Bilbränder på campus

Vid fyra i natt vaknade jag och B av att det stod en brandbil ute på parkeringen. Det var en bil som brann. Jag och B pratade om att det kunde ha varit något med batteriet som gjort att bilen började brinna. En stund efter kom även två polisbilar. De försvann först vid 7-tiden, först då tystnade allt oväsen och vi kunde sova igen. Detta ledde till att jag tog sovmorgon till lite innan tio. Jag var inte människa när klockan ringde vid halv åtta (för då hade jag precis somnat).

Jag var nyss ute med Hjördis och kunde då avfärda våra gissningar med bilbatteriet som upphov till brand. På en parkering som ligger en bit bort hade nämligen tre bilar till brunnit.

Tydligen så upptäckte polisen bränderna vid en "rutinkoll". Det var tur att de var ute och körde vid den tiden annars kanske fler bilar hade brunnit! Enligt smålandsposten har redan 2 personer gripits, kända sedan tidigare av polisen:

Det var strax efter halv fem på torsdagsmorgonen som polisen under en rutinpatrullering upptäckte en brinnande bil på en parkerngsplats på campusområdet. En kort tid efteråt hittades fler bilar som brann i närområdet. Totalt uppger polisen att sex bilar brunnit, tre av dem är totalförstörda.
Polisen grep på morgonen två män misstänkta för skadegörelsen. De båda är 30 och 23 år gamla och kända av polisen sedan tidigare. Förhören pågår och det är deärför inte klart om de kommer anhållas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0