Underbar låt (är med på en reklam på tv)


Önskningar till påsk

1. påskägg

2. våfflor

3. föl

4. en snäll Precious

5. att tentan ska gå bra = jag blir godkänd

Snart kommer det föl...

Den här hingsten kommer att bli pappa till fölet som befinner sig i Flisans mage. Det är ungefär två veckor kvar tills hon är beräknad att föla, men mest troligt går hon över. Matilda skulle ha fölat för 5 dagar sedan men det blir antagligen inget förrän i helgen. Jag åker hem nästa tisdag och förhoppningsvis finns det en alldeles ny fölis i stallet då som jag ska pussa på, lyfta på ben och träna på grimma och sånt. Åh det är så mysigt.

I vilket fall som helst så är Balougraphs farfar Baloubet du Rouet så det blir ju väldigt spännande. Fölisen kommer dessutom att han Pilot i sig (precis som Pialotta) så det blir ju inte så dumt.

Nu har jag läst lite om Balougraph och tydligen så ska Pilot hästarna få ett ganska så jävligt temprament. Flisan är för det mesta väldigt lugn men när jag fick henne (då var hon 5 år) så var det ett rent helvete. Jag har aldrig suttit på en häst som kan bocka och sparka som hon. Helt sjukt. Jag trillade av jättemånga gånger men till sist hittade jag ett sätt att försöka hålla mig fast. När hinderna blir höga (närmre 1.30) har Flisan en tendens att bocka direkt när hon landat. När hinderna är låga rundar hon inte alls på ryggen men när dem blir höga blir hon rund som bara den... Även efter hinderna då. Det gäller att man är beredd annars ligger man på marken.

Så nu har jag ju naturligtvis funderat på hur det kommer bli att rida in Flisans föl (om den inte säljs som föl). Iofs verkar Flisan ha varit jättesnäll att rida in och buset kom först när hon blev lite äldre. Hoppas det blir samma med hennes bebis. Flisan är ju ganska stor och stark. Man får verkligen rida på henne så jag hoppas faktiskt att fölet blir något lättare i typen. Jag tycker om hästar man får rida ordentligt på och ta i men Flisan kan vara ett riktigt pain-in-the-ass om hon är på dåligt humör. Min tränare och Flisan har haft ett antal diskussioner kan jag ju säga.

Vi får väl se vad det blir för någon bebis. Hoppas att den får lite vitt i huvudet, Flisan har ju bara en stjärn.

Nu har jag haft paus och ska jag återgå till uppsatsen!

En längre dag.

Det var lite segt att gå upp imorse. Gick inte och la oss förrän klockan var tolv igår. Känns lite konstigt med sommartid men riktigt skönt med längre dagar.

Idag står det bara en sak på schemat: uppsatsen. Jag ska läsa och skriva och mejla in till Åsa för att få veta om jag är helt ute och cyklar eller om jag kan fortsätta på det som jag börjat med. Usch tänk om jag behöver göra om allt.

Förresten så har Jenny skrivit ett jättefint inlägg om oss i sin blogg, kolla in:)

Slööööö

Idag är det söndag. Sommartid - känns inte som sommar ännu såklart, men snart. Pappa fyllar år idag (grattis). Jag och B har inte gjort ett smack idag. Kollat film. Ätit godis. Slöat. Ska väl ut med hunden nu.

Jag har ångest idag. Över den kommande tentan och över uppsatsen. Det är jobbigt. Hade varit skönt att slippa tänka på skolan nu när det är helg men går inte. 2 tentor kvar och en uppsats innan terminen är slut. Hoppas jag klarar något av det.

Super-saturday

När det är halvtermin på VUGI så är det alltid super-saturday.
Förra året gick jag på muskel men i år hade jag och Frida bestämt att vi skulle gå på air/kondition eftersom vi tränar så mycket muskel och core i veckorna. Jag minns att muskel var ganska tufft förra året.

Hur som helst, när det är super-saturday får alla komma och träna graits och därför så sa Frida precis innan vi skulle gå in "jag tror det blir ganska lugnt idag eftersom det är många nya som ska prova på..."

När vi kommer in står Sophia (min favorit instruktör) utklädd till ninja. Hon har en hättan på sin tröja uppe och luggen över ögonen. Dessutom har hon tagit en svart Michael Jacksson scarfs över näsa och mun. Hon pratade inte alls idag utan visade allt med hjälp av rörelser. Så det var bara att hänga på så gott man kunde. Sen var det två andra instruktörer med också som var utklädda till superman. Passet var sten hårt. 40 minuter utan någon vila över huvudtaget. Det är inte så att man joggar/ springer som man kanske gör i skogen utan det är SUPER höga knä, det är ner på golvet och springa fyrfota. Det är en jävla massa paraply hopp och armar och ben jobbar ständigt. Jag är alltid pigg på morgonen/förmiddagen så idag hade jag bestämt att ge allt. Det gör jävligt ont i mina benhinnor men jag gav verkligen 200%. Det var så jävla kul! Jag hade lite adrenalin efteråt och ville gå på muskel men det blev inte av. Med tanke på hur jag såg ut var det nog lika bra.

Tilläggas bör att jag absolut inte är någon spring-människa, jag tycker det är riktigt tråkigt att springa i skogen. Men AIR är så jävla kul. Massa nya rörelser och steg hela tiden. Dessutom tar man vekrligen ut sig rejält. Jag älskar att hoppa och sånt (synd att mina benhinnor inte verkar palla). Vi körde lite ninja-moves idag med box och sånt också. Riktigt kul!

Nu återstår det bara att se om jag får lika charmiga kommentarer angående denna bilden som jag fick om den i det förra inlägget:D

I skuggan av värmen

Om en kvart kommer Frida sen sticker vi på bio. Det ska bli nice minsann. Solen har kommit fram så jag tog på mina nya skor ändå. Nu återstår det att se om jag kan gå i dem, alltid lika spännande.

Idag fick jag reda på att jag kommer överleva sommaren. Jag pratar om skattbeskedet. Kommer få mer i juni månad än vad jag får på en normal månad med CSN lån. Det känns gött. Var väldigt orolig ifall jag skulle få tillbaka någon skatt för det blev ganska mycket klabb med skatt hit och dit i våras. Men det ser riktigt bra ut. Skönt, speciellt eftersom man bara får halva CSN i juni.

Nu ska jag slänga ner lite saker i väskan och invänta Frida. Syns det att jag är på väg?

All I can say is...

Vad är det första man ser nu på morgonen? SNÖ. Usch. Riktigt mycket snö. Hjördis tyckte som vanligt att det var latjo, och alla stackars ankorna blev nog vettskrämda när det märkte att Hjördis upptäckt dem. Nu är B och skriver tenta och tanken är att jag ska läsa lite till min uppsats och sen börja skriva. Jag hoppas att jag får skrivit runt en sida idag. Det hade varit bra.

Ikväll vid 17.30 ska jag och Frida på bio, vi ska se en film som heter I skuggan av värmen. Hoppas den är bra. Sen blir det nog att vi går och äter någonstans. Trevligt, trevligt. Men jag kan nog inte ha mina nya klackar om det här snövädret ska fortsätta. Ah, jag vill kunna slänga bort alla vinterskor nu!

Dagens värsta:

Efter 30 minuters kondition och en rusch så är det dags för UPPHOPP.

Hoppa upp och ner på mage, hoppa upp och ner på mage, hoppa upp och ner på mage.

Jag hade blodsmak i munnen och trodde jag skulle kräkas. När upphoppen äntligen var färdiga så var det dags för 30 minuter core. Men jag överlevde. Som ett beröm till mig själv gick jag till Ica med B och handlade frallor. Det var gott. Vårt kylskåp är tomt, måste handla imorgon.

Fasar redan inför nästa gång det är dags för dem j'vla upphoppen (OCH NER PÅ MAGE)!

I ♥ shopping

Optikern gick bra. Blev en liten justering bara. Hoppas dem linserna jag har nu håller till nästa månad. Blir för dyrt att köpa linser denna månaden.

Köpte foundation idag. Två stycken. Jag är en dålig människa (som är shopping-beroende). Jag köpte en dyr och en billig. Fast den dyra var faktiskt inte så dyr. Den ena fick jag hjälp med att hitta på Kicks och den kommer jag mest att använda när det är fest och jag vill vara lite fin. Den billiga som jag hittade på HM får bli en vardags-foundation.

Jag använder just nu smink från I.d bare minerals men jag tycker att det täcker för dåligt. Jag har ganska mycket ärr, vilket man kan se på bilden längre ner. Så nu ska jag för första gången i mitt liv använda foundation och se om det täcker bättre.

den dyra och den billiga

blev ett par 20 kronors örhänge med. Men jag handlade faktiskt INGA kläder. Bra kämpat av mig.
Nu ha rjag pluggat i lite mer än en timme och är redan helt slut. B plugga som en galning för han har tenta imorgon.


ska ut med hunden nu, hörs!

You spin me right round.

Idag ska jag till stan. IGEN. Nu har jag varit i stan tis (för att fixa present till Frida), ons (frisören), tors (optikern). Det börjar bli lite tröttsamt. Speciellt eftersom jag inte kan shoppa så mycket. Vågar inte. Måste spara lite pengar. Men jag kanske ska köpa en foundation idag ändå (gillar att jag är så hård mot mig själv när det gäller inköp).

Idag har jag träningsvärk. Jag körde 12-kilos stången på biceps igår (men inte hela låten) och det känns idag. Klarade 12 kilo på axlar nästan hela låten. Gött kött. Idag blir det air core vid 17.

Nu innan jag ska till optikern så tänkte jag plugga. Det är snart dags för tenta så jag måste plöja igenom mina tjocka böcker. Är väldigt orolig för hur det ska gå eftersom jag ska skriva tentan hemma. Så det blir dem tjocka böckerna idag och när jag är färdig med det så ska jag läsa till uppsatsen.

Imorgon blir det bara plugg till uppsatsen.

min nya gula hårfärg...

Ännu värre...

Jag var på toa när olyckan med glaslyktan inträffade och nu har jag fått höra att det inte alls gick till som jag trott.

B satt och pluggade i köket och hörde hur det small till där ute. Han gick och öppnade dörren för att upptäcka att någon ställt lyktan prydligt upp och den ansvarige stod och pratade med någon annan längre bort. När hon ser att B öppnar dörren så säger hon "Eeeh va bra att du kom ut, hunden råkade ha sönder er lykta men vi kan betala om ni ska köpa en ny"

Hon ringde aldrig på! Hon hade tänkt ge blanka fan i det. Är det bara mina föräldrar som lärt mig att be om ursäkt när man tagit sönder något som tillhör någon annan? Man försöker ju alltid att gottgöra om man kan.

Det är ju dessutom våra grannar som man träffar ofta. Hjördis morrade så vi hade ju fattade att det var någon utanför. Lyktan har stått där i värsta stormen men ändå hållt. Fan va dåligt. Jag stör mig på sånna små saker.

Jag är bitter!

Håll hundarna kopplade!

Alla utom två i vår gång har hund. En av dem som själv inte äger någon brukar vara hundvakt till två stora hundar. Och när ägarna kommer och ska hämta hundarna så låter dem alltid hundarna springa lösa i loftgången. Jag tycker faktiskt det är respektlöst mot alla andra som bor här. Jag känner folk som är rädda för hundar och det är inte kul när det kommer två stycken stora i galopp mot en. Man blir faktiskt rädd, eller jag blir. Det är ju hundar som man inte känner, dem är säkert helt ofarliga och vill bara hälsa men ändå. En gång när jag skulle gå ut med Hjördis då var den ena hunden på väg in i vår lägenhet och ägaren skrek FOLKE (som en av hundarna tydligen heter) men Folke brydde sig inte. Jag hade Hjördis i koppel men hundarna jagade henne hela vägen ut, hon kröp nästan ut. Kul att ha två monster i rumpan?

I vilket fall så ringde ägarna på nyss och sa att hundarna sprungit över vår (eller ja min eftersom jag köpt den) ljuslykta. B bryr sig inte så mycket, inte jag heller för den var inte så dyr fast det är en princip sak. Jag tyckte det var lite synd att lyktan gick sönder för den passade bra utanför. Ägaren sa att vi skulle säga till grannarna om vi skulle köpa en ny så vi kunde få pengarna. Men det kommer vi inte att göra.

B är så himla snäll, om det varit jag som öppnat så hade jag garanterat sagt "Nej pengar vill vi inte ha men håll gärna hundarna kopplade för allas trevnad"

Jag hade verkligen sagt så eftersom jag stört mig på dem lösa hundarna länge. Och innan Hjördis får prata med en annan hund så frågar jag alltid ifall dem får lov att hälsa. Jag är ju rädd om henne och vill inte att något ska hända eller att någon ska bli skrämd av henne (trots att hon är snäll). Synd att inte all tänker på att alla människor inte är hundmänniskor...

Nu ska jag gå och träna av mig min ilska.

Impuls

Imorgon 9.45 ska jag få bort min utväxt. Försöka färga tillbaka till min egen färg. Det kommer kosta alldeles för mycket pengar och jag ångrar mig redan. Hoppas det blir fint. Och jag hoppas verkligen att jag hinner med fikan hos Frida. Anledningen till mitt sug efter att få bort min fula utväxt är att syrran ska göra vid sitt hår imorgon så jag blev avis. Dessutom har jag pratat ganska länge om att göra vid håret. Skinnjackan får vänta till nästa månad för det lär inte bli billigt kan jag säga.

Love is my drug och lite Timo


Snö?

Det är snö ute. Inte roligt, jag mår nästan illa av att titta ut. Blev blöt imorse när jag var ute med Hjördis. Åh, jag vill ha vår.

Ska på möte idag med studievägledare och programansvarig. Prata lite framtid, praktik och sånt. Det blir nog bra det.

Resten av dagen hade jag tänkt tillbringa tillsammans med min underbara uppsats. Jag vill bara få den färdig, det går sjukt segt och jag får inget gjort.

Inatt drömde jag att jag hade en blodsjukdom. Medicinen var 4 stycken panodil sen kom min inspiration tillbaka. Undrar om det går dåligt för min uppsats på grund av en eventuell blodsjukdom? Tror inte det. Det är nog bara jag som är kass.

Önskar mig ett fungerande trollspö när jag fyllar år.

Film på Precious

Det här är första gången jag rider Precious sedan jag red in henne. Hon har dessutom vilat sedan i november. Om man aldrig sysslat med unghästar kan detta se väldigt kul ut. Först hänger jag på henne för att hon ska vänja sig vid ngt tungt i sadlen. Lite senare sitter jag upp och hänger fram på halsen. Om man sätter sig rakt upp direkt kan dem bli rädda när dem ser en sitta högt ovanpå dem. Jag sitter även framåt lutad hela tiden för att undvika att aldrig hamna i bakvikt. Det ser som sagt lite lustigt ut + att jag bara rider på sommrarna nu och ibland när jag är hemma och hälsar på. Jag är alltså så mycket ur form som jag kan vara. Nu har jag ursäktat mig färdigt.
på nästa film har vi kommit igång och börjat trava. Det går alldeles för sakta men jag vill inte pressa henne för mycket. Försöker inte få henne att gå i form utan bara till att trivas med att jag sitter och skumpar på henne. Men till påsk blir det andra bullar, då för fröken minsann kröka lite på den där halsen.

Hästar

Det har varit en ganska seg söndag. Jag har läst ut en bok och skrivit några rader på min uppsats men mestadels varit ganska uttråkad. Kollade världscupen nu precis, Jag blir ju knappt sugen. Jag längtar till i sommar när jag ska ut med Precious. När jag kommer hem i påsk blir det ganska mycket att göra. Dels ska jag skriva min hemtenta och sen ska jag rida Precious. Denna gången satsar vi på att slippa tömköra innan jag ska rida och så blir det förhoppningsvis rida i skogen och någon tur på ridhuset.

I sommar ska jag träna för Maria och hon ska hjälpa mig att hoppa in Precious sen ska vi så fort som möjligt ut på träningstävlingar och liknande. Oj jag är så sjukt sugen, vill ha sommar nu. Sen får man inte glömma Falsterbo såklart. Det bästa på sommaren.

Jag skulle dock behöva köpa en ny kavaj eftersom min känns som om den kommer från stenåldern. Sen vill jag ha ett par nya ridstövlar. Har alltid tyckt att ridutrustning är dyrt och särskilt nu som student. Men ridstövlar måste jag ha eftersom mina känns som mega stora båtar.

Sen kommer det ju snart två nya föl så det blir iväg på fölvisning också. Åh jag vill ha sommar!

När jag och Flisan debuterade i 1.20. Det var kul!

Migge när han var bebis. Han är världens snällaste och sötaste fortfarande. Snart ska han också ridas in. Förhoppningsvis kan jag vara med hela vägen med honom. Usch vad tiden går fort.

Hjördis och Precious för ett år sen.

Precious lite trött förra sommaren:P

Oops i did it again.

Jag har köpt nya skor. Jag hade bestämt att jag skulle klara mig på 387 kronor tills den 25:e men det gick inte. Jag har ju pengar kvar så att jag överlever såklart men det här är första gången som jag handlat för mer än jag egentligen får på en månad. I alla fall så hämtade jag Frida vid lunch och vi körde på en spontan skojakt. Hamnade på skopunkten och vi köpte vars ett par. Dem skulle kostat 300 men eftersom vi köpte två par så betalade vi bara 224 kronor för varje par. Fan vilket klipp. Såhär ser mina skor ut:

perfekta vårskor. Snyggt till både byxor och kjol och dem här kan jag använda både på vardagarna och till fest. B gillar ju inte riktigt att jag köper skor. Han tycker att dem tar för mycket plats.


Bs skor får stå under mina annars hade jag aldrig fått plats:)

Vid tre blir det ut och gå i det underbara vädert. Åh vad jag är glad idag. Det är min lediga dag utan plugg!

Good life.

Blev en väldigt trevlig fika med Frida och Helene på stan. Satt och pratade ganska länge, härligt med tjejsnack måste jag säga. På onsdag fyllar Frida år och det ska firas med ännu en fika fast denna gång hemma hos Frida. Det ser vi fram emot. Känns dock som jag börjar ta lite för lätt på det här med fika... Jag avbokade dessutom mitt pass som jag tänkt träna på imorgon:( Jag såg att det är styrka igen på tisdag (som jag annars vilar på) så jag bokade in det istället. Kanske bättre att köra hårt och vila helt på helgerna? Försöker hitta någon rutin på det hela. Blir kanske ut och gå imorgon istället. Måste i alla fall läsa ut en bok imorgon och läsa till min uppsats. Känner mig stressad med den som vanligt men jag tar ändå aldrig tag i den. Konstig taktik...

Efter vi fikat på stan så gick vi och kollade skor. Jag har ett par högklackade som jag använde på nyår men dem är så fina så dem vågar jag inte använda när det är party, sen har jag mina lila skyhöga som jag får ganska ont i fötterna av. Jag tror dessutom inte att jag kan dansa i dem eftersom dem är sjukt höga. Så nu vill jag alltså ha ett par som är lagom höga och som jag kan använda till partaj och till fina kjolar och klänningar i sommar. Jag provade dem här i affären:

Dem kostar 700 kronor, är dem värda det tror ni? Jag ska ju köpa en skinnjacka inom en snar framtid hade jag tänkt, men åh. Jag älskar ju skor. OM jag nu köper dem så blir problemet att välja storlek. Om jag köper den storleken som jag brukar ha så kommer det göra ont i fötterna ett bra tag. Om jag köper en storlek större så kommer det kännas bra i början tills dem har töjt sig och blivit för stora. Hur ska jag göra? Haha. Åh vad det är skönt att tänka på annat än uppsatsen. Sko-problem är så mycket mer intressant (kanske inte lika givande när man väl fått bukt med sitt problem). Jaja, uppsats denna helg och skor nästa kanske? Men ska jag verkligen lägga så mycket pengar på ännu ett par sko?

Nej jag har inte beslutsångest. Jag är bara såhär.

Hejja Lisbeth Salander.

JAAA! Det blir biofilmer av flickan som lekte med elden och luftslottet som sprängdes! SVT har ändrat sig efter påtryckningar av svenska filminstitutet, yeeees. Så hösten 2009 ska jag på bio igen. Nu kommer jag tjata om det jättemycket. Paolo Roberto ska ju dessutom spela sig själv, det kommer att bli spännande.

Idag händer något som jag sett framemot hela veckan: FIKA.

HYPE

Jag älskar Hype som sänds på svt2, ett genialiskt program. Idag var Salem Al Fakir gäst. Jag tycker han verkar vara en härlig person. Alltid glad, bubblande liksom. Han klippte ju av sig sitt burr för ett tag sedan. Jag tycker han är väldigt söt nu när han är kortklippt. Passar bra minsann:)
ps, min syster skrev en rad om mig i hennes blogg: http://ffiia.blogspot.com/

Kläder för djur (för människans skull)

Var inne på Stinalees blogg vilket inte händer allt för ofta. Där var ett inlägg om en sida som heter pupstore.se och dem säljer kläder till hundar. Sjukt dyra kläder! Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med att förmänskliga djuren och klä på dem en massa tröjor, det finns ju till och med mössor och kepsar! Vi har faktiskt ett regn "täcke" till Hjördis men det är bara av praktiska själ. Dels för att hela lägenheten ska slippa bli blöt, dels för att pälsen inte är så kul att borsta våt utan balsam och dels för att hon skakar av köld om man är ute för länge när det är regnar.

Men om man har tröjor och kläder på hundar inomhus måste dem ju frysa jättemycket när dem kommer ut och man tar av dem deras extra päls. Kläder på inomhus är knasigt. Hur bra skulle vi må om någon klädde på oss ett extra plagg ovanpå våra kläder? Hundarna har ju en väl fungerande päls av en anledning...

Vi har ju täcken på våra hästar men det är inga rosa täcken som det står love me . Hästarnas täcken har ett praktiskt syfte eftersom hästarna rids och blir svettiga så tvingas man att klippa dem för annars så tar det oerhört mycket energi för hästarna att stå och torka all den tjocka pälsen och dem kan lätt bli sjuka. Och gissa hur mycket energi hästarna har kvar efter en timmes långt och hårt ridpass? Nej jag tycker faktiskt det är djurplågeri om man låter sina långhåriga hästar stå och frysa i sin gamla svettiga och blöta päls. Men lika mycket plågeri är det om man klipper dem och inte lägger på täcken. Pälsen måste ju ersättas med något. Flisan (min häst) är inte klippt men hon har extremt tunn och fin päls så hon måste ha täcke.

I alla fall på den här hemsidan fanns det till och med klänningar till hundar!

Denna känningen går loss på 995:- Jag tror att jag hade kissat på mig av skratt om jag mött en hund iklädd en klänning. Stackars djur.

Ternheim varning?

Fler än jag som känner Ternheim varning på mina brallor? Finns nog inga som tycker om dem, B gillar absolut inte dem och min kära familj tittade frågande på mig när jag traskade runt i dem hemma. Men jag ger mig inte. Jag kör dessutom på en förskräcklig kombination med musse pigg. Det här blir bra!

Det rullar på!

Solen är framme och det finns inte ett moln i närheten! Jag och Hjördis ville inte riktigt gå in imorse, jätteskönt att vara ute. Så fort solen tittar fram ändras hela min inställning. Det är helt sjukt. Jag har suttit och skrivit på uppsatsen och fått gjort mer på två timmar än vad jag gjort på tre dagar. Helt sjukt! Jag förstår inte hur solen och vädret kan påverka mig så starkt. Mina studier borde ju gå åt skogen med tanke på hur få soltimmar vi har i Växjö...

Jag ska i alla fall fortsätta ett tag med uppsatsen nu när jag har flyt och sen blir det föreläsning mellan 13-16. Har ju inte kunnat läsa till idag eftersom böckerna är nästintill omöjliga att få tag i men jag ska få låna böckerna av Malin idag.

Jag har lite ont i ryggen minsann. Var och tränade styrka igår för första gången. Gjorde kanske något konstigt då? Styrka var i alla fall sjukt slappt jämfört med muskel. Det kändes nästan onödigt att gå dit. Men jag har träningsvärk i triceps så någon nytta har det nog gjort. Idag är det i alla fall dags för muskel och det ska bli gött. Jag börjar skymta lite magrutor och är pepp som bara den på träningen!

Sol

Vad har jag gjort idag? Jo jag har läst i Litteraturens historia i världen och i den som handlar om Sverige. Sen har jag läst Den gula tapeten (som jag ska skriva uppsats om) igen och även lite i Charlotte Perkins Gilmans självbiografi. Har kladdat ner några rader i word, det är tänkt att de raderna så småning om ska bli min uppsats.

Solen lyser in genom fönstret och det känns minst sagt ovanligt. Kan inte minnas sist det gjorde det. Helt plötsligt ser man alla hundhår som ligger överallt, trots att golvet blev dammsugat i helgen och hunden borstad i helgen. På tal om helgen, i lördags när Frida var här så dök det upp en människa i hallen. Det var en tjej som stövlade in rejält berusad med grön overall (ekonom?). Jag fick se en helt ny sida av Hjördis. Jag sa till tjejen "eeeh du har nog gått fel" men hon verkade inte fatta. Hjördis sprang fram på golvet och morrade/skällde och visade tänderna. Då försvann tjejen direkt. Känns tryggt att små söta hundar kan vakta. Hon fick beröm efteråt. Det är bra att hon förstår att folk måste knacka på innan dem får komma in, dem som inte gör det får sig en utskällning (på kyrkbacken är det tvärtom, där får man sig en utskällning om man knackar på). Tror inte att någon vill ha en arg noffe i hälsenan...

Idag har jag planerat att gå och träna styrka vid halv sju. Är inte så värst sugen nu. Jag skulle kunna ligga i soffan och äta kakor hela dagen, men det dröjer väl 50 år till innan det kan bli ens vardag.

Rosa wettex.

Igår kväll vid tio så gick jag och la mig och B var snäll och gick ut på kvällsrunda med Hjördis när han kom tillbaka så gick han också och la sig.

B: fan jag känner mig inte alls trött
J: okej...
B: vad är klockan?
J: typ tio...
B: va fan! Du har lurat mig, nej jag går upp igen.
J: hahaha!

Jag hade inte alls lurat honom, han gick och la sig helt självmant (alldeles för tidigt och utan att vara trött tydligen).

Vi var nyss på Willys och handlade. Vi köpte rosa wettex. Jag kan i och för sig inte se B framför mig med en rosa disktrasa men vi har i alla fall stöttat rosa bandet. Och jag tyckte det var hel-läckert med rosa disktrasa:)

Om en timme är det träning. Jag vet inte om jag gjort något vettigt idag. Jag har läst ut en bok, beställt en bok till nästa vecka, skrivit lite på min uppsats (typ 5 rader under inledning och 5 rader under syfte). Jag skulle ha kunnat göra dubbelt så mycket idag men min inspiration är borta. Att plugga känns tråkigt. Jag vill ha sommarlov (=sommarjobb) och komma tillbaka med värsta suget. Hoppas att det inträffar. När denna terminen är slut har jag läst halva min utbildning och har endast ett år kvar till vi ska flytta till Åstorp. Ett år på en hel livstid är ju inget. Men ibland är det svårt att fatta att tanken är att min utbildning ska gynna mig och min framtid. Ibland glömmer jag till och med bort vad jag gör här. Det är tufft att vara borta från familj, vänner och våra helt underbara hästar. Jag vet ju att dem står och väntar (och växer). Det börjar kännas att jag snart varit här i 1,5 år. Fast samtidigt har tiden sprungit iväg och så kommer jag säkerligen tänka om hela min utbildning när jag (förhoppningsvis) står med min examen.

Lite vårigt?

När jag var ute och gick med Hjördis nu på morgonen så kändes det faktiskt lite som vår. Det var torrt på vägarna och fåglarna kvittrade. Jag längtar enormt mycket till våren och sommaren. Det händer så mycket spännande. Föl bland annat, det första kommer ju snart...

Nu ska jag göra vid mig sen blir det bibblan. Jag känner mig oengagerad i plugget så jag får väl gå dit så jag får något gjort. Ikväll blir det muskel och det ska bli gött.

TULLSTORP

Vid halv tolv idag på förmiddagen körde jag, B och Hjördis till Tullstorp för att titta på hästar, närmre bestämt hingstvisning. Jan Brink har så sjukt fint på sin gård och man går runt med hakan i marken nästan hela tiden. Briar var gudomlig som vanligt och det fanns en massa andra fina hästar. Mamma, Pappa, syrran och Jimmy var ju också på plats. Jag skulle inte tacka nej till att få bo hos Brink en vecka. Tror man kanske hade lärt sig ganska mycket där. På bilden ser ni Chirlon som är pappa till den bebis som ska komma ut ur Matildas mage om 2 veckor.

Ikväll är det melodifestival och Frida kommer hit.

Hjördis.

Igår på kvällen så satt Hjördis i fönstret som vanligt (hennes favorit plats), efter en stund började hon springa som en galning mellan fönstret och ytterdörren. Klockan var runt nio och vi hade redan varit ute på kvällsrunda, fast jag tänkte att hon kanske behövde gå ut en gång till så det gjorde vi. När vi kom ut och gick runt hörnet flög det runt en massa ballonger! Hjördis blev helt tokig såklart och började jaga alla och busa. Hon sprang runt och skällde och hade sig. Det var runt 30 stycken så hon hade ganska många att hålla koll på. Jag och B skrattade som bara den. Hon hade alltså suttit och spanat i fönstret och sett ballongerna, det är väl klart att man vill gå ut för att jaga ballonger?

En solig dag i Växjö!

Idag har jag varit på föreläsning mellan 9-12. Var lite halv drygt idag och jag kände mig lite frånvarande. Vet inte varför. Jag tänker mest kring uppsatsen nu. Jag gick i alla fall till biblioteket för att hämta mina fjärrlån, Malin och Fedja skulle dit och fika så jag satte mig med dem och åt en macka och drack lite té. Det var trevligt. Vi pratade såklart mycket om studierna och uppsatsen. Vi kom fram till att det är ganska konstigt att man bara ska veta hur man skriver en uppsats. Jag trodde att handledningen var till för att man skulle få reda på hur man skriver en uppsats. Men kanske inte. Imorgon ska jag i alla fall sätta mig ned med lite böcker och försöka komma på det klara med mitt syfte och vilken metod jag ska använda mig av. Sen ska jag mejla iväg lite frågor till min handledare så jag vet att jag är på rätt spår.

Idag så är det strålande sol, det känns som vår. Jag ska gå promenad med Hjördis om en timme tänkte jag. Ikväll så är det träning som står på schemat. Air core. Hade ont i magen idag på morgonen men jag tänkte köra ändå. Annars ska jag väl läsa som vanligt. Japp japp.

Litteratur börjar bli lite tråkigt nu, samma sak hela tiden. Inga drastiska förändringar direkt. Uppsatsen känns däremot spännande och jag önskar att jag kunde koncentrera mig på bara den. Men så är det inte, uppsatsen får väl bli en helgsyssla eller något. Hur ska man annars hinna med?

Lite bättre

Idag mår jag bättre. Fortfarande extremt trött och har inte så mycket energi. Känner ingen hunger och har knappt ätit, det är nog därför jag är trött. Men idag har jag oroat mig över B-uppsatsen och över studierna i allmänhet så då borde jag ju vara ganska frisk eftersom att oro tillhör min vardag. Känner mig stressad igen, helt i onödan hoppas jag.

Idag har jag försökt läsa, orkade inte så länge. Så jobbigt att veta att man får det tufft som bara den om man missar, vill inte ligga efter. Jag och B har tvättat och varit i stan. Jag hämtade ut mina provlinser och var på apoteket. Nu ska vi gå ut med Hjördis, blir en runda nere vid slottet sen så ska jag försöka plugga igen. Egentligen vill jag bara sova.

Magsjuk

Jag är sjuk, riktigt sjuk. Har sovit hela dagen. Känns konstigt. Har inte ätit mer än frukost, dricker så mycket jag kan. Innehållet i magen vill inte stanna kvar och varierar hela tiden vägar att ta sig ut.

Det är B som smittat mig, han är fortfarande dålig. Jag har inte pluggat alls idag, ligger långt efter. Känns skit.

Måste sova igen.

Hejdå benhinneinflamation!

Jag fick ett par nya träningskor av pappa när vi var hemma. Jag får jättelätt ont i benhinnorna men med de här värsting skorna så ska det förhoppningsvis försvinna. Sen blev det lite annan shopping också. TUSEN TACK PAPPA!

I Växjö igen.

Igår vaknade jag och mamma väldigt tidigt. På förmiddagen fixade vi med Precious och det gick riktigt bra, Kunde galoppera och hon gick i fin form och var riktigt avslappnad och fin. Såklart blev det inga bilder och filmer från den dagen, haha. Men filmer på första dagen kommer snart. På eftermiddagen handlade jag och mamma sen blev det middag och efterrätt. När det började bli kväll var det dags att säga hejdå och tårarna började komma. Jobbigt och tråkigt. Fast vi fick en glad överraskning och det var at vi fick ta med Hjördis hem. Hon är trött på sina valpar så därför finns det ingen anledning för henne att vara kvar hos dem. Hon var ganska vild när vi kom hem igår och hade varit budig hela förmiddagen.

Jag har mycket att göra idag men tog sovmorgon ändå eftersom det är en lång dag jag har framför mig. Det märktes att det bara blev 6 timmars sömn mellan lördagen och söndagen.

Jag saknar redan familjen och hästarna. Längtar till nästa gång jag ska rida Precious. Det var grymt kul. Nu ska jag duscha och börja plugga.

Glöm nu inte att rulla ner för att läsa om helgen hemma:)

Lördagen.

I lördags åkte jag och mamma en runda till Familia. När vi kom hem var det dags att rida på Precious igen. Denna gången var hon mer spänd och nervös. Men jag travader runte lite i alla fall och det gick hyffsat. På kvällen var det dags för kalas hos Birgitta och Sune.

Fredagen.

På morgonen gick jag upp ganska tidigt, jag gick ut i stallet och pysslade med hästarna. Matilda och Flisan ser ut som tunnor, men det är inte så konstigt för snart är det dags för föl. När jag var färdig i stallet åkte jag, B och pappa till Ängelholm. Shoppade lite på Intersport (bilder kommer senare) och fikade. På eftermiddagen var det dags för mig att sitta på Precious. Hon hade inte blivit riden på 3 månader och jag hade inte ridit henne sen vi red in henne så det var faktiskt lite nervöst. Men det gick galant och hon skötte sig perfekt. Vi filmade en massa men dem filmerna lägger jag ut lite senare. På kvällen åt vi middag med min familj sen åkte vi in till stan och festade hos Tobbe. Åkte hem vid två tiden.




Torsdagen.

När vi kom hem körde vi till Bs pappa för att hälsa på Hjördis. Hon blev jätteglad och vi också. Lite senare överraskade Sabina och Lovisa, B blev väldigt paff över att se dem. Det blev pasta och jättegod mat innan vi körde hem till mig för att hälsa på mina föräldrar.



Optikern och Åstorp.

Idag åker vi äntligen till Åstorp. Vi sticker vid tolv när B har slutat. Ska bli kul, har inte träffat familjen sedan i julas (eller jo pappa har jag ju träffat lite).

Klockan 10.00 ska jag befinna mig på Synsam. Jag har inte gjort någon kontroll sedan jag skaffade mina linser vilket är 4 år sedan. Jag ser fruktansvärt dåligt och är nästan en fara i trafiken. Tanken är egentligen att jag ska ha glasögon när jag kör bil eftersom att jag har ett svårt brytningsfel så linserna går inte att göra exakt så bra som dem borde vara. Glasögonen är däremot perfekta. Eftersom jag tycker att linserna som jag har nu är ganska så kassa så ska jag göra en kontroll för att veta vad det är för styrka jag ska beställa till nästa gång. Är inne på sista paret nu och känner att jag ser dåligt med dem jag har. Det tråkiga är att det kostar 595 spänn. Jävligt sura pengar.

Lite tankar.

När jag kom hem från träningen blev det duschen direkt. Sen åt jag frukt och drack té, det var inte helt dumt. Håller på att tvätta nu. Jag hatar tvätta, det är bland det tråkigaste som finns. Det tar lång tid ovan på allt också. Usch ja.

Jag har bestämt att jag inte ska plugga alls i helgen, men jag börjar ångra mig nu. Känner mig lite stressad när jag tänker på att böckerna kommer ligga kvar här hemma. Tänk om jag ångrar mig när jag kommer hem? Mitt liv känns ganska konstigt nu, jag vill aldrig boka upp mig på något (förrutom träning) på vardagarna för jag vill ha möjligheten att plugga. Ibland sitter jag framför datorn fast jag kunde ha gjort något mycket vettigare. Jag tänker alltid: "Neej, jag vill vara hemma för tänk om jag får inspiration till att plugga och inte tar den chansen?" Det känns ganska sjukt och tragiskt att tänka så. Men det är ganska tryggt, för OM jag bestämmer att jag ska göra något (typ fika med Frida) så stressar jag hela dagen och oroar mig. "Kommer jag hinna bli färdig med allt? Om jag inte hinner, när ska jag då ta igen det jag missar om jag missar något?" Nu har jag börjat tänka såhär om helgerna också. På måndag ska jag på mitt första handledar möte, jag har ingen aning om hur långt Åsa förväntar sig att jag ska ha kommit. Jag vet att mina klasskamrater inte har börjat alls. Jag har börjat läsa i en bok, men jag vet inte alls i vilken ände jag ska börja i.

Magnus har lagt ut 8 instuderingsfrågor till måndag, om jag inte pluggar i helgen får jag göra frågorna på måndag och den tiden skulle jag kunna ha till något annat. Typ läsa inför uppsatsen eller nästa föreläsning. Jag hoppas att jag kommer kunna slappna av i helgen, jag har sett fram emot helgen jättelänge. Jag vill bara inte komma efter i skolan. Märker nu hur jag tänker, lite konstigt är det nog va... Jaja.

lite fruktstund efter träningen:)

Helt lost.

Nu går det verkligen att märka hur förvirrad jag är och hur mycket saker jag har i huvudet. "S" var ju inte alls med i Åre. Jag skrev fel, han var med i Lofsdalen. Ursäkta mitt hjärnsläpp...

Schema...

Idag skulle jag egentligen på möte med mig handledare men hennes barn är magsjuka så det får vänta till nästa vecka. Så här ser min dag ut:

NU-12.00 plugga i bibblan
12-13 lunch
13-15 plugga hemma
15-16 stan med B
16-17 fika på Tufvan med Frida och Helene (blir bara té för min del)
17-18 ladda batterierna
18.20-19.30 träning, muskel
19.30-22 tvätta
22-06.30 SOVA

Grisens dag i bilder.

TILL S: nu har jag läst din kommentar och jag förstod genast vem det var ifrån. Till er som inte har sett kommentaren så stod det såhär: Jag tyckte det bästa med din blogg var uttrycket "Tjofräsan" Måste vara en klok människa du hört uttrycket ifrån:-) Hälsningar "S"
I julas så var jag och B i Åre och där vad också "S" med, jag kritiserade honom ganska hårt för att han använde uttrycket "tjofräsan" ofta. Om ni tittar tillbaka i mina blogginlägg så går det att märka hur det påverkade mig psykiskt då jag själv har börjat använda uttrycket "tjofräsan". Aj, aj, aj. Jag vet inte om detta är bra eller dåligt? Ur en akademisk synpunkt är det kanske inte så bra. Tur att jag inte använder migg blogg-språk i mina tentor. Men det kanske hade funkat? Till exempel: Kafka var en expressionist-tjofräsan...

Här kommer lite bilder från Bs födelsedag:

TÅRTAN

GRISEN HIM SELF

MIN PRESENT TILL B

MINA EFTERLÄNGTADE BÖCKER SOM KOM IDAG

Nu ska jag läsa lite innan det är läggdags.

B 24 ÅR!

Jaa idag fyllar B 24 år. jag väckte honom med lite fin sång imorse: Vi gratulerar, vi gratulerar... Han fick en pepparkvarn och en saltkvarn från Skeppshult av mig. Fina saker det. Han fick även två stycken linnen (sånna man har under skjortan). Så idag har det blivit en väldigt lugn morgon. Jag gick upp vid 7 som vanligt men vi åt frukost och sånt ganska länge. När det är födelsedag får man unna sig lite:)

Nu ska jag gå till bibblan och plugga. Sen i eftermiddag ska jag och träna. Jag skulle vilja ha lite tvättbräda minsann, men jag får nog fortsätta att drömma om det. Kan ju i alla fall göra ett försök. Och när jag kommer hem ska vi äta tårta. Eftersom det är födelsedag får man lov att äta onyttigt bestämde vi.

Nej nu måste jag iväg. Har ju mycket att göra!

Längtar efter hästarna!

Nu är det inte alls många dagar kvar till vi åker hem. Gött kött! I veckan är det tävlingar i Åstorp. Jag är så fruktansvärt sugen på att rida, träna och tävla. Det är ju skit länge sedan sist. Är jätterädd att jag ska ha glömt typ allt. Vilket jag verkligen inte hoppas. Nu i helgen ska jag sitta lite på Precious och förhoppningsvis rida lite också. Hon har vilat ett bra tag nu. Jag har inte suttit på henne sen jag red in henne så det ska bli väldigt spännande. Till sommaren är Flisan och Precious mitt stora projekt. Flisan ska bli smal och fin och jag ska göra upp en plan så hon förhoppningsvis blir startad några gånger i slutet på sommaren. Vad gäller Precious så ska jag hoppa in henne är det tänkt. Om hon sköter sig bra kanske det blir någon träningstävling och förhoppningsvis blir hon såld. Hon har ju varit ett as nu i en period, fast när jag red in henne var hon jättesnäll. Precis som alla andra så busar hon ju när sadlen är på i början så därför longeras hon fortfarande innan någon sitter på henne. Hon är tyvärr lite markrädd (vilket resulterade i att jag trillade av henne en gång, haha) så det kan bli väldigt spännande att hoppa henne. Fast på löshoppningen har hon varit jätteduktig.
 
Ett av mina sommarprojekt (jag längar, tur att jag i häst-avseende är otroligt optimistisk):

Jag ska försöka få mamma till att ta lite bilder och filma lite när jag rider så kanske ni kan få se hur söt hon är i verkligheten (fast jag ser ut som en jätte på henne eftersom hon är ganska liten).

SE DEN SE DEN SE DEN

Män som hatar kvinnor måste vara den bästa svenska film som någonsin gjorts. Den var så sjukt bra och den var helt klart över mina förväntningar. Lisbeth Salander är så jävla bra i hela filmen, hon är klockren. Bilden av henne är precis så som jag föreställt mig henne i boken. Hon har en helt sjukt välpumpad kropp (fast i boken är hon iofs anorektisk). Ååååh så bra den vara. Vill se den igen, igen, igen. Synd att de två andra böckerna ska bli tv-serie direkt utan att gå på bio. Men se för fasiken Män som hatar kvinnor, och läs boken (fast det har väl alla gjort nu).

RSS 2.0