Kläder för djur (för människans skull)

Var inne på Stinalees blogg vilket inte händer allt för ofta. Där var ett inlägg om en sida som heter pupstore.se och dem säljer kläder till hundar. Sjukt dyra kläder! Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med att förmänskliga djuren och klä på dem en massa tröjor, det finns ju till och med mössor och kepsar! Vi har faktiskt ett regn "täcke" till Hjördis men det är bara av praktiska själ. Dels för att hela lägenheten ska slippa bli blöt, dels för att pälsen inte är så kul att borsta våt utan balsam och dels för att hon skakar av köld om man är ute för länge när det är regnar.

Men om man har tröjor och kläder på hundar inomhus måste dem ju frysa jättemycket när dem kommer ut och man tar av dem deras extra päls. Kläder på inomhus är knasigt. Hur bra skulle vi må om någon klädde på oss ett extra plagg ovanpå våra kläder? Hundarna har ju en väl fungerande päls av en anledning...

Vi har ju täcken på våra hästar men det är inga rosa täcken som det står love me . Hästarnas täcken har ett praktiskt syfte eftersom hästarna rids och blir svettiga så tvingas man att klippa dem för annars så tar det oerhört mycket energi för hästarna att stå och torka all den tjocka pälsen och dem kan lätt bli sjuka. Och gissa hur mycket energi hästarna har kvar efter en timmes långt och hårt ridpass? Nej jag tycker faktiskt det är djurplågeri om man låter sina långhåriga hästar stå och frysa i sin gamla svettiga och blöta päls. Men lika mycket plågeri är det om man klipper dem och inte lägger på täcken. Pälsen måste ju ersättas med något. Flisan (min häst) är inte klippt men hon har extremt tunn och fin päls så hon måste ha täcke.

I alla fall på den här hemsidan fanns det till och med klänningar till hundar!

Denna känningen går loss på 995:- Jag tror att jag hade kissat på mig av skratt om jag mött en hund iklädd en klänning. Stackars djur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0