Sunny days:)

Nu får jag faktiskt lov att sitta framför datorn för jag har varit ute heeeeea dagen. I skolan har vi bara varit utomhus och grejjat med hästar. Och när jag kom hem så pysslade jag massa i stallet, sen legat och solat i lite mer än en timme:) Sköööööööönt. Ska träna ikväll vid halv åtta. Tur att det är så sent annars hade det blivit rätt varmt.

Hoppas vädret håller i sig till Valborg. Alla verkar ha panik. Vad händer? Den stora frågan. Såklart vill ingen få sin ställe invaderat. Konstigt. Jag bryr mig nog inte så mkt om Valborg, det är bara en ursäkt för alla så de kan bli mega fulla och må cp dåligt dagen efter. Härligt. Nej men lite grillning och sånt hade suttit fint tycker jag:)

Annars så är de lugna puckar. Lön idag så de flesta är glada plus så fint väder. Jippy.

Nej nu ska jag gå ut lite igen.

Hata/älska

Nu har jag bestämt mig för att jag ska sluta använda ordet hata så mycket som jag gör. För jag kan erkänna att jag ofta använder det ordet när jag egentligen borde använda alla. Som när mamma gör fläskpannkaka, då säger jag rätt ofta "Usch, jag hatar fläskpannkaka" Men det är fel. Man kan väl inte hata en stackars fläskpannkaka? Hat är något svart som är fyllt med ondska, enligt mig i alla fallIngen människa skulle behöva känna hat. 

Ibland när man sitter några tjejer och snackar så dyker det ordet ofta upp när det snackas om andra tjejer. "Jag hatar verkligen henne" Själv så aktar jag mig väldigt mycket för att säga så. Usch. Hur kan man hata en medmänniska? Som man kanske inte känner? Som inte gjort någon illa? Man säger att man hatar henne för hon har snyggare jeans än alla andra tjejer. Såklart så menar man det inte så hårt som man säger, men nu har folk börjat ta ordet i sin mun så ofta så det snart har förlorat sin betydelse. Vad ska vi då ta till för ord? Vi måste bli bättre på att tänka innan vi öppnar munnen (vilket jag har väldigt svårt för). Också tror jag att de flesta i min ålder har dåligt ordförråd. Prova själv att sätta igång en disskution med en 18 - åring. Dömt att misslyckas. Tar inte så lång tid förrän de börjat svära och skrika. Tråkigt tycker jag, för man lär sig så mycket av att disskutera. Det är väldigt lärorikt att lyssna på andra. Sen är det bra att lära sig när det är läge att snacka och när det är läge att hålla käft. Många saknar den feelingen.

Och nu när jag ändå är irriterad så kan jag lika bra gnälla lite över det ömtåliga ordet älskar. Och jag tror att allt chattande på msn och smsande har gjort det ordet mindre betydelsefullt. Tyvärr. På msn är det riktigt många tjejer som avslutar med älskar dig, puss! Och så kanske det är men jag tycker ändå det känns skumt. Tycker man förstör det fina ordet. Bara för att det är så lätt att skriva, men hur många tjejer är det som säger samma sak i telefon? Eller irl? Kan nog inte komma på när jag hört ngn säga de i alla fall. Möjligtvis på fyllan när kompisen torkar ens spyor. Haha, nej nu överdriver jag lite.

Menar bara att man bör tänka lite längre innan man använder våra ömtåliga, och så starkt laddade ord. För snart kommer de inte att betyda något längre och då är det vårat eget fel.

Nu sitter jag och blir lite smått irriterad så jag skriver ner ngn annat ointressant. Typ att jag hade prov idag och det gick utmärkt. Och jag fick tillbaka lite svenska uppgifter, mvg rakt igenom. Lika bra att skryta lite:) Ska göra historia arbetet idag. Har haft en hel termin på oss och jag gör det sista kvällen. Fy skäms. Blir nog inget mvg där nej.

Åker till Lalandia på torsdag. Inte så sugen på de precis men man får passa på medans släkten är i livet. Kanske ångrar mig när jag är vuxen annars. Nu låter jag som min mamma, jag vet. Men hon har mer livserfarenhet så jag litar på henne:) Och jag litar på att hon har gjort mat som jag ska äta upp nu!

image7
Jag och Flisan njuter av sommaren vid havet:)


Spring feeling!

Vilket väder! Riktig härlig försmak på sommaren, och de har man passat på att njuta av.

I fredags blev det hampan och utposten. Fast jag var nykter och körde. Johan bjöd mig på kaffe på utposten och det var verkligen jättesnällt, det tråkiga var att jag blev mega pigg av den och somnade inte från 4.30. Dröjer ett tag innan jag blir sugen på kaffe igen. När vi skulle hem var vi åtta pers i Tobbes lilla bil. Hel packat. Rutorna var helt igen immade och jag körde på känn. Men hem kom vi.

Igår tränade jag klockan tio, var varmt redan då. Och massa äckliga flugor. Men Flisan var duktig. När jag kom hem slängde vi ut hästarna och precis när jag skulle börja mocka fick jag sms av Jonte: Vi hämtar dig inom 30 min. Som tjej får man liiiiiite panik. Snabbt som fan in i duschen och hitta lite vettiga kläder. Sen blev det Danmark med Danne, Björn, Jonte och Hanna. Satt på torget, riktigt skönt och mycket folk. Drack lite cider och jag och Hanna lyxade till de med en glass. När vi befann oss i Sweden igen var nästa hållplats Oj, på jakt efter krubb. Sen blev det jääääääääättegod mat hos Danne av hela smeten. Var lite anti först, som vanligt, helt i onödan såklart:)

Idag ska jag plugga. Tänkte sätta mig ute i solen, shame on me om jag sitter inne i detta vädret. Sen får jag rida en sväng, och gå ut och gå ikväll:) Ååh luktar jättegott här hemma, mamma bakar bullar. Mums. Måste ner och smaka!

Ciao!

Blaha...

Äntligen är helgen över. Så brukar det inte låta men nu gör de fanimej de. Jobbat som en galning och ridit när jag kommit hem. Deckat i sängen vid åtta varje kväll. Utom i söndags, då var jag hos mormor och morfar på påskmiddag. Men det var precis jag orkade med de. Usch. Men nu är de gjort. Och känner mig ganska så nöjd nu, kroppen mår bra av att röra sig. På tal om att röra sig så skulle jag gå ut och gå en runda igår kväll, men sen kom jag på att jag är meeeega osugen på de. Så jag sket minsann i de. Men ikväll (eller imorgon) då jävlar ska de motioneras.

Igår gick jag upp vid åtta. Hästarna åkte ut också mockade jag. Sen solade jag en sväng och efter de bar det av till ridsportaffären. Lätt att köpa ridbyxor? In my as. Det är nästan svårare än att köpa jeans. Och med min moheffa röv så blir det inte lättare. Men ja, jag hittade ett par pikeur i alla fall som jag la undan till imorgon. Och vet ni vad de kostade? 1828 SVENSKA RIKSDALER. Hur sjukt är inte de då? Och hur lönt är det med de 28 kronerna på slutet? Blir så förbannad. Men de satt perfekt och de ska de jävlar i de göra för de priset. Brukar vara väldigt glad för att shoppa och lägga rätt mkt pengar på de. Men de där kändes lite faktiskt. Aj, aj. Ska man vara fin får man lida pin.

Red till maglabykärr när jag kom hem. Härligt. Kändes som jag hade hela skogen för mig själv. Kom på att jag ska bli ett träd i mitt nästa liv. Gud vilket stillsamt liv (så länge inte Gudrun kommer och stormar till de). Tävling idag. Whaaaaa! Okej bara lokalt och låga klasser men ändå lite nervigt. Men de hör till. Börjar klockan 17.00. Ska putsa alla min saker innan de och göra Flisan super fin. Klippte öronen igår, det gillar hon inte.

Var nere och kollade unghäst tävlingar igår. Snackade lite skit med Maria, och sen försökte Togge och Helene sälja häst till oss. Men icke! Vi har nog. Snart är stallet fullt.

I mitten på maj kommer fölet:) Kände hur de sparkade för några dagar sedan. Vårt andra föl nu. Åååh de är så söta. Fast Precious har blivit stor så fort.

Nej nu får de va nog med allt jädrans häst snack. Kul om man inte är intresserad. Eeeh nej. Efter imorgon ska jag inte skriva mer om hästar. Då kommer jag bara gnälla massa över att jag har mkt att plugga. För de ska jag ta tag i efter tävlingen.

Ska ut i stallet och jobba nu!

Skärtorsdag

Precis kommit hem från Tuuuuubbe. Kollat någon ghetto film, helt ok för att vara ghetto faktiskt.

Igår var jag på Nicklas träning. Flisan var mega duktig, och det var verkligen jättekul. Tränade med fem andra tjejer som jag inte känner. Kände mig som en lite outsider. Tur att Flisan hoppade som bara den. Inte så dumt att jag fick träningen helt gratis heller. Tack för den! Hoppade typ 1.30 och hon har inte gått så hårt sen i sommras så jag känner mig hel nöjd över hennes prestation. Men nu blir det inte mer hoppning från tävlingen. Rida i skogen imorgon, härligt!

Så var det påsklov för min del också. Ska typ plugga, plugga, plugga. Måste göra klart ett arbete om andra världskriget, ett arbete om multinationella företag plus plugga inför prov. Och plugga matte. Helt glömt den kursen. Hoppsan.

Till helgen blir det inget partajande. Jobbar lördag till måndag. Money, money. Väla imorgon och kanske lite påskmat, om ngn kan laga till mig. Eller ja, man kanske inte lagar påskmat. Men ngt gör man nog. Typ fixar fram ägg, det är de enda jag kommer på nu som ingår i kategorin påskmat. Nej nu är jag fanimej trött när jag ger mig in på området mat.

GOD NATT!



Tjohej!

Igår var en ganska crazy dag. På historien på förmiddagen började vår lärare gråta för hennes hund hade blivit överkörd. Då ble alla helt blödiga. Jag, Ida, Christa och Carro bestämde oss för att köra till Åbyskolan och leta lite bättre material. Pluggade så in i helvete. Neeeeej. Men vi träffade en massa härliga människor. Snackade med Malin, Lina och Emelie. Kul! Sen käkade vi flottigt, efter det var vi tvungna att köra till Ekebo och handla godis.

Sen ringa Linda och frågade om jag skulle med till en pub i stan. Japp jag är på. Men det slutade med att vi körde runt i en cabbe i typ tre timmar. Säg ngnstans vi inte var. Också fick jag se Lindas underbara hus. Så fint, avis.

Om ni såg några galningar i cabbe igår som sjöng looking for som hot stuff så bli inte rädda. Vi är inte så galna egentligen som vi verkar.

Idag är det träning för Nicklas Arvidsson plus att det är prov i samhälle imorgon. Och när ska jag hinna plugga? Inatt kanske? Blä så mkt det är att göra. Jaja. Nu ska jag fan slängapå mig solbrillorna och brumma till skolan.

Ciao!
image5

Hoppsan

En vecka sen man skrev sist, oops.

Gjorde högskoleprovet igår, min hjärna var helt död när jag kom hem. Hade kalas för pappa men jag var lite otrevlig och gick ut och red. Vid tio körde jag brorsan till hans kompisar sen stack jag till Jonte sen blev det stan. Tack för att ni inte övergav mig killar. I will remember.

Och nej! DET HETER INTE PEPPARKVARN.

Har nyss hämtat bilen och mockat. Ska träna klockan två. Orkar egentligen inte. Men man måste ju. Tävling på påsklovet. Måste nog ta och lugna ner tempot lite på allting innan jag typ går sönder. Mkt att stå i, men för de mesta är de kul.

Och förresten jag ska med Franciska till reklambyrån i stan och jobba lite. Det ska bli riktigt, riktigt, riktigt kuuuul. Cant wait. Nej nu ska jag slänga på mig ridbyxorna.

Glöm inte OC ikväll.
Vill ha sommar!

Jag och Flisan vid havet förra sommaren. Mysigt. Vill ha sommar nu!


RSS 2.0