Kärleken firas:)

Valborgsmässoafton och solen strålar. Vilken dag! Tyvärr måste jag sitta framför datorn till klockan elva, min B-uppsats saknar mig så jag måste ge den lite uppmärksamhet. Men efter elva blir det näsan i boken ute i solen. Så skönt.

Dan springer runt här och försöker smyga. Han är rätt kul, det blir liksom komiskt när han gör allt för att inte störa (vilket han inte gör på något sätt fast han verkar tro det). Fast snart försvinner han till bibblan så då kan jag koncentrera mig ännu mer.

Idag har jag och B varit tillsammans i två år. Typ. Vi har inget specifikt datum så i efterhand har vi sagt att det får bli valborg som får stå för den dagen. Så är det när man inte har frågat chansen;) Vi har pratat ganska länge om vad vi ska göra idag och ingen av oss har någon briljant idé. Kanske drar vi till stan ikväll och äter något för att sedan mysa i soffan med godis. Jag vet inte. Jag känner inget behov av att festa heller (blev ganska mycket fest förra helgen) och B verkar inte vara överdrivet sugen. Vi får se vad det blir idag helt enkelt.

Får inte glömma att jag ska på air muskel. Pumpa, svettas, springa, svettas, pumpa, springa och svettas...

 

Soool!

Klockan 7 ringde klockan och det var dags att gå upp. Väckte B och hunden sedan var vi ute och gick (8 km), efter det blev det frukost och jag har nyss duschat. Det är riktigt varmt ute redan, härligt!

Har föreläsning nu 10-13. Är avis på B som är ledig och kan ligga i solen. Fast jag kan iofs göra det när jag kommer hem.

Ikväll 18.20 blir det muskel. Har ont som fan i kroppen efter gårdagens air som var oerhört jobbigt. Svettades så jag skämdes. Efter träningen ska det tvättas, tråkigt som fasen.

Dan-Åke kommer hit ikväll. Han ska bo på vår soffa inatt vilket han gärna får göra. Lite synd att han inte har med sin andra halva (Johanna) som alltid lättar upp stämningen lite extra. Den gamle campus räven kan man lära sig ganska mycket av både vad gäller skola, kultur och fest:D

Nu ska jag gå till skolan (med lite ångest eftersom jag inte hunnit läsa ut min 760 sidor tjocka bok och inte har gjort instuderingsfrågorna)

Efterlängtad!


Fit.

(Fit = i bästa form, i god kondition, spänstig, kry, pigg, frisk, stark nog)

Idag var jag och tränade. Muskel. Något har hänt med mitt ena ben. Jag har jätteont i rumpan/baksida lår. Har haft det sedan jag var i Åstorp. Har provat att massera och grejja men inget hjälper. Det gjorde sjukt ont idag när vi körde utfall och jag var tvungen att ta bort stången. Usch. Men kanske försvinner smärtan med lite träning. Hoppas på det

Imorgon blir det air core.
Onsdag muskel.
Torsdag air muskel.

Snart vågar jag ligga i bikini på Tufvanängen:)

En bok utan slut

Nu har jag läst 327 sidor av 760. Boken är inte ens bra, om den hade varit det så hade jag varit färdig för längesen. Jag känner mig ganska stressad också eftersom jag vill att min uppsats ska bli färdig. Den verkar inte skriva sig själv. Jag mejlade min handledare för att få lite kritik och de första raderna i mejlet löd: "Ditt arbete går starkt framåt och jag tycker att analysen har ett bra upplägg, den röda tråden finns där definitivt." och det hela avslutades med: "Ska bli spännande att läsa fortsättningen."

Jag är alltså på rätt väg, men det är grymt svårt. Jag ska skriva C-uppsats nästa termin, blir rädd när jag tänker på det.

Jag får väl fortsätta läsa så att jag blir färdig någon gång och kan skriva klart uppsatsen.

Touch of summer.

Igår satt vi på ängen i några timmar. Det blev bland annat grillning två gånger. Inte helt fel. Alla blev lite lätt solbrända. Härligt! När kvällen närmade sig åtta så stack vi till Bs kompis på förfest. Det blev väldigt mycket folk där och det var jättekul. Härliga typer:) När alla stack till Sivans så gick jag hem. Jag var ganska sugen på att hänga med ut men hade inte så mycket pengar med så jag traskade hem. Vid två vaknade jag av att det blev efterfest här. Inte så kul. En timme senare tystnade musiken äntligen. Vaknade först vid halv elva idag, Hjördis sov fortfarande som en stock. Väckte henne och gick ut. Det är mega varmt ute. Blir solen och boken idag med!

Två timmar på ängen.


Natt-uppdatering.

Nu har jag precis kommit hem från stan. Grabbarna drog vidare för dem var inte riktigt nöjda än. Vi har varit och käkat och till sist hamnade vi på en pub vid namn Pauze. Riktigt märkligt ställe. Det var fint men lite konstiga människor. Vi tog en taxi hem och jag gick ut med hunden medans pojkarna gav sig ut i natten.

Imorse putsade jag fönsterna i vardagsrummet, det blev fint. Märks ganska stor skillnad. Vid tio var jag och B i stan. Jag handlade en tunika på Gina, en topp från HM och en stickad tröja från Veromoda. Den stickade är jag helt förälskad i. Har haft på mig den nu ikväll, den är så nice och skön. Väldigt bra köp. Idag beställde jag även linser, dyrt men nödvändigt. Nu har jag linser i ett halvår i alla fall, det är ju bra.

Imorgon ska vi ligga på Tufvan-ängen hela dagen. Jag ska läsa så mycket jag orkar. Grabbarna ska mest troligt dricka öl och grilla. Dem snackade om frukost grillning innan, helt tokiga.

Nu ska jag nanna. Eller ja, jag ska ta en macka och kolla på tv. Snart kommer resten av gänget hem och ska garanterat ändra bland möblerna för att få bra sov platser.

Gillar förresten att platta mitt hår. Färgen på håret gör sig bäst då. Snyggt och lite sommar tycker jag. Fast det tar lång tid, idag tog det 25 minuter att platta. Fint blev det:)

Living the lifel

Pluspoäng till mig för att jag har:
·putsat fönsterna i sovrummet
·skrivit på min uppsats och mejlat in (har bara två sidor kvar att skriva)
·gått runt sjön med Frida
·börjat läsa min 700 sidor långa bok

Imorgon kommer det kompisar till B hit. Dem ska stanna till på söndag. Det ska bli trevligt. Vi ska nog till Bishops Arms och äta imorgon kväll. På lördag ska antagligen grabbarna ut men jag tror jag stannar hemma framför Robinsson med lite godis.

Just nu är det ganska mycket plugg. Uppsatsen ska snart vara färdig och jag kämpar för fullt med den. Det är verkligen inte lätt. Jag vill så gärna klara den så att jag ska slippa göra om den.

Nästa lördag kommer mamma, pappa, mormor och morfar hit. Det ska bli jättekul! Jag vet inte exakt vad vi ska hitta på. Det blir väl mat och rundvisning på campus.

På söndag åker mamma och betäcker Matilda IGEN. Hon har fått så mycket komplimanger för fölet efter Chirlon så det blir samma igen. Har till och med en eventuell köpare på fölisen redan, roligt:) Och Maria kommer rida Precious tills jag kommer hem vilket känns skönt. Då slipper jag börja om från början.

Önskningar kan bli verklighet!

Innan jag åkte till Åstorp hade jag en del önskningar, minns ni? Jag tänkte att jag skulle redovisa resultatet.

1. Påskägg. Jag fick aldrig något påskägg av min familj vilket jag fått de senaste 19 åren. Däremot fick jag god mat och godis i två veckor så jag är inte bitter. Men jag blev varm i kroppen när jag helt otippat fick ett påskägg av Micke (Bs pappa) och Dorrit, det var ett guldigt påskägg med massa påskgodis i. Då märkte jag att det var påsk på riktigt. Jag blir aldrig för gammal för påskägg.
2. Våfflor. Mamma gjorde jättegoda våfflor, jag njöt av varenda tugga. Som jag längtat!
3. Föl. Den viktigaste av alla. Och det blev ett föl. Natten mellan den 16:e och 17:e. Jag är otroligt tacksam för att jag fick vara med när Flisan fick sitt första föl. Och för att fölet är friskt (och en kopia av Flisan).
4. en snäll Precious. Faktiskt så slog detta också in. Jag har varit ute och ridit med henne i skogen både själv och med häst-sällskap. Jag har hoppat och tränat för Maria 2 gånger. Jag trillade av en gång men hon var ändå snäll. Jag hade räknat med att trilla av kanske 3 gånger med tanke på vilka konster hon kan.
5. Att tentan ska gå bra = jag blir godkänd. Tentan är inlämnad och som vanligt känns det kass. Hur det går får jag veta först om någon vecka. Men med tanke på att alla andra önskningar uppfylldes så överlever jag om det blir omtenta.
Jag och Hjördis åker på släpet bakom fyrhjulingen efter att hästarna har fått vatten.

Vissa gör världen vackrare.






Flisans föl

Igår på morgonen fick Flisan vaxproppar, då förstod jag och mamma att det var nära. Hon körde och jobbade och jag stack till bibblan. Slog ihjäl 5 timmar där med hemtentan. Har bara 4000 tecken kvar sen är skiten färdig.

På kvällen satt vi och vakade framför tv:n. Flisan vandrade ganska mycket och hon verkade lite annorlunda. Vid elva gav jag upp och gick och la mig, 1,5 timme senare väckte mamma mig och sa att det var dags.

01.30 födde Flisan ett stoföl. Det tog ganska lång tid för den att komma ut. När huvudet var ute sa mamma att hon trodde att den var död. Tungan hängde utanför och var blå, då gick mamma in i boxen och drog ut fölet nästa gång Flisan krystade. Sen var det min tur. Jag gick in och började torka och gnugga för att få liv i den, efter ett tag fattade Flisan att hon faktiskt fått ett föl och hon tog jättefint hand om sin bebis och pussade den massor.

Sen började det jobbiga. Fölet skulle få i sig råmjölk. Flisan sparkar när man rör hennes juver och hon blev väldigt ilsken när fölet närmade sig juvert. Hon sparkade fölungen ett par gånger. Mamma började mjölka henne och fölet fick i sig råmjölk via flaskan. Efter att vi kämpat länge tillät Flisan äntligen ungen att dia. Åh så skönt det var. Fem minuter senare bajsade fölet och vi kände att vi kunde lämna dem i fred. Klockan 4 gick vi in. Jag gick och la mig och mamma väckte mig 2 timmar senare, då hade efterbörden fortfarande inte kommit ut. Mamma stack och jobbade och jag gick ut i stallet. Jag knöt upp den delen av fosterhinnan som hängde kvar, det blev lite tyngd och jag började skymta efterbörden. Flisan var fortfarande lite ilsken mot fölet. Vid nio kom Ursula (veterinären), hon drogade Flisan och gav henne en hormonspruta så att efterbörden kom ut. Sen sköljde hon rent livmodern. Jag passade på att tvätta bort allt blod som fanns på Flisans bakben när hon var drogad. Sedan dess har det gått bra. Flisan är på bättre humör och fölungen diar för glatta livet. Den är riktigt liten och tunn, mamma har efter veterinärens råd ordnat ett föltäcke för den fryser jättemycket. Vi får se om täcket passar.

Här är lite bilder från inatt. Pappa som fotat, lite blodigt och så. Jag ska lägga in bilder imorgon på hur den ser ut. Den är mycket sötare nu när den är torr.

SOMMARJOBB

Jag har fått sommarjobb. Jag är så glad. En stor sten har försvunnit och jag kan koncentrera mig på tenta och uppsats nu. SKÖNT. Jag fick lite hjälp på traven och det är jag oerhört tacksam för. Jag fick dessutom en veckas ledighet! Jag och B kommer nog dra iväg på semester om han får ledigt. Det har vi längtat efter dem två åren vi varit tillsammans.

I sommar hittar ni alltså mig i Oj´s delikatess. Jag längtar faktiskt lite smått.

Det verkar som om det blir föl snart någon dag. Jag hoppas jag hinner få vara med.

Fika, hästar och tenta.

Nu har B börjat köra mot Växjö. Jag sitter här med min hemtenta utan att få så mycket gjort. Vid tio ska jag köra syrran till stationen, sen blir det Oj för att handla till mamma och köpa fika. Jenny kommer hit idag och då måste man ju fika lite.

Igår var Maria här så det blev träning. Precious var jätteduktig. Det känns konstigt att rida unghäst, efter en halvtimme var hon helt slut. Men snart är nog konditionen där. Dem små liven orkar inte så länge. Hon försökte busa och bocka lite men hon lyckades inte så jättebra.

Denna veckan har jag mest tentajobb framför mig, men det ska även ridas och pysslas. Blir en träning till innan jag åker hem till Växjö. Hjördis ska förhoppningsvis bli trimmad innan vi åker tillbaka, hon är ganska långhårig.

Nu ska jag försöka analysera en dikt.

Den senaste tiden.


Hard work.

Detta blir nog första och sista gången jag försöker skriva en tenta hemma. Här finns så mycket annat att hitta på. Tur att det är nio dagar kvar innan den ska vara inlämnad. Skrev ingenting på den igår så tanken är att jag ska försöka göra det nu. Ser från fönstert att mamma släpper ut hästarna, jag vill också vara ute. Det ska jag få senare. Jag ska rida i eftermiddag.

Ikväll snackas det om utgång. Jag är inte alls sugen, de senaste två kvällarna har jag och B träffat Bs kompisar och jag har bara velat hem eftersom jag är extremt trött. Tror jag stannar hemma ikväll. Det är inte kul när man är dödstrött.

Nu ska jag försöka skriva lite. hoppas det går...

Livet på Skogsgården


Im home.

Igår eftermiddag så kom B hem och berättade att han var färdig i skolan och inte behövde gå dit idag. Vi bestämde oss för att köra hem redan igår eftermiddag. Var i Åstorp vid sex-tiden. Blev pizza hos Micke och Dorrit sedan körde vi hem till mig. B får ont i ryggen av att sova i bäddsoffan här så han sover hos sin pappa. Det är ändå inte så kul för honom att vara här när jag mest skriver på min hemtenta och sen kommer att gå ut i stallet.

Idag ska jag äntligen få rida.

Mamma har köpt nya ridbyxor, ny tröja och en tävlingsskjorta till mig.

Lycka!

Hemtenta

Igår fick vi ut tentan. Jag skulle kunna skriva den här tentan riktigt snabbt. Den är inte särskilt stor men man bör troligtvis lägga ner enormt mycket arbete på varje fråga för att bli godkänd. Och jag vill verkligen bli godkänd... Vi har tills nästa söndag på oss så jag borde ju hinna göra ett ypperligt arbete på den tiden kan tyckas. Frågan är hur min diciplin kommer att fingera hemma i skåne-land... Men jag tar en fråga i taget helt enkelt. Vissa i min klass skulle inte börja på tentan förrän nästa vecka.

Den första frågan jag håller på med nu ska omfatta 2500-3000 tecken, det är den minsta frågan. Man får själv formulera en fråga och jag har valt att analysera hur ångesten får sitt uttryck i en roman. En fråga som bör passa mig perfekt. Jag är dock ganska kräsen. Jag har redan skrivit 900 tecken och är lite orolig för att jag bara ordbajsar. Men jag får väl googla och läsa lite till. Just nu känns det mesta mest som en massa antagande och det är ju inte så bra.

Nu måste jag fortsätta skriva. Usch.

Feel this.

Idag delas hemtentan ut. Hoppas den inte är allt för svår.

Innan föreläsningen idag ska jag nog skriva lite på min uppsats. Den har fått vila ett tag när det varit så fint vårväder.

Fick ett tungt besked igår. Ecophon (där jag jobbade förra sommaren) ska inte anställa några sommarjobbare i år. Det är katastrofalt för min del. Jag har sökt en massa annat men det är svårt att få sommarjobb i dessa tider. Lite jobbigt att få det beskedet precis när det är dags att sitta med tentan. Hade varit skönt att slippa oroa sig för annat än tentan just nu. Får hoppas att det löser sig. Blir jobbigt nästa termin om jag inte haft något sommarjobb i år...

Åker hem om 3 dagar!

Gårdagen tillbringade jag som sagt med boken, orkade inte med de 30 sista sidorna så dem har jag läst nu på morgonen. Har 10 sidor kvar i en annan bok sen är jag redo inför föreläsningen imorgon. Får ut tentan då också, jag är nervös som vanligt men känner mig ändå lite likgiltig. Dels därför att jag redan har skrivit en tenta för Magnus (som jag nästan fick VG på), dels för att jag läst allt som jag ska ha läst, dels därför att det finns så mycket annat än tentan att tänka på och dels därför att jag egentligen inte vill göra tentan så jag låtsas att den inte finns. Jag ska i alla fall sitta med den hela onsdagen och försöka göra så mycket som möjligt innan torsdag då vi äntligen ska till ÅSTORP.

Tyvärr kommer jag ju vara tvungen att skriva tentan när jag är hemma (skulle vilja göra en massa annat). Men det är inte inräknat att vi ska skriva på den under de röda dagarna och på helgen så om jag jobbar på som fan under vardagarna så kan jag vara lite ledig då. Jag kommer vara hemma i två helger, förhoppningsvis ska tentan vara inlämnad på fredagen så att jag bara kan mysa och slappa lördagen och söndagen innan jag åker hem.

Det finns jättemycket jag vill göra när jag kommer hem. Jag ska självklart rida Precious. Blir antagligen någon träning för Maria, det kommer bli mycket arbete med Precious eftersom jag vill att det ska hända något med henne nu. Tanken är ju att vi ska tävla lite till sommaren. Sen ska jag såklart pussa på fölisen och mysa med den. Den 15:e är det beräknat att Flisan ska föla så jag lär ju vaka som fan. Jag hoppas verkligen att fölet kommer när jag är hemma. I så fall blir jag lycklig.

Sen vill jag ju såklart träffa Jenny. Det var så längesen. Jag har så mycket att göra när jag är hemma så vi har haft svårt att ses, men jag hoppas verkligen att det ska bli av nu. Och till helgen kommer jag och B nog att träffa Dan och Johanna, har inte träffat Johanna sedan i januari (tror jag) så det ska bli riktigt kul att höra hur hon har det i Stockholm. Och om Flisan fölar så kanske Erika och hennes mamma kommer och hälsar på. Nostalgi. Jag och Erika har upplevt världens ponnytid ihop men nu är vi på olika håll och stöter bara på varandra ibland. Tråkigt för vi har haft så himla kul tillsammans.

Sen ska jag såklart få träffa familjen:D Äntligen. Jag längtar hem som fan nu på våren. Det känns jättekonstigt att veta att det står ett stall fullt med hästar och väntar. Det känns så dumt på något sätt.

Också var det ju den där tentan...

Jag tror mina dagar hemma kommer se ut ungefär såhär:

8-12: skriva på tentan (bor tilläggas att det är 4 timmar utan paus och att jag alltid är manisk och effektiv som fan, så egentligen motsvarar dem nog 6 timmars arbete)
resten av dagen: STALLET

It´s true.

Jag är avis på Frida. Hon har en kamera som tar jättefina bilder, jag skulle också vilja ha en sån. Kanske en dag när jag blir rik? Ni måste gå in på Fridas blogg och kolla bilderna: http://isola.bloggsida.se/.

Nu har jag läst halva min bok. Tänkte att jag skulle läsa ut hela idag. Den är ganska bra nu faktiskt och det är ju skönt. B är bakis idag, han ligger i sovrummet och äter chips och tittar på Futurama. B och Henke stack ut igår medans jag och Frida hade en slö och härlig kväll framför Robinsson. Vi var ganska trötta båda två.

Ganska skönt att det inte är perfekt vårväder idag, då hade jag nog inte fått gjort så mycket.

Idag blir det boken, dusch och promenad med Hjöris:)

Fridas bild!

4 timmar i solen!


Dagens plan:

grillning på tufvan-ängen i SOLEN.

Spring i benen.


Värme!

Jag är glad att jag köpte en vårjacka igår, men idag är det så varmt så man kan vara ute i t-shirt. Det sitter en massa tjejer ute i bikinis, men det är lite på gränsen tycker jag. Gick och lämnade lite böcker till bibblan nyss. Idag var det ännu mer folk på universitetsplatsen än det varit innan.

Jag ska vara ute så mycket som möjligt idag tänkte jag. Har läst 50 sidor i den nya boken redan, resten hoppas jag kunna läsa utomhus.

Förra helgen köpte vi ett kompostgaller så att vi kan ha dörren öppen utan att Hjördis rymmer. Hon är glad över att kunna ligga och spana på alla som går förbi. Hon är duktig och morrar inte alls, inte skäller heller. Inte ens när andra hundar går förbi. Hjördis är världen snällaste tror jag.

Våren är här för en stund.

Igår kom som sagt Dan hit så när jag satt på min föreläsning bestämde jag mig för att avboka min träning och ägna kvällen åt något mer socialt. Jag slutade vid fyra och då hade B och Dan varit och handlat mat så då var det ut med grillen. Medans grabbarna fixade med grillen gick jag och Hjördis för att ta ut pengar. Mötte Frida och Magnus som hängde med hem hit och åt grillat. Det var riktigt gott. Sen blev det glass och maränger. Mums.

när vi hade ätit så gick alla på sitt håll för att gå hem och duscha. När jag var färdig gick jag och Hjördis och mötte Frida. När jag kom tillbaka fick jag sms av mamma: "snart blir det föl". Då kom B på att hon ringt tidigare och berättat att hon trodde att Matilda skulle föla men B glömde säga det till mig. Då blev jag ganska irriterad... Men vem som helst kan ju glömma. Resten av kvällen hade jag såklart ganska svårt att tänka på annat än hästar men jag gjorde så gott jag kunde för att vara social. Festen ägde rum hos Dans kompis Mats, det var jättemycket människor där.


Sen skulle folket till Sivans men jag var jättetrött och hade tankarna på fölet så jag gick hem,  Frida som har tenta imorgon gick också hem för att hon ville vara pigg och kunna plugga idag. Men B och Dan gick ut.

Idag så blev det god frukost och jag ringde mamma för att få rapport om hur allt gått. Jag fick veta att fölisen mår bra, han är vek i kotorna men veterinären har varit på besök och sagt att det kommer ordna upp sig. Så nu känner jag mig ganska lugn. Jag längtar hem enormt mycket.

Fram emot eftermiddagen drog vi till stan och tog en glass med Dan. Sedan vinkade vi honom hejdå. Jag var otroligt varm i min VINTERjacka och har ju velat ha en skinnjacka i evgiheter. Så vi började leta. Inte så lätt med min ekonomi att hitta något rimligt och dessutom snyggt. Det blev ingen skinnjacka, men det blev en vårjacka:) Det är ju alltid något.

Nu ska jag snart och träna. Sen ska jag och B äta pasta och kyckling. Ikväll blir det näsan i boken. Blev inte mycket till plugg varken igår eller idag. Men å andra sidan verkar alla studenter ligga och sola överallt på campus så jag är nog inte helt ensam om att ha fuskat med skolan.

Jag längtar hem....

LÄNGTAR


HINGSTFÖL

Idag vid åtta tiden fick Matilda sitt hingstföl. Han ser jättefin ut (har bara sett bilder), mörk som sin mamma och en vit bläs och vita långa strumpor. Jättesöt. Äntligen en häst med bläs.

Allt verkar ha gått bra och han har rest på sig och diat. Imorgon förmiddag ska mamma ringa igen och berätta mer. En vecka kvar tills jag kommer hem. TROR NI JAG LÄNGTAR NU ELLER?

På rätt väg.

Igår mejlade jag iväg min uppsats till min handledare för att få se om jag är på rätt spår eller helt ute och cyklar. Till svar fick jag "inte så mycket att kommentera, se bra ut. Jobba på!" Vilket känns riktigt bra. Jag trodde hon skulle ha ganska så mycket anmärkningar men det var nästan ingenting. Så jag får väl fortsätta med att jobba på. Jag är ganska nervös över hur pass bra jag håller mig till ämnet. Det är så lätt att komma in på sidospår och sväva iväg. Får jobba på den biten. Tycker själv att min analys i nuläget ser ganska så katastrofal ut.

Idag så kommer Dan-Åke hit. Han ska sova på soffan här inatt. Ska bli kul att höra om hans Chicagotripp. Campus känns jättetomt utan Åke och Johanna.

Idag har jag föreläsning klockan ett. Boken som jag ska ha läst till idag har inte kommit trots att jag beställde den för en vecka sen. Störigt. Jag har börjat läsa till nästa vecka istället men det blir lite jobbigt att inte ta allt i rätt ordning.

Ikväll är det muskel. Riktigt härligt.

Glöm inte att det är den 1:a april idag...

RSS 2.0