idag gick jag rätt ut i stallet och mockade med mamma. Sen blev det en liten runda med Flisan i skogen. Vi blev helt genom blöta. Men men sånt är det. Nu har jag duschat och väntar på att B ska höra av sig. Vi ska käka ngt tillsammans.

Min fasters styvson släpper en ny skiva 25/8 och jag har lovat att sprida ordet så här kan ni lyssna lite:
http://www.daniellindstrom.se/ 

Rooooolig dag:D

Idag så tränade jag för Maria efter jobb. Sista träningen innan jag åker upp till Växjö igen. Sorgligt:( Flisan hoppade somk bara den. Hon var pigg och framåt och världens inställning ovan på det. Var riktigt roligt.

Slutade träna 16.45 och 17.30 skulle jag befinna mig på Familia vilket jag också gjorde. Blev liiiiite stressigt bara. På Familia fixade jag naglarna:) Riktigt gött.

Sen hämtade jag B och vi gick ut med Hjördis. Nu ska vi kolla en film. Det här har varit en bra dag.
Talk to you soon...

Så här blev det:


saker...

Saker jag borde gjort i sommar:
- gått ner många fler kilo än vad jag gjort.
- tränat Flisan massor.
- tävlat Flisan.
- varit och sagt hej på mitt förra sommarjobb.
- träffat Ida.
- inte varit så jäkla lat.
- spara ALLA pengar jag tjänar.

Saker jag gjort i sommar:
- ätit massa god mat.
- ridit mysiga skogspromenader med Flisan och tagit ett seriöst pass på ridhuset mellan varven (ÅNGEST SOM FAN).
- träffat en massa kompisar, festat och varit ute mer än vanligt.
- sovit i bäddsoffa.
- gnällt över att det suger att jobba heltid (och dessutom skift) i en fabrik.
- gnällt över att jag är tjock, finnig och blek utan att göra ngt åt saken.
- sparat en del pengar men lagt en del på kläder och skor.

Saker som jag ska göra efter sommaren:
- PRIO ETT, skaffa mig ett nytt jobb. Har sagt att jag inte vill fortsätta på Växjöbagarn.
- göra ngt med mitt risig hår (ska åtgärdas redan på fredag).
- fixa fint i lgh och köpa lite fina saker.
- gymma och ta dagliga promenader (hunden räknas inte). MÅSTE.
- lära känna mer folk i Växjö.
- fixa naglarna och lägga mina stackars slantar jag borde spara på det.
- spara så mycket jag kan av de pengarna jag tjänat i sommar.
- boka resa till Åre vecka 4.
- önska att jag var miljonär och kunde släpa med mig Flisan till Växjö......


Sista helgen i Åstorp...

I fredags var jag och B och målade i lägenheten. Och det blev riktigt, riktigt fint. Känns super. Och besiktningen av min lgh gick bra, hyresvärden tog nycklarna direkt för han hade varit där för några dagar sedan och kollat:)

Vi åkte hem på lördagen vid ett och var hemma vid tre tiden. Stack och solade och sedan gjorde jag vid mig. Klockan 18.00 var det kräftskiva hos Tobbe. Var verkligen jättetrevligt och massa god mat. Tur jag har en man som verkligen vet´hur man kockar:)

Idag vaknade vi först vid elva. Körde och köpte tre filmer + godis och har legat i sängen större delen utav dagen. Förrutom ett avbrott när jag var ute och red med Linda och när det va rmiddag. Och sen har vi faktiskt varit ute med Hjördis.

Förresten när jag och Linda skulle ta in hästarna fick jag värsta smällen. Usch. Jag skulle ta på Matilda grimman och stod för nära tråden så jag fick ström i mig, skrek så högt så att Precious blev livrädd och ställde sig på Lindas fot. Inte kul... Men fy fan vad ont det gjorde. Trodde armen skulle trolla av. Fy.

Imorgon är det jobb, aaaarh. 06.00 - 14.20. Sista jobbveckan. Jag kan klara det. Men fy vad tråkigt det är att jobba i fabrik, inget man vill göra resten av liver direkt.

Nej nu ska jag borsta tänderna och rasta hunden en sista gång. Sen blir det nanna med B.

Jag vet att jag ser gravid ut när B håller mig på magen men det är bara massa kräftor, godis, alkohol och annat skit där i så ni kan vara lugna. Massa fler bilder finns på facebook. Ses där!

Äntligen fredag.

Nu har jag nyss varit ute och skrittat en runda med Linda. Det var mysigt:)

Ska slänga in en massa saker i bilen nu. Sen ska jag köra till Oj och köpa lite fika som vi får äta i bilen på väg upp. Måste lasta på cyklarna och sånt också. Håll tummarna för att lgh går igenom besiktningen.

Förresten så fick vi vår kamera igår. Rosa och allt:) Så nu kommer det en maaaaassa bilder framöver. Wiho.

Trött, trött , trött.

Så himla trött. Jättetrött. Bara jobb idag med. Kan kanske klara det. Fy fan.

Ska besiktiga gamla lgh imorgon och måla den nya.
I övermorgon är det kräftskiva hos Tobbe, längtar. Hoppas jag vaknar den dagen och ser snygg ut, då ska jag fira det med en extra cider.

Bara idag med...


Gråa, trista eftermiddagsvecka

Var så sjukt trött när jag vaknade vid sju imorse att jag inte pallade rida. Släppte ut hästarna, mockade snabbt och gick in och la mig igen. Vaknade vid tio tiden och åt lite frukost. Har varit ute med Hjördis också en sväng.

Ska snart försöka fixa ngt att äta innan det är jobb. Jag hatar verkligen att jobba eftermiddag. Blir helt nedstämd, suger. Men detta är sista veckan jag jobbar eftermiddag. En veckas jobb till sen blir det Växjö. Usch vad jag kommer sakna min fina, fina Flisan:( Känns sorgligt att lämna henne, igen... Så jobbigt att man måste välja vissa saker och inte kan få ha allt samtidigt.

Hoppas verkligen att jag kommer att ha igen att jag pluggar...

Måndag igen..

I lördags var jag B, hans mamma + man och mina föräldrar på ströget. Det var riktigt kul. Shoppade inte så värst mycket. Blev en lång kofta och en party topp som förhoppningsvis ska användas i helgen. Vi var tillbaka i helsingborg vid tolv tiden och jag och B traskade till lasarettet direkt och jag fick medicin mot blåskatarr.

Igår slappade vi hela dagen, fast jag var ute och red en runda på eftermiddagen.

Denna veckan jobbar jag eftermiddag så det blir väl inte att jag ska göra något speciellt. Bara rida. Kanske göra ngt med håret som för tillfället är sjukt tråkigt.

På fredag ska vi och besiktiga min lgh i Växjö och måla den nya. Det ska bli kul. Och på lördag är det kräftskiva. Nu ska jag vila innan jobb.

Jävla piss

Fan. Jag håller på att få urinvägsinfektion. IGEN. Hade det för 3 veckor sen. Fattar inte hur jag kan få det så ofta, gör allt som läkarna säger och ändå får jag det riktigt ofta. Jobbigt, jag kommer bli aggressiv(are) när jag har ont också. (var inte rubriken jävligt fyndig?)

Ska ner till Oj och köpa en jävla massa juice och se om det kan sköja bort skiten. Va fan. Jobbigt ju.

Om en timme är B hemma. Då ska vi handla färg.

Får se om jag hinner rida idag. Varmt som fasen. Har sån ångest över Flisan. Hade bestämt jag skulle tävla i sommar men har bar tränat två gånger. TVÅ GÅNGER? Svårt att hinna allt med ett heltidsjobb. Stackars Flisan. Visserligen har hon bebis i magen men hade ändå varit kul att komma ut. Känna att allting finns kvar fortfarande. Två veckor till sen försvinner jag till Växjö och Flisan får lulla runt ett halvår. Snyft. Saknar tävla. Det är de enda som suger med att plugga. Inga hästar.

Nej nu ska jag göra ngt vettigt. Typ mocka innan jag ska hämta B. Hörs säkert imorgon.

På tal om imorgon så ska jag till ströget imorgon. Shoppa satan:)

Ibland har man inget att säga bara...

Här har det varit tyst ett tag ja. Förra veckan jobbade jag eftermiddag och det var så sjukt deprimerande så det fanns verkligen ingenting att skriva om. Fy.

I fredags var jag och B med lite familj och flyttade alla våra saker till vår gemensamma lägenhet. Där är riktig kaos nu. Men vi får städa och göra fint när vi flyttat upp. Nästa fredag ska vi upp och besiktiga min lägenhet och måla den nya:)

I lördags var jag B, Tobbe, Danne och Elin på Gyllene Prag och käkade. Var riktigt mysigt. Blev HP en runda också.

Nu har jag nyss duschat och ridit. B är och fixar ngns data men efter det ska vi käka ngt ihop. Wiho. Nu ska jag göra vid mig det sista.

RSS 2.0