Vila i frid Smulan

I somras hittade mamma en konstig knuta vid Smulans ben. Det såg ut som en pinne, eller en stor vårta. Då fick Smulan "vårtan" bortopererad och det konstaterades att det inte var något farligt.

Igår upptäckte mamma en liknande "vårta" vid Smulans juver. Den var lika stor som ett plommon och det kom blod ifrån den. Idag åkte mamma till veterinären med Smulan där det konstaterades att det var en juvertumör. 80% av tumörerna är elakartade och många gånger kommer de tillbaka igen. Tyvärr ser prognosen dålig ut för katter, bättre för hundar. Mamma bestämde då att Smulan skulle få somna in idag.

Det känns såklart hemskt sorgligt. Men som veterinären hade sagt till mamma så hade hon inte hunnit få ont ännu och vi får minnas en frisk och glad katt. Om hon blivit opererad hade det kanske lett till komplikationer som gjort att hon mått dåligt.

Jag vet att Pepsi (Smulans morbror) kommer att ta väl hand om henne. Jag tror att de kommer springa på ängarna i Nangijala och busa! Och jag tror att hon har det bättre hos Pepsi än vad hon hade haft om hon tvingas genomgå operationer och bli sjuk.

Smulan blev sju år.

Vila i frid Smulan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0