Regntäcke

Idag fick Flisan inviga sitt regntäcke. Vintertäcket borstade jag av med en ryktborste och det såg ut som nytt! Gick bort hur lätt som helst eftersom leran var torr. Flisan verkade gilla sitt nya täcke. Hon lär väl lägga sig i den värsta dyngan med det. Nice.

Hon hade förresten tappat den andra skon idag. Stackarn! Hon verkade ha jätteont i fötterna. Tur att hovis kommer imorgon. Hoppas, hoppas, hoppas att skorna håller sig kvar!

Flisan i sitt nya regntäcke. Det ser ut precis som det gamla - fast det är tunnare. Det syns knappt att hon har gått med halsen hela vintern. Tänk vad lite borstning kan göra:)

Invasion!

Jag var ute och gick i det dunkla mörkret. Luften var fuktig och ett lätt regn föll från skyn. Plötsligt fick jag syn på något som framkallade ett stort obehag hos mig. Kväljningarna var nu ett faktum och jag kände hur håren i nacken reste sig. Jag kände Hjördis vid min sida, med henne här kan jag inte bli skadad - tänkte jag. Jag fäste blicken på cykelstigens slut och tänkte att jag måste ta mig dit. Det får kosta vad det vill. Sammanbitet tog jag mig igenom en labyrint av avskyvärda varelser. När jag nådde cykelstigens slut spred sig en lättnad i min kropp. Jag såg mig över axeln och tittade tillbaka på varelserna med ett snett leende när jag sa: denna gången överlistade jag er! Jag gick där ifrån med ett tyst skratt...

Jag såg 8 stycken av dessa.

Och en padda.

Vaken

B är i Kalmar idag igen. Jag gick upp när hans klocka ringde vid sex. Gick ut med Hjördis och åt frukost. Vid sju började jag läsa men jag höll på att somna hela tiden. B undrade vad jag gjorde uppe. Jag gick och la mig en stund till. Men nu har jag varit vaken ett bra tag. Tänkte försöka läsa ut den tråkiga industri-boken idag och kanske ge mig på några artiklar också. Senare så blir det stallet. Ingen ridning idag som sagt :( Tråkigt! Men det får väl bli lite pyssel istället. B är ganska förkyld, jag tror han kommer vara rätt sjuk imorgon. Men nu ska han inte till Kalmar mer denna veckan så han kan försöka vila och bli frisk istället.

Vi har fortfarande inte bestämt om vi ska hem i påsk. Jag har insläpp på lördag och vill inte gärna behöva skaffa hästvakt för tredje helgen i rad, B vill å andra sidan stanna hemma ett bra tag om vi åker hem. Så ja, jag vet inte hur vi ska göra. Vi får se helt enkelt.

Tillbaka till boken.



Tappsko nr 2?

Det var ganska svårt att hålla ögonen öppna på föreläsningen idag. Jag var oengagerad och orkade inte lyssna ordentligt. Jobbigt. Efter föreläsningen ringde jag mamma och bad om lite recept, sedan gick jag och handlade. Bakade en kaka när jag kom hem och cyklade sedan till stallet. Jag hade ju redan mockat så tanken var att jag bara skulle rida en sväng. Jag tog in Flisan och upptäckte att hennes andra baksko håller på att lossna. Eftersom jag inte har några verktyg kunde jag inte dra av den. Sömmarna var helt av i den ena sidan och jag var lite orolig för hur det skulle gå om jag gav mig ut på en ridtur. Hon stod dessutom och vilade konstant med benet som det redan fattas en sko på. Jag ringde mamma och bad om råd. Hon tyckte att jag skulle vänta med att rida till efter torsdag när hovslagaren har varit där. Flisan har jättekänsliga hovar och blir väldigt öm när hon tappar skor.

Så hon får alltså vila imorgon också men på torsdag, då ska jag rida! Äntligen! Det kommer nog bli ganska vilt eftersom hon vilat hela helgen, skrittat på travat på måndagen och sedan vilat två dagar till. Puuh. Men jag vill inte att hon ska ha ont i fötterna så det får väl bli lite kämpigt då.

Pratade förresten med en annan tjej i stallet som hade hovslgaren på besök i fredags. Under helgen fick hennes häst en tappsko så hovslagaren fick komma på måndagen igen. Nu hade hennes häst tappat en till och hovslagaren skulle komma imorgon. Jag hoppas att det inte blir så med Flisan. Det hade varit skönt om skorna stannde på. Men något säger mig att det inte kommer bli så....

Utsläpp

Idag ringde klockan 05.45, det var längesedan jag gick upp så tidigt. Gick i alla fall ut med Hjördis i kylan och när jag kom in var även B uppe. Slängde i mig lite frukost och körde till stallet för att fodra hästarna och släppa ut. Det gick hyffsat snabbt faktiskt. Hann även med att mocka.

Om en timme börjar skolan. Ska gå på seminarium, har ingen aning om vad vi ska prata om. Instruktionerna kring vad som ska göras till när är lite flummiga så det får bli som det blir. Jag har inte läst klart min bok och inte artiklarna heller men om jag fattade allt rätt så behövde det inte vara klart till idag.

Igår när jag var i stallet upptäckte jag att Flisan hade tappat en baksko. Aj aj. Inte bra. Ringde till en hovslagare som jag pratade med förra veckan men han hade dåligt med tid så han tyckte att jag skulle försöka med någon annan. Ringde till Paula som messade nummert till den hovslagaren som hon har. Han sa att han inte hade tid förrän nästa vecka. Jag berättade att hon hade tappat en sko och då sa han att han kunde komma och slå på den i veckan om jag ville. Igår kväll skickade han ett sms att han kunde sko hela hästen på torsdag vilket är superbra! Då slipper Flisan gå utan sko så länge. Skönt. Jag kan andas ut.

Nu ska jag göra vid mig!

En mysig helg!

I fredags var vi framme i Åstorp ganska sent. Babe åkte till Helsingborg för att dricka öl med några kompisar. Jag stannade hos mamma och pappa, satt i soffan och läste Hypnotisören.

På lördagen gick jag upp hyffsat tidigt för att gå ut i stallet med mamma och mocka till hästarna. När mockningen var klar så körde vi till Granngården. Jag och mamma köpte varsitt regntäcke. Eller ja, jag kan väl nästan säga att jag fick ett regntäcke. Vilket jag såklart är väldigt lycklig över!

Det var lite dåligt väder så jag passade på att inviga mina nya gummistövlar som jag hämtade i fredags:

Väl hemma grattade jag pappa i förskott (han fyller år idag) och han fick en rom av mig och B + trisslotter. När klockan sedan närmade sig två var det dags att åka mot Spången. Där träffade vi resten av släkten. Vi var tjugo stycken. Åt väldigt god mat!

När vi var färdiga på Spången körde vi hem till mamma och pappa. Vissa följde med för att dricka gott och äta lite godis. Jag och Mia var igång med groggarna direkt.


Vid midnatt gav sig de sista gästerna iväg och vi gick och la oss. Gick upp hyffsat tidigt igår för Hjördis kunde inte sova längre. Hjälpte mamma med stallet och fikade gott efter det. Det blev en väldigt mysig söndag. B och pappa fixade med någon brandvägg medan jag och mamma slöade i soffan. På eftermiddagen var jag och mamma ute för att fixa påskris till mig. Som jag naturligtvis glömde där hemma! Typiskt! Lite senare blev det pizza och vi rullade hem efter det.

Det var en väldigt mysig helg (som vanligt när man är hemma) fast nu är det måndag och böckerna kallar.

Jag körde förresten pappas nya traktor en sväng när jag var hemma, det var kul:P

En bild


Godmorgon solstrålar!

Idag vaknade jag lite innan sju av att B stängde ytterdörren. Han är i Kalmar nu. Jag hade ställt klockan på sju så jag gick upp då. När jag kom ut var det underbart väder och jag bestämde mig för att ta ut Hjördis på en rejäl runda. Vi gick runt Trummen och det var helt underbart!

Nu har jag dammsugat och ätit frukost. Klockan tio ska jag på programträff. Vi ska prata lite om praktik och nästa termin. Jag måste fråga hur jag ska göra för att tillgodoräkna kursen som jag läste i Nordiska Språk i programmet. Men det är mest administrativa saker så det borde fixa sig.

Efter träffen ska jag nog läsa lite i industriboken innan det är dags att cykla till stallet. Flisan svettas nog i sitt vintertäcke idag :( Tur att jag ska köpa ett nytt täcke i helgen!

När Flisan är omskött ska jag hem och packa och sen kör vi till Åstorp. Det känns lite konstigt att lämna Flisan även denna helg :S Synd om henne som inte får komma ut på ridtur på två dagar, men jag hoppas att hon klarar sig.

Nu ska jag traska iväg.

Våååååååår!

I förmiddags åkte jag och B till stan. Jag skulle köpa present till pappa och det var inte lätt! B storhandlade snygga skjortor och lite andra tröjor. Riktig vårshopping! För min del blev det inget, B hatar när jag ska handla kläder :( Tänk när jag flyttat hem och man kan åka till väla eller familia med mamma. Så roligt! Minns inte sist jag shoppade något på väla faktiskt... Men lite handlade jag idag, linsvätska och en bok. Köpte Hypnotisören av "Lars Kepler". Jag har en massa böcker som jag inte hunnit läsa ännu men i helgen berättade Sune och Birgitta att den var så bra så att det var svårt att lägga den ifrån sig. Så jag kunde inte låta bli att köpa den. Det dumma är att jag tiotusen gånger hellre läser i den än i Det industriella kulturarvet i Norrköping. Inte bra. Den sistnämnda är verkligen inget kul kan jag säga.

För övrigt så har jag ridit på ridbanan idag. Det gick super jämfört med hur det har gått alla andra gånger! Hon fick några ryck men i det stora hela gick det över förväntan. Det bästa var att rida utan jacka och ländtäcke. Ändå blev vi båda svettiga. Härligt!

Imorgon åker vi till Skåne igen:P Först ska jag på programträff och sen till stallet. B ska gå upp tidigt för att åka till Kalmar så det blir nog en ganska lång dag.

Om en halvtimme ska vi och tvätta, kanske man ska gå och sola medan första maskinen är igång?

Under täcket vill jag vara idag.

Om en halvtimme börjar föreläsningen om arkeologi. Jag har inte kunnat läsa litteraturen eftersom boken på bibblan var utlånad och det fanns ingen i referens. Men jag tror att jag klarar mig ganska bra ändå.

Idag har jag två extra hästar att ta hand om. Inte bara idag utan resten av veckan. Puh. Men så får jag också hjälp i helgen när vi ska till Åstorp. IGEN. Måste rida Flisan en lång runda idag. Hon var galet pigg igår så hon behöver galoppera. Tänkte rida på banvallen, läskigt att rida över den stora vägen bara. Men så får det bli. Är ganska trött idag. Boken om industriellt kulturarv är lite seg.

B lagar ärtsoppa. Tokmycket soppa, vart ska vi få plats med den undrar jag?

Ikväll blir det kanske film med Frida. Jag har ganska mycket att göra men får väl försöka klämma in det:P Måste som sagt bli klar med boken. Imorgon är jag visserligen ledig men måste till stan för att handla present till pappa. Och sen har jag ju extra hästarna att ta hand om vilket gör att det tar lång tid i stallet. Och hunden ska ut. Måste packa inför helgen och på fredag är det programträff + att jag ska hinna med stallet.

Idag hade jag gärna legat under täcket hela dagen. Och ändå har jag det bra som kan disponera min tid hur jag vill. Inget 7-4 jobb här inte. Usch vad jag är lat och gnällig. Så är det ibland.

OTROLIGT!


Klick!

Vet ni vad jag har gjort? Jag har köpt något dyrt. Något för 600 kronor. Vill ni veta vad det är?


Jag kunde inte låta bli! Jag behöver verkligen ett par gummistövlar. Visserligen kunde jag köpt ett par på Ica Maxi för hundra spänn men dessa är ju döläckra! Jag har velat ha sådana i över ett år nu. Och nu kunde jag inte låta bli. Jag hade faktiskt pengar kvar sedan jag jobbat som jag naturligtvis borde sparat till något annat. Typ? Äh, jag vet inte. Jag ska köpa ett regntäcke till Flisan i helgen men det har jag otroligt nog också råd med. Jag vet inte vad jag och B har pysslat med denna terminen men vi har båda lyckats spara in ganska mycket pengar sedan vi jobbat på loven. Härligt! Då får man väl lov att unna sig gummistövlar? Visseligen har vi inte hittat på så mycket. Vi har mest pluggat, gått på bio någon gång och handlat lite kläder. Vi brukar alltid känna att vi inte har råd så därför gör man inte så mycket. Men ja, jag ska inte säga att jag har mycket pengar för det har jag inte. Men jag har mer nu än vad jag hade för ett år sedan. Det beror på att jag stod i delin på bland annat julafton. Så jag har ju fått jobba för det. Och sedan har jag väldigt snälla föräldrar som hjälper mig med Flisan, utan dem hade jag varit körd för längesedan. Men nu är det inte så lång tid kvar till det är dags för mig att betala för Flisan. Vilket kommer kännas skönt för det är jobbigt när någon annan betalar för en tycker jag. Det känns som att man står i ständig skuld. Och det kommer jag göra till mina föräldrar. Det blir mycket hästpassning i framtiden medan de är på semester:)

Och jag kommer faktiskt att överleva juni månad också eftersom skatten kommer då och jag betalar alltid för mycket skatt.

Nu har det slutat regna så nu ska jag cykla till stallet. Beställde stövlarna på nätet så jag hoppas att jag får dem hyffsat fort!

Sova till klockan tre?

Idag åkte babe till Kalmar, han gick upp klockan sex! Oj oj, det var tidigt! Själv sov jag vidare, jag hade inte ens ställt klockan. Jag drömde att jag sov till klockan tre så jag vaknade i panik och sprang runt och letade efter min mobil (som i normala fall ligger sidan om sängen men jag var så trött igår kväll så jag orkade inte leta efter den då). När jag hittade den kunde jag andas ut för klockan var bara åtta. Jag drog upp Hjördis ur sängen och gick ut på rundan.

Sen satt jag och läste om industri som kulturarv i fyra timmar. Ganska segt. Men jag har panik för vi har seminarium på måndag och i helgen hinner jag inte läsa. Så jag måste läsa ALLT innan helgen. Puuuh. Har nyss suttit i någon timme och letat artiklar om riksdagens beslut om folkmordet i Turkiet. Vi ska diskutera imorgon vem det är som skriver historia och bestämmer över vårt minne. Politiker? Historier? Forskare? Medier? Spännande kommer det bli. Jag gillar verkligen den här kursen!

Flisan var grymt pigg idag men det var kul att få rida efter helgens uppehåll. Första turen utan broddar. Vilken otrolig lättnad! När jag kom hem var B redan hemma så då lagade vi tacopaj tillsammans. Mums!

I Kalmar hade allt gått bra och de har redan frågat om han har något sommarjobb. Vilket han ju har. Jag tyckte det lät väldigt bra att de frågade men B sa att det bli problematiskt med ett sommarjobb i Kalmar. Dessutom har han ju redan ett i Skåne. Men det kan vara bra att knyta lite kontakter till framtiden. Ericsson finns ju även i Lund:)


Nu ska jag gå ut med den lille lurvige (som är ganska naken för tillfället) sen blir det dusch och kvällen avslutas med sängen och favvo programmet: BOSTON TEAPARTY

Skaune

Nu är vi hemma i Växjö igen.

I fredags blev det god mat hos mamma och pappa. Pappa hade byggt ett snyggt räcke vid trappan som jag fotade:

Sedan åkte vi ner till Micke och Dorrit där det fixades med mat inför kalaset på lördagen.

På lördagen gick jag med mamma ut i stallet. Borstade lite lagom leriga hästar. Det tog sin tid! Vid elva kom det en tjej och tittade på Choffe, vi får väl se vad resultatet av den visningen blir. Hoppas på det bästa! På kvällen var det sedan dags för kalas. B fick arbeta lite med en present, gå igenom en massa frågeformulär för att till sist få öppna sin present.




Det är väldigt passande med en lillebror som har körkort. Han körde oss hem från scoutgården.

Idag tog vi oss upp ur sängen (bäddsoffan) vid nio. Mamma och pappa gick ut i stallet. Mamma för att mocka och pappa för att mecka. Vi har nu fått lysrör i hela stallet. Tolv stycken! Så himla skönt och efterlängtat! Nu kan man se vad man pysslar med. Tyvärr glömde jag bort att ta med kameran ut i stallet så det blev inga bilder. Men nästa helg ska vi till Skåne igen så då ska jag ta bilder på stallet! Och på den nya traktorn som pappa köpt som jag glömde fota.

Jag städade även sadelkammaren. Putsade alla bett och träns + tvättade golvet. Och pappa hjälpte mig med att ta upp en hylla på loftet som stått och skräpat. Nu är där riktigt tjusigt!

Egentligen hade jag och mamma planer på att åka på hingstvisning på Tullstorp idag men vi orkade inte. Mamma var lite sjuk i lördags och krasslig idag med och jag var inte heller pigg. Men vi har varit där ganska många gånger nu så då gör det ju inget om man missar en gång.

Jag och B åkte en sväng till Birgitta och Sune innan idag. Tittade på lite film och letade påskägg. Sunes fiskar visade sig simma väldigt högt (vilket ledde till att de andra nivåerna var högre än "normalt"). Men till sist hittade jag och B två påskägg som vi blev väldigt glada över:)

Jag körde hem idag och är helt slut nu. Dödstrött. Ska slänga mig i sängen. Trodde jag hade skola imorgon men det hade jag inte. Skönt! Har visserligen väldigt mycket att plugga så sysslolös är jag inte på länge. Nu ska jag nanna.

Tack för en härlig helg!

Nannig

Idag har jag mest varit trött. Sådana dagar är jobbiga.

Vid elva var jag på föreläsning. Det var han som skrivit Historiebruksboken som var på plats. Han var mycket lättare att förstå på föreläsningen än vad han är i boken. Det var väldigt intressant och man blev lite nyfiken på en del saker.

På eftermiddagen åkte jag och Hjördis med B till stan. Han hämtade ett busskort som han ska använda när han ska åka till Kalmar för att arbeta med exjobbet. Sen blev det apoteket och systemet. Jag och Hjördis väntade snällt utanför, trots täcke frös Hjördis rejält och skakade. Stackarn!

Sen var det dags för stallet. Jag var inte alls sugen men när jag kom dit gick det ganska bra. Blev en runda med lite galopp, härligt!

När jag kom hem satt Hjördis i fönstert och skakade så jag bäddade in oss båda i en massa filtar i fåtöljen och vi somnade en stund båda två. Haha.

Nu ska jag börja packa min väska. Åker ju till Åstorp imorgon. Hade tänkt gå och sola också men jag vet inte om jag orkar...

Ett besök på svans och elegans

FÖRE:


EFTER:



När jag kom hem från stallet hade B varit och hämtat Hjördis. Hon satt i sin korg och skakade för att hon frös. Sist hon blev av med pälsen fick jag knyta ihop något varmt till henne av en topp. Denna gången var jag förberedd. Jag köpte ett sött "täcke" som ser ut som ett linne. Hon har inte frusit alls sedan hon fick på sig det. Hon kommer bara att frysa i ett par dagar nu innan hon vant sig sen så kan hon vara utan kläder igen. Men det är så synd om henne när hon fryser, det gör ont i mig att se hur hon skakar. Skönt att det hjälper med lite kläder. Och vad passar då bättre än ett linne med texten:

Johnny Cash

Igår såg jag och B Walk the line. Vilken film, en av de bästa jag sett. Vilket liv Johnny Cash levde, och vilken musik. Härligt! Det var så fint att han fick sin June till sist och att de levde ihop resten av sina liv.

I filmen är det en av mina favoritskådespelare som spelar Johnny Cash, nämligen Joaquin Phoenix. Han är sååååå bra! Tyvärr har han lagt av med skådespelandet för att istället satsa på sin hiphop (?!) karriär. En väldigt omskriven historia. Man känner inte längre igenom honom på grund av hans enorma skägg. Och det är verkligen tråkigt att man inte får se han i fler filmer.

Joaquin som Johnny:


Det är Joaquins röst som man kan höra i filmen och den är läskigt likt Johnny Cash's röst. Joaquin är i filmen även väldigt lik Johnny. June Carter spelas av Reese Witherspoon, det var June som hjälpte Johnny med hans drogmissbruk och när han varit ren i ett halvår friade han till henne på en scen (han hade tidigare friat till henne väldigt många gånger men hon sa nej varenda gång. Samma natt friade han till henne och hon sa nej och blev arg. Johnny fick endast lov att tilltala henne på scenen efter denna natt och därför blev han "tvungen" att fria på scenen. Men nu sa hon ja!). Det var mitt i sången nedan som han friade, han kunde inte fortsätta sjunga låten tillsammans med henne om de inte var gifta.



Lite finare video i It aint me babe


Som vanligt när jag blir berörd av något så fastnar jag och kan inte släppa det. Då är det bra grejjer:P Se den, se den, se den om ni inte redan gjort det!

Förresten, Joaquin inte riktigt lika het idag (fem år efter han spelade Johnny Cash):


Tänk om man vore i sthlm 8:e maj

Åh jag vill så jädrans gärna se Lady Gaga den 8:e maj. Någon som kan fixa det till mig? ;)

I videon med Beyonce som jag la upp här i bloggen kan man se lite Michael Jackson moves. När hon släpps ut ur fängelset kan man se det. Har läst att hon som ung älskade Michael Jackson och QUEEN. Därav namnet Lady Gaga (hon tog Gaga från låten radio gaga).

På hennes hemsida kan man läsa följande:

Gaga adds with a wink in her eye, “And, now, I’m just trying to change the world one sequin at a time.”


Tisdag

Idag ringde klockan halv åtta och det kändes som om det var halv fem på morgonen. Vad har hänt med mig?! Jag som brukar vara så morgonpigg. B följde faktiskt med mig och Hjördis ut på morgonrundan, vi blev lika förvånade båda två men det var härligt med sällskap:) Sen satte B igång med sitt tentaplugg och jag läste i boken Historiebruk. När klockan var kvart i elva cyklade jag till stallet, min tur att lunchfodra. Red en runda med hyresvärden först. Hennes häst är 24 år så det gick väldigt lugnt och stilla. Men det var skönt. Det blir inte galopp varje dag men det gör inget, får bli galopp imorgon istället. Sedan fick Flisan vara utan täcke och äta sin lunch. Hon fick enormt mycket lunch-hö eftersom hon antagligen inte kommer in förrän vid sju någon gång. Så det var verkligen en bamsehög hon hade att jobba med. Men hon blir ju jättehungrig om hon inte får mycket lunch när hon är ute så länge.

Jag var hemma igen lite över två. Jag och B gick och köpte lite pizza. Det brukar bli så när någon av oss tentapluggar. Bs böcker och anteckningar ligger i hela köket så att röja undan där inför matlagning är ett projekt i sig. Då är pizza lättare.

Jag har nyss läst en artikel som vi fått av läraren (som även har skrivit den), den var väldigt intressant! Handlar om industri som kulturarv. Jag blev väldigt nyfiken efter att ha läst artiklen så det ska bli spännande att fortsätta denna kursen! Nu ska jag fortsätta att ta mig igenom den svårlästa Historiebruks boken. Pust!

Imorgon klockan tolv ska Hjördis trimas. Stackarn, det gör nog jätteont när de rycker av allt håret (fast B säger att hon skulle tänkt på det innan hon föddes som Noffe men det kan ju inte hon hjälpa). Men det behövs verkligen, hon är väldigt långhårig. Det är exakt 5 månader sedan hon trimades sist. Jag lägger in före- och efterbilder imorgon. Hon är ju sockersöt när hon kommer fram under pälsen. Då ser man hur liten hon är egentligen. Det mesta är ju päls!


Fick hem lite saker idag som jag beställt till Hjördis. Fast det ska sparas till 120 års kalaset på lördag. Men jag lovar att lägga in bilder efter det. Hon blir så söt (egentligen är det lite toooo much men jag kunde inte låta bli).

Tillbaka till soffan och boken!

LADY GAGA

Lady Gaga är ju så bra. Den här låten har hon gjort tillsammans med Beyonce och den är galen. Musiken är kanske ingen höjdare men ni måste se den för videons skull. Den är som en liten film, så jäkla bra. Det är såklart svensken Jonas Åkerlund som gjort den, det märks:P Början på videon är grymt bra, det gick ju en hel del rykten kring att Lady Gaga var man och transvestit och i början av videon får man se henne naken så är det en som säger: "I told you she didnt have a dick". SE DEN!

ÅH NEJ!

Fick nyss ett mejl om ett informationsmöte angående programmet som jag läser på. Tydligen så har vi fått en ny programansvarig. MIN HANDLEDARE TILL C-UPPSATSATSEN! Jag döööööör. Jag hade räknat med att aldrig mer behöva träffa den människan och slippa hennes ursäkter till att diverse sjukdomar leder till försenad respons, försenat betyg, försenad lektion, försenad handledning... Ja ni fattar. Hur fasen ska detta gå? Aaaah så besviken jag blev nu... FASEN. Varfööööööööör...

Det enda lilla positiva jag kan finna med detta är att det kan vara till min fördel att en litteraturvetare är programansvarig för hon kanske har kontakter när det gäller praktik och kanske vet en del om min framtida arbetsmarknad. Men det kommer väl ta hundraelva år innan hon "kommit in" i hur rollen som programansvarig funkar så hon kommer säkert inte vara till nytta för mig under min studietid. Men fan va jobbigt. Örk, jag vill inte träffa henne. Jag får en klump i magen och flashbacks från julen när jag tänker på henne. Åååååh.

Melodihäng:P

Igår kom Frida och Magnus hit (Helene kunde inte komma) för att kolla på melodifestivalen. Jag och Frida tippade lika. Vi trodde att Darin skulle vinna men hoppades innerligt på Salem. Men det gick ju inte så bra för Darin, lite bättre gick det för Salem men Anna tog hem hela skiten. Det var ganska spännande, jag tyckte att låten var helt OK faktiskt. Det hade varit tio tusen gånger värre om Saade hade gått vidare.

Efter melodifestivalen åkte Håkan in i stereon. Nostalgi! Satt och lyssnade på musik och pratade om sommaräventyr och konserter. Härligt! Kvällen avslutades med lite Robbie Williams livedvd (verkade bara vara jag och Frida som uppskattade det:P). Vid två följde vi Magnus och Frida en bit innan det var dags att sova. Det blev en härlig kväll med gott vin och kladdiga chokladbollar. Men det var gött!

Idag tog vi oss upp ur sängen vid tjugo över nio (det kändes som klockan var sex på morgonen) för att tvätta. När vi kom ner i tvättstugan upptäckte vi att det var vår tur först vid tio. Suck! Men vi gick hem och diskade lite medan vi väntade. När tvätten var igång gick vi till Ica och köpte god frukost. Efter frukosten provade jag hela min garderob i hopp om att hitta något att ha på mig på lördag. Det gick sådär. Jag tror det får bli en ganska enkel outfit med grå kjol, vit topp och lila sjal. Jag har ingen fantasi så det får bli så. Det var lika bra att jag tog tag i det och provade redan nu annars hade det inte blivit kul innan helgen när det blivit dags att packa ner en outfit.

Nu ska jag duscha och sen blir det film: AMERICAN GANGSTER. Den är riktigt bra!


Har förresten lite hemlängtan idag. 2,5 månader kvar. Sen är jag i fina Skåne igen:)




Bild från igår.

Hjördis kycklingjakt.

För en stund sedan när jag stod och sminkade mig hörde jag hur Hjördis skällde ute i köket. Hon hade fått syn på en tallrik med kycklingfilé. Jag filmade när hon försökte psyka kycklingen så att den skulle flyga ner på golvet. Den mesta av tiden är hon tyst och spänner blicken i kycklingen. Ibland gör hon lite förtvivlande läten. Rätt kul:P

Ut i solen!

Nu ska jag traska ner i stan och köpa mig en flaska vin. B vill inte följa med, han spelar tvspel:P Men då kanske jag kan gå och fönstershoppa lite också. Sen i eftermiddag blir det stallet och melodifestivalen ikväll med Helene och Frida:)

Önskar att jag vore i Skåne idag. Då hade jag varit och tittat på inomhus SM. Det får väl bli nästa år...

Snart dags för nästa Twilight-film: ECLIPSE.


En frusen pojkvän

I förmiddags tog jag mig till bibblan och läste några sidor i kurslitteraturen. Sen mötte jag upp B som hade kommit hem efter ett studiebesök, vi gick till Willys och handlade. Sen slockande vi en stund i sängen. Kaaaboom, helt slut båda två. När vi vaknade var jag inte alls sugen på att cykla till stallet. Men jag lyckades övertala B att följa med mig dit :P Så vi lastade i Hjördis i cykelkorgen och trampade iväg. I stallet mockade jag medan B fixade hö och vatten. Sedan kom Paula, Hjördis och Itzie lekte lite. Men Itzie var lite svårflörtad. Jag och Paula red bort till ridbanan, B och hundarna hängde på. Flisan var seg som bara den! Jobbigt!! När vi var färdiga skyndade jag mig att göra Flisan klar och ge henne hö innan vi cyklade hem igen. Bestämde med B att han och Hjördis i fortsättningen bara ska följa med om jag inte ska rida. Stackarn frös ju som bara den av att stå och titta bara! Hoppas han inte blir förkyld nu. Jag har redan dåligt samvete :S Men jag hade också tyckt att det var astråkigt att bara stå och titta. Det är som sagt bättre de dagarna jag inte rider för då går det lite snabbare.

Snart ska vi laga taco och dricka öl. Mums. Det blir bara mys ikväll:)

Hoppas ni får en underbar fredagskväll!

En flummig dag

Saker och ting gick inte riktigt som planerat idag. För det första kunde jag inte hålla i mina pengar. Jag gick in på HMs hemsida och shoppade för 300 kronor. Fick tre olika (jäkligt snygga) saker för det. Jag hade fått typ en tröja eller väska för samma summa på GT (märk här hur jag försöker intala mig själv att det var bra att jag spenderade pengar på HM). Något som är riktigt dåligt med HM är att de har sjukt lååååång leveranstid. Vecka 16 kommer jag att få mina kläder!!! Helt ofattbart. Vet knappt om det är värt det. Men vissa saker kommer inte ens ut i butik och jag blev så kär i några fina toppar. Vårtoppar, passar i och för sig utmärkt till vecka 16 när våren förhoppningsvis kommit.

Det andra som sket sig var lektionen. Läraren kom aldrig. Istället gick jag och Frida till bibblan och (pluggade? Eeeh nej!) tog en fika. Pratade om framtiden. Just nu ser vi ganska lika på framtiden. Vi är rätt förvirrade båda två. Mycket på grund av den extremt flummiga utbildningen vi går och den extremt flummiga arbetsmarknaden. Vilken tur att vi också är flummiga. Vi är som gjorda för det här flummet. Okej, nu blev det lite väl flummigt...

Annars så har jag cyklat till stallet, pysslat och ridit fina Flisan och cyklat hem. Det går fort som bara den att cykla. Men jag hoppar av en gång på vägen till stallet på grund av en backe, och samma sak en gång på vägen hem. Men varje dag kommer jag en bit längre. Jag sätter upp mål, typ: när jag når trädet får jag hoppa av och gå. Och nästa dag: när jag når stenen efter trädet får jag hoppa av och gå.

Det funkar rätt bra. Som belöning till mig själv har jag bakat och ätit kladdkaka. Och ingen middag har jag ätit idag. B hade redan ätit när jag kom hem och jag befinner mig i en trist vecka där fika och kakor faller mig bättre i smaken än mat (fast så ser det ut för min del för det mesta, men jag ar faktiskt inte varit hungrig alls idag).

Pluggat har jag inte gjort alls idag. Jag har ingen motivation. Efter tenta och vid en ny kurs passar man alltid på att slappa (det är därför som jag måste plugga som en galning nästa vecka). Men jag måste nog ta mig till bibblan imorgon. Annars blir det aldrig något gjort. Jag har köpt en begagnad bok i alla fall. Enligt några på kursen ska den vara skitsvårt att fatta. Resten av böckerna får jag sitta på bibblan och läsa. Så det gäller att jag tar mig dit! Men imorgon, då ska jag ta tag i plugget. Nu är det slut på slappandet och latheten, back to school.

GT

Åh, jag vill shoppa på Gina Tricot! Det finns så mycket fina saker som jag vill ha. Men som jag inte riktigt har pengar till.




Det finns massa snygga saker jag vill ha! Jag skulle kunna spendera hur mycket pengar som helst på Gina, Bikbok, HM, Lindex, Kappahl, Indiska, Vila och Monki:P Men jag måste spara mina pengar. Om några månader är det student, inte nog med att presenter ska inhandlas jag måste dessutom hitta någon vettig klänning att ha på mig. Sen blir det kalas i skåne för B, ut och äta med släkten när pappa fyller år, det blir dop och lite andra saker. Får väl se om jag kan rota fram något i garderoben. Jag har en hel del kläder men tröttnar ju så fort. Inte lätt när man gillar kläder :P

My hip.

Idag tog jag mig upp ur sängen vid åtta. Trängdes större delen av natten tillsammans med B i hans säng. Min säng är kass. Jag har ont i höften varje dag nu och måste ta en ibumetin för att kunna somna, B trodde att det kanske kan bero på sängen. Det tror jag med, till viss del. Den är alldeles för mjuk och jag får mer ont i höften om jag lägger mig på den sidan där jag brukar få ont. Men jag får ont annars också, om jag sitter i bil länge eller sitter överhuvudtaget en lång tid får jag ont. Vissa skoldagar kan bokstavligen vara a pain in the ass :P Jag har faktiskt lite ont nu i skrivandets stund. Konstigt. Det har kommit mer och mer de senaste månaderna. Jag har blivit sparkad på min högra höft av Matilda och sen har jag ju trillat i skiten (från hästen då alltså) ett par gånger så jag tror att det kan bero på det. Men jag är inte säker. Jaja, det går som sagt i perioder så det kanske blir bättre snart. Värst är när man ska sova.

Idag har jag föreläsning 11.15-13.00. Gillar inte tiden. Skumt. Blir alltid jättehungrig vid halv tolv eftersom det är ett bra tag sedan frukost. Fattar inte varför de måste ha så konstiga tider ibland. Jaja.

I eftermiddag blir det stallet i alla fall. Det ska bli kul :)

Funderar på att traska iväg till bibblan snart. Om jag orkar:P

Min stjärna!


Tidigt vårtecken?

God morgon!

Idag tog jag faktiskt sovmorgon till tjugo över åtta. Jag var rejält trött. Idag ska jag ge alla hästarna i Skir lunch. Tänkte cykla dit lite efter tio. Men först ska jag gå till Ica för vi har ingen frukost alls hemma! Och margarinet är också slut (kanske för att jag bakade muffins med polly igår:P). Sen ska jag bort en runda till apoteket också.

När jag har kommit hem från stallet ska jag duscha och rasta hunden. Lite senare i eftermiddag tror jag att jag ska gå till bibblan och börja läsa lite i Kulturarvs litteraturen. B har labb hela eftermiddagen så jag har ändå inget bättre för mig.

Nej nu ska jag kleta på något i ansiktet innan jag beger mig.

Förresten, jag såg en luftballong igår när jag cyklade hem från stallet. Är inte det lite tidigt? Det var en härlig syn i alla fall!

Backseat

Det verkar vara fler än jag som blivit besatt av låten backseat. Min familj verkar lyssna ganska mycket på den. Jag har älskat den sedan första gången jag hörde den när jag tittade på P3 guld. Men jag fattar inte de där tjocka tjejerna som dansar? Det är bara pinsamt.

Men Salem, ååååh, söta Salem. Om han hade haft sin vita utstyrsel i melodifestivalen hade han vunnit direkt. Han är nästan snyggare med mustasch :P Jag ska ringa, ringa, ringa och rösta på Salem på lördag. Han är bäst!

Kvällen är räddad!


Då var dagen här...

Såhär såg det ut när jag kom hem från skolan idag:


Vad har hänt undrar ni. Det ska jag berätta. Idag släpptes Final Fantasy. B och Danne har bosatt sig i soffan och gjort allt de kunnat för att täcka för fönsterna så att ingen vårsol kan skina in i lägenheten. Det luktar kaffe och lite unket här. Två 25 åriga män (?) är helt plötsligt som två pojkar. Ögonen strålar och en liknande koncentration går inte ens att hitta när de pluggar matte. Det här är stort!

Jaja. Själv så har jag diskat och försökt undvika det mörka, unkna vardagsrummet där tvspels musiken är på högsta volym.

Idag var det introduktion i Kulturarv. Det verkar bli en väldigt kul och intressant kurs som jag kan ha nytta av i framtiden. Läraren kan kanske till och med hjälpa till med att ragga praktikplats, inte helt fel!

Snart ska jag bege mig till stallet. Här hemma händer inte så mycket som jag är intresserad av:P Men det var väntat!

GODKÄND

... på ekonomitentan. Jag är så glad, undrar om i kan förstå vilken lättnad det är att slippa omtenta? Bara till att lägga bakom sig och gå vidare. HAPPY!

Måndags tankar.

Igår var en väldigt mysig dag. På förmiddagen låg jag mest på soffan och tittade på tv. Vid två så cyklade jag, B och Hjördis till stallet. Det blev premiärtur för Hjördis i den rosa cykelkorgen som är gjord för att söta vovvar ska få en safe tripp. Hon verkade tycka att det var riktigt mysigt! Själv höll jag på att avlida, ingen kondis! Men nu är jag tvungen att cykla eftersom bilen är kass och det känns bra. Jag behöver verkligen röra på mig! Idag kommer det nog att bli lite kämpigt. Inte nog med att jag ska cykla till stallet, jag ska dessutom passa Paulas hästar. Detta innebär att jag ska cykla till stallet, mocka tre boxar, fylla nio höpåsar, fylla tre spannar med vatten, rida en häst och cykla hem igen. Jag somnar nog gott ikväll!

Har suttit och funderat lite på vad jag ska göra om denna utbildningen aldrig kommer att ge mig något jobb. Det finns en lärarutbildning på 90 poäng (1,5 år) som man kan läsa om man är klar med sitt huvudämne. Och jag har tagit reda på att jag kan tillgodoräkna mina 30 poäng i nordiska språk och 90 poäng i litteraturvetenskap för att söka in på det programmet. På det programmet får man pedagogik, versakmhetsförlagd utbildning och så får man skriva ett examensarbete. Det låter väl som en bra plan B? Det bästa med kursen är att det är en distanskurs så jag kan läsa den från skåne om jag vill. Så om det verklgen skiter sig riktigt rejält och jag inte vet vart jag ska ta vägen så får jag väl fortsätta plugga. Jag är absolut inte sugen på att fortsätta för tillfället men att ha en reservplan är väl aldrig fel. Men vi får se vad som händer i framtiden.

Nu ska jag plocka ihop lite gamla kursböcker som jag ska gå bort med till campus bokhandlen. Dem "förmedlar" böcker. Det innebär att man får pengar först när böckerna sålts. Men jag tycker det verkar bra så jag tänkte lämna dem där. Man vill ju inte släpa på en massa tunga böcker som man ändå inte vill ha vid en flytt.

Överraskning!

Igår var det alltså dags för överraskning.

Klockan 17.53 tog jag och B bussen mot stan. Sedan gick vi mot teater torget och in på Piazza Teatro. Jag avslöjade då att vi skulle äta där. Och där inne satt mamma, pappa, Brigitta, Sune, Dorrit och Micke och väntade på oss! B verkade bli ganska överraskad! Det var så kul att alla kunde komma och vi hade en väldigt trevlig kväll med god mat! När vi var färdiga på restaurangen åkte vi hit. Birgitta hade tagit med sig en väldigt god tårta som vi åt av och B fick öppna presenter. Han fick väldigt mycket fina saker som han blev glad över! Och Hjördis var så lycklig av att det var så mycket folk som hon kände i lägenheten.

Tack alla för en super kväll igår!

B öppnar paket:)

Lite äckliga bilder.

Igår fick jag en otrevlig överraskning när jag kom till stallet. Flisan har sedan ett tag tillbaka en "knuta" vid armhålan. Det är svårt att förklara vart den sitter men hon fällerl liksom in sitt ben in i armhålan när hon sover och ju tyngre hon är desto värre bli bulan. När hon var dräktig var den som värst. Men igår när jag kom till stallet såg den ut såhär:

Hon hade jätteont så det var svårt att rengöra. Men till sist fick jag bort det värsta men så fort man klämmer på den så kommer det ut ännu mer. Äckligt! I sommar när det är torrt och fint ute så ska den opereras bort. Stackars Flisan :(
Såhär såg det ut imorse:

Jag klippte bort allt hår runt omkring, blodet klumpar sig i håret så jag tänkte att det nog kunde vara smart att klippa bort det så att man kan komma åt och tvätta ordentligt. På nästa bild kan man se det ganska stora hålet som är boven i dramat (eller egentligen är det väl knutan som är boven).

Hoppas att det snart blir bättre!



När jag kom hem från stallet tog jag och B en promenad ner till stan. Vi åt lunch där, varsin Casalinga. Väldigt gott. Och jag köpte en kjol som jag ska ha på mig ikväll. Idag är ju dagen då det händer. Som jag längtar. Wiiie så kul.

Vi orkade inte gå hem så vi tog bussen, träffade Magnus där (Fridas Magnus), han har varit på ett lyxhotell och lirat poker. Ingen alls som är avundsjuk. Men jag vet en tjej som blir glad ikväll i alla fall:)

Nu ska jag gå ut med söta Hjördis och sen blir det duschen.

Ekonomitenta - check.

Jag vet inte om jag vågar säga vad jag tyckte om tentan (viskar: den kändes ganska lätt). Jag har ju pluggat som aldrig förr till denna tentan. Jag blev lite osäker när jag skulle skriva ner räntabilitet. Men förhoppningsvis blev det rätt. Sen var där några frågor som man skulle skriva på och det kan faktiskt ha blivit lite fel på någon av dem. Jag vet inte. Men jag fick aldrig hjärnsläpp. Inte vad jag kunde märka i alla fall. Nu är det bara en nervös väntan på betyg. Man skulle ha 60% rätt för godkänt, det borde jag väl ha klarat? Eller? :S

Snälla gode gud, GE MIG GODKÄNT!

Jag var inte ensam om att vara nervös här hemma imorse. B är nämligen i Kalmar nu tillsammans med sin lärare på ett möte med någon professor som är ansvarig för ett examensarbete som han är intresserad av. Han klädde upp sig så fint imorse med jeans, skjorta och en ny kofta som han fick av Sabina och Lovisa i födelsedagspresent. Han kunde inte ens äta sweet chili skinka på mackan för den luktade lite vitlök. Hoho säger jag! Härligt att få se min babe nervös som brukar gå med en ganska säker gång mot sina tentor. Fast nu är det annorlunda, nu ska han försöka marknadsföra sig själv så att han får göra sitt exjobb hos dem. Jag tycker det är givet att han ska få göra det! Vem vill inte ha hans smarta hjärna på sin sida? Åååh, håller tummarna för babe!

Nu ska jag städa, städa, städa. Med tanke på att jag inte gjort annat än pluggat hela dagarna i en vecka (förrutom tre timmar när jag varit i stallet) så ser här ut som fasen. Så nu blir det städning innan stallet. När B kommer hem från Kalmar går han i skolan till klockan fem. Sen blir det FREDAGSMYS!

Dagen före tenta

Igår åt jag och B pizza tillsammans med Danne. Det fick bli lite snabbmat eftersom B gick i skolan till fem och skulle festa ganska snart efter det.

När grabbarna börjat festa hemma hos Danne fortsatte jag med mitt ekonomiplugg. Klockan tio orkade jag inte mer. Jag var helt slutkörd. Men jag körde igenom nästan alla uppgifter igår, de jag inte orkade har jag gjort nu på morgonen. Det känns faktiskt som jag gjort övningarna så många gånger nu så det börjar verkligen sitta, börjar känna mig färdigpluggad. Det finns vissa småsaker som jag fortfarande är osäker på. Det som jag är mest nervös över är att jag ska få hjärnsläpp när det dyker upp nya övningar på tentan. Bli låst och inte komma framåt. Det är det värsta som kan hända. Men vi får se. Jag vill så gärna klara denna tentan och har verkligen pluggat som fan! Idag ska jag mest ägna mig åt anteckningarna och få det mesta från boken att sitta. Typ varför budgeterar man? När budgeterar man? Hur ser processen ut och vilka stratergier finns? Kritik berörande budgetering. Olika typer av budgetar (delbudgetar och huvudbudgetar). Om jag klarar av att svara på de frågorna tror jag att jag klarar av att svara på frågorna på tentan. Men det är bara vad jag tror. Man vet ju aldrig vilka frågor som kan komma. Det finns ju ingen möjlighet att plugga in en hel bok till en tenta utan man får helt enkelt fundera över vad man tror kommer på tentan. Läraren sa att helheten är viktig och för att få godkänt gissar jag på att man måste kunna svara på ovanstående frågor för att visa att man har förstått kursen. Men det är bara en gissning, jag vet inte... FRUSTRERANDE!

Just nu håller jag på att tvätta. Det är bra att tvätta när man pluggar. Då blir man tvungen att gå ut i den friska luften efter 40 minuter och det gör verkligen en gott. Då får man nya krafter till man kommer in igen.

B sover som en stock. Jag hittade honom på soffan vid sex imorse. Han hade lagt sig där bara för att han inte ville väcka mig. Han kom hem vid fyra mummlade han. Tror att han fortfarande var ganska full när jag väckte honom. Men det är bra, 25 år ska firas ordentligt. När jag gick upp vid halv åtta mummlande han något om att det varit kul också så det verkar ha varit en lyckad kväll.

Nu ska jag plugga, plugga, plugga. Sista chansen!

Om jag inte klarar tentan (är ganska inställd på det) så har jag i alla fall pluggat så mycket så att jag borde ha en väldigt god grund till att klara omtentan. Hoppas jag.

Älskling 25 år!

Idag gick jag upp halv sju för att gå ut en runda med Hjördis. Det var en riktig härlig morgon! Sedan lämnade jag Hjördis i lägenheten för att gå mot Ica. Jag trodde de öppnade sju men icke! De öppnar först åtta. Så jag gick hem och diskade, sminkade mig och lite sånt innan jag gick dit igen. Köpte frallor, pålägg, juice och lite annat gott. När jag kom hem dukade jag fram lite födelsedagsfrukost.

Väckte B med min härliga stämma till vi gratulerar. Kan man vakna på ett bättre sätt? ;) Kanske... Sen fick jag upp Björnen och han fick öppna paket. Innan han öppnade sa jag "om det inte är en sådan du vill ha så får du byta den", mest för att han skulle bli lite lurad och tro att det var något annat.

Hans min när han fick syn på vad det var i paketet var utan tvekan värt alla pengarna jag lagt på presenten! Menar du allvar? Neeej? Skojar du? Det är alldelse för mycket!

Innanför presentpappert gömde sig ett playstation 3 som jag sparat ihop till sedan jag jobbade i julas. Han fyller ju 25 då ska man bannemig få något fint! Nästa gång han får något lika fint blir väl vid 50 :P

Han är i alla fall jätteglad och har pelat på sitt playstation hela förmiddagen. Det följde med 3 stycken blue ray filmer (vi har dock redan sett alla tre), satte igång en och jisses vilken kvalité. Enorm skillnad! Så i fortsättningen kommer vi att köpa blue ray filmer istället.

Har precis varit på bibblan och pratat med Frida om vad man ska prioritera till tentan, vi verkar satsa på ungefär samma saker vilket känns gött! Jag är så glad idag bara för att B är glad, det smittar av sig! Det blir nog en härlig dag idag!

Ikväll ska B ut med några kompisar, de ska till Sivans. Men jag kan inte följa med eftersom jag har tenta på fredag:( Fast vi har bestämt att vi ska fira ihop i helgen istället. Jag har ju redan en liten mini överraskning på g vilket B vet om. Eller ja, han vet om att han inte får planera något i alla fall :P Resten blir surpirse. Här vågar man ju inte avslöja något, visserligen läser han inte min blogg längre fast jag misstänker att han börjar bli nyfiken så därför håller jag tyst om överraskningen. Bäst så!

Nyvaken B öppnar paket!

Nu vaknade han helt plötsligt till liv!


Här har vi den!



Minnen!

I april är det tre år sedan jag nämnde B för första gången i bloggen. Kollade tillbaka på vad jag skrev för nästan tre år sedan, det stod:



Vilket väder! Riktig härlig försmak på sommaren, och de har man passat på att njuta av.

I fredags blev det hampan och utposten. Fast jag var nykter och körde. Johan bjöd mig på kaffe på utposten och det var verkligen jättesnällt, det tråkiga var att jag blev mega pigg av den och somnade inte från 4.30. Dröjer ett tag innan jag blir sugen på kaffe igen. När vi skulle hem var vi åtta pers i Tobbes lilla bil. Hel packat. Rutorna var helt igen immade och jag körde på känn. Men hem kom vi.

Igår tränade jag klockan tio, var varmt redan då. Och massa äckliga flugor. Men Flisan var duktig. När jag kom hem slängde vi ut hästarna och precis när jag skulle börja mocka fick jag sms av Jonte: Vi hämtar dig inom 30 min. Som tjej får man liiiiiite panik. Snabbt som fan in i duschen och hitta lite vettiga kläder. Sen blev det Danmark med Danne, Björn, Jonte och Hanna. Satt på torget, riktigt skönt och mycket folk. Drack lite cider och jag och Hanna lyxade till de med en glass. När vi befann oss i Sweden igen var nästa hållplats Oj, på jakt efter krubb. Sen blev det jääääääääättegod mat hos Danne av hela smeten. Var lite anti först, som vanligt, helt i onödan såklart:)

Idag ska jag plugga. Tänkte sätta mig ute i solen, shame on me om jag sitter inne i detta vädret. Sen får jag rida en sväng, och gå ut och gå ikväll:) Ååh luktar jättegott här hemma, mamma bakar bullar. Mums. Måste ner och smaka!

Ciao!



Jag minns att det var en jättevarm vårdag och att jag blev riktigt glad när jag fick reda på att B också skulle med till Danmark. Det var såklart han som lagade maten hos Danne. Och på kvällen minns jag att han försökte värma mig med en massa filtar. Vi gick hem sist av alla, fast på två olika håll. Fjärilarna var ett faktum vid det här laget och en månad senare blev det vi.

Heartbrake Warfare

För en stund sedan kom jag hem från bibblan. Suttit där i två timmar och bläddrat i budgetboken tillsammans med min ipod som var laddad med John Mayer. Tog anteckningar på sånt som jag tror kommer på tentan. Men det är svårt att veta hur mycket som kommer att komma från boken. Jag blir knäpp! Men jag tror faktiskt inte att han vill att vi ska gå in så mycket på detaljer utan det viktiga är antagligen (eller förhoppningsvis) att vi har förstått helheten.

Så nu ska jag bläddra igenom mina anteckningar igen och sedan sitta med lite övningar.

I eftermiddag blir det en ridtur med fina Flisan i den underbara solen!

Clouds of sulfur in the air
bombs are falling everywhere
it's heratbrake warefare



Vinnaren i melodifestivalen?



Bara jag som får Michael Jackson vibbar i slutet av låten?

Tentaplugg

Då var sista lektionen i ekonomi avklarad och jag ska plugga rumpan av mig till på fredag. Det hade varit skönt att slippa omtenta, får väl se hur det går. Kämpa ska jag göra i alla fall.

Att sitta här ödslar en del tid så nu ska jag köra ner näsan i alla övningar igen,

RSS 2.0