Oasen

Igår fyllde min lillebror hela 16 år. Blev lite tårta men inget kalas eftersom det inte får plats så många människor nu innan huset är klart. Istället har vi varit på oasen idag och ätit. Mums. Fondyade både huvudrätt och efterätt. Är mega mätt nu, åt som om jag aldrig sett mat förrut. Fast har gått och halv svultit hela dagen för att jag skulle kunna äta mig mega mätt.

Jag är helt sjukt shopping sugen. Men så himla trött på väla och stan. Jag kan iofs shoppa i växjö. Fast man borde spara pengar. Men ja, ett par heta jeans kan man väl unna sig? Och någon snygg tröja... De dumma är att jag blir mega stressead när Björn är med så isf får jag åka in till stan utan honom och de är ju inte kul. Åååh önskar han tyckte de var kul att shoppa med mig. De hade löst många av mina klädbekymmer.

Vilken helg!

Jo då de blev utgång i lördags kan jag tala om. Jag och Björnis stack till Tobbe. Där befann sig även Jonte, Simon, Totte, Caca, Borgis och Tobbe såklart:) Blev lite förferre och trevligt snack där. Vid elva var de dags att ta tåget mot staden Helsingborg. Tog en runda in på gamla Barcelona, blev lite att dricka där. Sen hamnade vi på Crom, och lite mer dricka där. Vid det laget mådde jag jävligt bra. Var ganska så rejält rund under fötterna.

När vi kände oss färdiga på Crom begav vi oss mot Tivvan. I kön fick jag syn på Dannjella. Jag var full men fick en känsla av att hon var rättså mycket fullare än mig. Kom in på Tivvan fast jag inte har åldern inne och blev väldigt glad. Väl inne blev de ju en del toa besök, och en del försök till dans. Vid tre tiden var Björnis lite trött på mitt vinglande och bestämde att jag nog hade gjort mitt för kvällen. Jag och Älsklingen plus Tobbe begav oss mot knutan. Fick smaka på lite kebab. De va gott. Sen kom Simon, och vi fick med oss Kim Svensson också.

In i svart taxin och på väg. Vid Hyllinge hade vi polisen efter oss så då fick vi stanna. Så säger länningen jag heter Tomas och kommer från kvidinge. Vi bara, jaja. Polisen ville såklart sen hans körkort, då tar han upp en lagom skrynklig pappers lapp med ett påklistrat foto. Så säger polisen mhm så kan de också se ut...

De visar sig att chaffisen inte har något giltligt körkort, och han är dessutom asyl sökande. Som tur de var kände Simon polisen. Så han snackade ihop sig lite med honom. Vi fick lämna namn och personuppgifter om vi skulle behöva vittna. De som var roligast av allt var att Simon satt i taxin och sa till chaffisen fy fan va du är körd nu, du fattar inte hur kört de är för dig alltså... Haha. Sen kom en fjälla och hämtade oss. Så hem kom vi. Och de blev jävligt billigt.

Klockan tio på söndags morgonen skickade mamma sms till mig. Fy fan va bakis jag kände mig. Helt sjukt. Gick ut i stallet och började att mocka i väntan på mamma. Men hon kom inte, och jag blev försenad. GRYMT försenad, Så jävla pinsamt,  och dåligt. Fy. Men jag var så bakis så jag hade inte så bra tidsbegrepp och min hjärna var väldigt oaktiv. Väl i Laholm gick de jättebra. Cajim skötte sig exemplariskt och hoppade som en gud. Var hemma vid fyra.

Gött nu ska jag sova resten av dagen tänkte jag men nej. Vi skulle på löshoppning med Precious vid sex. Suck. Klockan halv åtta var jag inne. Jag och Älskling körde till Oj i sista sekunden och inhandlade massa flottigheter och Ramlösa. Sen var de soffan för resten av kvällen. Vi sov ända till elva idag. RIKTIGT skönt. Körde Björnis till stationen vid två:( Men jag ska nog åka upp till honom redan om två veckor.

Idag har jag varit ute och ridit med Linda. Och travat med Precious för första gången. De gick bra. Nu är jag mega trött. Ska snart ge hästarna mat sen ska jag duscha och sova. Kanske städa en snabbis om jag orkar...

Night.

Today rocks!

Nu är Björnis hemma och de är sååååå nice. De enda som är tråkigt är att jag har mens. Men humöret är som vanligt än så länge i alla fall.

Igår var vi hos Tobbe, Nicke och Jonte var också där. Krängde pizza och godis och kollade lite film. Skulle egentligen kollat Idol men Tobbe har inte fyran. Var nära döden där. Men har kollat klippen på nätet iaf. När vi kom hem var Maria här. Satt och snackade skit med henne och mamma och pappa ett tag. Pappa slutade jobba vid halv ett på natten. Ingen kan fatta hur min stackars pappa sliter. Men nu är allt putsat, målning och lägga golv är nästa sak som står på schemat.

Kan de bli julafton typ nu? Eller imorgon?

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Just nu är Björnis och meckar med ngn data. Och jag ska snart rida och mocka. Det ska bli härligt. Är skönt väder idag. Är ganska så fattig och har tänkt spara till julklappar. Men utgång hade ju inte varit fel. Får se vad babe säger, som student är inte han heller världens rikaste. Tur att det finns någon mer än jag.

Nu ska jag städa rummet sen ut i stallet. Ha en jävligt härlig lördag kväll allihop!!

Ledsen...

Jag och mamma har nyss ordnat med en annons om Flisan som kommer ut i nästa Ridsport. Kommer gråta ihjäl mig när hon ska lämnas bort. Hon kommer tro att hon ska ner på ridhuset som vanligt och sen ska få komma hem i stallet och käka hö och mysa i sin box. Men de kommer aldrig hända. Hon kommer aldrig få träffa de andra hästarna igen. Hon kommer ställas i en box och i ett stall med en massa främmande hästar och jag kommer bara åka därifrån. Hon kommer vara helt oförstående. Sen ska hon få annan mat, sova på ett annat ställe, ridas av en annan människa, bli ryktad på ett annat sätt, få vara ute mer/mindre än vad hon är van vid, allt kommer ändras...

Jag känner mig som världens mest själviska människa. Tänk om jag ångrar mig?

Flisan♥

OFATTBART, SJUKT, GRYMT, MEGA BRA.


Nu har det hänt!!!!

FORNTIDSVÄGEN HAR FÅTT GATLAMPOR! Nu slipper jag vara så rädd när jag ska gå hem i mörkret. Det är bara vår lilla väg som saknar belysning nu. Men jag känner ju min väg. Fast när mörkret kommer känns den inte alls lika trevlig längre. Men är ändå glad att det finns lite lampor. Kan inte snön komma så de blir lite ljusare om kvällarna?

I helgen debuterade Cajim på tävlingsbanan. Han skötte sig jättebra och var super duktig. På söndag blir det träningstävling i Laholm så får vi se vad han tycker om de.

Annars har de varit fullt upp i helgen med hästar, hästar, hästar, hästar och hästar... Plus ett litet kalas i söndags, men var tvungna att åka hem lite tidigt. Varför? Skulle löshoppa en häst. Såklart.

Igår var vi som vanligt iväg med Precious. Fick prova styra lite. De gick bra. Jag överlevde iaf.

Imorgon är de träning med Flisan och Cajim plus att veterinären kommer. Vilken omväxling de kommer bli för mig sen när jag inte har ngn häst. Hela mina dagar fylls med att vara i stallet och rida osv nu. Jag kommer ha hur mycket överskottsenergi som helst i början. Eller ja, pluggandet kommer väl ta en del krafter. Men det blir ändå ett helt annat liv. Ett lite mer normalt liv. Slippa ta hänsyn till när hästarna ska gå ut/gå in, äta, ridas och sånt. Jag kan göra precis vad jag känner för. Och behöver inte planera allt ett halvår i förväg. Herregud vad jag längtar. Älskar att hålla på med hästarna men det ska bli grymt spännande att prova på något nytt.

På torsdag kommer Björnis hem. Läääääängtar sjukt mycket <3

Farmor

Om vi varit mångmiljonärer hade vi tagit flyget till Stockholm och shoppat loss där över dagen. Vem vet, kanske nästa gång...

Bejbs bild.

image53

I lands problem

Har jätteont i magen. Fick det för någon timme sedan. Grubblar för fullt på anledningen till de. Kan vara något av följande:
-Björn hade jätteont i sin mage när jag hälsade på.
-Linda som har häst här är jätte magsjuk. Hon gick inte ens ur sin bil förrän hon såg att vi satt i vår. Så rädd var hon att hon skulle smitta oss.
-Mamma käkar vitpeppar för hon tror hon ska bli magsjuk.
-De senaste två dagarna har jag hoppat frukosten och jobbat på tom mage. För ngn månad sedan åt jag inte frukost och då hade jag ont i magen, när jag började äta frukost försvann mitt magont.

Jag hoppas på de sist nämnda.

Är mega trött, hård träning idag. Och så har jag så ooooooont i min maaaaaaaage.


Växjö

Sedan i torsdags har jag varit i Växjö. Eftersom Dan befinner sig i Senegal så har vi varit home alone. Riktigt, super duper, mega big baota skönt. Blivit mycket mys:) Och massa mat känns de som. Igår kom Björns mamma och Sune och hälsade på. Vi var och åt ute, det var trevligt. Sen åkte jag med de hem.

14 dagar sen ses vi igen.

Idag ska jag rida både Cajim och Flisan på ridhuset. Och ska sitta på Precious också. Tur jag redan har mockat. Var två minus när jag gav mig ut i morse. Kallt men härligt.

Nähe nu ska jag se om mamma kommit hem.

Och förresten så längtar jag mega mycket till julen. Och sen flyttar jag:)

Besatt?

Tre stycken har ringt om Flisan. Tycker det är hemskt. Vill inte i hjärtat, men hjärnan säger att jag måste. Blä.

Igår blev de träning med Cajim, som försökte få av mig ett antal gånger. Efter de skulle vi till Ängelholm för att titta på när min bror och hans hockeylag mötte Rögle. Blev väldigt stressigt eftersom jag hade 30 minuter på mig efter att Cajim var utlastad. Så på trettio minuter skulle jag hinna: ta av Cajim täcke, borsta honom, ta av benskydd, lägga på nytt täcke, in i boxen, ge 7 hästar kraftfoder, ge 7 hästar hö, kolla så alla hade vatten, göra vid fodret till morgon dagen, ta av mig handskar, hjälm, sporrar och stövlar, kuta in, slänga av mig kläder, tvätta av mig, på med nya kläder och in i bilen. Hann jag? JAAAA, de gjorde jag. När vi äntligen sitter i bilen händer något sorgigt. Ungefär i mitten på odenbacken (som egentligen heter odengatan) springer ett rådjur ut precis framför bilen. Jag hann se den perfekt. Den var inte full vuxen, men den såg ändå välutvecklad ut, den såg inte särskillt stressad eller spänd ut, den hade ett jättefint och vackert huvud med stora mörka ögon. Bilden av rådjuret blev liksom svartvitt eftersom den fick bilens ljuse på sig. Sen är ju rådjur mer gråa än bruna. När jag sett rådjuret tog jag händerna för ögonen (jag satt där bak) sen smällde de. Och vi kände hur rådjuret släpades med en bra bit under bilen.
Mamma: Vad var det?
Jag: Du körde över ett rådjur!
Mamma: Nej så stort var det inte, de var nog bara en hare.

Jag sa till mamma att sätta på varningsblinkersen och backa tillbaka.
Mamma: Vi måste gå ut och se om den lever.
Johanna: Jag stannar här.

Mamma och Sofia gick ut till vad mamma trodde var en hare. Samtidigt kommer det en bil (i mötande körfält), efter en stund backar den tillbaka och stannar. Ut kliver en man i mörka byxor och gummistövlar. Han går fram till djuret och efter en stund tar han de i frambenen och drar ut till sidan. Sedan kommer de mot bilen och ser om fronten blivit skadad, vilket den inte blivit. Under hela tiden Piper det i mina öron och jag är bombis på att jag ska svimma.

När mamma och Sofia kommer tillbaka frågar jag om mannen som stannat. Han var jägare. Mamma hade frågat om han kunde slå ihjäl rådjuret, men jägaren hade svarat att de redan var dött. Han kände kommunal jägaren (som tydligen bor ovanför backen) och skulle köra till honom direkt. Det enda vi behöve göra var att ringa om  underätta polisen. Det fick jag ta hand om eftersom mamma körde.

Matchen slutade 10-2. Till Rögle...

När vi körde hem såg vi att rådjuret var borta. Antagligen har jägaren tömt det på blod direkt efter vi hade kört. Och nu ska kanske han och kommunal jägaren göra en härlig gryta av den stackaren. De vet man aldrig... Och mamma som trodde det var en hare. Glasögon?

Till en annan sak. Jag tror jag blivit besatt av Tastyhouse, eller i alla fall deras nötter. Åker till Växjö imorgon och började fundera på om det finns Tastyhouse där. Suck...

Flisan

Nu har jag bestämt mig. Jag ska sälja min guldklimp. Min fina Flisan. Känns hemskt. Finns nog inga ord som kan beskriva. Jättejobbigt. Men det är ett beslut som jag tagit. Ska sälja min bästa vän. Någon som jag delat varenda dag med i tre år.
image47
image48
image49
image50

Saturday

Blev ingen träning för mig igår. Fick feber så Maria red Cajim. Hon tyckte jag skulle vila mig idag också så hon red både Flisan och Cajim åt mig. Snällt. Hon och mamma var borta i två timmar, blev lit orolig. De hade ridit till Kvidinge. Okej?

Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Är ensam hemma och det är nice. Blir väl en flottig pizza iaf. Och kanske stan en runda? Eller? Äsch jag vet inte. Är inte så jättepigg så de gör inget om de blir soffan för hela slanten.

Fick reda på en mindre rolig sak idag. En jämnårig kille som gått bort. Ingen som jag kände, men mina vänners vän. Känns hemskt när man kan sätta ett ansikte på personen ifråga. Kan inte riktigt fatta.

The pretender

What if I say I'm not like the others
What if I say I'm not just another one of your plays
You're the pretender
What if I say I will never surrender

Är jag knäpp nu?

Var på familia idag, ännu ett försök att hitta jenas som misslyckades. I Växjö hade jag garanterat hittat något. Dumt att jag inte är där nu. Inte bara för att jag behöver jeans då alltså...

RSS 2.0