Bio kväll.



Gjort är gjort

Så var tentan gjord. Gick som en dans, härligt. Satt i 4 timmar sen var jag helt slut. Är ganska nöjd med min prestation.

B och jag har varit i stan, skulle köpa present till hans mamma men affären hade stängt så fick åka hem igen. Jag har varit duktig och dammsugat och diskat. Nu måste jag läsa en 200 sidor lång roman som ska vara utläst till på måndag. Och min uppsats skriker: BRÅTTOM.

Ikväll blir det taco och bio: Män som hatar kvinnor. Jag har längtat och tjatat och nu äntligen ska vi se den.

Sista rycket.

Idag är det sista chansen att plugga inför tentan. Klockan 9.00 imorgon ska jag vara på plats, redo och allt. Jag är såklat nervös. Får se hur det går. Vet inte om jag har pluggat på rätt saker direkt. Jaja, det återstår att se.

Ikväll har ju Män som hatar kvinnor premiär men jag kan ju inte gå och se den eftersom jag har tenta imorgon. Däremot ska vi se den imorgon kväll när tentan är gjord. Så lördagen för med sig något ganska bra. Hoppas jag klarar tentan.

to do

Idag är det exakt en vecka till vi åker hem. Jag längtar grymt mycket. Detta händer innan dess:

Två föreläsningar.
En tenta.
Gå på bio.
Köpa present till B.
B fyllar år.
Handledarmöte.
Läsa 2 böcker och 17 dikter.
Lösa uppgifter till föreläsning.
3 träningar.

Broken strings.

Jag borde egentligen plugga. Kvällstid är ingen bra pluggtid för mig. Gryning eller tidig morgon är däremot perfekt. Då pluggar jag som allra bäst. Istället för att plugga chattar jag med Jenny och så tvättar jag. Innan dess har jag pratat med både mamma och pappa, det var trevligt. Imorgon är det en vecka kvar tills vi åker hem. Jag har en miljon saker att göra innan dess men när jag väl är hemma ska jag slappa, njuta och vara med hästarna. Pyssla i stallet och grejja. Härligt.

Anteckningarna ligger fint brevid mig. Det får nog ligga där tills imorgon bitti. Just nu känns det faktiskt som att jag är ganska inställd på en omtenta. Men jag pluggar så gott jag kan. FÖRRUTOM, när det är kväll får då fastnar ändå inget.

Idag är en grå dag.

Idag gick jag upp klockan 7. Satt på bibblan från 8-11.30. När jag kom hem åt jag lite gröt sen somnade jag på soffan. Nu håller jag på att läsa igenom mina föreläsningsanteckningar. Det är svårt att plugga till tenta. Svårt att veta när det sitter. Får väl läsa det hundra gånget till så kanske det ger med sig.

Det regnar ute. Jag känner mig lika grå som vädert. Trist. Ska på muskel ikväll, det ska bli skönt i alla fall.

Såg förresten på Den rätte för Rosing igår vilket skit program. Haha. Det var inte alls bra. Det dök upp en Åstorpare i rutan också. Lite konstigt ja. Ska nog inte titta på det fler gånger.

Nähe, jag får väl dyka ner i anteckningarna igen. Berätterteknik, komposition, expressionist eller surrealist? Budskap, tolkning och en hel hög med analyser. Tjoho!

Nu blir det bröllop.

Ja försommaren 2010 gifter sig kronprinsessan Viktoria sig med Daniel. Inte helt oväntat. Det spekuleras redan kring klänningar och vart bröllopsfesten ska äga rum. Jag är glad att jag inte är kronprinsessa. Jag kan gifta mig utan kungens och regeringens tillåtelse. Fast Viktoria är väl van vid regler och tjofräsan sedan hon gick i blöjan så det blir nog bra tror jag.

Idag på förmiddagen satt jag på bibblan. Sedan gick jag hem, åt lite kräm och drack te och sedan var det full fart tillbaka till biblioteket. Träffade en handledare där så nu har jag fjärrlånat en hög med böcker inför uppsatsen. Hoppas det blir bra. Sen satt jag i två timmar och pluggade inför tentan. Är trött i ryggen, nacken och axlarna nu när man suttit hela dagen. Snart blir det nog lite middag och sen tillbaka med näsan i boken. Måste i alla fall göra så gott jag kan för att ha goda förutsättningar inför tentan. Inte det lättaste men jag kämpar.

Utmattad.

Orkar inte åka på bokrea inatt. Jag är helt slut efter träningen. När jag kom hem hade B lagat mat, sen gick vi till Ica och handlade lite frukt och sånt. Sen landade vi i soffan och nu vill vi bara sova och det ska vi minsann göra. Ska handla på bokrea på nätet istället, tar lite längre tid att få böckerna men funkar helt ok.

Imorgon: plugg i bibblan hela förmiddagen. Möte på eftermiddagen angående uppsats.

Jag måste vara pigg och vaken denna veckan. Mycket att göra.

En tuff vecka framför mig...

Idag hade jag föreläsning mellan 8-12. Det var ganska jobbigt. Sista rycket innan tentan liksom. Ulf hade med sig muffins till klassen eftersom det var sista föreläsningen, men jag tog ingen. Får inte äta kakor på vardagar. På torsdag ska Ulf ha en extra föreläsning för nybörjare om man kände sig osäker på något. Frågan är om jag får lov att räknas som nybörjare? Antagligen inte, men jag tror att jag ska försöka smita in ändå.

Nu så ska jag försöka läsa ut en bok. Sen ska jag fortsätta att renskriva mina föreläsningsanteckningar. Ikväll blir det muskel, härligt. Sen blir det hem och duscha och vila sig lite, det är ju bokrean inatt som börjar vid midnatt. Klart att jag ska dit. Hoppas jag kan fynda lite böcker som jag kan ha nytta av.

Imorgon ska jag försöka ta mig igenom mina två tegelstenar som handlar om litteratur. Ska sitta på bibblan på förmiddagen tänkte jag. Sen vid ett ska jag ha möte med en biblotikarie som ska hjälpa mig att hitta litteratur till min uppsats.

Jag är som vanligt väldigt nojjig inför tentan så denna veckan är det kanske inte så kul att läsa min blogg. Men jag ska försöka att vara optimistisk trots att det är en svag sida hos mig.

Vanligt snack.

Igår var som sagt Frida här. Det var väldigt trevligt, vi åt god mat och drack vin. Sen var det dags för melodifestivalen. EMD gick såklart vidare, jag tyckte deras dans var ganska häftig. Frida hejjade på några som liknade spanjorer och sjöng något med Sen kollade vi en film på tvåan som faktiskt var ganska häftig. Idag vaknade jag vid nio och har suttit och gjort min övningstenta, det gick faktiskt bra. Jag hade i och för sig möjlighet att slå upp och kolla saker nu men jag försökte undvika det så mycket jag kunde. Det var vissa saker som var med som vi inte ska gå igenom förrän imorgon men jag gjorde så gott jag kunde. Antagligen så kommer väl inget av det som var med på övningstentan på den tentan vi ska göra. Men om det i alla fall är liknande frågor som

kommer så är det nog inte helt kört. Jag måste bara plugga som fasen på mina anteckningar från föreläsningarna. Jag är väldigt nervös inför denna tentan och jag hoppas verkligen att nerverna inte ska spela mig ett spratt.Idag så ska jag läsa lite i en bok och sen ska jag och B gå runt sjön. Har snöat ganska mycket inatt men nu ser det mest ut att vara slask. Annars ska jag väl bara gnälla lite om att tentan närmar sig och sånt som vanligt. Och lite om uppsatsen antar jag. Jag använde mitt nya skärp igår:)








Middag för tre.

Ikväll vid sex kommer Frida hit, hon ska äta middag med oss här och det ska bli trevligt. Eftersom det är lördag idag tänkte jag göra lite efterrätt med choklad och banan, trots att vi har kak, godis, glass, chips etc förbrud. Men vi har bestämt att om vi någon gång ska synda så är det på lördagar.

Igår var jag och Frida på stan. Jag handlade ett par riktigt coola kostym byxor på Monki för 40 kronor. Billigt. Riktigt bra fynd. Sen handlade jag en topp och ett smalt skärp. Frida handlade också kläder och en vas. Idag sa jag till B att jag också vill ha en vas och lite blommor. Då sa han att vi faktiskt har en tulpan-vas. Så jag har köpt tulpaner idag, här hemma är det lite Frida inspirerat nu:)

Idag känner jag mig piggare än vad jag gjort de senaste dagarna vilket känns otroligt skönt. Imorgon blir det massa plugg, ska använda min energi till max. Men idag är det min lediga dag. Middag, melodifestival och lite skitsnack. Yes, det ska jag njuta av (trots att det idag är exakt 1 vecka till min tenta)

Ingen akademiker kanske.

Idag ska jag gå på stan med Frida fast jag inte alls förtjänar det. Jag vet inte vad jag har hållt på med denna veckan men plugget har gått rent åt pipan. Är trött och hänging, ingen inspiration. Jag brukar börja gnälla när det närmar sig tentor men överlag tycker jag att det är riktigt roligt att plugga, jag älskar ju trots allt att läsa. Men nu känns det bara för mycket. Har en salstenta nästa vecka, jag är inte alls bra vän med salstentor så man kan väl säga att jag redan har bokat in omtenta. Känns inte bra. Och det här med uppsatsen. Jag vet inte hur jag ska få reda på hur man fjärrlånar, hur lång tid det kommer ta att arbeta sig igenom all den engelska litteraturen. Jag är faktiskt riktigt orolig och känner en anings panik. Usch. Jag är så trött på skolan nu. Jag vill ha semester! Brukar bara bli en dags ledighet i veckan, det tar emot nu.

I vilket fall som helst så är det tack vare mamma och pappa som det är ekonomiskt möjligt för mig att shoppa idag. Det ska bli skönt att skita i plugget och göra något annat (fast jag såklart borde göra motsatsen eftersom jag har så mycket att göra). Jag och Frida sticker om en och en halv timme.

I eftermiddag blir det muskel. Jag kan knappt gå idag. Axlar, bröst och rumpa är värst. Aj aj.

Ge mig effektivitet!

Nu har jag läst The snows on Kilimajaro, kändes som att det tog en hel evighet. Kan bero på att jag lyssnade på morgonpasset samtidigt. Gynning var på besök, som tema var det Ibiza. Värmefläktar igång och bikini på, det var roligt att lyssna på.

Nu ska jag små fixa lite med mitt PM som ska skickas in imorgon. Sen ska jag fortsätta skriva en sammanfattning över min föreläsningsanteckningar så att B kan hjälpa mig med att förhöra mig nästa vecka. Efter det blir det läsa bok. Jag har under en lång tid känt mit riktigt oeffektiv och oinspirerad. Jag tänker hela tiden "men imorgon kanske effektiviteten dyker upp igen" men icke. Jag vill bara sova.

Jag längtar till klockan fem då är det dags för mitt favoritpass: air muskel med Sophia. Jag har ganska ont idag, undrar hur det kommer vara imorgon? Häääärligt.

Bra musik gör skillnad.

Jag var ganska nära att avlida på muskel idag. Körde på hårt som fan, det pep i öronen och slog lock ett par gånger. Mjölksyra och skakningar. Härligt. När jag kom hem och skulle ta ett glas vatten så höll jag på att få allt över mig, inte ens handlederna pallar.

Lyckan var i alla fall när Mando Diao kom till gummibandslåten. Då körde jag ännu hårdare fast att jag var slut. Och till avslappning blev det Räisinen. Helt jävla perfekt.

Nu blir det träning imorgon och övermorgon också. Hoppas att jag kan röra mig imorgon. Ska upp tidigt och plugga som fasen för idag har jag inte fått mycket gjort. Jag ägnar mer energi på att tänka på vad jag ska göra, hur jag ska göra det, hur lång tid jag har på mig, kommer jag klara det... och ja, ni vet hur jag håller på vid det här laget. Så när jag väl ska börja plugga är jag redan trött eftersom jag tänkt isönder allt.

SOFFAN.
                                                                         

Mycket som rör sig i huvudet nu.

Igår pluggade både jag och B till fyra, sen var det dags att tvätta. När klockan var sju kom vi på att vi inte ätit något sedan lunch. Traskade bort till Ica och när vi kom hem gjorde jag scones medan B fixade det sista av tvätten. Vi orkade aldrig gå runt sjön så idag ringde klockan 7.30 och det var dags att gå ut. Blev ett varv runt sjön. Var ganska segt för vi somnade sent igår och jag var hungrig redan när jag gick och la mig så det gjorde lite ont i magen när vi gick. Men nu har vi gått 5 km och borde vara förlåtna för att vi var lata igår.

Idag så ska jag läsa, som vanligt. Blir dikter och en bok. Måste fortsätta fundera på uppsatsen. I vilken ände börjar man egentligen? Det verkar nästan tas förgivet att man ska veta vad en uppsats är och hur en bra frågeställning ska se ut. Usch, jag är rädd. Och hur fasiken fjärrlånar man och hittar artiklar? Jag har ganska mycket som rör sig i huvudet nu. Dessutom har jag tenta nästa lördag och måste börja förbereda mig inför den. För att få godkänt i b-uppsatsen ska man arbeta självständigt. Jag är så osjälvständig man kan bli, speciellt när det är något nytt. Då vill jag gömma mig under en sten.

Ikväll är det träning, muskel. Det är den tid på dagen då skolan helt försvinner ur huvudet och man bara känner hur svetten rinner av en och mjölksyran smyger sig på. Mycket trevligare än akademiskt skit.

Millenium.

Igår var det galapremiär för Män som hatar kvinnor. Enligt dem som såg den igår var alla imponerade. Jag tycker det är kul att hon som spelar Lisbeth gör sina egna stunts och dessutom piercade sig på riktigt.

Jag är dock lite irriterad över att tvåan och trean i millenium-serien ska bli tv-serie. Varför? Antigen borde alla filmerna bli biofilmer eller till tv-serie. Jaja, konstigt. Jag längtar i alla fall till nästa helg när jag ska se filmen. Är bara lite rädd för att jag ska bli besviken på Lisbeth. Jag har en helt underbar bild av henne i huvudet och vill egentligen inte att den ska försvinna. Men ja, jag tar risken...

Nu ska jag plugga. Ska läsa en novell av Hemingway som är på engelska. Lär nog ta ett tag. Men det är väl lika bra att vänja sig eftersom all litteratur till min uppsats är på engelska. Inte bra.

Det är strålande sol idag. B är i bibblan. När han kommer hem blir det mat, sen ska vi gå runt sjön. Vid fem tiden är det dags att tvätta. Nu måste jag sätta fart!

183 dagar.

Började idag, såg på det innan. Verkar bara bra, finns helt klart en mening med serien så den ska jag nog följa.

Det märks förövrigt just idag hur viktigt det är med kultur. Ingen har väl missar Pirate Bays rättegång idag. Och ingen har väl heller missat debatten kring vad som är konst. Som examensarbete hade en konstnär att klottra i en vagn i ett tåg eller liknande, sedan krossade han en ruta och hoppade ut. Detta konstverk är värderat till runt hundra tusen kronor. Och vad min diskuterar nu är huruvida det är skadegörelse eller konst. Man jämför ofta med kvinnan som fejkade att hon var psyksjuk och fick vård.

Tur att jag läser vid ett kulturellt program. Det händer ju grejjer för tusan!

Gloria

Jag hann minsann att läsa färdigt att allt till idag. Läste ut Stäppvargen igår, tog fyra timmar. Gick segt som bara den. Sen gick jag upp halv sju imorse och läste ut ett drama av Lagerkvist. Har föreläsning nu klockan nio. Till nästa måndag ska vi läsa en massa noveller, jag har inte fått tag i en enda. Dem finns inte på antikvariatet och inte på bibblan på campus. Känns lovande. Det är ganska jobbigt när man måste lägga så mycket energi på att bara försöka hitta böckerna. Precis som om man inte alls hade något annat att göra.

Idag ska jag tänka en massa kring uppsatsen. Har en klump i magen på grund av det här med litteraturen. Inte bra. Ska försöka komma under fund med hur man artikelsöker och sånt. Det måste ju finnas något skrivet någonstans på svenska. Annars är det riktigt illa.

Ikväll blir det muskel. Skönt som bara den. Skulle egentligen ha tränat igår med men Frida skulle inte dit och jag hade mycket att läsa. Gick ju dessutom runt sjön igår också. Var nog lika bra att jag var hemma. Jag ligger inte efter längre. Har hunnit ikapp och är precis där jag ska vara. Känns lite skönt i alla fall.

Sunny days!

Igår tog jag och B bussen ner till stan, när vi stod utanför Aptit så såg vi att de inte öppnade förrän 18.00. Tyckte det var skumt, B frågade om det var säkert att det var där jag hade bokat bord. Vi gick in och jag förklarade läget, fanns inte med i några bokningslistor. Vi gick ut för att konstatera att jag hade bokat bord på resturangen brevid, Båtsmannen. Där inne åt vi grymt god mat, om jag ska beskriva det med Dans ord så borde den rätta formuleringen vara att maten knullade i munnen. Vi delade på en flaska vin och åkte hem två timmar senare.

Hemma tittade vi på melodifestivalen och den senaste Arn. Hade en väldigt mysig dag.

Idag ringde klockan 07.30 och vi traskade upp och tog oss ut i det kalla men helt underbara vädert. Gick ett varv runt sjön. När vi kom tillbaka åt vi frukost och jag kom på att biblioteket inte öppnar förrän 12.00. Det är ju söndag, så vi slängde oss i sängen igen. En timme senare gick jag upp och gjorde vid mig. Stack till bibblan för att skriva mitt PM. Jag har kommit på att det kommer bli sjukt svårt att skriva uppsatsen eftersom att all litteratur är på engelska och jag är riktigt dålig på engelska. Min forskningsöversikt SUGER. Usch, det känns inte bra. Orkar inte nu. Kan man pausa och få ta nya tag?

Nu har jag och B handlat. Ska slappa lite nu. Sen har jag en bok och ett drama att läsa till imorgon. Älskar helgen.

Förresten, Ebbesson är för rolig. Kolla kommentaren längre ner: vinkar och gör kissande hunden samtidigt.

Mando diao - give me fire

... är inköpt och spelas som bara den.

Hjärte-dagen!

Glad alla hjärtans dag min fina vänner!

Idag vaknade jag och B vid nio, gick upp och åt frukost sedan åkte långkalsongerna på. Blev en helt underbar promenad runt sjön. Inga moln på himlen och en strålande sol. Lyckorus till max. Skulle kunna vara ute hela dagen. Det är dagar som denna som jag saknar hästarna oerhört mycket. Så mysigt att gå upp tidigt på morgonen och rida ut i skogen innan en kotte vaknat. Helt underbart, till sommaren kommer det förhoppningsvis bli många sådana gryningar:)

Idag har jag bokat bord på en resturang som heter Aptit, vi ska vara där 17.30. Kommer bli mysigt, det fanns jättemånga olika rätter att välja mellan.

Idag fick jag en fin alla hjärtans dag present av min familj. Tack så jättemycket! Hela min familj är i Sälen utom mamma som passar hästarna. Saknar er!

Jag hoppas att alla som jag känner får en underbar alla hjärtans dag även om man är singel eller gift, även om man är nära den som finns i ens hjärta eller flera mil ifrån, även om man är hund eller häst. All min kärlek till er.


Inget solarium och inga lockar, hur ska det sluta...


Fredagen den 13:e.

Idag släpper Mando Diao sitt nya album. Hade inte varit helt dumt att ha den plattan i sina ägodelar. Så blir det nog så småning om.

Idag gick jag upp 7. Åt frukost och sen började jag skriva av anteckningar som jag fått låna av en klasskompis. Vid nio fick jag sms av Malin, om jag ville låna böcker av henne kunde vi ses i bibblan. Borsta tänderna fort som fann, mössa på morgon ruffset och iväg. Fick låna två stycken, en som jag ligger efter med och en som ska läsas till måndag. Det är vad jag ska sysselsätta mig med efter jag skrivit det här.

Ikväll ska jag med Frida på bio. Vi ska se Mammut.

Drugs dont work.

Denna låten hörde jag första gången när min morbror sjöng den. Han kom hem med låten inspelad på ett kassettband. Det är märklig hur vissa saker fastnar och blir till ett minne. Obetydliga saker egentligen, men när de läggs upp på rad och man tittar tillbaka på dem går det att se hela ens liv. Som en backspegel som sparar. Ibland är det skönt att ta fram saker och få minnas. Det är det enda som är tryggt och säkert. Framtiden är allt annat än trygg, och bara att tänka på morgondagen får mig ibland att vilja lägga mig under täcket och förtränga att det finns en morgondag. Men det går inte att göra så, för morgondagen kommer ändå. Och tur är väl det:)


Let´s take it easy and join this lovely harmony

Nu har jag läst halva Nu var det 1914, och eftersom jag började vid halv nio är det inte så illa pinkat. Har dock tagit en paus för att borsta tänderna men nu ska jag tillbaka till boken. Förhoppningsvis hinner jag läsa en bok till idag (det gör jag), och då kan jag läsa den sista imorgon + läsa i den stora boken om epokerna. Än så länge håller planeringen och jag börjar komma ikapp. Men vad som helst kan hända... Jag är ganska orolig över de två föreläsningarna jag missade när jag var i Åre. Jag har fått låna anteckningar som jag ska skriva av. Hoppas det går vägen, får läsa extra mycket om de böckerna på egen hand.

Idag hade jag bokat air core men eftersom Frida ska gå på yoga så bangade jag. Jag har varit på air core en gång och dagen efter kunde jag knappt gå (pga att jag hade sjukt ont i benhinnorna), jag är jätterädd för att jag ska få problem med benhinnorna igen. Det är så skönt att kunna jogga, köra höga knä och hoppa och studsa utan att det ska göra ont varenda gång. Usch, hoppas att det inte kommer tillbaka. Nej, det blir runt sjön idag. Fast en och en halv timmes promenad är väl inte direkt onyttigt det heller...

En hand i himlen.


I'm fallin' in love with your favorite song.

Idag så gick jag upp klockan 7. Har suttit och läst ett tag nu och det är ungefär vad jag ska göra idag. Läsa, läsa, läsa. Jag måste komma någonstans så att jag inte känner mig så stressad. Önskar att veckan hade fler dagar ibland. Det är svårt att känna sig säker på något eftersom man inte hinner fundera eller sätta sig in i saker och ting. Så fort man är färdig med en bok så är det dags för nästa. På fredag hade jag tänkt att jag skulle vara färdig med läsningen så att jag kan ägna den dagen åt att läsa om böckerna och om epoken. Hoppas jag hinner. Behöver gå loss med överstrykningspenna rejält. Och söndagen ska ägnas åt uppsatsen. Börja leta litteratur och börja skriva PM.

En liten paus blir det ikväll när jag ska träna muskel. Gött! Igår gick jag och B runt sjön, det gjorde vi i förrgår med. Det känns i kroppen.

Nu ska jag sätta fart!

I will try to fix you.

Idag har jag läst från 10.00 till 13.40. Då kom jag på att jag var väldigt hungrig, fick bli lite mackor till lunch. Nu har jag läst ut Processen av Kafka. Det ska bli intressant att disskutera den på måndag, det kanske kan hjälpa mig att förstå den lite bättre. Överhuvudtaget känner jag mig oerhört stressad med studierna. Jag ligger långt efter.

Böcker som jag borde ha läst:
-Stäppvargen
-Farmor och vår herre (har läst halva)
-Nu var det 1914

Sen ska jag läsa två dramer till måndag och dessutom ska jag läsa ytterligare två böcker till tentan som dock inte är schemalagda till föreläsningar, men det kan ju komma frågor på det ändå. Ovan på allt så ska mitt PM till uppsatsen vara inskickat om exakt tio dagar. Jag vet knappt vad ett PM är, vet att den ska innehålla bland annat en tidsplan. Hur ska man kunna sätta upp en tidsplan när man aldrig gjort en uppsats och inte alls vet vad del målen är? Nej, jag får nog ringa till Johanna. Den gamle uppsats-räven:) Som ju förövrigt inte aaaaaaalls verkar ha något att plugga i Stockholm.

Om en halvtimme ska jag till Tufvan och fika med Frida, det ska bli jättekul att träffas. Känns som evigheter sedan sist. Vi har båda haft mycket att göra och har fortfarande. Nej nu ska jag ta på mig min Tufvan-outfit (inte för jag har en sådan men det kändes kul att skriva).

"Kan själv"

Kan själv var enligt anhöriga mitt favorit citat när jag var liten. Jag använder mig nog fortfarande ganska mycket av det. Svåra saker vill jag klara av själv så att jag ska slippa vara beroende av andra. Dessutom lär jag mig mycket lättare och snabbare av att någon säger hur jag ska göra och sedan gör det. Det värsta jag vet är när någon tar saker ur händerna på mig för att visa hur man ska göra. Jag kan ju själv! (även om jag inte gör rätt brukar mina varianter funka)

Det jag vill komma till är att jag lagat korvstroganof idag. För första gången helt själv. De flesta vet nog att det är jättelätt att laga, men eftersom mitt intresse för matlagning är väldigt lågt så brukar det alltid vara spännande när jag ska göra något nytt (man vet aldrig vad man får). Denna gången lyckades jag verkligen, smakade precis som mammas. Så himla gott, det jag är rädd för nu är att jag ska tycka att det var så gott och enkelt at jag gör det på tok för ofta. Men jag har en sambo som nog vill ha en mer varierad kost än mig:P

Föreläsningen idag var intressant. Vi är runt 30 stycken i klassen, det finns två tjejer så gör mig illamående. De har inte sagt något till mig eller så men de är så elaka mot stackars Ulf (vår lärare). De bara hackar ner på hans tolkningar utan att komma med något nytt. Ovanpå allt frågade den ena tjejen idag varför man ska läsa Virginia Woolf. Varför det är en klassiker? Och varför vår generation måste läsa den, som ändå inte fattar den. Då reagerade en kille som jag läst med förra terminen och sa att hon dum-förklarade hela vår generation. Jag är absolut ingen poet, men jag älskar att läsa. Det ger mig otroligt mycket, och det är därför jag valt att läsa litteraturvetenskap. Då borde man ju vara beredd på utmaningar, just nu läser vi mycket om inre monologer och tankar. Sjukt intressant, väldigt mycket är inspirerat ifrån Freud med det undermedvetna och så. Mycket tankar, melankoli, dödsångest, relationer och kommunikation. Tycker det är häftigt när tankar blir nedskrivna, speciellt när det ter sig på ett realistiskt sätt. Det jag vill komma till är: när man läser litteraturvetenskap så tycker jag att man ska vara beredd på att få läsa ALLT, även sådant som i normala fall inte tillhör det man myser i soffan med. Men det är inte heller det som är syftet med denna kursen. I övrigt så tycker jag att diskussionen är väldigt intressant. Den i klassrummet tog tyvärr slut eftersom en tjej nästan skrek "den här diskussionen är orelevant" De bidrog till att folk yttrade sig om huruvida det är en relevant eller orelevant diskussion (jag hejjar på relevant).

Nu ska jag läsa "Processen" av Kafka. Ikväll är det träning 18.20. Jag ska ge allt.

Måndagsbarn.

God morgon. Nu har jag varit vaken sedan halv sju. Var ganska jobbigt att gå upp idag. Det är det alltid efter helgen. Har frusit lite inatt, jobbigt. Vet inte varför. Har precis ätit musli och fil, till det drack jag ett glas juice. Vi har ingen rolig frukost hemma, får nog handla idag. Filen går ut imorgon, juicen och muslin tog slut idag.

Klockan 9 börjar min föreläsning idag. Det är en bok som jag inte har läst till idag som vi skulle ha läst. Men jag hittade inte den på biblioteket på campus, inte i stan och inte på antikvariat. Jag ska få låna Malins bok idag så får jag läsa den i efterhand.

Nej nu ska jag göra vid mig lite och sen plugga innan skolan.

MONKI


Söndags plugg

Nu sitter jag och B och lyssnar på repris av p4. Den 22 januari var Bs mamma Birgitta med på radion så vi lyssnar på henne. Om man vill lyssna på det så kan man klicka här: http://www.sr.se/cgi-bin/kristianstad/program/index.asp?date=2009-01-22&ProgramID=61 och så trycker man på 12.00-12.30 och så spolar man fram till den 27:e minuten för då pratar Birigitta:)

Nu ska jag plugga, har mycket att göra idag. Sen ska jag och B gå runt sjön eftersom vi har ätit så mycket flottigt i helgen. Nej nu måste jag sätta igång.

Vart är skägget?

Nu har min blogg minsann blivit lite fräsch. Inte alls dumt.

I förmiddags pratade jag och B om vad vi skulle hitta på idag. Det är svårt att skilja på vardag och helg som student. Jag hade kunnat läsa hela dagen idag för jag har ganska mycket att göra. Men min hjärna hade nog lagt av ganska tidigt om jag pluggat 7 dagar i veckan. Så idag blev det vila och imorgon blir det plugg.

I alla fall, vi satt som sagt och pratade om vad vi skulle hitta på. Jag sa att jag var sugen på att shoppa upp lite pengar eftersom jag har sååååå gott om dem. Och vet ni vad? B han var på det förslaget. Det händer typ aldrig att jag får med honom till stan utan att tjata. Så jag blev såklart jätteglad! Vi gjorde vid oss och när vi står i hallen så ser jag att det är något som är annorlunda med B. Vart är skägget? Jo det har han rakat av, men han var väldigt fin utan skägg också:)

I stan handlade B t-shirts och en tjocktröja. Jag handlade en liten kjol och ett linne på Monki. Sen blev det billiga och fina sängkläder på Hemtex.

Nu blir det nog mest slappe. Lika bra att passa på. Nästa vecka blir mycket träning och plugg. Måste ladda batterierna.

Long before rock´n roll.

Idag är det fredag. Jag har tänkt befinna mig på bibblan vid tio. Ska läsa ut min bok idag. Sen ska jag och B köra till antikvariatet, måste köpa 6 nya böcker. Ikväll ska vi äta lasagnette, hemmagjort vitlöksbröd och dricka vin. Men det måste man förtjäna så nu ska jag och vara duktig:)

I rony

I natt så drömde jag om hästar. Jag drömde att jag satt ute i en hage där det stod en massa hästar och åt hö, Det var fler människor än jag i hagen, helt plötsligt skrek någon "akta hingsten" och alla kutade mot staketet. Jag klarade mig bra men det var nära att hingsten sprang över mig. En annan tjej fick amputera armen pga hingsten. Han var nog inte så snäll. Jag har blivit lite nojjig när det gäller hingstar sedan en lite incident inträffade på ett ställe som jag jobbade en gång.

Sen drömde jag om en tjej som red på en enormt stor häst. Hon hade makt över alla, både hästar och människor.

Skum dröm, märks att jag saknar dem.

Avslutar inlägget med en bra låt. Man får höja volymen lite så man hör. Nu ska jag göra vid mig sen gå till bibblan och läsa.

Edith Södergran

Dagen svalnar mot kvällen...
Drick värmen ur min hand,
min hand har samma blod som våren.
Tag min hand, tag min vita arm,
tag mina smala axlars längtan...
Det vore underligt att känna,
en enda natt, en natt som denna,
ditt tunga huvud mot mitt bröst.

Du kastade din kärleks röda ros
i mitt vita sköte-
jag håller fast i mina heta händer
din kärleks röda ros som vissnar snart...
O du härskare med kalla ögon,
jag tar emot den krona du räcker mig,
som böjer ned mitt huvud mot mitt hjärta...

Jag såg min herre för första gången idag,
darrande kände jag genast igen honom.
Nu känner jag ren hans tunga hand på min lätta arm...
Var är mitt klingande jungfruskratt,
min kvinnofrihet med högburet huvud?
Nu känner jag ren hans fasta grepp om min skälvande kropp,
nu hör jag verklighetens hårda klang
mot mina skära, skära drömmar.

Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ-
du är besviken.

Hemlängtan.

Jag längtar hem. Jag saknar min familj jättemycket. Och min fina, fina Flisan. Jag saknar att traska ut i stallet på morgonen när hästarna är nyvakna. Jag saknar tidiga skogsrunder med Flisan när det bara är hon och jag. Jag saknar att mocka, jag saknar att putsa på tränsen och städa i sadelkammaren. Jag saknar att göra något. Just nu när jag har lite för mycket ledig tid (eftersom det för tillfället inte är några tentor) så tänker jag så mycket på hur det hade varit om jag inte var här. Jag är så himla hemmakär, det har jag alltid varit. När jag tänker att jag ska flytta hem om 3 terminer så känns det som en hel evighet. Men vad är 3 terminer på ett helt liv? Inte så mycket antar jag.

Jag är rädd för att jag missar för mycket där hemma. Tänk ändå 2,5 år hemmifrån. Det är rätt mycket som händer på den tiden. Jag är jätterädd för att jag ska ha glömt hur man rider. Att jag aldrig ska komma igång igen. Jag vill ju hoppa och tävla. Det är mycket för hästarna som jag pluggar. Jag måste ju ha råd att ha häst när jag är färdig, och förhoppningsvis kommer detta plugget leda till att jag får ett bra liv. Ett bra liv med Björn, familj och hästarna.

Flisan ska snart ha föl, Matilda med. Då kommer jag inte att vara där. Helt sjukt ju. Men om mamma ringer på kvällen och säger att det händer saker kanske jag sätter mig i bilen. Föl är det vackraste som finns.

Saknar er där hemma!

Ps, så fort jag börjat mer på uppsatsen och tentorna kommer så har jag inte så mycket tid över och då hinner jag inte tänka på sånt här. Då går tiden fort och då ses vi snart!

Lite halv fräsigt.

Sitter och chattar med farmor på msn då hon säger: jag försöker bli medlem på facebook.

Hur stor chans är det att få med farmor, msn och facebook i en och samma mening?

Jag hejjar på dig Farmor, snart ses vi på facebook!

Alright!

Eftersom jag har tagit runt 200 bilder orkar jag inte lägga in alla här. Så om man vill titta så hänvisar jag till Facebook.

När jag kom hem från Åre fick jag reda på att jag klarat min sista tenta. Helt otroligt. Den har känts värst av alla på hela terminen och jag fick VG på två frågor. Helt sjukt, hur gick det till? Eftersom jag och Björn slog vad så ska han ha 100 kronor av mig nu. Hellre det än att inte klara tentan. Så himla skönt.

Nu ska jag traska till bibblan och läsa lite lyrik. Går och funderar ganska mycket på uppsatsen också. Mitt PM ska vara klart 20:e februari. Har försökt få tag i lite begagnade böcker som kanske kan hjälpa mig på traven i mitt uppsatsskrivande.

Nu ska jag traska. Hej!

Jag är hemma

efter en underbar vecka i Åre med underbara människor. Bilder kommer nog senare idag. Nu är det tillbaka till verkligheten, ska gå till skolan.

RSS 2.0