om jag vore rik






flyttkaos

det är alltid svårt att komma upp ur sängen i tid efter helgen. Men nu är jag vaken och redo att traska till bibblan. B sitter på tåget mot Kalmar just nu.

Fasiken som här ser ut. Lådor överallt! Riktig kaos. Alla stekjärn och grytor är i lådor. Blir ingen middag denna veckan får leva på mackor :P B har fullt upp med sitt exjobb i veckan och jag har examination så därför har vi varit tvungna att packa allt i helgen.

Nu ska jag som sagt gå till bibblan och se om jag kan göra en sista insats på min lilla uppgift. Det känns inte alls bra men det får bli som det blir. För tillfället önskar jag mig bara ett G i betyg. Får se hur det går.

Usch så trött jag är på mitt hår nu. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter att klippa av det som jag gör nu. Men om 8 dagar så åker det av. Så skönt!

morgontrött Johanna

5 dagar kvar till flytt!!

det går framåt

Idag mår Benissa bättre. Hon har inte full känsel i bakbenen men ändå mer känsel än vad hon hade igår. I huvudet har de plockat ut en lös benbit och sköljt rent bihålorna. Så fort hon har fått tillbaka sin känsel så ska hon röntgas igen. Svullnaden på ryggen hade även lagt sig. Hon äter och dricker och verkar må förhållandevis bra. Skönt!

Mamma och Pappa var hemma halv två inatt med Flisan. Jag kunde inte somna förrän vid halv tre. Jag tror jag sover lite bättre inatt när jag vet att det går framåt med Benissa. Flisan kände sig hemma och betedde sig som vanligt. Idag har hon varit ute i hagen med Migge och Aladdin.

Flisan och Migge

Igår fick mamma sin morsdag present i förskott, en liten blomma i en kruka. Men hon fick en present till idag: en cykel. Det är egentligen pappa som har fixat med det för han visste om att hon har velat  ha en cykel sedan länge och det verkade som hon blev riktigt glad!

världens finaste mamma på sin nya cykel!

Jag och B har packat, packat, packat, packat och packat idag. Allt från förrådet är uppe nu och i skrivandets stund håller B på att packa ned köket så nu ska jag gå och hjälpa honom.
Grattis på morsdag fina mamma!

Kör aldrig med en häst lös i transporten!

När klockan närmade sig tre hade mamma och pappa inte hört av sig ännu så då började jag bli orolig och ringde till pappa för att höra hur det gick. Till svar fick jag: åt helvete.

De stod just då utanför Markaryd med Flisans ettåriga avkomma Benissa. Där skulle hon släppas på bete. När de skulle ta ut henne ur transporten upptäckte mamma och pappa att hon hade ett stort jack i pannan. När hon var ute ur transporten vinglade hon med bakdelen och satte sig på rumpan som en cirkushäst flera gånger. Efter att ha avaktat i en timme fick de uppfattningen om att hon mådde bättre. De beslutade då att släppa in henne i hagen. Då la hon sig ner direkt och reste sig inte igen. När jag pratade med pappa så var han säker på att hennes liv skulle avslutas där och då.

De fick en distriktsveterinär till platsen som konstaterade att han inte kunde göra så mycket. Till sist fick de upp Benissa på benen igen och lyckades få in henne i vagnen. Som tur det är har mamma världens bästa veterinär. Hon heter Ursula Palm och driver företaget Equimed där även Anna Eriksson arbetar. Med henne i luren beslutades det att Benissa skulle tas till djursjukhuset i Halland. Mamma bestämde sig för att stå inne i vagnen på vägen dit eftersom Benissa trillade ihop direkt när ingen stödde upp henne bakdel. När de kört en liten bit var de tvungna att stanna eftersom Benissa hade trillat ihop. Mamma hade ingen chans att hålla henne själv. De började då fundera på att ringa efter djurambulans men eftersom den närmsta är i Munka Ljungby så var inte det lönt. Istället följde en tjej vid namn Linda (som ägde hästbetet där Benissa skulle gå) med i transporten. Tillsammans stod de och höll Benissa hela vägen för att hon inte skulle trilla ihop.

På djursjukhuset konstaterades det att hon hade en fraktur på tornutskottet vid manken, ett hål i bihålan (jacket i huvudet som alltså var ett stort hål där det kom luft när hon andades) och förlamning i bakdelen. Frakturen är ingen fara, det kommer att läka av sig själv. Vad man befarar är att andra kotor har blivit krossade. På grund av den svullnaden som finns på ryggen har det inte gått att på röntgen se om så är fallet. Just nu hoppas man på att det är svullnaden som har klämt nerver vilket har lett till förlamning i bakdelen.

Av detta kan man konstatera följande: kör aldrig med en häst lös i transporten!!! Bind upp i bommen med grimma och halsrem så de inte kan hoppa över alt. under.

Det som hände var att Benissa har gått under bommen och slått i ryggen. Jacket i pannan har hon fått när hon antagligen har kört skallen rätt i den ring som grimmskaftet ska sitta i.

Det här är en väldigt tragisk historia och jag tycker så synd om stackars Benissa.

Mamma och pappa bestämde sig för att ändå köra till Växjö och var på plats klockan 21. De körde hemifrån vid 12 på förmiddagen!!! Helt utmattade fick de i sig en måltid och sedan åkte vi till stallet för att lasta en förvirrad Flisan. Nu är de på väg hem mot Skåne med henne.

Hela dagen har jag bara suttit med mobilen och väntat på att få uppdateringar. Ett tag mådde jag till och med fysiskt illa för jag trodde att Benissa skulle avlivas. Min dag har naturligtvis varit som en dans på rosor jämfört med mammas och pappas. Än så länge lever Benissa och vi får hoppas på att hon "bara" har fått en fraktur.

Jag kommer aldrig kunna sova nu. Alldeles för mycket att smälta. Hela dagen har jag oroat mig för hur det ska gå och nu oroar jag mig för om något i hennes rygg är krossat. Fy fasiken.

Aldrig mer en häst lös i transporten. Aldrig!

Hejdå Skir

Det blev inget bloggande igår. Jag var helt slutkörd. Satt på bibblan hela förmiddagen och efter det var vi på City Gross och handlade. Sen åkte jag till stallet och red fina Flisan på ridbanan. Oj så fin hon var! När jag kom hem tvättade jag lite och somnade sedan som en stock.

Nu har jag varit i stallet. Red Flisan för sista gången i Skir, blev en runda på banvallen som blivit min favorit under tiden i Skir. Sedan mockade jag ur boxen och tvättade alla spannar + putsade sadel och träns. Nu står allting packat i stallet.

Mamma och Pappa är och lämnar Benissa på 1-års bete i Markaryd. Det tar nog ett tag innan dem är här. När dem har anlänt ska vi äta lite gott innan Flisan ska lastas och åka tillbaka till Skåne. Det kommer kännas konstigt att inte åka till stallet varje dag men å andra sidan behöver jag den tiden för att kunna packa inför flytten.


packningen

den röda tråden?

imorse stack jag till bibblan. Jag har skrivit ganska mycket på mitt arbete nu men jag är absolut inte nöjd. Det känns inte bra. Det spretar åt alla håll och jag har rejäla svårigheter med att knyta ihop det. Det känns mest som svammel. Imorgon måste jag verkligen försöka organisera det lite. Usch, hur ska det gå...

Efter bibblan så åkte jag och babe till stan. Vi skulle spana in lite presenter som vi ska ge bort inom en snar framtid. Eftersom det är lite pengabrist så åkte vi och tittade idag och jämförde lite. Men nu är det bestämt så nästa vecka får vi handla sakerna. Efter några om och med bestämde vi oss för att äta på Mc Donalds. Jag tog vatten eftersom jag trodde det skulle bli billigare men det kostar ju lika mycket som läsk. Vansinnigt!!

I skrivandets stund håller jag på att tvätta Flisans fleece-täcke. Det kan ju vara skönt att ha rena och fina där hemma. Och sen vill jag inte slösa på mammas maskin när jag kan tvätta gratis.

Om en halvtimme börjar Eurovision. Undrar om Hjördis kan hålla sig till efter. Det hade ju varit kul att se om Anna går vidare.

8 dagar kvar till flytt!

stackars hjärtat

idag fick min lilla pärla gå in tidigt. Antagligen var hon ute länge igår så myggorna har varit på henne så fasen. Hon är helt knottrig på hela halsen och i hela huvudet. Stackare.


helt otroligt


skolk

Idag skolkar jag från bibblan och sticker iväg för att rida på fina Flisan istället. Wiho!

depp

Idag har inte varit någon bra dag. Mest depp. Ibland blir det bara så. Det enda som har gått bra är mina tre timmar på bibblan. Jag har nu 5 sidor av 5-10. Ska bara börja knyta ihop också så det inte är så flummigt.

B närmar sig inlämning på sitt exjobb, han pluggar verkligen hela dagarna. Det går inte att få kontakt med honom. Jag vet i och för sig hur det är. Har ju själv varit där. Den sista tiden innan inlämning är inget kul. Min c-uppsats förknippas mest med massa tårar på lilljulafton. Fy fan.

För övrigt så kom CSN idag. Får ju bara ett halvt CSN i juni. Så jag och B fick vars 4000 och sedan hade vi 1,5 hyra att betala vilket blev ca 8000. Det står alltså minus, minus, minus på kontot. Och det händer så jävla mycket denna månaden som kostar pengar. B har försökt övertala mig hela dagen att det ordnar sig (han har mer pengar än vad jag har:P) men jag hatar att vara beroende av andra. Jag måste köpa studentpresenter och sedan ska håret klippas (eftersom jag klippte mig sist i juni 2009, det börjar bli slitet). Jag köpte en topp inför ett barndop som jag hade tänkt ha på studenten, problemet är att jag tänkt köpa en kjol att ha till. Jeans på studenten känns ju helfel. Jag vet inte hur jag ska göra faktiskt, men att lägga pengar på kläder inom den närmsta tiden är så idiotiskt det kan bli. Det känns inte alls kul för tillfället.

Och sen börjar jag inte jobba förrän 17 juni. Så då får jag typ bara en halv månadslön i juli.

Det är tur att skatten kommer innan midsommar. Men jag kommer ju ändå få ge allt till B eftersom jag kommer att stå i skuld till honom.

Usch nej fy fasiken. Det här är inte kul. Jag ska duscha och gå och lägga mig. Skulle gärna vilja ligga under ett täcke till augusti när slantarna förhoppningsvis har kommit in.

Det var längesedan jag ägnade ett helt inlägg åt gnäll men det behövs ibland.

sitter på bibblan

och tittar ut på regnet. Fan. Jag måste sitta här en timme till och plugga. Efter det får jag köra direkt till stallet och byta täcke på min stackars häst som är ute med bomullstäcke. Suck. Hoppas hon inte fryser... Sen köra ner till stan och hoppas på att det finns avmaskningsmedel där.

Nej jag får nog fasiken skita i detta och köra dit nu. Det vräker ju ner!!!

lerh#lvete

när jag kom till stallet så stod Flisan precis vid grinden så jag kollade om hon hade skorna på och det hade hon.

När jag hade mockat så gick jag ut i hagen för att hämta henne och när hon fick syn på mig så sprang hon som en galning till den andra delen av hagen. Jag började traska och i leran hittade jag en sko. OH NO! Ena framskon hade åkt av. Dock inte den som B satte på igår utan den andra. Lagom tosig gick jag in i stallet och började med jobbet. Flisan var inte alls snäll, hon vägrade att stå stilla. Det var väldigt påfrestande och jag skrek på henne ganska rejält. Jag lyckades med bedriften att få i tre sömmar på varje sida. Sedan var jag genomsvett och riktigt trött. Satte in Flisan i boxen en stund.

Det första hon gör är att kissa. Men åååååh, varför fattade jag inte det direkt?? Det var ju därför som hon sprang runt som en galning. Dumma mig.

Sedan blev det banvallen för lite balansträning och galoppombyten.

Tredje gång gilt nu?

Och förresten, det verkar vara min tur att ha otur för avmaskningsmedlet (det som jag skulle ha med en tub) var slut så jag måste till stan imorgon. Suck.

sweet home

Idag har jag suttit på bibblan mellan 8-12. Skrev runt fyra sidor. Men jag vet inte hur pass bra det blev.

Har nyss pratat med mamma. Åh vilken hemlängtan jag har (som vanligt)! Det känns lite märkligt att detta är första sommaren i mitt liv som jag kommer att bo hemifrån. Som jag har längtat. Det ska bli så härligt att kunna umgås med familjen på ett mer avslappnat sätt. Jag och B har trots allt bott i mitt lilla rum med alla våra saker i resväskor de senaste somrarna. Vi är såklart otroligt tacksamma över att vi har kunnat bo hos mamma och pappa. Hur skulle det annars gått? Men det ska bli skönt att få egna rutiner (och slippa leva i en resväska).

Nu ska jag gå till Ica. Tandkräm och hundmat måste inhandlas. Sedan till apoteket för att köpa lite avmaskningsmedel till Flislifloppan.

12 dagar kvar till vi flyttar!

katastrof hoven

när jag kollade facebook idag så hade jag ett tråkigt meddelande av en tjej från stallet. Hon skrev att Flisan hade tappat en sko. Usch, jag är så trött på alla skor som flyger hit och dit. Jag och B körde till City Gross direkt för att köpa sömm. Det tog ett tag innan vi fattade vilken sort vi skulle ha, men vi hittade rätt till sist.

Sedan åkte vi till stallet. Hoven såg katastrofalt dålig ut. Den har gått sönder både på utsidan och insidan. Det var minsann inte lätt att sätta på en sko på en så trasig hov! B hjälpte i alla fall mig med att spika på den. Han var väldigt duktig för att aldrig ha gjort något liknande innan. Jag förklarade för honom hur den skulle sitta och liknande och jag hade inte kunnat göra det bättre själv. Det var såklart skitsvårt eftersom hoven är så söndrig. Jag är glad om den sitter på dagen ut. Men om den åker av så är det kört, det går inte att sätta på den igen. Den kommer nog aldrig att sitta på en vecka till :(

den dåliga hoven så B försökte sätta fast en sko på

igår

Jag och B håller ju på med att packa ner en massa saker. Igår skulle spargrisen packas ner så vi bestämde oss för att tömma den. Egentligen skulle vi haft pengarna till semestern förra sommaren men vi struntade i det då. I alla fall så tog vi mynten och körde till Ica på Sandmarkand där det finns en myntväxlare. Där var tusen spänn!!! Vi blev jätteglada eftersom vi för tillfället inte har så mycket pengar. Vi bestämde oss för att fira med att äta ost. När vi kom hem skyndade vi oss ut i den sista kvällssolen och hade en jättemysig picknick. Sedan avslutade vi kvällen med att titta på en hyrfilm och äta lite godis. Mysigt!







Lördag

Jag var ganska trött imorse vid 5.30 när jag gick upp. Bs tåg var försenat med 1,5 timme igår så vi åt mat ganska sent. Men jag cyklade i alla fall till stallet. Det är så mysigt att cykla så tidigt när det inte är en kotte ute. De hästarna som är släppta på bete ligger och sover och märker knappt när man trampar förbi.

Väl framme i stallet fick hästarna mat och sedan komma ut. Medan Flisan åt hö så mockade jag och fixade. Sen blev det en mysig ridtur i skogen. Både jag och Flisan hade träningsvärk sedan rundan på ridbanan igår så vi tog det lugnt med skritt och trav. Det var härligt.

Vid tio var jag hemma igen och då åt B frukost, jag passade på att äta lite till. Hade trots allt varit uppe i 4,5 timme då. Efter det gick jag och la mig för att vila en stund. Annars hade jag somnat vid nio ikväll och det är ju inte så kul när det är lördag. När jag vaknade blev det lite vattenmelon och sedan packa ner massa saker i flyttlådor.

Nu ska jag ut med Hjördis i skogen:)

väntar...

på B som sitter på tåget på väg hem från Kalmar. Jag skulle hämtat honom 16.57 men tåget är tydligen jäääääkligt försenat. Suck. Vi ska ha fredagsmys idag. Ska äta bakpotatis, räkor och sånt. Räkorna köpte vi billigt för ett bra tag sedan och eftersom vi snart ska flytta så måste frysen tömmas.

Det är stekhett ute. Yummie. Synd att det inte är sol.

synd att jag inte kan använda mina 59 kronors brillor


För tillfället är det inte så kul att vara student. Jag har inga pengar alls. Buhuuu. Mamma och pappa var generösa och gav mig ett bidrag till Malmöresan. Snällt:) Annars hade jag fått låna av B. Det är han som betalar all mat nu. Jag skäms.... Men på tisdag kommer csn och då ska 1,5 hyra betalas. Studentpresenter ska köpas och massa annat. Jag har handlat ganska mycket kläder denna månaden (fast det gjorde jag alla månaderna förra terminen också så jag tror inte att det är det som är problemet) men jag tror det är 25års presenten till min kära sambo som gjort att jag nu är pank. Och sen var jag ju korkad och köpte brillorna ovan denna månaden för att jag trodde att jag hade mer pengar än vad jag hade. Ibland undrar jag vad jag tänker med...

nej nu ska jag packa ner lite saker i en flyttlåda medan jag väntar

malmö

Igår var vi i Malmö. Det var därför som jag inte hann blogga.

Dagen började med att klockan ringde 6.15. Upp och hoppa! Ut med hund och ner med frukost. Sen åkte jag och B till stallet, fixade till Flisan snabbt som bara den. När vi kom hem gjorde jag vid mig. I mejlet från vår lärare stod det att tåget skulle gå 9.20. Klockan 8.45 ringde Frida: var är du? Då var jag fortfarande hemma eftersom det var mer än en halvtimme kvar till tåget skulle gå. Frida sa att det inte gick några tåg då utan att vi skulle åka klockan nio. Det tåget som gick 9.20 var buss till alvesta och sedan tåg och sedan lite buss igen... Så det blev jävligt stressigt, jag var redan färdig så jag slängde på mig jackan snabbt som bara den och B körde mig till stationen. Jag hann med:) Wihooo.



innan det blev rusikgt stressigt tog jag en bild. Jag körde på vårkläder eftersom det var riktigt varmt.

Väl på tåget raggade jag tag i lärarens nummer och berättade att vi skulle vara i Malmö en timme tidigare än vad som var sagt från början. I Malmö mötte läraren oss och vi stod och pratade om hur vi skulle göra. Jag och Frida kom med 9-tåget men vi misstänkte att de andra två som skulle med tog 9.20-tåget. När vi stod där och pratade dök de andra två upp:) De hade suttit på samma tåg som oss. Så det var ju bra. Vi vandrade iväg till Malmö museer direkt. Där gick vi på Nelson Mandela utställningen som var riktigt snygg! Jag vågade inte fota där inne men det var väldigt intressant att få gå där inne och titta.

den här skylten fanns vid ingången till museet. Den är en exakt kopia av en skylt som fanns vid en strand i Sydafrika.

När vi hade spanat in halva utställningen var det dags att äta lunch. Jag tog en dagens på restaurangen som var riktigt god. Jag blev lite förvånad över att det var så gott. Det var kycklingfilé, potatis, morötter och senapssås.

vi satt och åt utomhus i den danska trädgården. Den heter så för att utsmyckningen kring utgången som syns på bilden nedan kommer ifrån Danmark. Det var väldigt varmt och skönt i solen!


När vi satt där så kom chefen för Malmö museer ut och pratade lite. Vilken karl! Han kunde sin sak alltså. Tänk om man någon gång får arbeta med så kompetenta människor. Det som var mest slående var att de inte vet vad det är för människor som besöker deras museum. Galet! Det skulle jag vilja arbeta med att ta reda på.

Efter lunch och samtal med chefen så tittade vi på resten av utställningen. Den var ganska stor så det tog ett tag. Men det var väldigt intressant och lärorikt.

När vi var klara på museumet gick vi till bussen för att åka till Limhamn där vår lärare bor där.


dessa sötingarna såg vi när vi gick mot bussen

Vi satt i solen och slappade ett tag. Sedan kom hennes exman och berättade om hur de arbetar med humanister vid marknadsföring (så som hemsidor). Det handlade mycket om identitetsskapande.

Sedan bjöd läraren på god middag och gott vin. Mums! Vi satt och pratade om allt möjligt om till exempel dialekter, tonårsfyllor, barnuppfostran och hudcancer. Haha. Men det var mycket trevligt! Vid sju tog vi bussen mot centralen för att sedan ta tåget mot Växjö. Det var en ganska omständlig resa eftersom blixten hade slått ner mellan Alvesta och Växjö. Så vi fick ta buss från Alvesta. Var hemma igen vid halv elva. Lagom trött efter en fullspäckad dag:)

lite mysiga bilder som jag tog från tåget


flyttar SNART

vi kommer att leva i en jädra röra fram till flytten. Men så blir det när man ska packa och måla om besvärliga fondväggar.

tappsko:(

När jag kom till stallet igår och tog in Flisan så upptäckte jag att hennes baksko höll på att trilla av. Jag blev riktigt irriterad eftersom det hade varit en hovslagare i stallet som kört därifrån precis när jag upptäckte den lösa skon. Jag började i alla fall fundera på vad jag skulle göra. Sömmarna stod åt alla håll så jag började med att ragga avbitartång. Jag hade tur för en tjej i stallet vid namn Sara hade en komplett hovslagarlåda som jag fick låna :) Så jag tog bort alla krokiga sömmar. Sedan ringde jag hovslagaren som inte kunde svara på när/om han kunde komma och slå på skon. Jahapp. Vad skulle jag göra nu då? Jag började kolla runt i stallet ifall någon hade sömmar men det var det ingen som hade. Sen skickade jag sms till Lisa som ringde och sa att hon kanske hade några i en låda. Så jag kollade där och hittade tre stycken. Blev väldigt lycklig :D Nu skulle jag bara våga slå på den. Jag gick en tappskokurs på gymnasiet men det är ju fyra år sedan jag satte på en tappsko! Och det var under tiden som hovslagaren stod och tittade på och kollade så att jag gjorde rätt. Jag rådfrågade mamma som tyckte att jag skulle prova. Sagt och gjort. Den första blev inte så bra men de andra två satt som en smäck. Nu får vi se hur länge den sitter kvar. Hoppas den kan sitta till nästa lördag. Flisan ska få nya skor så fort hon kommer till Skåne.

Imorse ringde klockan 5.30. Jag var redan vaken då, hade svårt för att sova igår. Mycket på gång nu och då blir det svårt att slappna av. Jag gick i alla fall upp och slängde i mig frukost och sen cyklade jag till stallet. Det var riktigt varmt redan på morgonen!! Trots att jag bara hade min vindjacka så blev jag väldigt varm av cykelturen. När jag kom fram till stallet fick alla hästarna mat och vid sju var hela högen ute. Sedan fixade jag resten och gick sedan för att hämta Flisan som gått längst ner i hagen. Eftersom det tog lång tid för mig igår att sätta på bakskon (det var många delmoment) igår så hann jag aldrig rida. Det kompenserade jag idag med en runda ner till universitetet. Det gick bra och Flisan kändes fräsch och fin:) Jag var lite rädd att hon inte skulle kunna gå på det benet som jag spikat i hoven.

Lite över tio var jag hemma. Vrålhungrig så jag tog en macka. Nu har jag varit vaken i sex timmar och är dödstrött! Ska nog vila mig en stund innan det är dags att börja skriva om Passion of the Christ. Vet inte riktigt hur jag ska börja, får se hur det blir.

Och förresten så har mamma beställt hinderpark med cavaletti och sockerbitar och sånt. Åååh jag vill bara hem nu, nu, nu så man kan komma igång med träning och tävling. LÄNGTAR. Efter denna veckan är det bara två veckor kvar. Wiiiiiiih.

läsa, läsa

Även denna dagen har jag ägnat åt Gibson-boken. Bara 30 sidor kvar nu. Lagom mätt på det. Imorgon ska jag börja skriva i alla fall.

Förrutom att läsa har jag varit med B på Ica, ätit grillad kyckling och gått med hunden vid slottet.

Jag har insläpp idag så nu ska jag cykla till stallet. Rida lilla Flisan innan alla hästarna ska in.

snart dags för det här igen (fast på en annan häst, thank God!)



jag sitter framåtlutad när jag kommit upp eftersom jag är ganska van vid att åka i backen när jag sätter mig på den här lilla damen.

måndag

Äntligen måndag! Efter tre dagars festande känns det skönt att vardagen är tillbaka. Jag känner mig fortfarande inte riktigt kry. Är väldigt trött idag, B med. Men jag trotsade tröttheten och gick upp klockan åtta för att gå ut med Hjördis. Sedan åt jag och B frukost. Efter det tvättade vi. Jisses med tvätt. Man använder ju galet mycket kläder när det är fest. Puuh. Men det är skönt att ha det avklarat. Under tiden som vi har tvättat så har vi pluggat. Jag har läst halva Gibson-boken nu. Det som verkar mest intressant (det vill säga de som jag fattar mest av) handlar om genus. Fast Frida är lite inne på det spåret redan så jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag är ganska intresserad av hur Satan porträtteras som androgyn i filmen så jag kanske kan satsa på det. Skrev ju min c-uppsats om androgyniteten i To the Lighthouse så jag gillar temat.

Igår var en väldigt mysig söndag. Jag var riktigt trött och bestämde mig för att hoppa över ridningen. Flisan verkade ha samma inställning som mig för när jag gick ut i hagen och skulle ta in henne (för att borsta henne) så skenade hon iväg som en galning när hon fick syn på mig. Haha. Vi var nog lika slitna båda två.

På eftermiddagen var vi på City Gross med Danne och Karina. Vi var riktigt slöa allihop. När vi kom hem igen lagade vi tacos, mums så gott det var! Sedan tittade vi på filmen Horsemen som Jonas Åkerlund har gjort. Jag gillar inte skräckfilmer men denna var faktiskt bra. Lite äckliga bilder mellan varven var det förstås.

Nu ska jag plugga i en timme till. Sedan ska jag gå ut med hunden. Efter det ska vi köra till Hemmakväll och lämna tillbaka filmen + köpa lite papp (eftersom vi ska måla i helgen). Vid fem ska jag cykla till lilla hästen. Funderar på att ta ett pass på ridbanan. Får väl se hur peppade vi är.

Nu ska jag tillbaka till boken.

allkårsfesten

den här bilden kräver en kommentar. Vi försökte bevisa att Karina var längre än tjejen som precis ska gå in på toaletten:)

följande bilder är från när vi gick in på skolan och lånade toaletten. Karina blev som ett barn och ville gärna pilla på labbutrustningen:)


fredagsfestival










BAKIS

Igår blev det utgång till Sivans. Där var inget folk men jag hade riktigt trevligt ändå:) Idag har det varit mindre trevligt. Jag tror aldrig att jag har varit så bakis som jag har varit idag. Fy fasiken... Vaknade vid tolv och kunde precis ta mig upp ur sängen. Det snurrade i min skalle. B fixade kebabtallrik sen kollade vi krockethäfv på tufvanängen. Efter det cyklade B med mig till stallet. Jag var 100% säker på att jag skulle spy när jag stod och mockade. Men jag klarade mig. Cykelturen var en pina.

Det bästa av allt är att det är fest idag igen. Jag hade gärna stannat hemma men har ju redan köpt biljett så då får man minsann gå. Oj oj, hur ska detta sluta...

slöis

Oj vilken seg dag det har varit idag. Jag gick upp vid åtta och tog mig ut med hunden. Sedan blev det frukost och efter det läste jag till lunch i Mel Gibsons bible som jag äntligen har fått. Det tar ganska lång tid att läsa på engelska och jag har inte fått någon "uppenbarelse" (oj vad jag är fyndig) ännu. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska skriva om. HJÄLP!

Efter lunch cyklade jag ut till stallet. Där var även Lisa så vi tog sällskap och red ner till universitetet och hem igen. Sedan cyklade vi hem i ösregn. Härligt :)

När jag kom hem hade B fixat med mat. Vi åt fläskkotlett, sallad, bearnaise, friterade pommer och drack vin. Till efterrätt blev det vanlijglass med friterad banan. Jag blev lite chockad eftersom B i normala fall inte är så förtjust i efterrätt medan jag å andra sidan ÄLSKAR allt som är sött.

Förövrigt så är jag lite avis på mamma som varit på tupperwareparty fast med hästprylar och ridkläder istället. Jag ville också! Det var Anna (som jag tränat för och jobbat hos för ganska många år sedan) som höll i kalaset och jag har inte träffat henne på eeeeevigheter så det hade varit kul. Men vem vet, det kanske dyker upp fler tillfällen.

Nej nu ska jag slänga mig i sängen, det har jag längtat efter hela dagen.

hästsnack!

För ungefär en timme sedan kom jag hem. Jag har varit i stallet sedan halv fyra. Gitta och Henrik hade stallmöte idag, jag var mest där för att få prata lite häst och umgås. Det var väldigt trevligt! Först bjöds det på grillad korv med bröd och sedan kärleksmums och kaffe. Gotti gott gott! Tänk om man hade varit kvar i vinter när det går att få tillgång till ridhus för en inte allt för dyr peng. Man blir sugen. Fast jag har i och för sig inte så långt till ridhus i Skåne. Det var en väldigt trevlig kväll och jag pratade alldeles för mycket som vanligt. Så är det när det gäller hästar. Man har så mycket man vill dela med sig av och det är så kul att få lyssna till vad andra har för erfarenheter av hästar. Man lär sig nya saker hela tiden!

Vid elva i förmiddags kom Sabina hit. Hon hade med sig en söt lite vovve vid namn Elvis som Hjördis genast blev förälskad i. Vi drack lite kaffe här hemma och gick sedan en runda med hundarna på Campus. Sedan körde vi till stan och åt lunchbuffé på en kinarestaurang. Efter det blev det en runda på HM där jag handlade en kofta för 99 kronor och ett par solbrillor för 59. Det skulle jag inte gjort! Jag var övertygad om att jag hade mer pengar än vad jag hade. Det gick tydligen åt ganska mycket mer än vad jag trodde till tågbiljetter och mat i fredags. Aj aj aj. Jag får vill skicka efter ett smslån (till min sambo). Ungefär två veckor kvar till csn. Och det är allkår i helgen. Jag kommer inte kunna köpa någon dricka alls ute. Det får bli mycket dricka hemma istället. Haha.

Nu ska jag duscha och försöka lugna ner mig lite. Mamma ringde och berättade lite hästnyheter som jag blev väldigt glad av att höra. Men eftersom inget är i hamn ännu så vågar jag inte avslöja något.

Det har varit en fantastisk dag idag. Och min bok har kommit så jag har läst inledningen i den i alla fall:P Och den kostade 153 spänn. Suck...

Elvis och Hjördis.

Sabina och Björn.

besök

Det var så fint väder vid sju när jag var ute med Hjördis. Men nu har det kommit lite moln:( Typiskt...

Gårdagen var ganska tuff. Jag var så jäkla trött, när jag cyklade hem från stallet så var mina ben som spagetti. Men jag överlevde. Och filmen 300 var riktigt bra! Jag fastnade verkligen för den, gillade den skarpt. Häftigt att det är ganska mycket som är sant också.

Just nu sitter vi och väntar på Sabina (Bs syrra) som ska komma hit och hälsa på för första gången. Kul:) Vid lunch ska vi kanske grilla eller så går vi och käkar någonstans.

Ikväll är det stallmöte, Gitta och Henrik ska bjuda och grillad korv med bröd. Mums. Egentligen så behöver jag inte gå på mötet eftersom jag inte kommer att vara där i höst men det kan vara kul att träffa alla ändå.

Nej nu ska jag nog måla naglarna.

regn, som vanligt


study

Igår gjorde jag inte så mycket. Tittade på Passion of the Christ i hopp om att jag skulle få lite idéer. Men nej, det hjälpte inte... Sedan red jag en lång runda ner hit till universitetet med Flisan. Och ändå var hon ofattbart pigg när vi kom hem. Vad har hänt?! På kvällen hade jag och B lite mys, vi gjorde rabarberpaj och hemmagjord pizza. Mums!

Jag trodde inte det var sant när klockan ringde vid sex idag. Men jo, det var det. Ut med hunden och lite frukost. B har precis åkt, han ska till Kalmar idag. Själv så ska jag befinna mig på bibblan vid åtta. Sedan ska jag hem på lunchen för att äta och sen är det föreläsning mellan 13-16. Vi ska titta på 300 då. Jag hoppas verkligen att jag får en knuff i rätt riktning idag så jag vet vad jag ska skriva om. Börjar få panik...

Efter skolan ska jag gå ut med Hjördis och sedan cykla till stallet. Jag lär väl vara hemma någon gång efter sju och vara heldöd då.

Fullproppad dag med andra ord:)

i fredags

Det var en grå dag igår. När vi gick av tåget i Kalmar möttes vi av kalla vindar. Det tog inte så lång tid att gå dit vilket var skönt. Sedan blev vi visade på hela museet. Vi fick till och med se den våning där alla kontor fanns och där nittio personer dagligen arbetar. Det var väldigt trevligt. På måndag tror jag att det kommer att bli lite mer tydligt vad vi fick lära oss av besöket eftersom vi då ska jämföra hur man kan gestalta kulturarv med film respektive utställning. Det blir spännande. Vid fem satte vi oss på ett café där jag tog en chailatte och lite att äta. Klockan sex åkte tåget hemåt. Det blev mycket framtidsprat och lite annat prat på vägen hem.

Vid halv åtta var jag hemma och då var Birgitta och Sune här. B och Birgitta fixade och donade med mat medan jag och Sune försökte lösa världsproblem. Det var en väldigt trevlig kväll med massa god mat, god dryck och trevligt sällskap. Vid ett var det dags att nanna.

Jag vaknade idag vid halv åtta och gick ut med Hjördis. Sedan åt vi frukost allihop innan Birgitta och Sune körde hem. Då somnade jag och B en sväng. Jag vaknade vid två och hoppade snabbt i ridbyxorna och cyklade till min fina häst. Men brr vad kallt och det var. Regnade gjorde det också. Men jag gav mig ut på en ridtur. Flisan var ofattbart pigg. Härligt!

Nu ikväll har det mest varit mys. Jag har legat i sängen och läst en häst-tidning och slötittat på tv. Tittade nyss på en föreställning som gick på tv med  Melody Gardot. Så vacker hon är!


lite kläder på museet

den här mannen hittades i Kalmar och han är född någon gång på 1200-talet. Han var mellan 19-25 när han dog. Han hade tydligen benhinneinflamtion i såväl armar som ben - därför ligger det nära till hands att tro att han var en människa som levde i den lägre klassen. Mest troligt som arbetare. När man fann honom så låg han på mage. Men av etiska själ så har man valt att lägga honom på rygg. På museet menade man att han legat tillräckligt länge på mage och att han nu får sin hämnd mot de (som mest troligt) tog hans liv.

efterrätt nummer 2. Efterrätt nummer ett bestod av vanlij glass och fikon. B och Sune skojade till det lite (eftersom jag älskar ballerina kladdkaka) och överdrev min portion en aning...




kan ni se mina silvriga naglar :)


till Kalmar

arbetsmarknadsdagen för humanister igår var trevlig. Det var två föreläsningar som var riktigt bra, de andra var sådär. En kille som var riktigt bra var en som var musiknörd och datanörd som ägde ett bolag som bland annat jobbade med The ark och massa andra artister (kommer inte ihåg fler för tillfället). Han håller nu på att doktorera och hade lyckats tillgodoräkna en del av det arbete som han gjort till högskolepoäng. Men i praktiken hade han gått från nian på högstadiet till att skriva doktorsavhandling. Spännande. Han verkade mest ha haft turen att arbeta med rätt människor och påpekade att det är mycket bra om man har en god alkoholhantering eftersom att det är över en öl (och inte på kontorstid) som de flesta kontakter etableras.

Den andra föreläsningen som var bra var en man som startat upp Metro på flera ställen i världen. Han pratade lite om vad han letar för egenskaper när han ska anställa. Ett jävlar-i-namma kan väl sammanfatta vad han önskade hos sina medarbetare. Han pratade även om hur nyfikenhet, envishet och otålighet är väldigt bra egenskaper att ha med sig när man arbetar med ett kreativt yrke.

Jag känner mig inspirerad efter gårdagen i alla fall:)


Idag ska vi åka till Kalmar. Vi=de fem som läser kursen att gestalta kulturarv. Så idag ska vi titta på hur man på museet har valt att gestalta våld och krig (tror jag?). Det är väl en form av inledning till nästa föreläsning då vi ska göra en filmanalys av 300 och se hur den filmen gestaltar kutlurarv.

Det ska i alla fall bli väldigt kul att få komma iväg. Längesedan det hände så mycket spännande saker i mitt liv som det gör nu. Utflykter, ny lägenhet, snart flytt, allkår osv. Härligt!

Efter vårt besök står det att det blir "samkväm". Det innebär alltså att vi ska dricka öl. Gött! Då är det bra att ha i bakhuvudet vad Hultsfredkillen sa: gott alkoholsinne. Fast det tycker jag nog att jag har faktiskt:P

I eftermiddag kommer Birgitta på Sune hit. Jag sitter antagligen på tåget påväg hem när de anländer. Men vi ska äta och dricka gott ikväll är det tänkt. Härligt!

Eftersom min dag är fullproppad så var jag i stallet vid åtta och mockade. Tog även på Flisan lite mer kläder på halsen. Blåser ju som bara den ute! Hon får vila idag vilket känns obefogat eftersom hon var galet pigg igår. Min fina lilla fux:)

Nu är naglarna målade, ska bara föna håret. 11.34 går bussen. Sedan går tåget 11.58 och jag är framme i Kalmar vid ett.

Ha en super mysig fredag!

arbetsmarknadsdag

Igår på kvällen så gick jag och B en lång runda i skogen med Hjördis. Det var mysigt. Nu när det börjar bli vår så går man gärna ut i skogen, tyvärr blev det ganska kallt på kvällen men det var väldigt skönt att röra på sig:)

Idag är det arbetsmarknadsdag för humanister. Jag ska snart gå till skolan för att anmäla mig. Ska även möta Frida och Eva. Humaniora (eller instutionen för språk och litteratur som det heter nu) bjuder på lunch så det blir en heldag i skolan. Men jag hoppas att man kan få lite inspiration och lite idéer.

När skolan är slut ska jag cykla till stallet. Hoppas det inte regnar för mycket idag.

Hoppas att ni får en fin dag!

Fylleslang

Har lyssnat på morgonpasset hela morgonen där Fuglesang (som under sin studietid på KTH kallades för "Fylleslang") har varit gäst. Väldigt spännande att lyssna på. Han avslöjade bland annat att man får kissa i något som liknar en dammsugarslang med en tratt på. Eftersom de inte har med sig så mycket vatten i rymden så renas deras kiss så använder de det när de dricker och äter. Yummie. Han berättade även att han tjänar ett sexsiffrigt belopp i månaden (eller de frågade om det var runt ett sexsiffrigt belopp så det kan ju hända att han tjänar mer än då), att han har skrivit en barnbok som kommer ut i september (den tror jag att min kusin kommer vara intresserad av) och att det är en myt att man kan se den kinesiska muren från rymden.

Idag ska jag lunchfodra i stallet. Så om en timme ska jag cykla dit tänkte jag. Det är tråkigt väder idag :( Förhoppninsvis så har min kursbok kommit när jag kommer hem så då kan jag ägna min eftermiddag åt att läsa i den. B är i Kalmar idag igen. Hans tåg var 50 minuter försenat igår! Han var hemma först halv åtta. Det var signalfel så tåget kunde bara köra i 40 km/h. Kul... Jag tänkte att jag skulle försöka laga lite mat så att vi kan äta när han kommer hem. Vi får väl se hur det går med det.

Förresten, tog några bilder på Flisans grannar för någon dag sedan. Såhär ser de ut:




innanför dörren

Idag har jag skola mellan 13.30-15.30. Nu på förmiddagen var min plan att gå till bibblan och läsa lite kurslitteratur (vilket jag var duktig och gjorde igår). Men jag har inte velat gå utanför dörren idag. Istället har jag väntat på posten så att jag kunde läsa i kursboken som jag beställde på nätet skulle komma men den kom inte idag. Typiskt :( Förövrigt så har jag grym hemlängtan varje dag. Inte lång tid kvar nu men dagarna går så sakta när man väntar.

Nu ska jag äta lite innan det är dags att gå till skolan. Efter skolan blir det promenad med lilla Hjördis och sedan trampa till stallet.

B är i kalmar idag så han kommer nog hem ganska sent.

Jag har på mig min nya topp från HM idag. Det livar ju alltid upp stämningen lite. Och det regnar så jag kan nog använda mina fina stövlar idag:)

Lite Gaga inspirerad?


tack mamma och pappa

för handskarna

för strumporna

för bomullstäcket

en kelig apa

min lilla fux har blivit en riktig kelapa. Hon fick mitt hjärta att smälta idag♥




the dreams in wich I'm dying are the best I've ever had


fantastisk låt


Mamma och pappa hälsar på!

Vilken underbar dag jag har haft!

Vaknade av mig själv vid sju och gick ut med Hjördis då. Sedan slängde jag i mig två mackor och cyklade till stallet. Red i det underbara vädert, Flisan var riktigt fin att rida på idag. Det kändes som jag kunde styrt rätt in på tävlingsbanan. Synd att det inte känns så varje dag...

Vid elva var jag hemma igen och då hade B tvättat golven och gjort fint här hemma. Duschade och gjorde vid mig och vid ett var mamma och pappa här:) Vi drack kaffe och åt cokladbollar som jag gjort plus hemgjorda hallongrottor. Sedan körde vi allihop till stallet. Jag fick ett fint bomullstäcke till Flisan av mamma som jag skulle ta på henne. Tyvärr hade hon rullat sig i den värsta dyngan:( Hon var så blank och fin när jag cyklade hem imorse men det varade inte länge... Jag borstade henne lite snabbt och slängde på täcket (håller tummarna för att det inte ska regna imorgon). Sedan körde vi hem igen och tog en promenad med Hjördis på campus. Vid Tufvan var det värsta konserten så där bjöds vi på lite musik. Sedan lämnde vi Hjördis och körde ner till stan för att leta mat. Åt på Akropolis för första gången (en grekisk restaurang) och det var mycket gott! Satt i solen på uteserveringen och hade det himla mysigt! Sedan avslutade vi hemma hos oss med en kopp kaffe.

När vi kom hem hade Hjördis ätit upp hela vår godisskål!!! Hon har gått och kräkt i samma takt som vi har torkat upp. Nu har vi spärrat av så hon bara kan vara i hallen. Stackarn förstår inte att man blir sjuk om man äter så myket godis... Inte bra.

Tack mamma och pappa för en supermysig dag. Längtar till vi bor i Skåne för då kan man göra sånt här mycket oftare.


pappa och mamma som körde mc hit:)

Valborgsmässoafton

Kvällen igår tillbringades på Båtsmannen där vi åt och drack gott tillsammans med Danne och Karina. Tyvärr hade jag fruktansvärt ont i magen vilket var lite jobbigt. Karina trodde att jag hade halsbränna. Jag vet inte vad det var men ont gjorde det. Jag hade ont redan när jag var i stallet på eftermiddagen också. Märkligt... Efter restaurangen snackade vi skit här hemma hos oss. Vid ett gick Danne och Karina hem och jag och B gick och la oss. Det var inte så kul när klockan ringde vid 6 imorse. Usch. Men jag tog mig upp, hade fortfarande ont i magen :( Åkte till stallet och släppte ut alla hästarna sedan mockade jag. Vid nio var jag klar och skulle hämta Flisan för att rida men då hade hon gått längst ner i hagen. Med tanke på min onda mage och att jag var extremt trött så tog jag ganska snabbt beslutet att inte rida. Just nu känns det lite trist (fast B säger att han tror att hon bara är glad åt att slippa jobba så jag hoppas att han har rätt). Men imorgon förmiddag blir det andra bullar!



Nu på eftermiddagen så har jag och B varit på Willys och handlat. Åt taco när vi kom hem, vi var riktigt hungriga och det var väldigt gott. Nu är vi mest slöa men jag tror jag ska städa lite nu faktiskt.

Jag är glad idag för att det är bestämt att fina mamma och fina pappa kommer hit imorgon. Åh så kul! Längtar.

RSS 2.0