JA! Det regnar


3 år♥

vår och sommar 2007



 


höst och vinter 2007



 


 


vår och sommar 2008



höst och vinter 2008




 



vår och sommar 2009





 



höst och vinter 2009


vår och sommar 2010



nu går jag till skolan


gött

jag fick VG på skrivuppgiften som handlade om det industriella kulturarvet. Jag läste inte så mycket kurslitteratur men det ordnade ju sig ändå. Skönt. Jag är glad!

har och ska

Idag har jag:

-fixat med det vanliga i stallet
-gått med Flisan på ängen
-tvättat
-bakat sockerkaka
-läst bok
-solat
-duschat + brun utan sol
-kammat Hjördis
-målat tånaglar
-tittat på uppdrag granskning och efterlyst
-varit på kvällsrunda med B och Hjördis
-längtat efter att klippa av håret

Imorgon ska jag:

-komma på något vettigt att fylla min dag med
-föreläsning 12-14
-stallet och skritta på ängen
-sola igen?

Jag har det värsta munsåret ever. Det gör så jädrans ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har plåster och sånt på men det gör ändå ont. Hatar munsår!


ser ni hur jag lider? Såhär går jag med munnen hela dagen... Nej det gör jag inte men ah vad ont det gör!

Jag saknar Skåne och min familj och Jenny grymt mycket! Jag vet inte vad jag pysslar med om dagarna. Pluggar gör jag i alla fall inte vilket delvis beror på den slappa kursen men även att mina tankar ligger på sommaren i Skåne. Och dessa dagar när jag inte har kunnat rida har varit grymma! Jisses så tråkigt!

På valborg är det i alla fall spikat att jag och B ska på restaurang med Danne och Karina. Och jag hoppas att det är MC väder på söndag för då betyder det att mina fina föräldrar kommer på söndagsfika. Hoppas, hoppas, hoppas.


Nu ska jag nanna och skämmas över att jag ägnar mina dagar åt att dagdrömma istället för att njuta av min sista tid i Växjö...

Utan ridning :(

Jag känner mig lite nere idag för att jag inte kan rida på min fina häst. Hon har nämligen jätteont i sina hovar. Egentligen behöver hon sulor men eftersom hon ska få nya skor när hon kommer hem till Skåne så känns det knappt lönt att sätta på sulor här. Istället så ska hon få ta det lugnt denna veckan. Igår vilade hon och idag ska jag promenera med henne på ängen. Det kan ju hända att det blir bättre när hon får vila lite. Men hennes strålar ser inte alls fina ut, väldigt söndriga på sina ställen :( Stackars hjärtat...

Om en halvtimme ska jag cykla till stallet. Jag ska fodra lunch idag. När jag kommer hem ska jag tvätta och kanske baka en sockerkaka.

Hoppas Flisans hover blir bättre snart!

Lady Gaga

Den 19:e november kommer Lady Gaga till Malmö arena. Jag och Jenny är sugna som fasiken! På fredag släpps biljetterna och innan dess måste vi ha bestämt oss om vi ska eller inte. Min ekonomiska situation är inte den bästa just nu men i november kanske den har blivit lite bättre :P

På fredag släpps även biljetterna till Allkårsfestivalen. Går inte riktigt att jämföra med Lady Gaga. Haha

Soligt


Idag stack jag till stallet vid halv tio. Efter en liten skrittrunda fixade jag till Paulas hästar (som jag passar idag) och gav alla hästar lunch. Sen cyklade jag hem. Flisan är utan täcke för det är 16 grader varmt. Ska köra till stallet ikväll och sätta på det igen.

När jag kom hem så hade B dukat fram med god sallad och lite rester sedan helgen. Mums, jag var jättehungrig. Sedan gick vi till hyresbostäder och sa upp vår lägenhet. Efter det blev det en rejäl runda på apoteket. Fästing halsband, två stycken lotion, munskölj och lite piller :P Sedan gick vi till Ica, handlade två lådor med glasspinnar. Det måste man ju ha i kylen när det är så fint väder!

Efter det traskade vi ut i skogen med Hjördis. Jag plockade vitsippor (de som är på bilden). Det var mysigt, Hjördis tog sig ett litet dopp i en bäck. Hon blev mer skitig än blöt, fast hon verkade gilla det.

Nu ska jag läsa lite i min bok och sedan duscha innan jag ska till stallet och klä på Flisan.

Mys med B!

Fredagen blev ganska tuff. Jag stod och fixade med chokladpudding och minipizzor när B ringde och ville bli hämtad från stan. När vi kom hem så gillade han mitt lilla projekt och valde att genast delta. Vi hade ganska kul när vi fixade med jäsning, knådning och kladd. Det blev dock inte mat förrän vid åtta, då hade jag stått i köket hela eftermiddagen. Men det var det värt!








Lördagen ägnade vi åt lite packning. På förmiddagen körde vi till stallet så jag kunde ta av Flisans täcke (det var varmt) och göra lunch-hö. Sedan körde vi till Jula och handlade flyttlådor. När vi kom hem började vi packa ner lite saker som vi inte använder. Sorterade också och slängde en hel del. Det fick bli lite chokladpudding som mellanmål, vi orkade aldrig äta den i fredags eftersom vi var mätta av all pizzan.


Sedan cyklade jag till stallet och red Flisan i paddoken. Hon var sjukt seg och jag fick använda spöet rejält (utan att jag fick så mycket till reaktion). När jag var tillbaka i stallet såg jag att det blivit svullnader på rumpan efter piskrappen, fylld av ångest och skam pussade jag och skämde bort min ögonsten med godis. Varför ska hon sega sig när så fort man är i paddocken? Tilläggas bör att Flisan har väldigt känslig hud, hon tappar till exempel sin päls så fort ett täcke ligger fel och skaver minsta lilla. Så jag piskade inte alls hårt, men som sagt så är hon känslig i skinnet (ändå rör hon sig inte framåt när jag slår till henne, märkligt).

När jag kom hem hade B varit och handlat fläskytterfilé som vi började fixa med. Det blev gott. Sedan blev det hund runda och vi landade i sängen med en hyrfilm. B hade fixat något som fick mig att tappa hakan:

JORDGUBBAR! Mums, till det vispade vi grädde och rev i lite mörkchoklad. Så gott!

Det kan verka som vi inte gjort något annat än ätit när man kollar bilderna. Haha. Men vi har packat och varit ute och gått och sedan har jag kämpat i stallet. Man måste röra på sig när man äter så gott som vi gör:P Haha.

Nu ska vi ner i källaren och sortera bland lådorna!

Fredagsmys

Idag så ringde klockan 05.30. Var lite nannig då men tog mig upp ändå. Gick ut med hunden, åt frukost, bytade om och körde till stallet. Sedan fick alla hästarna mat för att sedan gå ut i sina hagar. Jag passar Totta över helgen så jag hade en extra box att ta hand om. När jag var färdig med allt och skulle hämta Flisan för att dra iväg på en ridtur så var hon nästan längst ner i hagen. Så jag började gå. Det var väldigt lerigt på sina ställen. När jag väl kom fram så knöt jag fast grimskaftet i grimman och letade upp en lämplig sten och svingade mig upp på Flisan. Sedan red jag bort till stallet. Flisan är så himla snäll (ibland) så det gick bra. Skönt att slippa bli lerig och gå hela vägen tillbaka :P Det gick förvånansvärt bra att styra med grimma, man kanske skulle börja rida med det iställt? ;) När jag var klar med allt var klockan 11.00, lagom trött.

Nu har jag nyss duschat och letat en massa recept. B är i Kalmar så jag tänkte fixa lite fredagsmys under dagen. Först ska jag köra till stan och se om det finns några lagom billiga lindor i hästaffären. Sedan blir det systemet, behöver en låda vin. Eventuellt går jag in på Hemmakväll och fixar en film. Sedan blir det Willys för att handla allt som står på den enormt långa listan. Inte billigt. Csn kom idag. Undrar hur länge pengarna räcker, återstår att se. I vilket fall så tänkte jag laga pizzabullar + lite små runda pizzor. Till detta tänkte jag göra världens godaste sallad (jag hoppas att den blir det, den är bara en del av min fantasi hittills). B sa häromdagen att han ville äta pizzabullar någon dag så jag ska testa att göra det idag. Till efterrätt blir det Bs favorit: hemmagjord chokladpudding.

Nu måste jag fixa håret, rasta hunden och sen köra till stan!


pizzabulle

Trist

Fy vad det är tråkigt att inte ha något att plugga. Vet inte vad jag ska hitta på. Har legat i sängen hela dagen och läst. Kom på att jag skulle ha skickat iväg ett gratulationskort, men jag hann inte med att köpa ett + skicka det innan posten skulle gå. Så nu får det vara så. Jag vet ändå inte vad jag skulle ha skrivit.

Nej jag får väl cykla till stallet då. Känner mig inte så motiverad. Är mest trött. Det brukar dock vara kul när man väl tagit sig dit.

Min dag

Här vaknade jag imorse

efter att ha rastat hunden, ätit frukost och städat bland väskor och skor var det dags att bädda sängen

sedan slöade jag framför datorn och vid lunch hade jag inget att göra så då cyklade jag till stallet. Det är en liten bit att cykla, såhär ser det ut på vissa ställen:




när jag var framme vid stallet fick jag syn på två tranor på en åker, jag lyckades att få med dem på bild!

när jag var framme så skulle Eva luncha, jag hjälpte till lite. Gav Flisan och Totta hö.

medan jag väntade på Sofie så mockade jag och byggde hinder. Sedan var det dags att göra våra stjärnor klara.




sedan var det dags att hoppa i paddocken. Det gick bra men jag var ganska ringrostig. Ingrid (som hjälpte oss med hinderna) tog en massa bilder med sin kamera men jag har inte fått dem ännu så jag får komplettera med dem lite senare. När vi var klara och stod och borstade hästarna ringde stallvärden till Ingrid och frågade om vi ville ha fika. Hon hade bakat kanelbullar. Vilken lycka! Jag glömde bort både kamera och tid när vi satt och hade trevligt. Jag fick stressa som fasen eftersom jag glömt bort att Hjördis inte varit ute på eftermiddagen. Struntade till och med i att spola Flisans ben eftersom det var bråttom.
Cyklade, fort, fort hem.

Sedan gick jag ut på promenix med sötisen


när det var gjort var klockan sju och B ringde och frågade om jag kunde hämta honom. Det kunde jag såklart. Vi var grymt hungriga så vi köpte varsin pizza.


Nu ska jag ut med hunden sedan nanna!

Fantastiska bilder

Ni måste klicka på länken nedan för att se otroliga bilder från askan på Island.

http://www.boston.com/bigpicture/2010/04/more_from_eyjafjallajokull.html

Pysslar inomhus

Eftersom min kurs avslutades igår och nästa inte drar igång förrän på tisdag så är jag lite ledig. Morgonen har jag ägnat åt att sortera bland mina väskor. Där fanns en hel del som jag aldrig använder. Tänkte att jag skulle försöka sälja lite saker på Tradera. Har aldrig gjort det innan så får se hur det går. Vi flyttar ju om en månad och desto mindre saker det finns att packa desto bättre är det:)

Har lagt ut en DKNY väska. Kolla ->här<-
Har lagt ut en BjörnBorg väska. Kolla ->här<-
Har lagt ut en Friis&Company väska. Kolla ->här<-

I eftermiddag blir det lite hoppning med Flisan. Jag tänkte cykla dit vid ett och börja bygga upp lite hinder. Synd att det har snöat, blir lite slaskigt då. Men det ska bli kul! B är i Kalmar så jag har inte så mycket annat att pyssla med.


Nej nu ska jag fortsätta att sortera bland gamla saker i garderoben.


Konstaterar

att ordet sagla är ett skånskt ord. Ingen här verkar använda sig av ordet. Alla har väl saglat någon gång? Tyda.se säger att sagla betyder: "utsöndra saliv".


Nu har jag precis mejlat in mitt paper. Det blev sex sidor långt (sju med litteraturförteckningen), det mesta känns väldigt flummigt och jag har ingen aning om jag har löst uppgiften så som det var tänkt. Det återstår väl att se. Klockan 11.00 har vi seminarium. Det tillsammans med inlämningen är examinerande. Jag är så omotiverad man kan bli, har förberett mig dåligt. Anledningen till varför är att mina tankar redan ligger en månad framåt. Just nu fokuserar jag på:

allkår, flytta till skåne, klippa av håret (?), syskonens student, äta jordgubbar, tävla Flisan, rida in Migge, sommarjobba, umgås med Jenny, pussa på fölis, träffa familjen, besöka festival (?), grilla, åka till stranden, mysa med B, träna hästar sena sommarkvällar, måla hyllan i sadelkammaren, fölvisning och SOL.

Jag vet om att jag är världens tidsoptimist och att det är många av sakerna som jag kanske inte hinner med så bra som jag vill. Jag vill alltid så mycket. Jag hade lika många visioner förra sommaren om hästar och sånt som inte blev sådär jättebra. Jaja vi får väl se. Drömma kan man. Och jag drömmer om att min sommar ska bestå av ovanstående:)

Migge - ett experiment?

Himlen är helt blå utanför fönsterna och solen strålar så fint. Och jag sitter inne på bibblan. Suck. Försöka tvinga fram några rader. Det går segt.

Igår kväll innan jag skulle somna låg jag och funderade på Migge. Tänkte att det nog kan gå ganska snabbt att rida in honom. Hade varit spännande att prova att inte tömköra så jättemycket utan bara rida på direkt:P Haha, det blir kanske katastrof? Men om man i cirka två veckor tömkör med tömkörningsgjord och det går bra så kan man väl slänga på sadel och tömköra i en vecka. Om han fattar broms och gas och att han ska svänga när man drar i ena sidan så är det väl "bara" till att svinga sig upp. Det hade varit kul att prova. Jag tror faktiskt inte att han kommer att slänga av mig. Han är ju så snäll. Men man vet aldrig! Åh, jag önskar att jag hade all tid i världen! Visserligen så orkar unghästarna kanske max 20 minuter så jag skulle nog hinna med att genomföra mitt lilla projekt sena sommarkvällar när jag slutat jobba och har ridit Flisan.

Anledningen till att jag började fundera på detta är att jag tycker det är så grymt jobbigt och krångligt att tömköra. Om mamma ger klartecken ska jag nog prova. Det kan väl inte skada. Går det inte så får jag ju skita i det och fortsätta med den tradiga tömkörningen:P

Och sedan önskar jag att jag hade en kompis i stallet som hade velat vara med på alla mina projekt. Visserligen har jag ju lilla mamma men hon är kanske inte alltid helt med på mina vilda planer ;) Jenny, flytta din häst till skogen så att vi kan härja!!!

Och vet ni vad jag nyss såg på fejjan (facebook alltså), att en som jag jobbat hos tillsammans med sin fru ska hyra Herrevadsklosters utebanor och ha banhoppning där hela maj. VARFÖR är jag inte i Skåne i maj!! Åh, det hade varit perfekt för mig och Flisan. Höjderna börjar på 90 cm, - heeeelt perfekt. Hoppas, hoppas, hoppas att dem fortsätter med det i juni/juli så att jag kan vara med. Det hade varit kul!

Tapas!

Igår var Henrik, Agnes och Frida här. Vi satt och pratade och drack lite groggar. Det blev ganska sent. Vid två följde jag och B Frida (och Magnus som vi plockade upp på vägen) hem. Köpte lite kebab på stubor. Vaknade ganska bakfull idag.

B och Hjördis var med mig i stallet innan eftersom det är vilodag idag. Så det gick undan.

Nu ska vi bort till Danne och Karina för att äta tapas. Mysigt!


Jag har lånat en skjorta av B. Det blev ganska tufft:)

Umgänge med campusfolk ikväll!





Bortglömd shopping...

För cirka 1,5 månad sedan så beställde jag lite kläder från H&M. Angav då e-kort som alternativ till betalning. Idag kom kläderna och jag hade helt glömt bort att jag beställt eftersom det var så längesedan. Dessutom hade giltlighetstiden på mitt e-kort gått ut så därför hade sakerna inte blivit betalda. Så idag fick jag en faktura - jag som är luspank!!!! Som tur det var hade jag endast handlat för 350 kronor. Nästa vecka kommer csn så jag hoppas att jag klarar mig till dess. Jag kan inte föreställa mig ett liv med fast inkomst. Undrar hur det kommer kännas. Just nu undrar jag om jag någon gång kommer att få en fast inkomst. Suck... Shoppa gör jag i alla fall alltid, jag lyckas på något jävla vis alltid ha råd med något litet klädesplagg. Wierd.


den här klänningen kostade bara 65 kronor. Tänkte att det får bli årets strand- och slappeklänning.

det var verkligen inte lätt att då en rättvis bild av den här härliga ljusrosa västen. Det där skrynkliga ska föreställa volanger. Jag tror den behöver en liten date med strykjärnet. Jag kommer i alla fall att ha ett linne under och mitt svarta skärp i midjan. Det ser mycket bättre ut på riktigt än på bild!

en fin sommartopp

Nu är det minsann shoppingstopp! Jag känner mig som en usel människa när jag slösar mina csnpengar (som bara är lånade pengar) på kläder! Fy skäms!

Natti!

När jag kom hem vid ett så hade B fixat lite mat. Fiskpinnar och potatismos. Mums! När den var uppäten så gick vi ut i solen i en timme. Jag läste om industrielltarv, det blir mer och mer intressant faktiskt! Sedan var det dags för mig att trampa till stallet. Flisan känns konstig när jag rider, jag tror hon är halt. Men Paula sprang med henne idag och jag tittade fast kunde inte se något alls. Och sedan sprang jag och då tittade Paula men hon såg inte heller något. Flisan vill inte alls galoppera i höger galopp och hon drar åt vänster hela tiden. Det är något skumt med höger bak. Hon har ett ganska stort sår där men det verkar hon inte ha ont på. Hon är inte varm, ingen puls i hoven och inte öm någonstans. Hon kanske bara har sträckt sig eller så har hon träningsvärk. Hoppas det!

Nu ska jag nanna. Bibblan tidigt imorgon!

Hjördis ska alltid ha den största kudden :P

Bibblan!

Nu sticker jag till bibblan. Plugg där till klockan 11, då är det dags för föreläsning till 13.

Topp från Indiska, linne från BikBok


Lite kläm?

Jag tror att jag börjar få lite kläm på skrivuppgiften. Är inte alls säker på om jag är inne på rätt spår eftersom vi inte har fått så myket instruktioner. Men jag hoppas att det kan bli bra till sist. Jag har skrivit 2 av 5 - 10 sidor så jag har ganska mycket kvar. Men det går framåt i alla fall!

Nu ska jag cykla till stallet för att rida och sedan lunchfodra. När jag kommer hem tänkte jag sitta i solen för att försöka leta lite svar till några instuderingsfrågor som ska besvaras muntligt nästa vecka. Mycket att göra!

Ha en underbar dag i solen och njuuuuuut!

Sex and the City 2!


Sunshine!

God morgon!

Solen skiner även idag. Härligt! Jag har låtit bli att sminka mig eftersom mitt smink innehåller solskyddsfaktor. Körde på samma metod igår i hopp om att få lite färg i ansiktet. Det var en helt underbar dag igår. På förmiddagen fixade jag med sånt tråkigt som man alltid skjuter upp: skicka mejl till CSN, ringa angående lägenhetesansökningar och så vidare. Det kändes väldigt skönt när det var gjort. Efter lunch åkte jag och B till stan för att möta upp Karina och Danne. Jag och Karina gick in på GT där jag hittade en scarfs för 79 :-, billigt och bra. Det var ungefär vad jag hade råd med :) Sedan åt vi allihop på en trevlig uteservering. Mysigt!

När vi kom hem åkte jag till stallet. Paula hade satt fram lite hinder för hon skulle hoppa och frågade om jag ville hänga på och det ville jag. Det gick mycket bättre denna gången jämfört med sist. Kändes precis så bra som det brukar göra. Härligt!

På kvällen var jag sugen på godis och kunde inte låta bli att gå till Ica och handla lite. Tur att det snart är dags att springa av sig allt i delin - det behövs verkligen!

Idag är vår föreläsning inställd. Istället ska jag träffa Frida på bibblan vid nio. Jag har tänkt att jag ska försöka börja skriva lite på skrivuppgiften. Men jag får inte grepp om den och vet inte vart jag ska börja. Får se hur det går.

Hoppas att ni får en underbar dag i solen!


den nya scarfsen

En snabbis i Skåne

Igår åkte vi som sagt till Helsingborg för att gå på Toves barndop. Det var väldigt trevligt! När vi kom hem från barndopet så åt vi massa god plockmat och drack vin hos mamma och pappa. Väldigt mysigt! Sen gick vi ut och tittade till det söta fölet med jämna mellanrum:)

I bilen:



Efter dopet:




Hos mamma och pappa:




Vi satt uppe och pratade ganska länge med mamma och pappa så därför sov vi till tio idag. Vi gick direkt ut för att hitta mamma och pappa i stallet. Det var dags för fölisen att få lov att gå ut i hagen för första gången. Det var väldigt kul att titta på. Hon är så overkligt söt!



Efter fölbuset var det dags för frukost:

Sedan körde vi till Halmstad. Våra sommardäck har varit där på förvaring. Så det tog ganska lång tid innan vi var hemma i Växjö igen.

I bilen:





När vi var framme så körde jag direkt till stallet. Var ganska trött men det gick bra och Flisan fick komma ut på en liten tur. När jag kom hem igen så hade B, Danne och Karina grillat. De hade sparat lite mat till mig - så gott! Sedan blev det ett glas vin innan Danne och Karina gick hem.

Och nu ska jag sova. Så skönt. Natti natti!


Barndop

Nu åker vi på barndop i Helsingborg!

lackade naglar

När bfriend är och dricker öl med kompis pysslar jag och målar naglarna. Först med Gosh's snow och sedan med Isadoras milkshake :)


Pluggar...

Idag har jag suttit och läst texter hela förmiddagen. Tråkigt! Och trött är jag. Jag kom i säng ganska sent eftersom jag pratade med pappa för att kolla av läget med hästarna. Sedan gick B upp vid sex, då vaknade jag och kunde inte somna så då gick jag upp. Sedan dess har jag pluggat. Nu är jag måttligt trött på det.

Ska rasta Hjördis nu och sen cykla till stallet. Hoppas att jag inte somnar på vägen. Och då kan jag inte föreställa mig hur trött mamma är som var vaken till fem, sov en timme och gick sedan ut igen för att fortsätta med fölisen. Tyvärr hade hon fölsjukan så hon har fått dropp ett par gånger idag. Men mamma ringde nyss och sa att det inte behövdes nu i eftermiddag för värdena såg bättre ut. Men veterinären skulle komma ikväll igen för att ge henne medicinen. Men hon är pigg och mår bra!


det här har jag suttit med hela dagen

FÖLIS!

Ikväll klockan 23.00 fick jag sms från pappa att Matildas föl har tittat ut. Det är ett sto. Hon är kolsvart på hela kroppen utom i pannan där det går att finna en liten stjärn:)

Matilda har fixat allting själv. Pappa var fölvakt slog över till "hästkanalen" (vi har kameror i stallet) och då var fölisen redan ute :) Just nu kämpar Matilda med efterbörden enligt den information jag fått av pappa via telefon, så hon har det nog ganska jobbigt just nu. Men fölis verkar må toppen och är pigg och glad. Hon har även fått i sig den viktiga råmjölken.

Jag längtar till imorgon när jag ska ringa mamma och få den fullständiga rapporten. Och vi ska hem en snabbis i helgen och stannar mellan lördag - söndag (åker hem söndag förmiddag) så då får jag se den lilla söta. LÄNGTAR!





Sov gott mina vänner!


Hingstvisning

Efter att jag varit ute och ridit med Paula åkte jag hem och duschade sen kom Paula och hämtade mig och vi åkte på Flyinges hingstvisning:) Det var väldigt kul.

Kvällens höjdpunkt var Lingh. Född 1993 e: Flemmingh.




Och Totta har kommit tillbaka så nu slipper Flisan vara själv i hagen :)

Problemlösare

I söndags var jag och B nere i stan för att försöka hitta ett apotek och de gjorde vi - men alla var stängda. Såklart. Det var ju påskdagen. Men Åhlens hade öppet så vi gick in där en sväng. B köpte en liten hängare till mig:

Han var trött på att mina scarfar (märkligt ord, men jag googlade det och det heter faktiskt så) ligger huller om buller i garderoben. Den här manicken var ju en ganska bra lösning på det problemet:)

Ber om ursäkt för alla slarvfel i föregående inlägg (vad betyder till exempel vilospår? Ett spår man vilar i kanske. Ingen aning). Min sinnestämning var lite märklig - var både uppjagad och trött. Det kanske funkar som ursäkt.

Det kommer en fölis hemma i Skåne vilken dag som helst nu. Jag ska hem en snabbis till helgen så förhoppningsvis får jag se underverket då. Eller så föds den kanske när jag är hemma. Vi får se. Längtar!

Tjuvar på campus

Usch vilken jobbig kväll.

När jag och B hade ätit middag gick jag in i sovrummet och satte på en film. Hjördis låg brevid mig i sängen och B var i köket. Plötsligt börjar Hjördis skälla men jag reagerar inte, tänker att B pysslar med något och att det är därför. En liten stund senare kommer B in i sovrummet med jackan på och en hammare i handen. Vart är min mobil? frågar han och jag blir förvirrad och frågar vad han ska med den till - ringa polisen, någon försöker göra inbrott här. Svarar han.

Det tar typ en minut (fast det kändes som en timme) för mig att hitta vart man pausar filmen. När jag gjort det går jag ut till B som har ringt 112 och står och pratar med polisen. Han berättade att han satt i köket när han hörde hur något knakade. Det var tjuvar som försökte bryta upp dörren. Han såg dem aldrig, de försvann antagligen när de såg att han var i köket.

Vi bestämmer oss för att gå en runda där ute för att kolla läget. Fall i fall vi får syn på någon. I hela trappuppgången är det klottrat. Flera av dörrarna på samma våning är skadade. Vi går bort till huset som ligger brevid något. På andra våningen är det en dörr som står på glänt. Vi ser att någon går på loftgången. En kille med jacka som har huvan uppe och han bär på en väska. Vi följer efter honom. Han går till en bil på parkeringen och B springer dit. Ungefär samtidigt kommer polisen till parkeringen. B frågar killen om han bor i lägenheten som han var i nej jag har varit hos Micke, svarar killen. Vems är bilen?, frågar B, det är min pappas. Jag hinner ifatt B och vi går bort till polisen och förklarar hur vi sett att killen i bilen varit på loftgången där en dörr stod på glänt och att han måste vara tjuven. Killen har redan kört iväg och kommit en bit men poliserna sätter sig i bilen och kör efter.

Jag och B funderar på vad vi ska göra och bestämmer oss för att gå bort till lägenheten där dörren står öppen. Vi går dit för att stå där och vänta på polisen. När vi kommer dit ser vi hur det är tänt i badrummet och att någon är där inne fan dem är kvar!, säger jag till B. Vi går därifrån och ställer oss nedanför. Där stannar en bil och ut stiger en kille med packning + hund och hans kompis. Vi frågar vart han bor och berättar att det pågår ett inbrott på hans våning. Han bor i lägenheten brevid. Vi går upp allihop och ser hur det rör sig folk inne i lägenheten. Jag springer upp och ner i trappan för att hålla koll på om polisen kommer så de kan se vart vi är. När jag står där ute kommer det ut en kille i lägenheten. Jag hör hur B säger: vart ska du? Det är bara till att stanna här nu! Jag går upp igen och frågar vad som händer och de berättar att en kille kom ut med en väska + bärbar dator. Sedan gick han in igen. B + en annan kille står och håller ytterdörren stängd för att de inte ska ta sig ut. Sedan kommer vi på att de kanske kan hoppa ut från fönsterna. Jag och en annan kille går bakom huset och ser att fönsterna står öppna. Såg ni dem? Skriker en kille som står på loftgången i det huset som vi bor i. Nej, vart är dem? frågar jag. Killen berättar att han såg tre stycken killar hoppa från fönstert och springa mot parkeringen. Han pratar med polisen samtidigt som han förklarar för mig.

Jag ser hur polisen kör fram och tillbaka uppe vid teleborgsvägen. Tänker att dem kanske fått reda på att killarna hoppade ut, eller så letar de fortfarande efter killen i bilen som vi trodde var tjuven.

Det visar sig att killen som vittnar om att tjuvarna hoppade ut från fönstert själv hade fått besök av dem. Han och hans tjej hade varit i sovrummet med olåst ytterdörr när det plötsligt steg in folk i lägenheten. De hade sagt åt dem att de nog hade gått fel. En stund senare ska killen gå och handla, ser hur tjuvarna hoppar ut ur fönstert - han springer då upp till sinlägenheten och ringer polisen.

Killen följer med bort till lägenheten där B och en annan kille väntar. Hyresvärden har även kommit nu. Han har blivit dit kallad på grund av klottert som B nämnde när han ringde och larmade. Efter en stund kommer polisen. De har inte fått tag i tjuvarna. Två av oss lämnar vittnesmål. De som har sett mest. Killen som blev överumplad i sin lägenhet ger ett bra signalament precis som killen som stod brevd B när tjuvarna kom ut ur lägenheten. De fotar röran i lägenheten och är nogranna med att fråga exakt vad vi har sett och i vilken ordning allt har hänt. Jag och B skäms över att vi skickade dem på vilospår.

Jag tittade in i lägenheten och det såg ut som fan! Allt låg i en röra på golvet! Men datorn låg i hallen så den släpade dem inte med sig i alla fall. Det var tre unga killar.

Det som jag och B är mest irriterade över är att vi skickade polisen efter fel person! Men han verkade ju så konstig. Om vi inte hade gjort det så hade polisen följt med oss bort till lägenheten och kunnat ta tjuvarna. Men nu blev det inte så och dem kom undan. FAN! Något som både jag och B har diskuterat är varför killen i bilen körde iväg? Han såg att polisen kom, han hade fått information av B att det var inbrott i en lägenhet på hans våning och ändå kör han därifrån? Märkligt! Eller vad tycker ni? Jag hade blivit så paff över att ha fått sådana frågor av en främling så jag hade stannat och frågat vad som hänt. Och om jag hade sett polisen hade jag absolut inte vågat ge mig iväg!

Det är klotter överallt vid vårt hus. B har bankat till plåtgrejjen som sitter framför låset. Den som tjuvarna bände upp. Kanske tur att vi inte åkte hem i påsk, då kanske de hade varit inbrott i vår lägenhet. De har försökt att bryta sig in i alla lägenheterna i vårt hus - utan att lyckas.

Hoppas att tjuvarna blev skrämda och aldrig mer kommer hit. Och hoppas att någon av dem har brutit foten och måste söka läkarvård.

Jag tror inte polisen bryr sig så jättemycket om sånna här fall. Men fan vad störigt. Det var så jävla nära att dem tog tjuvarna! Om vi bara inte hade skickat dem efter den där bilen, aaah så störigt!

Första grillningen!

Det var underbart väder igår så jag och B bestämde oss för att grilla lite. Det var hur mysigt som helst!






Kläder till barndop och student.

Nu har jag nyss varit på stan och shoppat. Egentligen har jag inte råd att shoppa eftersom jag betalade hovslagaren 950 :- i torsdags. Men på lördag är det barndop och jag börjar få känningar av halsont så det var bäst att ta tag i det idag fall i fall jag ska vara sjuk i veckan. Nu är pengarna helt slut. Jag hoppas att jag kan använda kläderna på studenten också. Om det passar sig.

transparant tröja från BikBok, 299:-

baggy jeans, 50% rea på BikBok, 350:-

ballerina från DinSko, 299:-

Tröjan kanske inte ser så rolig ut men den är väldigt fin på. Jag köpte ett enkelt linne med spetskant som jag ska ha under. Det blev ganska dyrt alltihop. Tror ni jag kan använda detta på studenten?

Jag sa till B att egentligen hade jag bara kunnat ringa till mamma och frågat om jag fick låna en tröja av henne. När hon var i min ålder hade hon också transparanta toppar. Jag vet vart jag har fått mitt shoppingsug ifrån i alla fall. Ni ska se hennes kläder från den tiden, hur mycket kläder som helst! När jag tänker efter tror jag att hon har väldigt mycket transparanta toppar. Synd att hon var femton storlekar mindre än mig när hon var 22 :P

Långfredag

Det blev inget blogginlägg igår. Jag var i stallet ganska många timmar på eftermiddagen och på kvällen låg jag halvdöd i sängen.

Flisans hovar blev jättefina och det verkade vara en bra hovslagare. Hoppas nu bara att dem sitter kvar och inte åker av i leran. Efter det var det dags för ridtur. Flisan var helt galen, jag var väldigt nära att åka av. Hon var helt toppad, det gick inte att få någon kontakt med henne. Läskigt. Hoppas att det går bättre idag... B är rejält förkyld, igår kväll ringde han till jourläkare för han kunde inte höra något på ena örat och är svullen överallt. Men de sa bara att han skulle ta nässpray, dricka vatten och sitta med huvudet över varmt vatten. Han verkar känna sig lite bättre idag i alla fall.

Jag har tvättat hela förmiddagen idag. Men nu är jag klar. Skönt! Ska snart cykla till stallet. Ska inte göra så mycket idag, B är ju sjuk så det blir en hemma-dag idag.

Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska åka hem, men det lutar åt att vi stannar här i Växjö. Det känns knappt lönt att åka hem och bara stanna en natt + att vi ska hem även nästa helg när det är barndop. Men som sagt, vi vet inte riktigt ännu.

Nej nu ska jag stryka en tröja.

Glad påsk förresten. Känns knappt son påsk, ingen påskfeeling här direkt. Men ändå:P

RSS 2.0