Söndagsfix

Jag vaknade redan vid åtta idag. Gick upp och fixade det sista med c-uppsatsen. Nu är den klar för publicering, skönt att bli av med det. Sedan väckte jag B som sussade sött. Medan jag var ute med Hjördis fixade han frukost. Sen var det dags att tvätta klockan tio. Tråkigt! Sorterade bland lite papper här hemma och röjde undan lite.

Vid två åkte jag till stallet. Borstade Flisan och kelade lite. När jag nästan var klar fick jag besked på att det inte fanns vatten någonstans på hela gården. Suck. Antingen fick jag vänta till kvällen med att ge Flisan vatten eller köra hem och hämta. Körde hem och hämtade, fyllde en masas flaskor.

När jag var färdig i stallet blev det promenad med Hjördan och B. Nu har jag och B nyss varit hos Frida och lämnat en tv-bänk som hon fått. Det fick bli det eller källaren eller slänga. Tror att den kommer till mest användning hos Frida:)

Dagens dåliga: jag har inte lyckats hålla mig till min egen planering. Har varit ganska slutkörd idag så det fanns ingen ork till att plugga ekonomi. Imorgon kanske? Eller dagen efter det?

Nu ska jag duscha sen blir det mat. Torsk. Mums:P

Förresten...

B shoppade lite igår.

Fryser

Idag klev jag upp ur sängen vid nio. Ut med Hjördis i 15 minus, brr. Sedan blev det en snabb frukost för att sedan möta Frida på bibblan klockan 10. Befann mig där i två timmar, läste en halv bok under den tiden faktiskt. Förhoppningsvis så läser jag andra halvan på måndag.

Vid lunch gick jag hem. Gick snabbt igenom ändringarna på c-uppsatsen för att sedan äta lunch med B. När klockan var halv två skyndade jag till stallet. Idag så tog jag ett fleecetäcke på Flisan som jag la över sadlen så att jag kunde sitta på det. Sedan tog jag det som ska vara på halsen och lindade in mina ben i. Det blev ganska mysigt:) Struntade i stövlarna och provade med skorna för att se om det var varmare. Tappade känsel i fingrar och tår som vanligt. Men jag slipper kramp nu när jag fått vantar av B. I stallet tyckte de att jag var lite tokig som red ut i denna kylan. Men jag vill inte låta Flisan stå. Hon blir ju så himla pigg! Imorgon ska hon dock få vila om det är lika kallt. B var lite orolig att jag skulle förfrysa kinderna. Men så länge man inte rider för långt funkar det. Men det gör ont!

Nu är B på Ica. Vi ska äta kyckling, broccoli, gorgonzola och creme fraiche. Det blir någon slags gratäng. Får se om det blir gott.

Flisan ♥




Tråkigt plugg just nu.

Jag och B gick upp ganska tidigt idag. Vi körde och ombesiktigade bilen, Hjördan fick följa med så blev det morgonpromenad också. Två flugor i en smäll. Och bilen blev godkänd. Skönt!

Nu har vi ätit lite frukost och jag sitter och försöker få lite ordning och reda på allt jag har att göra. Vilket är mycket! Funderar på en plan som ser ut ungefär såhär:
  • Idag: läsa projekt fram till klockan ett idag, försöka skriva ner lite svar. Har redan skrivit lite men det låter inte alls bra så jag ska försöka att se vad det är hon verkligen vill ha svar på och besvara de frågorna.
  • Lördag: sitta på bibblan på förmiddagen och läsa Marmgren. Komplettera mina svar efter jag läst de avsnitt som behövs. Fixa de sista formalia ändringarna på c-uppsatsen och sedan skicka iväg den för publicering.
  • Söndag: läsa och försöka begripa mig på ekonomin.
  • Måndag: plugga ekonomi med Frida på förmiddagen. Försöka lösa lite uppgifter. + eventuellt läsa mer inför projekt.
  • Tisdag: projekt, projekt, projekt.
  • Onsdag: föreläsning i ekonomi + göra det sista på projektuppgiften.
Det tar ju lite tid att bege sig till stallet men de ända gångerna som det blir lite stressigt det är vid sådana här tillfällen, när det närmar sig examination. Det hade varit stressigt i vilket fall som helst. Men jag tror att jag kanske kan fixa det om jag försöker hålla mig till min plan. Synd bara att det är så grymt TRÅKIGT.

Nu ska jag sätta igång.

Det kommer att bli en vacker dag idag så jag ska köra stenhårt fram till klockan ett. Sen väntar belöningen: skogen med Flisan i det vackra vädret!

Mysigt!

Åh det var helt underbart att rida i snön!!! Sofie visade mig en ny runda idag. Jag fick se en stor "kulle" som man kan klättra på med hästarna. Vi vågade dock inte oss upp på grund av all snön. Hästarna plumsade i den djupa snön och frustade rejält. Solen kom faktiskt fram en stund när vi var ute också. Det var så himla mysigt. Som att vara i fjällen. Sen blev det trav och Flisan fick ett litet spratt. Dock inget bockspratt. Det var mer ett nu-tar-jag-bettet-och-springer-så-fort-jag-kan-spratt. Hon är mycket lättare att galoppera än trava så jag körde lite kort galopp i slutet. MYSIGT! När vi kom ut på vägen visade Sofie mig att hon kört ner i diket imorse (hon fodrade imorse) men på något märkligt sätt hade hon lyckats ta sig upp igen. Såg helt galet ut. Hon måste haft mycket tur. Själv körde jag i 30 km/h genom hela Skir. Vill absolut inte hamna i diket :P

Jag var i stallet vid elva och var klar två. Vi var ute och red i en timme och sen tar det ju ganska en stund att brodda fast Flisan är super duktig. Nu har jag tänkt att Flisan ska vara ute till den som har insläpp kommer. Hon är riktigt varm under täcket så det borde ju gå!

När jag körde hem från stallet blev det en runda på Ica + Apoteket. Var riktigt hungrig när jag kom hem. Åt bara två stekta ägg och lite bacon till frukost så det försvann snabbt när jag var i stallet.

Det fick bli lite mellis när jag kom hem:


Det blev naturell yoggi, turkisk yoghurt, grädde, linfrö, lite andra frö och björnbär. Man får faktiskt lov att äta bär när man går på Atkins. Finns inte alls mycket kolhydrater i bär så det är bra! Det tar ett tag att vänja sig vid den syrliga smaken från den naturella yoggin, men tar man i grädde så blir det lite bättre:)

Nu ska jag duscha sen rasta hunden och efter det PLUGGA!!!

Rida i snön!

Idag sov jag till 7.30. Är inte lika trött som igår. Skönt.

Klockan elva ska jag ut och rida med Sofie. Mysigt med all snön! Hoppas bara att det inte blåser allt för mycket. Fram till jag ska till stallet ska jag plugga lite projekt är min tanke.

Efter stallet så blir det ekonomiplugg. Kanske lite projekt också, det beror på hur mycket jag hinner innan stallet. Antagligen inte så mycket eftersom jag ska äta frukost och sånt också.

Undrar om Flisan kan vara ute till kvällen idag. Annars får jag köra ut i eftermiddag och ta in henne. Får se vad det blir för väder.

Motgångar

Usch, ekonomikursen känns inte alls bra. Fattar inte hur jag ska lära mig göra likviditetsbudget och resultatbudget. Det kommer garanterat att komma på tentan, det sa läraren. Nästa vecka ska jag och Frida i alla fall försöka göra två övningar. Måtte poletten trillar ner då! Jag vill inte vara med om några omtentor.

Fick responsen på uppsatsen idag. Jag fick som bekant bara G+ och är såklart jätteledsen över att jag var så nära VG-. Handledarens argument är dessutom väldigt märkliga. B tycker att jag ska överklaga betyget. Men jag orkar inte. Om jag redan fått ett G+ så känns det som att jag inte är värd mer, oavsett hur jag gör. Jag är så liten och dum jämfört med dem känns det som:P Nu ska jag bara göra de sista j*vla ändringarna innan jag skickar in skiten för publicering. Sen ska jag gömma uppsatsen någonstans där jag slipper se den på måååånga år och låta bli att tänka på det. Jag blir bara ledsen och fylld med ångest. Varför var jag så dum? Hur kunde jag göra de där ändringarna?

Idag blev det ingen ridning på grund av snöstormen. Jag funderade ett tag på att ge mig ut ändå men kom sedan på att alla vägar nog hade snöat/blåst igen så jag hade nog bara ridit vilse. Och det vill man inte i det här vädret! Flisan såg ut som en snöhäst när jag tog in henne. Men hon var varm och go innanför täcket i alla fall:) När jag nästan var färdig kom Paula och frågade om vi inte kunde hjälpas åt med att ta in alla hästarna. Det var så synd om dem att vara ute i stormen. Man kan tydligen ta in hästarna tidigare vid "skitväder", det är ju bra! Sedan borstade jag Flisan och ryckte manen. Hon blev så snygg! Hon verkade inte vara särskilt ledsen över att slippa gå ut igen. Det är så skönt att vara i stallet. Där glömmer man bort allt som har med skola att göra. Skönt!

Vill nanna

Klockan ringde 6.30 idag. Ut med hunden och nu sitter jag här. Ska plugga lite projket tänkte jag. Jag är så trött, svårt att hålla ögonen öppna. Vill så gärna gå och lägga mig under det varma täcket igen.

Fattar inte varför jag är så trött nuförtiden. Jobbigt! Jag vill bara sova, sova, sova. Inte göra något annat. Det känns kul att åka till stallet på eftermiddagarna men skolan är så tråkig. Ingenting är kul. Undrar varför det är så ibland.

Kanske ska försöka läsa lite, hoppas jag fixar det utan att somna.

Hjälp. Jag fattar inte?

Nu har jag suttit ett tag och läst i ett häfte till imorgon då vi ska ha lektion i ekonomikursen. Det kommer gå käpp rätt åt helvete. Det vet jag redan nu. Inte nog med att alla ord har äckligt lika betydelser, det finns dessutom en hel hög med flöden hit och dit. Sedan snackas det om resultat, prestation och effektivitet. Sen gav jag upp. Det är inte ens lönt att jag försöker lösa någon uppgift. Jag är körd.

Mitt ända hopp är Frida. Jag ska våldgästa hennes lägenhet en dag och tvinga henne att bjuda mig på té medan hon förklarar att den här kursen är lätt som en plätt. Det är bara jag som missuppfattat det hela. Sedan förklarar hon det här med alla flöderna och poletten trillar ner hos mig direkt. Detta leder till att jag skriver ett klockrent godkänt på tentan.

I min dröm kanske...


Åh jag orkar inte. Inte nu. Inte nu när jag inte får äta socker. Jag vill ligga i sängen och äta choklad hela dagen samtidigt som jag tycker synd om mig själv.

Jaja, min helg är räddad i alla fall: EKONOMI- OCH PROJKETPLUGG! står det i kalendern. Yes.

Grön föda. Bokstavligen!

Sängen var så skön imorse igen så jag kom såklart inte upp i tid. Jag som annars är så diciplinerad. Orsaken är att jag för tillfället läser kurser som inte alls intresserar mig. Jag är så omotiverad som jag kan bli. Gick i alla fall till bibblan och läste i en bok vid namn "Forskningshandbok", så tråkig! Den babblar bara om metoder man kan använda sig av vid en undersökning. Mhm? Jag ägnade en halv termin åt att läsa metoder/teorier förra terminen så jag tror jag kan det där redan. Fast perspektivet är ju annorlunda, men ändå. Tråkigt!

Fick en bok som jag köpt begagnat idag på posten. Ska prova läsa lite i den istället. Den kanske är roligare? Tror inte det...

Till lunch idag blev det fläsk, stekta champinjoner och en mos bestående av blomkål, broccoli och grädde. Det var verkligen jättegott men när man tittade på det så såg det så långt ifrån aptitligt ut som man kan komma...


Nu ska jag plugga en timme. Sedan blir det ut och gå med Hjördis. Någon gång runt 15 eller 15.30 brummar jag till stallet för att rida ut med Sofie!

Budget? Vad är det?

Idag var det introduktion i ekonomikursen, jag säger som Frida: hur har jag hamnat här? Läraren kommer från Helsingborg. Väldigt bra på att förklara men jag lär få kämpa som bara den med den här kursen. Det är absolut inget jag hade valt frivilligt. Tentan kommer inte att bli rolig:(

När jag hade slutat vid tre så stressade jag till stallet. Gjorde vid Flisan snabbt i hopp om att komma ut innan det var svart ute. Jag hann! Var ute precis i skymningen. Red själv. Hittade runt på en liten skrittrunda som Sandra har visat mig. Flisan var väldigt spänd och ville inte riktigt gå framåt. Men hon var inte dum. Hon skötte sig bra! Imorgon ska jag ut och rida med Sofie. Hon går i skolan till tre så det blir ridning ganska sent, precis som idag. Men då hinner jag plugga mycket innan. Tänkte försöka att befinna mig på bibblan runt åtta.

Det känns i kroppen att jag varit utan socker hela dagen. Jag är dödstrött. Ska rasta hunden nu sen blir det sängen.

Nu kör vi.

Måndag. Ny vecka, nya tag. Idag började vi med Atkinsdieten. Blev äggröra, bacon, paprika och sallad till frukost. Det var faktiskt gott!

Idag går jag i skolan mellan 10-15. Jag är inte van vid så långa dagar så jag kommer nog vara ganska trött ikväll. Får skynda mig till stallet när jag slutat så att jag hinner rida innan det blir mörkt. Imorgon ska jag till bibblan och börja läsa. Pluggade inte någonting alls förra veckan, höll mest på med Flisan. Dessutom var det skönt med en paus efter c-uppsatsen. Men nu är det slut på slöandet!

Nu ska jag klä på mig och gå till skolan.

Vilken fest!

Oj vilken fest det blev igår! Klockan åtta trillade Maya in. Jag och B var inte riktigt färdiga :P En stund senare kom Helene och Joel, vi satt och snackade en stund innan Frida och Magnus anlände. Efter en stund började vi spela Kings Cup. Det är ett riktigt farligt spel och vi blev alla väldigt fulla. Haha. Men det var verkligen jättekul! Skrattade massor. Danne och Karina kom även förbi en snabb runda och tog ett glas med oss. Jag hade så himla kul igår! Men usch så bakis jag är idag. Och jag kan aldrig sova när jag är bakis. Jobbigt! Men här är väldigt rörigt så jag ska nog försöka städa lite här nu tror jag.

Tack alla för en underbar kväll igår!



FLER BILDER FINNS PÅ FACEBOOK!

Om man sliter belönas man med party!

Idag har det varit full rulle hela dagen. Gick upp halv nio och gick ut med Hjördis. Sen började jag städa. Vid halv elva blev det ett uppehåll för att köra Frida till Ica. Sen fortsatte jag att städa. När B kom hem (han har varit på föreläsning från 10-16 idag) över lunchen så slängde jag i mig mat lite snabbt. Sen var det fullt ös igen! Lite över ett var jag klar. Dammtorkat över allt, toalett + kök städat. Alla golv dammsugade och tvättade :) Då hoppade jag i stallkläderna och var i stallet halv två. Red ut med Sandra. Samma runda som igår men idag kunde jag se hur det såg ut. Gick lite bättre att rida igenom den läskiga ladan också. Galopperade även pyttelite. Kort, kort, kort och väldigt samlat. Ju piggare Flisan är ju lättare är det att galoppera sakta. Det var så härligt! Har saknat hennes galopp. Imorgon ska hon få vila, det förtjänar hon verkligen!

Jag var hemma prick klockan fem. Då hade B varit ute med hunden och vi gick till Ica för att handla. Lagade hemmagjorda hamburgare och lite pommes, mums!

Har nyss duschat. Om en timme kommer Maya, Frida, Magnus, Helene och Joel. Lite senare kommer även Danne och Karina. Blir lite mysig hemmafest idag. KUL!!!! Nu ska jag fixa hår + kläder!

Hoppas ni får en fin fredag!

En lång dag!

Idag gick vi upp ganska tidigt för B skulle till tandläkaren 7.30 och jag var tvungen att köra honom eftersom han och Danne satt här igår och drack vin och lite whiskey. Medan B var inne hos tandläkaren gick jag och Hjördis morgonrundan i stan. Vi fönstershoppade lite. Överallt är det vårkläder. Det är måååååånga dagar kvar innan jag lär ta på mig några vårkläder. Jag släpper ju mina långkalsonger i mitten på juni så det är ju ett tag till...

B hade inga hål och för att fira detta bestämde vi oss för att sova lite till. Niiiiice! Mamma ringde lite över tio och berättade att det fanns ett filmklipp med Niklas Arvidsson på nätet. Jag har jobbat hos Niklas på helger och lov under hela gymnasiet och tränade även hoppning för honom under en period. Här kan ni se filmklippet med Niklas och de helt underbart söta valparna som han räddade undan ett grymt slut på livet: http://hd.se/astorp/2010/01/21/han-hittade-valparna/

När vi vaknat till liv så körde vi till ÖB skulle försöka hitta några termobyxor som jag kan ha i stallet men vi hittade aldrig några. Efter det körde vi till Samarkand och jag shoppade två tunikor. En på HM och en på Kappahl. Kappahl har fått in hur mycket snygga tunikor som helst. De flesta ligger på runt 299:- och det är väl ganska lagom för en fin tunika. Så mycket fint i lantlig stil! Sedan blev det även systemet för att inhandla lite alkoholhaltiga drycker. Efter det följde en snabb runda på donken.

När vi kom hem gick jag och Hjördis för att möta söta Maya. Tog en promenad till slottet. Maya kommer nog att vara närvarande vid festen imorgon. Jippy! Kommer vara så tråkigt när hon flyttat:(

Halv fyra hade jag nyss kommit in från promenaden och kastade på mig stallkläder. Körde till stallet och mockade. Hittade en brodd. Inte dåligt! Sedan skulle jag ringa Sandra men jag hade glömt mobilen hemma, fast jag fick långa telefon av någon som jag inte kan namnet på i stallet. Vid kvart i fem dök Sandra upp och en stund senare var vi iväg. Flisan var sliten i kroppen idag. På söndag ska hon få vila. Vi red igenom en läskig lada. Flisan får vara med om en massa konstiga saker här, men det är bara bra träning! Efter rundan var jag stelfrusen och skyndade mig hem. B hade varit ute en andra eftermiddagsrunda med Hjördan. Han var med Danne och handlade när jag gick ute med henne. Lite svårt att veta vem som ska göra vad emellanåt :P Men bättre med två gånger för mycket än ingen gång!


Jag var hemma vid lite över sju. Slängde mig i duschen och vid halv nio gick jag och B till Ica. Handlade revben och potatissallad. Snabbmat. Så går det när man är i stallet för länge på kvällarna. Men tiden går ju så fort. Och jag är dödstrött på kvällarna. Somnade som en stock igår vid tio med kläder och allt på när Danne och B höll låda här. Men det har jag inte märkt alls.

Fick även att par handskar av B. Jag har kommit hem med kramp varenda kväll hela veckan. Han hade hittat några fodrade handskar från tegera på City Gross. Riktigt bra är dem. Smidiga och allt, och dem passar perfekt. Kommer absolut att använda dem när jag ska ut och rida i kylan. Han är så snäll och söt Björn. Nu slipper jag att få kramp och frysa!

Nu ska jag slänga mig i sängen. Imorgon ska jag hinna med att göra en massa saker! Natti!

FÖRRESTEN! B fick VG (högsta betyget som vanligt) på tentan som han skrev igår. Min fina stjärna :)

Välkommen till Småland Flisan!

Jag stack till stallet vid halv fyra och började mocka. Fick sms av Sofie att hon skulle komma vid halv fem. Tog in Flisan och började brodda så länge, det tar ju trots allt en stund. Men det går så himla smidigt nu jämfört med vad det har gjort förr. Skönt!

Sofies syster Ida följde också med. Hon hade pannlampa på sig så att vi kunde hitta i mörkret. Vi blev tvungna att rida förbi en stor och läskig lastmaskinen som lastade på träd på en lastbil. Men det gick faktiskt ganska bra. En bit senare var vi inne i skogen och Totta och Flisan tvästannade. Jag kunde känna Flisans hjärtslag genom sadeln.
Jag: varför stannade dem?
Sofie: ser du älgen?
Jag: jaa shit. Så här nära har jag aldrig varit en älg. Och Flisan har aldrig sett en älg!
Sofie: välkommen till Småland Flisan!


Efter det traskade vi vidare, lugnt och fint faktiskt. Sedan blev det trav en bra bit. Härligt! Flisan gick med långa, fina, avslappnade steg.

Hon blir lite ledsen när hon kommer tillbaka till stallet och är helt ensam. Men så fort hon hittar sitt hö blir hon lugn som en filbunke! Ska prova att inte ge henne så jättemycket hö när hon kommer in, om jag fortsätter med det så kommer hon rulla fram inom en snar framtid.

Imorgon ska jag rida med Sandra. Hon slutar först vid fyra så det blir lite sen ridning. Men det gör inget. Går bra så länge jag har sällskap :)

B och Danne lagar mat nu. Jag är huuuuungrig!

Fika!

Idag begav jag mig till Tufvan vid elva för att ta en fika med Frida och Helene. Det var jättetrevligt! Vi hade mycket att prata om, som vanligt... Vi bestämde oss för att festa till det på lördag. Först var tanken att sticka till Sivans men det får bli en hemmafest istället för gästkorten är slut. Men det kommer nog bli jättekul ändå. Pojkvännerna är ju med också. Sen så hoppas jag på att Karina och Danne också hänger på. De var tydligen bjudna på någon inflyttningsfest så de visste inte riktigt. Får se. Det blir nog kul i vilket fall som helst.

Skickade nyss sms till Sofie och frågade om hon skulle rida idag. Och det skulle hon, vid fyra tiden. Så jag frågade om jag fick följa med och det fick jag :) Så jag tänkte åka till stallet vid tre för att mocka och sedan blir det en runda i skogen med Sofie och Totta efter det. Wiiiie! Ska bli kul. Glad att jag slipper rida själv.

Och vi ska även ha True Blood maraton i någon gång i framtiden. Jag har ju säsong 1 på dvd :) Kul att titta några stycken. Helene har jag inte sett det. Whaaa. Och jag och Frida är galna och (sjukligt?) besatta i True Blood.

En sömnig skrift

Idag åkte jag till stallet vid två. Det var helt tomt när jag kom. Sandra hade redan varit och mockat till sin häst så jag antog att hon inte skulle komma för att rida. Medan jag mockade hörde jag att det kom en bil. Det var Sofie, hon som äger Totta som går i samma hage som Flisan. Hon skulle ut och rida och vi bestämde att vi skulle rida ihop. Det blev en ganska lång runda. Vi var tvungna att gå över en stor väg två gånger men det gick bra. Flisan var faktiskt snäll. Det bästa av allt var att Totta var jättepigg så Flisan fick skynda sig för att hinna med. Vilket hon gjorde frivilligt, utan att jag behövde trycka på henne. Skönt! När vi närmade oss gården igen var nog Flisan ganska trött, jag kunde till och med lätta lite på tyglarna. Härligt! Hoppas att det är någon som ska rida imorgon igen så att jag kan följa med :)

Dagens dumma: fick kramp i händerna på grund av kyla. Detta resulterade i att jag tappade två broddar i boxen. Tur att jag tog med mig två extra från Skåne! Hoppas jag hittar dem imorgon när jag ska mocka...
Dagens bästa: Flisan var underbart snäll hela dagen. Det gick som smort att brodda - super enkelt. Idag var det väldigt kul att rida och pyssla med fina, fina Flisan.

FÖRRESTEN! B fick en femma på sin tenta! Det betyder att han fick högsta betyg. Det var den tentan som han skrev i fredags som var den svåraste han någonsin skrivit. Jag är så stolt! Han är så himla duktig! Nu har han bara tentan imorgon kvar, och jag kommer hålla tummarna för min Älskling som vanligt.

Nu är jag jättetrött så jag ska krypa ner i sängen. Rena sängkläder. Skönt! Jag blir så himla nannig av att vara i stallet. Är inte van. Och träningsvärk har jag. Inte lite heller, men det är gött. Det hör till.

Det gick bra

Åh det gick så bra igår! Jag kunde till och med brodda Flisan. Hon fick stå lös i boxen och äta hö så funkade det jättebra. Sedan red jag och Sandra ut i skogen. Det gick super! Flisan var jätteduktig. Hon var inte lika spänd idag och skrittade på väldigt bra. Nu håller jag tummarna som bara den för att Sandra ska rida idag igen så att jag kan följa med. Det känns så himla skönt att det gick bra igår.

Nu håller jag på att tvätta. Sedan ska jag ragga kurslitteratur. Pust. Vid två blir det nog stallet.

Flisan = ENERGI!

Oj oj oj. Vilken dag jag hade igår.

Först körde jag till stallet på morgonen. Flisan stod ju inne men var lugn och brydde sig inte alls om det. Hon hade tydligen bara gnäggat lite när hon blev ensam.

Sedan var det introduktion klockan tio. Hem för att äta en snabb lunch vid tolv och sedan skolan igen klockan 14. Hade svårt för att koncentrera mig i skolan, satt mest och tänkte på att jag skulle skynda mig så snabbt som möjligt till stallet efteråt. När jag kom hem slängde jag på mig stallkläderna och drog iväg till stallet. Flisan var ganska stressad när hon stod i gången, hon sprang fram och tillbaka. Men jag fick på alla sakerna och kom upp på henne. Sen bar det iväg mot ridbanan. Det gick ganska bra att rida dit men det gick mindre bra när jag väl var där. Hon var jättepigg och gick och skrek efter alla hästarna. Sedan försökte hon kasta av mig ett par gånger. Hon bockade faktiskt aldrig men hon blir liksom bakskygg och springer iväg i full fart. Det är lite svårt att förklara, men det känns läskigt. Så gjorde hon ganska många gånger. Hon var så himla spänd så att jag inte alls fick henne att gå framåt. Försökte trava men då kändes det bara som det var en massa bockningar på väg. Gav mig dock på trav igen och höll i henne väldigt hårt (hårdare än jag vill hålla men jag vill ändå inte trilla av) och lyckades få henne att ta tre ganska långa steg i trav innan hon blev spänd igen och började flyga och fara. Sedan var det dags att gå hem. Herregud! Precious är rena drömmen jämfört med hur Flisan var igår. Hon visste ju att vi var på väg mot de andra hästarna och dit ville hon så fort som möjligt. Hon blev såklart jättearg på mig som höll i henne så att hon inte kunde skena dit. När jag hade kommit halvvägs så la hon i backen. Hon backade, backade, backade, backade och backade. Till sist var jag framme vid ridbanan igen. Jag kunde inte alls få fram henne, och hon svängde så snävt att jag var påväg att halka av två gånger. Till sist tänkte jag att det enda jag kunde göra var att rida skänkelvikning hem. Så fick det bli. Jag kom hem, men det var ingen rolig färd

Väl framme i stallet blev Flisan rejält upprymd. Hon sprang runt i boxen och var väldigt orolig. Nu hade hon fattat att alla kompisarna var där ute. Jag och en tjej som heter Sofie skulle släppa ihop våra hästar. Sofie har en häst som heter Totta, det är ett litet kallblod. Ganska fort visade sig Flisan underlägsen utan att Totta egentligen hade gjort något. Och sedan fick Flisan syn på korna som går i hagen brevid! Hon blev helt förskräckt och stog blixtstilla och tittade på dem i en kvart. Haha. Men det är bra med social träning. Flisan är faktiskt 11 år, det är dags för henne att skärpa till sig lite (hela tiden jag har haft henne har hon uppfört sig som den 5 åring hon var när hon flyttade till mamma och pappa första gången).

Men hon verkar trivas bra med Totta. Deras hage är enormt stor! Nästan större än om man lägger ihop två av de hagarna som finns hos mamma och pappa. Problemet är att Flisan vågar inte gå förbi korna. Men om Totta går förbi så följer nog Flisan med.

Träffade en tjej som heter Sandra igår. Hon har en valack, ett halvblod. Hon håller också på att sätta igång honom. Hon sa att de skulle släppa ut idag och att jag fick vara med om jag ville. Så vid halv åtta var jag i stallet och hjälpte till att släppa ut. Totta och Flisan åt ur samma höhög! Haha. Flisan vågade inte gå till sin hög som låg en bit ifrån (hon tyckte nog det var för nära korna), så jag fick flytta ner den så att hon stod brevid Totta. Mockade också.

Ska till stallet i eftermiddag och rida Flisan. Är ganska nervös. Vill verkligen inte trilla av. Snösulor har jag inga och brodda kan jag inte göra eftersom hon springer runt som en galning i stallet. Kanske var hon dum igår för att hon inte hade någon kompis alls i närheten. Därför blev jag väldigt glad när jag för någon timme sedan fick detta sms:et: säg till om du vill ha sällskap sen när du ska rida/ Sandra. Perfekt eftersom hon håller på att sätta igång sin häst! Jag är så glad! Så vi ska skritta en runda i eftermiddag. Hoppas, hoppas, hoppas att det går bättre när Flisan har sällskap.

Energin kan förstås även bero på att hon har stått inne i över en vecka utan att bli riden. Och att hon har gått med föl och därmed inte blivit riden ordentligt på läääääänge. Men jag kämpar på. Jag tror det kan bli ganska kul när jag kommit igång med henne och när snön försvunnit.

Kan inte sova. Jag undrar...

En liten varning. Det här inlägget är LÅNGT.

Jag har försökt sova i 1,5 timme men nu gav jag upp. Istället för att sova ska jag berätta om min helg.

Fredag: jag vaknade upp ganska bakis och bestämde mig fort för att låta bilen stå hemma och istället ta bussen till stan. Shoppade där present till lillasyster som samma dag fyllde 20 år. Handlade även en tunika till mig själv - bara för att fira lite till att uppsatsskiten is over. Bussade hem igen vid tolv och började packa. Klockan tretton kom en slutkörd B hem, han hade varit med om svåraste tentan någonsin. Första gången han satt hela tiden ut (vilket vill säga 5 timmar). Slängde in packning i bilen och körde mot Åstorp. Väl framme blev det en snabb dusch och sedan kom alla gäster. Det blev god smörgåstårta och prinsesstårta. Jag och B var väldigt slitna men det var kul att få vara med på syrrans 20-årsdag.

Lördag: sov till nio. Sedan åkte jag och mamma till Humlemölla. Köpte foder till Flisan som jag skulle få med mig till Växjö. När vi kom tillbaka fixade vi stallet. Sedan blev det lite mat och på eftermiddagen körde vi ner till ridhuset. Jag fick rida på en väldigt pigg Flisan som stått inne en vecka och ovanpå allt inte blivit riden på läääääänge. Men jag trillade aldrig av i alla fall. Var hemma igen vid sextiden. Snabbt som fasen in i duschen! Framme på Björka lite över sju för att fira Tobbes 25-årsdag. Fick träffa så många fina människor som jag har saknat. Jag var körandes men hade ändå väldigt kul. När klockan närmade sig halv två rullade jag hem med en lagom lullig B som avstått från att dricka för många öl på grund av en kommande tenta.

Söndag: uppstigning vid nio. Frukost. Ut i stallet. Mocka, mocka, mocka. Sedan packa, packa, packa. När jag och Mamma slängt i oss varsin macka lastade vi Flisan och körde mot Växjö. 2,5 timme senare var vi framme. En ganska lugn Flisan fick gå ut i en liten hage medan vi lastade in alla saker. Sedan fick hon komma in i den box som hon nu ska bo i 5 månader framöver. Fick en väldig massa information om hur saker och ting går till i stallet. Flisans granne är inte snäll. Grannen försöker bita Flisan och då blir Flisan jätterädd. Hon står och hänger med huvudet i en hörna. När Flisan fått hö körde vi till lägenheten för att hämta lite saker till stallet som jag hade här. Sedan tillbaka till stallet igen. Sa godnatt till Flisan och när vi kom till lägenheten var B och farmor här. Farmor åkte med B för att hålla honom sällskap på vägen upp och för att hålla mamma sällskap på vägen ner. Farmor är så snäll och omtänksam. Det kändes skönt för mig att veta att mamma inte satt helt ensam på vägen hem (=inga klumpar i magen av den anledningen). Farmor hade lagat en jättegod gryta som vi allihop åt av. Mums! Vid sju rullade de båda iväg och jag och B är nu själva igen.



Anledningen till min sömnlöshet beror såklart på oro kring Flisan. Jag undrar om hon sover. Det tror jag inte. Hon kanske vilar. Undrar om hon har ätit upp sitt hö. Hoppas det. Undrar om hon fryser. Undrar om hon tycker att jag är en hemsk varelse som tar henne ifrån det som varit hennes hem i ungefär 5 år. Undrar om hon kommer kasta av mig imorgon när jag ska rida henne. Undrar om det går bra att jag rider henne innan jag släpper ut henne. Undrar om den kompis som hon ska träffa i hagen imorgon eftermiddag är snäll. Undrar om det går bra att hon står inne fram till eftermiddagen när jag kommer. Undrar vilket täcke hon ska på sig. Undrar om hon fick ont i magen av att betforen inte hann stå i blöt så länge som den skulle. Undrar hur det ska gå?

Imorgon har jag introduktion klockan 10. Klockan 8 ska jag till stallet och titta till Flisan. Se så att det går bra att hon är ensam i stallet. Om hon är stressad ska jag gå ut och gå en runda med henne. Sedan ska hon stå inne till jag slutar klockan två. Då ska jag skynda mig till stallet för att förhoppningsvis kunna rida en snabbis innan Flisan ska släppas ihop i en hage tillsammans med en annan häst.

På tisdag kommer hon att kunna gå ut i hagen redan på morgonen som de andra hästarna.

Om 6,5 timmar ringer klockan och jag borde sova. Jag var dock ganska medveten om att det skulle bli såhär. Det finns nämligen en person som jag har ganska nära biologiska band med som ofta går runt och undrar hur det ska gå (min mamma). Jag har även en biologisk anknytning till en person som måste varva ner i flera timmar framför dator/tv innan det ens är möjligt att kunna somna (min pappa).

Så nej jag tycker inte att jag uppför mig konstigt. Jag har nu skrivit ner mina undringar i ett blogginlägg och varvat ner genom att sitta framför datorn. Vilken kombo!

Fan vad jag kommer sova gott nu! God natt!

En pik?

Det låg en serietidningen på golvet framför toaletten imorse. Av innehållet att döma är det inget misstag av min kära sambo utan snarare en pik...

KLART!

Nu är det klart! Min uppsats stod sist på schemat. Det var en pina att få vänta så länge. Jag har svettats rejält under armarna idag. Examinatorn ställde riktigt svåra frågor. När det var Mayas tur så sa han "Det här låter som hård kritik, men det tror jag nog att du klarar av att ta", sedan gjorde han en jättelång paus så att stackars Maya fick vänta jättelänge på kritiken. Fast kritiken var faktiskt inte alls så farlig som man trodde först.

Själv så fick jag inte så jättemycket kritik. Min opponent sa nästan ingenting negativt. Vi pratade allmänt om hur man kan läsa boken på olika sätt och om det fanns någon läsning som sa emot min tes. Jag försvarade mig hyffsat bra, det handlade mest om hur man tolkar. Sedan var det lite rörigt med alla olika karaktärer och jag fick förslag på hur man kunnat dela in analysen i olika delar för att göra det ännu tydligare. Men det är inget jag kan göra nu i efterhand så det var mest ett förslag. Och sedan kunde jag ha skrivit i inledningen att jag ägnade mig åt en motiv läsning. Så det ska jag nog lägga till nu efteråt. Annars så var resten mest positivt.

Vi fick veta att ingen behövde vara orolig för att bli underkänd - alla är godkända. Imorgon får vi veta om vi får G eller VG som betyg.

Ikväll ska jag fira tillsammans med Maya och Corey att uppsatskursen är slut. Jag kan inte fatta att jag blivit godkänd på min c-uppsats. Helt otroligt! Jag är så himla glad! För tillfället bryr jag mig inte om vilket betyg jag får. Jag blev godkänd! Så det blir fest i en korridor ikväll. Härligt! Tyvärr kan inte B följa med eftersom han har tenta imorgon :(

Det dåliga med denna dagen var att bilen inte gick igenom besiktningen. Så på söndag ska B och hans pappa försöka fixa det som behövs fixas så att den kan ombesiktigas.

Nej nu ska vi till Ica. Idag blir det pommes, bearnaise, och fläskytterfilé för att fira! JIPPY!

Nu börjar det bli nervöst

Idag gick jag upp vid sju. B skulle iväg och skriva tenta och jag har massor att göra idag så jag fick också gå upp. Försöker få ihop 30 minuters babbel till oppositionen. Provade att gå igenom allt imorse och det tog 16 minuter. Fast respondenten ska ju få tillfälle att försvara sig och prata lite så det måste man ju räkna med. Sen har jag hittat lite till så nu kanske det är upp i 20 minuter. Skulle behöva ha i alla fall 25 minuter men det är inte så lätt att få ihop det.

Ska börja på Mayas uppsats nu. Är väldigt trött. Svårt att hålla ögonen öppna. Pluggade hela dagen igår till klockan nio på kvällen. Hade visserligen ett uppehåll på eftermiddagen för att gå på promenix med Maya, Corey och Hjördan. Sedan blev det pizza med B, Maya och Corey här. Lite senare dumpade jag min tv hos Frida. Blev lite uppsatssnack där med. Svårt att undvika i dessa tider.

Nu ska jag kolla igenom Mayas uppsats och sen ska jag gå igenom den andra igen och hoppas att jag hittar lite till.

1 DAG KVAR TILL OPPONERING.

Skynda, skynda!

Okej. Nu börjar det bli stressigt.

Målet för idag är:
-göra färdigt min opponering. Säga allting högt för mig själv för att se hur lång tid det tar.
-börja på Mayas uppsats ikväll.

I eftermiddag ska jag köra ner till Frida en snabbis. Hon ska få en tv av mig. Den som jag och B hade i sovrummet innan vi köpte den platta tv:n. Hade tänkt slänga den eftersom vi ska flytta till våren men om Frida vill ha den så får hon den.

Nu ska jag sätta en jävla fart.

Två dagar kvar till opponering.

Vi ses på fredag Älskling

Nu har jag nyss varit och lämnat min uppsats i examinatorn respektive handledarens fack. Det känns ganska märkligt att den är inlämnad. Träffade resten av klassen och satt och pratade en stund. Har fått sekundärlitteratur till den uppsatsen som jag ska opponera på.

Det här kommer inte bli någon rolig vecka.


Jag har opponering på torsdag och så fort jag är färdig med det här inlägget så ska jag sätta igång med att läsa uppsatsen och försöka hitta något att kritisera. Sen har B tenta på onsdag och fredag. Och samma dag som jag har min opponering så ska B iväg för att besiktiga bilen (hoppas att den går igenom). För att göra den här veckan ännu trevligare så befinner jag mig i den där veckan som alla tjejer gör en gång i månaden. Jippy. Om jag annars är nervös, ängslig, gnällig, frustrerad och orolig så är det ingen som vill veta hur den här veckan blir. Eftrersom B har tenta så har han inte tid med att försöka pusha och peppa mig. Precis som jag inte har tid att peppa honom. Under normala förhållande brukar vi fungera ganska bra som stöd till varandra i tentaperioder eftersom vi sällan har tenta samtidigt. Men så blir det inte den här veckan. Jag måste fokusera till 100% på mitt och han ska fokusera 100% på sitt. Nu får vi ta hand om oss själva. Det finns varken tid, ork eller energi till att ömka någon annan. Som jag sa imorse: vi ses fredag kväll Älskling. Ungefär så kommer det bli. Vi kommer att befinna oss i två olika världar fram till dess.

När B skrivit sin tenta på fredag åker vi en snabbis till Skåne för att gratta syrran som blir 20 och Tobbe som blir 25. På söndagen kommer troligtvis mamma och pappa åka med upp eftersom Flisan flyttar hit då. Beror lite på väder och så. Men till fredag måste jag skjuta dessa tankarna åt sidan. Jag har grymt mycket funderingar kring Flisan men det finns inte plats för de just nu. Jag får ta hand om alla de bekymmerna i helgen helt enkelt.

Nu ska jag sätta igång.

3 dagar kvar till opponering

Söndagsgöra

Vi landade på Bishops Arms igår och åt god pubmat. Klockan 21.30 drog Avatar igång. Den var väldigt fin. De där blåa varelserna är otroligt vackra, både på insidan och utsidan.

Idag har jag läst min uppsats om och om och om igen. Det var nog bra för jag upptäckte att jag skrivit ett citat två gånger och det fanns något ställe där det fattades ett ord. Min uppsats landar på 20 sidor med innehållsförteckning och källförteckning. 21 med framsida. Själv tycker jag att det är alldeles för lite! Min handledare har dock inte sagt något om mitt sidantal så det borde inte vara något större bekymmer. Innan hade jag 22 sidor men eftersom jag var tvungen att gå tillbaka till mitt förra utkast så landade det hela på 20 sidor. Nu är min uppsats redo för att skrivas ut. Det finns inget mer jag kan göra. Innan klockan 12 imorgon ska uppsatsen lämnas till examinator, handledare, opponent och till den som är andraläsare.

Vi blir bara fyra på opponeringen. Och jag känner hela högen. Det känns skönt. Från början var det en kille som jag inte känner som skulle opponera på min uppsats men han hoppade av i sista sekunden.

Nu ska jag nog damma lite. Har suttit i fyra timmar med uppsatsen och börjar bli lite trött på det nu. Ikväll kommer Maya hit och ska skriva ut sin.

4 dagar kvar till opponering.

Nu drar jag ut sladden



Idag har jag funderat och oroat mig ganska mycket beträffande: uppsats, uppsats, uppsats, uppsats, uppsats, Flisan, Flisan, Flisan, Flisan, Flisan och uppsatsen och Flisan.

Nu ska jag dra ur den där sladden som leder till apparaten som har hand om nervositet och oro för snart ska jag och B till stan tillsammans med Karina och Danne för att käka något gott. Sen ska vi gå på bio och se Avatar. Det känns nästan som en synd att göra något kul två dagar innan deadline för c-uppsatsen.

Brrr

Jag var precis ute med Hjördis. 15 minusgrader. Kallt. Gör ont att andas genom näsan. Kallt för lilla Hjördis också. Hon vill in i värmen snabbt igen. Jag hoppas att det har blivit lite varmare när Flisan flyttar hit så att hon slipper att frysa de långa dagarna hon ska vara ute.

Fick ut opponeringsschemat idag. Haft klump i magen hela kvällen men känner mig förhållandevis lugn. Vi får se hur det går.

Butterflies



Idag har jag:

-suttit på bibblan tillsammans med Maya och B mellan 10 till 12
-lunchat på stenladan med B, Maya, Corey och Danne
-suttit lite till på bibblan med Maya. Mellan 13-15
-gick ut med Hjördis i kylan
-somnade framför tv:n
-åkte till Samarkand med B, Maya och Corey. Bytade glas på cervera. Handlade på Ica Maxi.
-gick ut med Hjördis och åt varma mackor
-tittat på Viktoria Secret

Exakt en vecka kvar till opponering. Det finns inga ord som kan beskriva min nervositet. Fjärilar i magen är dock en ganska vacker beskrivning. Jag tycker att fjärilar i magen låter ganska optimistiskt också. Jag försöker att vara optimistisk. Det är svårt. Men det har gått bra idag i alla fall. Imorgon är det sista dagen i bibblan med uppsatsen. Efter helgens finputsning är den (enligt mig) klar.




Nu är jag redo!






Jul och nyår





























RSS 2.0