Hallå?

Hur fasiken fick jag för mig att jämfört stavas gemfört? Haha. Hjärnsläpp? För mycket ord på gång nu med skolan och allt. Visst är de en bra ursäkt? :)


Skickat

Nu har jag mejlat iväg inlämningsuppgift 2. Denna gången var det riktigt läskigt att trycka på skicka. Har jag tolkat uppgiften rätt? Har jag tagit med allt jag bör ha med? Stämmer källförteckningen enligt Harvard systemet? Är mitt språk verkligen akademiskt? Har jag tagit med för många belysande exempel? HAR JAG MISSAT NÅGOT??? Usch. Hoppas verkligen jag blir godkänd. Jag tycker de känns bra och att jag skrivit bra, men nu har jag ju inte sett vad de andra skrivit. Gemfört med deras är kanske mitt underkänt? Får panik. Jobbigt.

Hade bara en timmes föreläsning idag. Vår lärare hade fått diskbrock så hon orkade bara stå i en timme. Pratade lite med de i klassen sen gick jag hem. Kände hur de pirrade i magen av nervositet inför inlämningsuppgiften så jag tänkte att de nog inte skulle vara så bra att börja skriva då. Tog med mig Gördis ut på en timmes promenad i skogen. De var mysigt. När jag kom hem var jag redo för att skriva. Och nu är den som sagt skickad. Skönt. Behöver jag inte alls tänka på de imorgon.

Hela tiden har B legat i sängen och sovit. Funderar på om jag ska joina, kan vila till klockan 17.00 då det är dags för tvätt iaf.

Imorgon får jag min lägenhet!

Munsår:(

Idag gick jag upp lite innan åtta. Var ute med Gördis sen åt jag och B frukost. Traskade bort till apoteket för jag har fått munsår. Hatar de, jobbigt som fasen. Men de där plåsterna är grymt bra (men väldigt dyra). Efter jag varit på apoteket gick jag och solade. Nu harjag precis duschat och ska läsa lite innan jag gör vid håret. Har föreläsning klockan ett.

När jag kommer hem blir de ut och gå med Gördis och sen ska jag tvätta i eftermiddag. Det behövs! Också får jag inte glömma skriva slutet på min inlämningsuppgift. Hoppas den blir godkänd. Är riktigt svårt att skriva akademiskt. Jag är så van vid att ha med jättemycket åsikter. Men man lär sig väl förhoppningsvis.

Till boken!

Min lediga dag

Idag sov jag ända till nio. De var skönt. Sen skrev jag intensivt i två timmar på min inlämningsuppgift. Ska bara ha ihop ett avslut också sen är det klart. Nice!

Har vilat nu ett tag och ska snart ut med Gördis. Funderar på om man ska sola idag, hade suttit fint. Så ser man lite fräschare ut. Får se om jag gör de sen kanske. Har gått i joggingbyxor hela dagen. Så himlas skönt, men de kanske man ska ändra på. En dusch hade också varit bra. Vil en stund till först kanske? De är ju min lediga dag trots allt.

I övermorgon får jagmin lägenhet!

Missa inte!

Föreläsningen var bra, men inte lika rolig som den förra. Men man måste ju ändå lyssna aktivt, de kommer ju något som heter TENTA så småningom. Jag fick i alla fall godkänt på min inlämningsuppgift och de var himla skönt. Man kunde bara bli godkänd eller underkänd så jag får vara nöjd. Hade varit lite tråkigt att starta med ett underkänt.

När jag kom hem från föreläsningen drog jag med mig B och Gördis ut i skogen. Skulle se om vi kunde hitta en bra runda i skogen och de gjorde vi också. Perfekt runda på typ en timme. Finns kartor överallt så inte så jättesvårt att hitta. Och man ser universitetet efter ett tag också.

När vi kom hem började jag göra amerikanska pannkakor (idag igen). De var gott (idag igen). Sen dess har jag pysslat med min inlämningsuppgift. Har skrivit typ "svar" på första frågan. En diskussions uppgift. Har en kluring nu bara, vad är karaktiristiskt för ett flerspråkigt samhälle. De ska jag ta reda på! Ska läsa lite i mina fina böcker så kommer de säkert upp något i skallen som jag kan skriva om. Tänkte lugna mig lite ikväll, är ledig imorgon så måste ha något att göra då. Plus att jag inte kan skriva hela inlämningen eftersom jag ska ha en föreläsning om sista uppgiften först på torsdag. Så på torsdag kväll ska den vara klar och mejlas på fredag.

Såhär har min dag sett ut:
08.00 - 08.30 rasta Gördis
08.30 - 10.00 frukost + dusch och allt vad de innebär
10.00 - 13.00 PLUGG
13.15 - 15.00 Föreläsning
15.20 - 16.30 skogen
16.30 - 17.00 pannkakor (tänkt på att man uttalar de pangkakor? Lärde jag mig idag, haha)
17.00 - 19.00 PLUGG
NU: Lite mer plugg och plugg, sen TV och rasta Gördis.

Missta inte GOSSIP GIRL ikväll på kanal 5 klockan 20.00!!!!

Some pics

Idag ringde klockan 8.00. Var ute och gick med Gördis sen blev de dusch och frukost. I detta huset vaknar ingen annan från framemot halv tio tiden. Så de är alltid lugnt på morgonen. Nu har jag läst 86 sidor. Tjoho. Ska läsa ett kapitel i Dahl nu också.

Vill bara handla en massa saker till min lägenhet. Två dagar kvar tills jag får den. Ska bli jättekul. Ska i alla fall handla lite städ grejjer och städa på fredag.

Om en och en halv timme börjar min föreläsning. Sen när jag kommer hem ska jag börja pela med min inlämnings uppgift.

Slänger in lite bilder.
image66
Så här såg Gördis ut när hon trilla ner mellan soffan och dynerna i soffan.
image67
Bild från prommenaden runt sjön i söndags.
image68
B hittade en morot i kylen. Den är helig, ingen får äta den. Med tanke på dess utseende vet jag inte om någon vill äta den heller.

Im a witness

Jag har bakat amerikanska pannkakor. Innan de var jag och handlade på ica och blev vittne till ett stort polispådrag (två poliser låg på en kille som skerk AJ AJ AJ)

Westmans bok går segt. Har 100 sidor kvar, plus ett kapitel i Dahl och eventuellt ett kapitel i Einarsson. Så nu vet ni vad jag ska göra ikväll. De och gå ut med Gördis.

På fredag får jag min lägenhet och på lördag kommer mamma och pappa hit med alla mina saker. Och de ska handla saker till mig på Ikea också. Jippy! Ska bli jättespännande. Hoppas lägenheten är fräsch. Har ju aldrig sett den.

Vill börja med upggift nummer två och inte läsa en massa jobbigt. Inte kul när man är TVINGAD att läsa.

Välkommen till studentlivet Johanna.
Eller som Dan säger:
Johanna, jag tycker du tar de här med skolan alldeles för seriöst.

Har du sagt allt?

Seminariumet idag gick ganska bra. Man kunde bli underkänd och godkänd. Hoppas jag blir godkänd. Får vet imorgon.

Nästa uppgift kan man få välgodkänd också, så då gäller de att man skriver riktigt bra.

Har nyss varit ute och gått med Gördis. Skulle gå i skogen men hittar inte så jag fick vända efter en halvtimme. Men sen såg jag att några som gick framför mig innan jag vände kom ut framför mig på tillbakavägen (blev de rörigt?) så nästa gång ska jag nog hitta runt.

Nu ska jag läsa ut Margareta Westmans bok på 216 sidor. Jippy. Plus lite annan kurslitteratur. Uppdaterar sen.

Förresten. De här lärde jag mig idag om akademiskt skrivande

säg vad du ska säga, säg de, säg vad du sagt

Pizza

Ikväll har jag, B, Dan och Johanna bakat pizza och spelat Monopol. De var jättekul. Tills jag förlorade. Första gången jag spelade Monopol, jag kunde väl i alla fall fått komma trea? Arh. Hatar förlora. Nu ska jag nanna. Skola imorgon.

Runt sjön

Igår var jag och B på bio. Såg we own the night som jag varmt kan rekomendera. Den var jättebra. Efter bion gick jag lite med Gördis som var överlycklig för att vi kom hem och inte hade tänkt överge henne föralltid.

Idag låg vi i sängen till typ klockan tolv. De var nice. Sen gick vi upp och de var sjukt fint väder så vi bestämde att vi skulle gå med Gördis runt sjön. Och de gjorde vi. Var jättemysigt. När vi kom hem var jag tvungen att bada Gördis, hon såg ut som en lerklump. Efter de blev de god frukost och nu är jag rätt trött i kroppen. Ska snart sätta mig och läsa lite och pilla med texterna vi ska ha seminarium om imorgon.

Här kommer lite bilder som Hanna skickade till mig nyss. De är från i fredags. Jag lägger bara upp några för på de flesta är man pittögd eller så är någon tunga ute, eller så är man bara grymt ful.
image63
image64
image65

Gårdagen

Vi överlevde gårdagen men de var precis. Hade jättetrevligt med Hanna. Vi har ju gått i samma klass i låg och mellanstadiet sen har vi typ hälsat på varandra på högstadiet. Egentligen har vi inte pratat med varandra på tyo 7 år. Så de var på tiden. Men det är ganska lätt att umgås när man känner varandra sen (långt) innan.

Vid tio skulle vi bege oss till Stallarna. När vi var utanför lägenhet konstaterade Hanna att hon var tvungen att byta skor. Så vi tog hissen upp igen, och ner igen. Väl inne på Stallarna visade Hanna mig runt lite. Sen satte vi oss ner och tog en päronsplit. Konstaterade att vi var ganska så berusade.

Här går man ju ut mellan cirka 22.00 till 02.00. Så när klockan var tolv var jag bomb säker på att hon var tre. Men de var hon ju inte. Jag hade iaf haft en jättebra kväll men var helt slut så jag vandrade hem. Hanna vandrade också hem en stund efter mig.

Idag har jag varit ute med Gördis i de tråkiga vädret och nu tvättar jag. Tror bara att jag ska toffla idag. Idag är sista chansen att få användning av bio biljetterna som jag fått.

Funderar på om jag ska plugga lite. Skäms lite över att min inlämning var så sjukt dålig jämfört med de som jag fått. Jobbigt. Så lite läsning sitter nog inte fel.

Utgång!

Nu ska jag till Hanna. Imorgon får ni veta om vi överlevde eller inte. Woho!

Jo de var sant

Nu har jag varit på Campushälsan. Och visst hade jag urinvägsinfektion. Tur jag tog tag i de och ringde dit direkt imorse. Läkaren hade inte tid att skicka receptet till apoteket förrän klockan tre, så jag får hämta de senare. Ska och handla på Willy med B och Dan vid tre - halv fyra så kan passa på att hämta de då.

För övrigt så har jag fått två inlämningar mailade till mig. Jag ska nu gissa vem i min klass som skrivit de. De känns som min inlämning måste varit katastrofalt dålig jämfört med de jag fått mailade till mig. Reflektion. Det är väl vad JAG tycker? Jag skrev jättemycket om mina åsikter och tankar. De märks att de inlämningar jag fått är skrivna av personer som har mycket mer erfarenhet av studier än vad jag har. Men samtidigt så måst ejag ju ha lärt mig något av detta? De är ju inte så att hela betyget hänger på denna inlämningen. Känns bara kass att min ser ut som något en fjorton åring skrivit i jämförelse med de jag fått. Hejdå självförtroende...

Nu: Motionera Gördis i ÖSREGN.

De är ju inte sant...

Jag tror jag har fått urinvägsinfektion. TYPISKT. Så jävla typiskt. Har hållt på att ringa Campushälsan nu ett bra tag men där är ingen som kan ta ditt samtal just nu. Kanske får lämna ett meddelande och be de ringa mig. Jag har inte tid att ha ont nu!

Min inlämningsuppgift är i alla fall iväg skickad nu. Hade tänkt gå runt sjön med Gördis och sen sola men nu har jag bara så ont att jag knappt kan röra mig. Varför just jag, just nu?

Då var man här igen

Så nu har jag precis skrivit klart min första inlämningsuppgift som ska vara mailad innan klockan tolv imorgon. Jag har ingen aning om jag har skrivit "som man ska". Fick för mig att de skulle stå på nätet exakt vad de ville ha med i inlämningsuppgifterna men tydligen fanns de inget sånt. På introt visade de kraven på våra inlämningar, man hade ingen chans att skriva av vad de stod. Jag måste fråga på måndag om man kan se de någon stans. Rätt bra att veta vad man ska skriva ju. De var väldigt fritt att skriva denna gången. Skulle skriva en reflektion om språk, individ och samhälle på 450 ord. De tyckte jag att jag gjorde. Hoppas läraren också tyckte att jag gjorde de.

I förmiddags pluggade jag i tre timmar innan föreläsningen, men de ville inte alls sätta sig i skallen kändes de som. Denna föreläsningen var i ett mycket lugnare tempo och de var jättemånga som inte läst så hon tog de ganska så grundligt, de kändes himla skönt. Efter denna föreläsningen kunde jag till och med skriva så pass sakta att jag nu i efterhand kan tyda vad jag skrivit. Inte illa, inte illa. De är så många som är så duktiga, de märks att de pluggat sen innan. Själv så har jag fullt upp med att koppla ihop vilket som hör ihop med vilket. Idag fick vi disskutera ganska mycket, de var bra. Då lär man känna sin klass. Jag kom fram till att jag inte är två språkig. OM jag skulle vara de skulle de vara enligt Macnamara eftersom jag har en viss förmåga antingen i tal eller i skrift (engelska). Men de tycker jag knappt gälls.

Gud vad ni är intresserade av att läsa om mina föreläsningar. Jag kan verkligen se framför mig hur ni sjunker djupt in i tankarna och börjar fundera på hur språket påverkat er egentligen.

Eller inte.

Efter min föreläsning traskade jag bort till Studentservice. Fick mitt lösen och min student email. Nu är de bara att vänta tills jag fått kortet från studentkåren, som skickas till mamma och pappa så de får skicka de hit. Sen kommer jag ha passer kort överallt.

När jag kom hem var jag och B ute med Gördis. Sen körde vi till Sandmarkan. Finns en djuraffär där. Handlade sån man klipper klorna med, stackars Gördis kommer nog bli ledsen ikväll. Sen fick hon en pip leksak som hon blev jätteglad för! Och lite dental tuggben som mamma tipsat om, de började hon tugga på direkt.

Nu ska jag läsa igenom mina föreläsningar som jag haft än så länge sen blir de tv:n

Imorgon: utgång

CSN

Förresten så funkade CSN precis som de skulle. Fick pengar idag. Har betalat hyran också. Perfekt.

Nu ska jag nanna, eller ära en knäcke först och kanske ta en treo. Har fått en hemskt huvudvärk. Blir väl så när man för en gångs skull använder de...

Huvudet packat med info

Klockan åtta imorse ringde klockan. Var ute och gick med Gördis. Sen blev de dusch och fixa till sig + frukost. Mellan halv tio och tolv pluggade jag. Klockan kvart över ett var de dags för föreläsning. Den var toppen! Jätteintressant och väldigt kul. Men i ett högt tempo, de gäller att vara vaken. Tur att jag pluggat så mycket som jag gjort, annars hade jag aldrig hängt med. Tills imorgon ska jag ha läst 4 kapitel. Men de får jag göra innan föreläsningen imorgon. Mitt huvud har behövt vila från böcker de senaste timmarna. Har dock redan läst nästan ett kapitel. Men nu är jag så trött att skallen inte lär ta emot mer information.

Igår badade alltså Gördis, sen borstade jag henne. Har borstat henne idag med, hon blev jättefin i pälsen. Blank och len. Toppen!

Har pratat med Hanna idag också. På fredag ska vi till stallarna. Det ska bli jättekul, behöver lära känna lite mer människor här.

Nu ska jag fortsätta titta på Jersey Girl. Håll nu tummarna för att jag hänger med lika bra på föreläsningen imorgon som idag.

Ps. Det är vitt i Växjö, har snöat sen klockan två. MYSIGT!

Nervös...

Nu har jag precis kommit in, har varit ute på promenad med Gördis.

Igår var jag, B och Gördis ute och gick runt sjön. De var mysigt, men var döds trött efteråt.

Vi sov till halv elva idag. De var verkligen skönt. När vi vaknat var vi ute och gick med Gördis, sen blev de frukost. B började skolan klockan ett så jag hängde på. Blev medlem i Smålandsnation:D Skulle fixa inloggningsuppgifter också men där var ingen vid IT-support så får göra de en annan gång. När de var gjort gick jag och solade. Sen skulle jag då ge mig på mina 60 sidors läsning. Jippy! Har gått sådär. Har 20 sidor kvar. De ska jag läsa innan föreläsningen imorgon tänkte jag. Är sjukt nervös inför den. Har ju ingen aning om jag förberett mig bra eller inte. Kanske hade behövt plugga dubbelt så mycket som jag gjort nu? Men de lär jag få svar på imorgon. Usch vad nervös jag är. Skit jobbigt. Tänk om jag bara sitter där som ett jävla frågetecken. Då dör jag. Då kommer jag få ångest för att jag inte pluggat super mycket. På fredag har vi vår första inlämningsuppgift, tror ni jag är lite nervös inför den? JA. Den ska bara vara på en A4 sida men ändå. De blir liksom första intrycket.

Sen måste jag lära mig vad de är för skillnad på att skriva på Harvard sättet och Oxford sättet. HJÄLP! Lite dumt att internetsidan inte funkar. Fasen, måste fixa mina inloggningsuppgifter imorgon så jag kan läsa mig till vilket sätt ajg ska skriva på.

Nu ska jag bada Gördis och sen nanna. Berättar om föreläsningen imorgon.

Jag + design = ILLA

Jag vet att de ser konstigt ut, ska fixa ny header. Dannjella ska hjälpa mig, kanske gör ngt eget tills jag pratat med henne.

Nu ska jag läsa 40 sidor. Tur det är extensivt.

Write to you later

Introduktion.

Idag har jag varit p min introduktion, det var inte alls så farligt som jag trodde. Lärarna verkar toppen. Ganska så unga så de känns bra. Min klass var inte så stor, kanske var vi runt tio personer. Varav hälften var utbytesstudenter. Spännande. På onsdag ska jag ha min första föreläsning. Därför ska jag läsa idag. Har iofs bara 20 sidor kvar. Har läst runt hundra nu. Sen ska jag läsa 60 sidor extensivt. Puuh. Här slängs man in i läsandet på en gång. På fredag har vi vår första inlämningsuppgift. Sen kommer vi ha uppgifter varje vecka. Mycket muntligt. De är jag inte så där himla glad för, men de ska såklart bli fräckt att lära sig sånt med. Måste bara komma på bra ämnen att babbla om så man inte gör bort sig helt. De är minsann inte så lätt de här ska ni veta!

Nu ska jag bara ordna min studie försäkran på CSN.
Betala studentkåren.
Gå med i en nation, får bli smålandsnationen annars får jag nog inte bo här mer för Dan.
Fixa inloggningsuppgifter och passerkort.

Nu ska jag läsa de sista sidorna, sen städa lite. Efter de blir de promenad med Gördis. Förresten så var Gördis jätteduktig idag. Hon satt inte innanför dörren när jag kom så jag hoppas att hon har legat i soffan och vilat:)

Mys på stallvägen 44b

Idag har varit en mysig söndag. Var nere i stan vid kvart i tolv, mest för att Gördis ska vara förberedd på att vara själv hemma i två timmar imorgon. Köpte ansikts och kroppslotion, en hårborste, strumpbyxor och täckstift. Så nu känner jag mig väldigt hel. När vi kom tillbaks kikade vi in genom fönsterna, Gördis satt i hallen Hon hade antagligen suttit där i över en timme och väntat. Men vad gör man? Hon har tuggben och saker att pyssla med, dessutom är jag ute och går med henne innan hon lämnas men det verka rinte hjälpa. Stackare. Men som sagt så måste hon vänja sig. Om någon har bra tips på hur de blir mindre ledsna så tipsa mig gärna:)

På eftermiddagen tillagade Dan pannkakor som var väldigt goda. Sen var jag ute och gick med Gördis medan resten kollade film. I kväll åt vi wok, de var himla gott. Sen gick jag, B, Dan och Johanna (+ Gördis ofcourse) till Willys. Jag väntade utanför med Gördis. Björn hade köpt godis, chips och cola. Mums! När vi kom hem kollade vi allihop den nya filmen med Reese Witherspoon. Den var himla bra faktiskt. Nu ska vi alla nanna.

Imorgon ska jag på intro. Jag är sjukt nervös. Hoppas att jag står med i alla listor och sånt nu bara. Annars vet jag itne vad jag gör. Så klockan ringer halv åtta imorgon, ut och gå med Gördis, äta frukost och göra vid sig sen SKOLAN. Som jag längtat efter i en evighet känns de som och nu är jag så nervös så jag ens undrar om jag kommer kunna somna.

Jag skriver imorgon om hur introt var och hur min klass verkar. Sen ska jag läsa en massa, massa, massa imorgon. Vi hörs då!

Väsk hund

Har nyss sätt I am legend, tyckte inte den var bra. Nu ska vi nanna. Talk to you imorgon. Natti.
image61


Fara för allmänheten

Idag vaknade jag vid nio och gick på toaletten, sen la jag mig igen. Vaknade först halv tolv. Skyndade mig ut med Gördis, som nog hade kunnat ligga kvar i sängen ett tag till egentligen.

Idag är de storm i Växjö. Igår var de stora varningar "fara för allmänheten". Blåser sjukt mycket.

Idag har jag pluggat lite till, men de går himla segt. Inte van ju. Sen har jag bakat sockerkaka, den tog slut på momangen. Idag skulle vi egentligen på bio men där var ingen bra film alls som vi bestämde oss för att strunta i de. Så vad ska jag göra den stormiga lördag kväll då? INGENTING. Eller jo, gå ut med Gördis så småning om. Och kanske ta en dusch.

Gav mig på att göra en header innan men de gick inte idag heller. Jag ser förjävlig ut på alla foto så det blir inte bra med foto. Sen fattar jag mig inte på ps heller. Damp.

Tycker dessutom att min mens kan ta slut nu, man blir ju så glad av att ha mens. Jippy!

Magen blir inte mindre direkt

Nu är jag minsann mätt:) Var på ica innan och handlade lite. Blev god mat som B lagade, sen var vi ute en runda med Gördis. Handlade lite chips och ahlgrens bilar på pressbyrån också. Mums.

Har kollat Lets Dance nu, ska se om de möjligtvis börjar någon film nu. Hoppas.

Imorgon blir de ytterligare läsning och plugg. Kanske bio på kvällen? Får se.

Campus

Tjenis, nu har jag och B precis varit på rundtur på Campus. Har kollat en massa salar jag ska vara i. Är mega stort överallt men jag kommer nog lära mig att hitta så småningom. Innan de har jag varit ute med Gördis två gånger. Och duscha och gjort vid mig lite.

Hon var ganska jobbig inatt. B var ute och gick med henne halv två för då var hon jättekissig. Hon är tyå besatt av mig eller något. Om jag går på toaletten står hon utanför och kraffsar på dörren. Hoppas hon lugnar sig snart.

Nu ska jag plugga. Är mega hungrig men här är typ inget och äta. Och kan inte handla idag igen så vad gör man? Pluggar...


My head is dead.

Blä jag är sjukt trött. Ont i huvudet också. Har pluggat också, märks att jag inte är i form. Blir trött av ingenting. Har många sidor kvar att läsa. Måste dessutom läsa de några gånger till, annars kommer de aldrig sätta sig.

Som paus tänkte jag göra en nice header i PS, men jag har inte tålamod. Fattar mig inte på de programet. Så jag får ägna mig åt böckerna istället. Dessutom vet jag inte hur den ser ut, hade tänkt prova mig fram för att se vad jag gillade men de gick ju inte.

Jahapp, om några dagar börjar jag skolan. Sjukt nervös. Är rädd att jag är alldeles för korkad för att fatta ngt på föreläsningarna, men de återstår att se. Jag är ju inte så snabbtänkt direkt, får alltid älta saker innan de sätter sig. Jag vill också var aen sån som bara behöver titta i boken en gång så sitter de. Men de är ju inte meningen att de ska vara lätt antar jag.

Nu ska jag läsa lite igen och skriva lite så kanske de sätter sig. Om jag har tur....

Framme

Nu är jag framme i Växjö. Det gick jättera att köra, kändes inte som de tog så jättelång tid faktiskt. Och Gördis var duktig och satt fint. Sedan jag har kommit hit har jag och B tagit in alla lådor, varit ute och gått med Gördis och dessutom varit och handlat. De är dyrt med mat. Tråkigt.

B håller på att tillaga spaghetti och köttfärssås. Mums. Jag ska läsa lite nu tänker jag. Uppdaterar säkert sen!

Förändringar...

Idag har jag träffat Ida. De var himla kul, var så längesen. Blir alltid så mycket skitsnack när man träffar henne. Fan vad man måste vara bra eftersom man tycker så illa om alla andra:)

När jag umgåtts med Ida färdigt körde jag hem. Packade bilen med lite lådor, ska kasta in några till imorgon innan jag kör. Sen kom mormor och morfar hit så åt vi smörgådstårta och kladdkaka. Mums! Efter de var jag och Gördis ute och gick. När jag kom in var Smulan inne, så de blev lite cat/dog fight. Som tur det var skadade ingen sig. Men båda två är jävligt snabba kom vi fram till.

Nu ligger Gördis här helt utslagen på golvet. Hon har ingen aning om vad som väntar henne. Men med tanke på att hon blir helt till sig av glädje när jag kommer så hoppas jag att vi ska trivas ihop. 

Just nu känns allt bara nervöst. Jag kommer såklart sakna hästarna grymt mycket. Men de kommer nog vara nyttigt för mig att vara ifrån de också. Jag kan ju rida när jag är hemma, om jag inte redan påpekat de tidigare:)

Nu ska jag titta på Gynning, sen ska jag läsa lite studentlitteratur (shit vad vuxet). Sen är det dags för mig och Gördis att nanna. Vi har en stor dag framför oss imorgon. En helt ny sak för oss båda.

Jag bloggar imorgon när jag kommit till rätta i B:s lägenhet. För er som inte vet ska jag bo där tills jag får min egen.

Kakor!!!

Jag älskar kakor, så nu när jag tänkt efter kommer en fika sitta perfekt vid lunch tid. Ska göra vid mig nu, sen kör jag om en timme. Och imorgon kör jag till Växjö! Spännande.

Läste 20 sidor igår och faktiskt känns de som jag har lite koll på de som jag läst än så länge.

Grattis till syrran som fyllar 18 idag. Nu får du ut i stan och svira. Oj, oj, oj...

Nej nu är de dags för smink.

X.O.X.O

Ändrade planer, here goes nothing

Japp, jag åker redan i övermorgon. Har all min packning klar så finns ingen anledning att inte åka upp. Dessutom fick jag nys om att jag ska ha läst ca 120 sidor tills nästa onsdag. Så om jag åker upp en dag tidigare kan jag läsa en dag mer. Hoppas min självdiciplin funkar så att jag ägnar mig åt böckerna istället för B och Gördis. Inte helt och hållet, men nu i början måste jag vara på hugget så jag hänger med.

Har bara skorna, toalettsaker och lite prydnadssaker kvar att packa ner. De går nog kvickt. Ska träffa Ida och fika vid lunch imorgon. Inte sugen på att köra till Örkelljunga egentligen men vill ändå träffa Ida ju.

Idag köpte jag en sele som faktiskt passade Gördis + ett mega sött täcke. Kunde inte låta bli. Sen träffade jag Gördis. Blir så glad av att se henne:D

Nu ska jag faktiskt läsa lite i boken, är ganska krångligt.

Känns nervöst inför fytten, lämna den fina tryggheten bakom sig och ge sig in i något ovisst.

Here goes nothing. Eller vad säger du babe?

A picture!

Som vanligt är jag mega trött, sovit ganska dåligt i natt. Konstiga drömmar. Gick upp klockan åtta, har släppt ut hästarna och mockat och fixat i stallet. Ska packa lite saker nu sen ska jag göra vid mig och sen blir jakt på säkerhetsbälte till Gördis. Igår fick jag en bild av B som Gördis matte och husse tagit. Den är sen i början på sommaren. Titta så söt Gördis är med tungan! Åååh hon är för go. Mig behöver ni inte titta på, jag hoppas för min egen skull att detta är någon form av dagen efter och att jag inte alltid ser ut så i håret.
image60

Ibland har man tur

Fick nyss mejl av en tjej som har den sista boken jag behöver. Perfekt!!! Lagt rätt mycket pengar på böcker nu och de suger. Men man måste ju. Nu ska jag glo tv igen.

Låt mig sova

Idag är jag riktigt trött. Gick upp vid åtta idag, var ute och red med Maria och Linda. Det var trevligt. Sen mockade jag och efter de körde jag och mamma med Matilda till hovsagaren. Han hade fått en liten son. Fick se på bild, mega söt.

Var hemma klockan två och slängde mig i sängen. Sov till halv fyra, sen åt jag mddag. Har nyss tittat på två one tre hill avsnitt och känner mig knappast piggare.

Gördis var här igår igen. Jag hade varit och handlat till henne. Jag köpte:
·Mat och vatten skål
·Halsband
·Koppel
·Bajspåsar
·Tuggleksak
·Tuggpinne
·Hundgodis
·Säkerhetsbälte till hund

Tyvärr passade inte säkerhetsbältet så jag ska och byta det imorgon. Sen köpte jag underkläder och två t-shirts till mig själv. Hade egentligen inte alls tänkt att jag skulle slösa så mycket pengar men så går det iböand.

Förresten lyckades jag få tag i en bok idag: Språksociologi. Förhoppningsvis får jag den imorgon. Bara en kvar att fixa, vill verkligen inte köpa den ny eftersom den kostar 320:- Det svider.

Nej nu ska jag surfa vidare sen ge hästarna mat. Fan vad jag är sleteeeeeeeeen...

Förresten! Om tre dagar drar jag:)


Då va de lördag igen...

Igår kväll var Gördis här och hälsade på. Det gick jättebra, tills hon fick syn på katten. Vi stängde in katten i sovrummet, men Gördis fortsatte leta. Det var nästan lite synd om henne. Sen var jag och mamma ute och gick med henne också. Men det var lite trist för hon ville inte alls kissa. Vid halv nio lämnade jag tillbaka henne, men ska hämta henne en stund idag med.

Somnade väldigt sent igår, syrran hade fest. Hela mitt golv dunkade i takt med basen. Sådär kul när man är dödstrött. Vid halv två hade de flesta gått och jag kunde äntligen sova.

Idag ska jag nog till Väla. Ska köpa lite saker till Gördis + lite underkläder till mig. Men det blir nog inte förrän i eftermiddag. Jag och pappa ska ta en titt på bilen idag. Det är något som inte stämmer...

Ängelholm

Min kära bror gjorde mig sällskap till Ängelholm iallafall. Gött.

Innan jag skulle hämta honom gick jag ut till Linda i stallet. Bestämde att vi ska rida en avskedsrunda på söndag. Snyft. Sen fick jag en flaska vin och ett paket romerska bågar i inflyttningspresent. Så himla snällt. Precis som att det inte räckte att hon skänkt två lådor porslin till mig. Himla snällt.

Sen hämtade jag brorsan och vi körde mot Ängelholm. När vi kom fram hann jag inte mer än knappa in registreringsnummret så var det vår tur. Fick betala 200 kronor för något som tog två sekunder att titta på. Störigt. Körde mot B:s mammas lägenhet sen. Vattnade blommor där. När vi skulle därifrån startade inte bilen. Fick lite panik, brorsan kollade med pappa om han visste vad det var och jag med B. Men efter en stund startade den ändå. Skumt men skönt. Körde inom Mc och bjöd brorsan på en glass.

Hemma nu och väntar på mat. Grymt hungrig. Syrran ska ha kompisar här idag, då tänkte jag vara här så lite som möjligt. Jag ska och pussa på Gördis:)


Jag är vaken

Hade ställt klockan på åtta idag. Halv åtta vaknar jag av att telefonen ringer. Det var hovslagaren som ville ändra tiden idag till söndag. Sen kunde jag inte somna. Har slängt ut hästarna och mockat. Ska gå ut sen och fylla på vatten och lägga in hö och sånt. Jag var tvungen att avbryta mitt arbete eftersom jag svettades enormt. Kanske kan bero på att jag hade joggingbyxor + två tröjor + min heta overall och en mössa på det. Lite fel klädsel kändes de som. Sitter här i t-shirt nu och försöker bli lite svalare.

Såklart var min bror frisk som en nötkärna idag. Så jag tänkte prova tjata på mamma om att följa med till Ängelholm istället. Tänk om jag får sitta där helt själv i en halvtimme och vänta. Hur kul är de?

Ska tvätta lite också, måste tvätta de jag handlade igår och lite sånt. Kanske packa ner lite kläder också.

Förresten, läs Dannjellas blogg idag. Alla känner nog igen sig på något sätt. http://vjykort.blogspot.com

Gördis:)

Idag efter jag ätit middag begav jag och mamma oss till Jysk. Handlade handukar och badlakan. Och lite diskhandukar + en fräck konservöppnare. Sen blev de en sväng inom flower team. Lite tidigt för mig att köpa blommor men mamma handlade.

När shoppingen var färdig släppte mamma mig på Kyrkbacken, lärt mig att man inte ska knacka där eftersom det låter som tredje världskriget isf. Så jag gick rätt in, tror ni hundarna var tysta för de? Aaaa nej, de skällde så in i bomben. Men efter man klappat och sagt hej till alla brukar de bli lugnt.

Iaf så skulle jag gå ut och gå med Gördis, Gördis matte föreslog att jag och Gördis skulle hälsa på min mormor och morfar. Så de gjorde vi. Snacka om att vi fastnade där. Fick typ dra Gördis därifrån. De blev helt förälskade i henne. Åh så snäll hon är. Vilken lagom storlek. Vilka fina ögon. Oj va den är lydig.

Min mormor är ganska pedantisk så jag vågade inte släppa Gördis men morfar tog av kopplet direkt, och mormor såg glad ut när Gördis sprang runt i soffor och stökade till. Haha. Fast jag blev lite nervös en stund.

Morfar: Oj, nu kissa hon nog på mattan!
Jag: Va? Nej? Vi har ju precis varit ute.
Mormor: Tyst.... Ehm, jaha.
Morfar: Nej, jag bara skoja.
Också världens flin på de.

Man skojar inte om mormors mattor, de ska man ha klart för sig. Haha. Ska promenera med Gördis imorgon med:)

Iaf så är jag lagom trött eftersom jag gick från Kyrkbacken till Klinten, från Klinten till Kyrkbacken, från Kyrkbacken till Forntidsvägen. Puuuh. Jävla skannebacken, den tar död på en.

Nu har jag käkat lite glass och tänkte nanna. Det som är bra med att vara ute och gå är att man somnar snabbt för man blir lite trött.

Hoppas brorsan är sjuk imorgon, då kan han göra mig sällskap i Ängelholm. Usch. Så får man nog inte tänka egentligen.

In love.

Jag har blivit kär i Gossip Girl. Helt sjukt bra. Tillbringade gårdagen med att se nio avsnitt. Tänkte ta de fyra sista idag.

Har inte släppt ut hästarna än, vet inte om jag ska heller. Grejjen är att jag tycker synd om de för att de står inne i sina boxar, men om jag släpper ut de tycker jag synd om de för att de står ute i regnet. Jobbigt. Men jag tror jag avaktar och låter de stå inne. Am I mean now?

Ska nog hälsa på Gördis ikväll, om hennes matte är hemma. Vad jag ska göra för att få tiden att gå tills dess mer än att glo Gossip Girl vet jag inte. Funderar på att ombesiktiga bilen idag istället. Men vill inte åka dit helt själv. Mega tråkigt. Men kanske lika bra att få det gjort. Fast jag vill inte......

image58

Ge mig hennes hår, tack.

Antagningsbesked 2

Idag fick jag antagningsbesked 2 och där stod att jag blivit...... antagen. Och de var ju en himla tur. Har försökt att få tag i de två sista böckerna men går riktigt segt. Kanske måste köpa de nya. Får väl se.

Har varit ute och ridit på Flisan en lång runda i skogen. Väntar på att Togge ska komma, han är seg. Som vanligt. Cajim hatar vara inne så hoppas han kommer snart.

Annars vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Kanske iväg och inhandla lite handukar och sånt. Måste handla lite underkläder också. Och matskålar till Gördis.

På fredag ska jag till Ängelholm och vattna blommor, kanske ska vara så flitig att jag kör och ombesiktigar bilen då också?

Åtgärdat

Pappa och jag drog till Statoil och fixade lampan. Tur man har pappor, hur skulle de annars gått?

Har haft så jävla tråkigt ikväll, ingenting att göra + mega huvudvär= SKIT. Tiden går extremt långsamt. Kan inte packa så mycket heller för jag lär behöva kläder och så innan nästa torsdag ju. Drygt.

En kille hade svarat på mitt mejl om en bok, han skrev sitt telefonnummer och att jag skulle ringa om jag ville ha den. Varför inte ta det över mejl? Skumt. Vill inte ringa någon konstig människa för en bok. Då letar jag hellre vidare.

Nu ska jag plocka undan här lite sen ska jag faktiskt nanna för jag är trött fast min kropp inte fattar.
Natti

Bilen

Fasen, hade ett fel på bilen. Ett parkeringsljuse som var sönder. Så typiskt. Men som tur det är så är det lätt åtgärdat. Ska se om jag kan få pappa till att laga de så jag kan ombesiktiga innan jag drar.

Har tittat på Så som i himmelen tills nu. I love it. Den är så fin! Man bölar ju knappt heller.

Ingen ridning har det blivit heller, Maria rider Cajim själv nu och syrran har ridit Flisan. Fick visserligen ett väldigt oemotståndligt (eller inte) erbjudande om att rida Matilda. Men jag är ju lat, och det är ingen nyhet.

Msn:ade lite med Ida innan. Vi ska ta en fika innan jag flyttar. Hoppas hon kommer och hälsar på när jag flyttat. Hoppas till och med att hon börjar plugga i Växjö till hösten. Det hade inte varit illa.

Dagarna gå så in i bombens sakta. Imorgon kommer hovslagaren, finally. Nu ska jag faktiskt packa ner lite saker för de har jag inte gjort än. I know, Im lazy.



Lite trött

Tog ett tag innan jag somnade igår. Låg och funderade en massa. Inte alls kul när klockan ringde 8.00 innan. Funderar på om jag ska vila mig en liten stund nu. Innan det är dags för att besiktiga bilen. Håll tummarna för att den går igenom everyhop. Mamma är snäll och förljer med som sällskap och moraliskt stöd.

Tänkte slänga ner lite saker i lådor sen också. Typ lite väskor och skor och sånt.

Fattas två böcker som verkar vara lite våra att få tag i... Men skickade iväg lite mejl imorse så får hoppas att jag får svar. Om någon råkar sitta på böcker som har namnen: Språksociologi eller Människans språk så hojta gärna till.

Nu ska jag vila i en kvart. Eller två...

störigt

skrivit skit långt så försvann ALLT. Hatar när sånt händer. I alla fall så var Ikea great. Fick handlat massor för en rimlig summa så jag slapp låna pengar av mamma och pappa.

Har ringt Gördis matte också. Ska köra ner en kväll och hälsa på och få lite info om vovvisar. Jag ska liksom klara av att klippa klor. Usch. Hoppas att Gördis inte blir ledsen då. Tänkte åka dit på torsdag, då hinner vi bli extra bra kompisar innan hon åker med till Växjö. Är så rädd att hon inte ska trivas bara. Men då är det inte värre än att hon får åka tillbaka till sin flock. Hon kanske kommer sakna sin flock en massa. Jag får muta henne med lite godis. De kanske funkar. Om jag varit hund hade de lätt funkat på mig.

Tänk att jag om tio dagar ska köra helt själv (eller Gördis följer ju med) till Växjö med fullpackad bil. Och att jag från och med då har en hund att ta hand om. Och att jag i samma vevva börjar skolan.
Att jag om tre veckor har en egen lägenhet, med egna saker som JAG är ägare till.

Jag längtar så jag dör. Tänkte nanna nu, känner mig trött. Men när huvudet landar på kudden kommer jag bergis börja fundera på Växjö, Gördis och skolan. Jobbigt, tiden går så långsamt. Men kanske är de bra med mental förberedelse?


Språkets enhet och mångfald

Jag har äntligen fått min första bok som jag ska använda i skolen. Den heter Språkets enhet och mångfald. Har redan börjat läsa lite och det verkar ganska så flummigt. Mycket om tal, om varför vi pratar som vi gör. Om hur föregående generationer pratade, hur barn lär sig prata osv. Rätt spännande faktiskt. Kanske inte direkt det som jag är super intresserad av men det ingår i kursen och verkar som sagt ganska spännande ändå. Ska tjuvläsa lite till sen. Vissa ord är lite svåra, måste nog slå upp en del. Sen känns de som att boken innehåller ganska så mycket påståenden. Men nu ska jag inte säga för mycket innan jag vet vad jag snackar om.

Här sitter jag i ridbrallorna och väntar på mat. Mamma gör lasagnette. Har varit på ridhuset med Cajim och Flisan. Syrran var med och red Flisan. De gick ganska så bra. I like hard work, work.

När vi ätit är det Ikea som gäller. Har typ inga pengar så de kunde ju känts roligare, men mamma och pappa ställer upp och betalar. De är så snälla:) Fast de har de iofs sagt ganska länge. Annars hade det aldrig varit möjligt för mig att flytta. Hoppas verkligen att jag på något sätt kan betala tillbaka en dag. Känns precis som att jag står i skuld till de fast de förklarar mig skuldfri. Jobbigt.

Mormor och morfar är också här nu. Ska kanske vara lite social. Hade tänkt hinna duscha också innan Ikea. Uppdaterar om vad jag fann i de härliga varuhuset senare.

Sambo:)

Nu har jag nyss sett Victoria Secret precis som alla andra, men jag tänker inte lägga in någon bild på en sjukt famous modell som är så snygg att man blir stum, de gör alla andra så jag tycker inte det är så kul. Men i vilket fall som kan jag lett medge att jag gjort i princip vad som helst för att få vara i en victora kropp för en dag.

Klockan åtta idag åkte B till Växjö. Han har varit hemma länge nu och det har varit mega mysigt. Men de ska samtidigt bli skönt att bara tänka på sig själv och få lite mer plats i sängen. Både för mig och för honom:) Nästa torsdag ses vi igen.

Imorgon ska jag och införskaffa nya p-piller, de behövs med jämna mellan rum. Jag ska även ge mig ut på Ikea, får ju egen lägenhet den 1/2. Tänka sig... På tisdag ska jag för första gången i mitt liv besiktiga en bil. Hoppas den går igenom. Och på onsdag kommer hovslagaren.

Jag har en super rolig sak att berätta (för mig), jag kommer inte att bo själv i Växjö. Jag ska bo ihop med Gördis. Gördis är en super söt norfolkterrier. Jag ska låna henne av B:s styvmamma. Hon har ju ändå så många så då gör de inget om jag lånar en. Jag ska försöka lära Gördis sitt, kanske till och med avancera till ligg. Men man ska ju inte ha för stora krav! Har varit förälskad i Gördis ungefär lika länge som jag varit i B. De är rätt lika. Till sättet alltså. Lugna och söta. Me like:)

Nu ska jag titta lite tv. Kanske uppdaterar sen igen, skriver om hur mycket jag längtar till Växjö. Som vanligt.

/J


Väntar

B har fortfarande inte kommit upp. Vad gör han? Jag har fortfarande inte gått och lagt mig Vad gör jag egentligen? Jag pallar inte ta mig ner för trapporna helt enketl.

Nu kommer han nog, hör ngt i trappan...

Dubbelsäng

Ängelholm var niiiice. SÅ skönt med dubbelsäng så de finns inte. Snacka om att vi sov ut ordentligt. Behövs ibland. Denna kvällen har gått åt att snacka data. Kul. Eller inte. Min tränare kom hem och Björn har snackat datorer hela kvällen. Men han är sjukt snäll som hjälper till såklart. Och det är tur att man inte har samma intresse, hur kul är de liksom? La mig i soffan till sist i väntan på att hans och pappas grogg skulle ta slut. De har den gjort vid de här laget men han dröjer sig fortfarande kvar.

Hamnade på linneas blogg och fick nyss reda på hur stor en elefantpenis är. Intressant. Linnea jag tycker du kan upplysa dina läsare om en ny sak varje dag. Igelkottar, råttor, pandor, myror ja de finns ju massor:)  De hade varit tufft!

Nej nu ska jag bädda ner mig.
Natti.

I have a floor. Wow!

Imorse ringde Björns klocka konstant mellan 06.00 till 08.00. Fattar inte de här med att ligga och dra sig. Tycker de är jättejobbigt, känns som om jag varit med om sju svåra år just nu. Usch. Men han är säkert pigg:)

Dan kör upp med alla Björns saker idag vilket känns grymt skönt, äntligen kan jag se hur mitt golv ser ut igen. Dammsugning? Ja tack!

Var på Killbergs igår, köpte lite pärmar, block, pennor, häftapparat, gem också fick jag en brödrost. Perfekt. Och jag har redan köpt två av mina böcker till den första kursen, fick tag i de begagnat och allt. Skit bra, i alla fall när man är fattig. Inte så kul att köpa fem stycken böcker (som kostar runt 250 kr styck) som man bara ska använda i tre veckor. Hoppas jag får tag i de andra tre också.

Nu ska jag snart städa lite, sen tänkte jag dra och sola. Känner mig grymt blek. Ikväll ska jag och Babe till Ängelholm. Hans mamma och hennes man är på semester så vi ska låna deras lägenhet. Ska bli skönt att få vara lite för sig själv. Vad som händer på lördag är ännu oklart.

Snart börjar jag skolan och de ska bli gryyyyyymt kul!

Gott nytt år!

Happy new year everyone! Vilken fantastisk nyårsafton jag hade. Helt underbart. Björn hade lagat mat i 1 1/2 dag. Helt obetalbart. De var så himla gott. Åt fyra rätter och alla var propp mätta efteråt. Vi orkade inte ens äta chips. Då är de illa. Hade jättekul och är himla glad för alla som kunde komma. De var toppen!

Något som var mindre kul var att jag skulle med hästar till hovslagaren 14.00 dagen därpå. Men kunde inte sova längre än till 11 så de var inte så jobbigt trots allt.

De nyåret börjar med snö och de känns toppen. Jag älskar snö och blir alltid mycket piggare när den ligger på marken och lyser upp de mörka dagarna. Perfekt. I övrigt så kommer de nya året börja med att flytta hemifrån och börja plugga för min del. De känns grymt spännande. Nya utmaningar sitter aldrig fel.

Nu är babe och jobbar, ska städa lite tills han kommer hem.

Tack än en gång till alla som var med på nyår. Och tusen tack till min Älskling som gjorde sjukt god mat. I love you!

Såklart hoppas jag att alla andra också haft en fin nyårsafton och att ert år blir lyckat:)

image57


Ps. fler bilder finnes på facebook.

RSS 2.0